Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 09.07.01 16:51
« Re: motor DTL
Těch 7 litrů se mi taky nezdá. Podle papírů by 1,7 měla brát mnohem míň. Mám 2.0 DT, sice novou, ale bere průměrně 6,3 l (30% město, 50% dálnice - jezdím 140-150 km/h). Doufám, že se diesel neochodí tak, jako dvoutakt u Wartburgu, kterej po 250 tis. km bral 15 litrů. :)) -
« Re: Dálkové zamykání.
Ahoj. Nevim, jestli Ti moc pomuzu, ale zkus se mrknout do prirucky (pokud ji mas). Je tam zminka o tom, ze pokud se stane neco podobneho, co Tobe, muze byt potreba znovu synchronizovat dalkove ovladani s ovladacem zamku. V prirucce pisou, ze je potreba strcit klicek do zapalovani, otocit jim na polohu pro zapnute zapalovani (tusim poloha oznacena c.II) a stisknout a podrzet stisknute (myslim, ze tam je 30 sekund, ale nevim to jiste) jakekoliv z tlacitek dalkoveho ovladani. Uspesna synchronizace by mela byt poznat automatickym zamknutim a opetnym odemknutim vsech dveri.
A jak se muze stat, ze nebude dalkove ovladani synchronizovane s ovladacem zamku? Pry to muze byt mackanim tlacitek dalkoveho ovladani aniz by clovek stal v dosahu sveho plechoveho milacka. Tak nevim. -
« motor DTL
Koupil jsem pred casem Astru 1,7 DTL, r.v. 96. Zatim mam na motoru najeto 95.000 km. Chtel bych zjistit zkušenosti ostatnich s timto tzv. lehkym turbem. Motor je pomerne dost hlucny a spotreba kolem 7 l/100 km se mi taky moc nezda. Je fakt, ze mam kola 195/50/15 a motor s vykonem 50 kw ma co tocit. Uz jsem i uvazoval o Vectre s motorem 1,8. Vime o nem neco? A co spotreba- uprimne? Jezdim 80 % po meste. Diky vsem. -
« Re: Kontrolka tlumenych svetel
Také mi zprvu dost chyběla, ale už jsem si nějak zvykl. Světla rozsvěcím vždy, když vyjedu. Stalo se mi také, že jsem otočil málo a jel jen na parkovací světla. Velice jsem naopak spokojený se zvukovým signálem, když vystupuju a světla zapomenu náhodou vypnout. -
« Re: Kontrolka tlumenych svetel
No, na Vectre ta kontrolka chyba tiez, na jednej strane je to dobre, lebo nic ti v noci nebije do oci, ale na druhej strane je to uplna chujovina nemat kontrolku svetiel. Stmievanie podsvietenia niekedy nestaci. Ci je to proti vyhlaske neviem posudit. -
« Astra 1.8i - motor obcas vysadi
Rad bych vas pozadal o radu. Mam asi 8 mesicu starsi Astru 1.8i. Nejdrive se mi 2x stalo, ze motor za jizdy na 1-2 vteriny vysadil. Asi pred mesicem kratce po rozjezdu vsak chcipnul uplne a nastartovat sel az po nekolika minutach. V servisu vymenili snimac otacek a vse se zdalo byt v poradku (nechal jsem zkontrolovat i palivovou soustavu). Bohuzel asi po 300km motor opet na 2 vteriny vysadil. Nemate nekdo podobne zkusenosti? Po prohlizeni prispevku Motor Cafe se mi zda, ze by to mohl byt i snimac teploty. To v servisu ale vyloucili a jako dalsi navrhuji vymenit civku. -
« Opel Kadett 1.6
Mam problemek.Stava se mi obcas,ze mi muj Oplik nechce nastartovat.Starter toci,ale nenaskoci.Pomuze az to,ze zaradim jednicku a pres starter s nim trochu cuknu.Uz sem zkousel mnoho veci.kabely ke svickam i od civky,preizolovat draty v civce,teplotni cidlo,kontrola membrany regulatoru tlaku paliva,krokovy motorek volnobehu,potenciometr skrtici klapky...
Uz si fakt nevim rady.Nestalo se vam to nekdy? -
« Re: Opravy v Rakousku
cau skdd. Uz si dal tieto posledne prispevky niekomu z HaH ? Ak nie tak to urob a daj info /ak budes mat/ ci sa s tym niekto zaoberal. Z mojich skusenosti vas teraz nemozem podporit, lebo apon dufam sa mi nic podobne nestalo, ale po precitani tychto prispevkov asi sa budem riadit znamym pravidlom doveruj ale preveruj. Od dnes ma asi nikto nepresvedci ze nemozem ist so svojim autom do dielne, aj keby to malo trvat pol dna. Horsie je to uz s opravou ktora trva trochu dlhsie. Asi najlepsi recept bude hned zo zaciatku vystrasit primacieho technika /samozrejme jemne/ ze si pocul co sa u nich deje a hodit nanho celu zodpovednost za auto a opravu /aj ked by to tak malo byt/ a potom si s nim skontrolovat este auto na rampe. No aby som sa vratil k povodnej otazke: ak si to este neposlal tak ja skusim najst vsetky mozne mailove adresy do MaH a poslem to uplne vsetkym ludom. Nechcem hadzat spinu na technikov, ale male pripomenutie kto pre koho tam je nezaskodi. -
« Re: sedan vs. HB
Vaše výkony ve skládání předmětů do HB nižší střední třídy mne udivily. Dva bikes se vešly bez demontáže kol? Osobně jsem zkoušel dostal dva bikes do jiného 5dv. HB a podařilo se až po demontáži obou předních kol - už nikdy nebudu zkoušet :-((. A s převážením dětského kočíku, nemáte zkušenosti? -
"-- skrytý --" 11.06.01 17:16
« Re: sedan vs. HB
Zase televizor nevozis kazdy den :-) A v 3dv sa do kufra vosiel v pohode 17" monitor v krabici tak, ze veko bolo tam kde ma byt. Moju 19" som tam tiez odniesol ale uz bez veka :-) Taktiez da do nej voslo 39m2 parkiet plus 30m list :-) a dvaja ludia. Dva bikes a dvaja ludia a pes (sice to bolo bizardne ale bolo). 4 ludia plus batozina na tyzden.