Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

08.08.01  09:05

« Re: RDS čas

To rtuhy: Vcera jsem si vzal v praci sluzebni astru 1.6 16V Caravan (Jubileum) a posleze jsem to zkousel se stejnou Astrou v 5 dooru.
    Oba vozy maji 400ku. Ani v jednom z tech aut mi ten symbol nenaskocil. Tak nevim, treba to maj astry se 400kama nejak potlaceny. Asi to fakt nejde. Ale muzu te uklidnit i kdyz to funguje tak to nic moc neni!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.01  14:52

« Re: Prvni zkusenost se spotrebou oleje u 2.0 DTI

Diky za hint. Mrknu se na to. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.01  14:50

« Re: Zásuvka v kufru

Podivej se do manualu, tam je seznam pojistek i s udanejma limitnima prikonama. Aspon doufam, ja to tam myslim mam. Pokud nekdo vite, jak nejlip na to, a jaky jsou vysledky, dejte vedet. Taky by me to zajimalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  10:31

« Re: Prvni zkusenost se spotrebou oleje u 2.0 DTI

Víčko - pokud jde o tu šroubovací zátku palivové nádrže, u benzínových se po vyšroubování dá zavěsit do zářezu na vnitřní straně odklápěcího víčka. Nemají to Dieselové Astry stejné?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  09:58

« Jak na to?

Tak zaklad je chytit stanici vysilajici RDS podporujici tuto fci. Coz je 100% CR1.
    Musi ti tam naskocit symbol (maly cifernicek s napisem RDS)- nekdy to naskoci hned nekdy za 10min a pri slabsim signalu vubec.
    Jakmile ho tam budes mit postupuj podle navodu na zapnuti funkce automatickeho hlidani casu (navod vozidla, ne radia).
    Vlastni zkusenost - chodi to blbe, rozdil 5min zadnej rozdil a automaticke srovnani casu pri zmene letni/zimni nechodi vubec. Otazkou zustava co tam ty stanice vubec poustej za signal???
    Napr EON u nas zatim taky neni a polaci ho jedou uz 2 roky. Pokud s tim pojedes do Oplu tak budou koukat jak vrany co vlastne chces.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  20:42

Mám 400, jak na to ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  08:14

Jaky mas radio, 300ku nebo 400ku nebo jine??
    U 300vky to nechodi u 400vky a vejs ano.
    Ne vsechny stanice to podporuji. Ale CR1 urcite ano.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.01  20:38

« Zásuvka v kufru

Plánuji přidate zásuvku pro chladničku do kufru Astry G sedan. Zdá se, že je to možné píchnout jedině ke světýlku v kufru. Myslíte, že to těch 50-70W utáhne, zkoušel jste to někdo? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.01  14:49

« RDS čas

Chci se zeptat zda máte nějákou zkušenost s nastavením času pomocí RDS. Postupoval jsem podle návodu, ale čas jsem nenastavil. Zajímalo by mě zda toto seřizování času podporují všechny vysílače. Děkuji
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.01  14:30

« Prvni zkusenost se spotrebou oleje u 2.0 DTI

Takze mam ted najeto cca 5000 km a motor spotreboval presne 1 litr oleje. Takze neni to zatim tak hrozny jako se uvadi v manualu k Astre (0,07 litru / 100 km), ale neni to ani jako u VW 1.9 TDI, ktery jezdej 15.000 bez doplnovani. Kdyby to tu cetl nahodou nekdo od Opelu, tak bych mel jeden napad: vicko od nadrze by mohlo bejt pridelany nejakym zkusobem k hrdlu, kdyz totiz plnim nadrz, vzdycky resim, kam s nim, abych ho tam nenechal. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  11:50

« Re: Astra 1.4 16V

G-cka jsou hodne kvalitni, snad nejkvalitnejsi z cele rady Opelu. Jestli byla v dobre firme, tak mela pravidelnej servis a to je velke +.
    No a ty ted jezdi a dodrzuj pravidelne prohlidky a verim ze servis nebudes muset navstevovat mimo plan. Gratulace!!! Uzij si ho ve zdravi!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  11:50

G-cka jsou hodne kvalitni, snad nejkvalitnejsi z cele rady Opelu. Jestli byla v dobre firme, tak mela pravidelnej servis a to je velke +.
    No a ty ted jezdi a dodrzuj pravidelne prohlidky a verim ze servis nebudes muset navstevovat mimo plan.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  09:33

Cena se zda být přiměřená. U kilometrů záleží na tom, jestli ročně najedeš 5 nebo třeba 40 tis. km. Když 5, tak ti to může být jedno. Pokud ale jezdíš hodně, budou tě jistě čekat postupné výměny běžně opotřebených dílů - tlumiče, brzd. kotouče, rozvoďák, spojka atd.
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.01  22:34

« Astra 1.4 16V

Jsem asi týden majitelem Astry 1.4 16V, koupil jsem ji za 269.000,-Kč r.v 5/98, najeto 99.000 km byla ve firmě. Kromě těch km je velmi zachovalá. V servisu na žádné závady nepřišli. Zajímal by mě Váš názor na cenu zejména potom na počet km, je to moc ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  15:29

« Re: Počítadlo kilometrů

Díky za radu - hned to vyzkouším.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.01  21:07

« Re: Počítadlo kilometrů

Jestli mluvíme o počítadle pod volantem, co se nuluje čudlíkem, tak ho stačí při vypnutém zapalování zmáčknout a ukáže. V návodu to je.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.01  17:55

« Počítadlo kilometrů

Jednak se mi číslice zdají málo čitelné, a pak je možné je vidět jen při zapnutém zapalování ev. běžícím motoru. (Snad aby kolemjdoucí zájemce neznal přesně opotřebení?) To mi trochu vadilo, když jsem přijel a potřeboval zapisovat kilometry.
    Teď jsem zjistil, že stačí zapnout jen parkovací světla a displej se rozsvítí také. (V návodu, pokud to tam je, jsem si tohoto nevšiml)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  21:01

« Re: Kazda rada dobra

Blani, mozna ho nema ve standartu, ted nevim a nechce se mi nikam lezt to zjistovat.
    Kazdopadne jestli ho ma, tak na vnitrni strane po po celem obvodu je sev(proste je sesita kuze dohromady. Krome pocitu ze tam je kuze se auto rozhodne lip na silnici chovat nebude :o)
    Jinak za tu cenu Vybavu 2000 ber!
    Zdar!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  10:31

Dekuji Pedro za vysvetleni jak je to vlastne s vykonem a co ma na nej vliv. Je fakt, ze tak dobry vyklad me jeste nikdo nepodal. Co se tyce ceny Campagnolo je to presne tak jak pises. Je to G-ecko 1,4 16V, 5-D, model 2000 a k tomu je jeste dokoupeny alarm. Takze to ABS nakonec ma. Ja jsem pri shaneni narazila dos casto na to, ze majitele vubec nevi co maji v aute. Jeden ani nevedel jak ma velkou nadrz a sekl se o rovnych 10 litru. Vsechno co jsi popasal to auto melo. Jen ten volant se me nezdal kozeny, ale byl prijemny na ovladani. Ja teda nevim jak vypada kozeny volant, ale ovladani radia bylo na volantu. A to, ze je to model 2000, bylo uvedene i na ochranne liste auta, takze neni duvod o modelu pochybovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  09:40

Dovysvětlení pro Blanku. Není příliš důležité, zda má motor výkon 66 nebo 74 kW. To má vliv zejména na dosažení maximální rychlosti. Asi není podstatné, jestli můžeš jet max. 180 nebo 190 km/h. Na dobrý pocit ze zátahu motoru a dobrého zrychlení vozítka má vliv hlavně výše točivého momentu a jeho průběh v celém spektru otáček. Motory s 8V mají většinou max. toč. moment mezi 2500 až 3000 ot. a to je příznivé pokud jedeme např. na "pětku" rychlostí kolem 90km. Motory se 16V jsou lepší ve vyšších otáčkách, protože jejich toč. moment vrcholí někde kolem 4000 ot., ale mívají slabinu právě mezi 2000 až 3000, kde mají pozvolný nárůst toč. momentu. Ideální je, když se max. toč. moment drží a širokém rozsahu otáček např. 2000-4000 - tak to mívají některé benzinové motory s turbem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…