Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 11.08.01 14:15
« Re: Spotřeba oleje.
Cca 1000 km před první garančkou začal počítač hlásit po ostré zákrutě málo oleje, ve skutečnosti tam bylo ještě 1 cm nad ryskou. Protože mě to znervozňovalo, tak jsem nakonec i před tou garančkou dolil 2 deci. Podle servisu je to v pořádku. Dalších 10 000 se nic neděje. /1,6 16V ecotec/ -
Takže po 15 tis. (za 1 rok) ti to sežere 1 litr oleje? Tak to docela olejíček papá. A kolik to, prosim tě, delá mm na rysce. To musis běhen roku dolevat? Jestli jo, tak je to pekne na h....! Ja jezdim mnohem konstrukčně starší motor a nikdy jsem nedolaval ani kapku !!! -
ECOTEC 1,6 16V teda sežere asi 0,3 l oleje na 15000 km? Tak to by mohlo vydržet do příští výměny oleje (předpokládám ze je po 15 tis.), či ne? Nevim kolik mm udělá úbytek 0,3 l na rysce, ale snad to nebude tolik, pokud ti nalejou nového olej až na horní rysku :-) Ještě malá poznámka k měření hladiny - kontroluje se delší dobu po vypnutí motoru a auto musí stát na rovině! -
Tak ráno byl olej u dolní rysky!!! Vyrazil jsem tedy do sevisu, kde po jízdě to tak nízko nevypadalo a dolili zatím jen 3/4 lt, zbytek mám v kufru a myslím, že se tam ještě vejde. Pak by to vypadalo na těch 0,02 lt/100km tedy 0,2/1000km. I motor ECOTEC 1,6 16V tedy žere olej. 12 tis.Kč za palubní počítač se mi nechtělo utrácet a tak to měřím jen klasickým způsobem. -
« Re: Astra 1,7 DTL
S ATX jsme udelali smluvni cenu 10.000,- a znat to je, a dost. Je s tim ted takova pohodova jizda-po meste 50-60 na ctyrku od 1500 ot/min. Na dalnici neni problem se do stoupani (z Brna k nedostavenemu hotelu u Shellu)na petku znova rozjet, kdyz te zbrzdi nejaky pako v nakladaku na 100 km/h zas treba na 150 km/h (na kopci i 160)- o tom sem si mohl nechat driv jenom zdat.
Co se tyka hlucnosti, tak se ten motor dost uklidnil (ma kultivovanejsi chod), kdyz jsem vyhodil papirovy vzduchovy filtr a strcil jsem tam JR do puv. boxu.
BTW: mam naskenovany charakteristiky motoru pred a po uprave a slozeny do jednoho obrazku. TomB. -
« pro Toma B
Mail jsem dostal a posílal jsem Ti také, ve kterém se ptám kolik stály ty úpravy na DTL a jestli je to opravdu znát. Máš s tím motorem nějaké problémy, nebo jsi slyšel, že to DTL je nic moc? Mi bylo řečeno, že je na čase, abych to prodal dokud se to nerozpadne- drsný co? Zatím mi to ale jezdí až na ten katastrofální kravál v kabině, hlavně když je motor studený. Tak zatím. -
« Re: Brzdy u Astry
2 Pivous: Vsak ja taky pisu, ze jsem chtel menit brzdy, ale ted asi vymenim jenom kotouce a desticky (kotouce uz jsou out). Ale nevim, jake desticky zvolit.
V vcera jsem mel pujcenou Astru TD (60kW) s ABS a s tema vetsima kotoucema (256mm) a sila na pedal je stejne velka jak u mne a subjektivne to brzdi stejne blbe (zkouseli jsme to v rychlostech do 90 km/h). Rozdil je jen v ABS, kdy to jde seslapnout a drzet, zatimco ja musim "pumpovat". TomB. -
"-- skrytý --" 08.08.01 17:01
No, jak jsem psal, vychazi mi to na 0,02 lt/100 km. Uvidim, jak se to bude vyvijet a budu informovat. Nijak me to neprekvapilo, protoze se tady na Auto.cz o tom na nekolika forech mluvilo uz predtim, nez jsem si auto koupil. Kazdy auto ma holt nejakou slabou stranku a Opel zere olej. Tak mi bylo receno a taky to tak beru. Zatim jinou velkou slabinu jsem na tomhle aute nenasel a v prihradce za svetly vozim 1-2lt oleje jako pohotovostni zasobu. Nastesti mam pocitac a ten mi na displeji ohlasi Check Oil Level kdyz to dosahne spodni rysky ... kontrolka mazani na panelu mi jeste nesvitila.
-
Takze tohle je duvod, proc menis brzdy na svym aute? Je tohle jediny zpusob, jak jejich brzdny ucinek zlepsit? Nestaci treba jenom vymenit brzdove desticky, je nutne menit kotouce i trmeny? Mel jsem driv Civica (r.v.1988) a ten brzdil daleko lip nez moje gecko. Jsem z toho trochu rozcarovan, kdyz si pomyslim, ze mezi temi vozy je 12 let rozdil. Roman -
« Re: RDS čas
No symbol se ukazuje bezpecne ve Frontere (CAR 600), Omeze (CAR 800) a Vectra (CCRT 700).
Tady to mam bezpecne odzkousene.
Na to jestli mi to ukazovalo kdysi v astre F 2.0 16V (CAR 400) si uz vazne nevzpomenu.
Ale v tech G-kach u nas v praci (CAR 400) to jednoduse nechodi.
Ale jak jsem jiz psal, tak mi to cas o hodinu neprida ani neubere (zmena-letni/zimni) a to ani v jednom z vyse popsanych autech, prestoze symbol u nekterych stanic naskoci. A divne je kdyz treba na CR1 odtutavaj celou, ikona srovnavani casu je naskocena a presto klidne hodiny ukazou celou az treba 1min po znelce?!?!? -
« Spotřeba oleje.
Myslel jsem si, že je to přehnaný údaj ev. s chybou v desetinné čárce či nule. Ale skutečně v návodu je údaj o spotřebě 0,06 až 0,075 lt/100 km, dle typu motorů i benzínových. Pokud si to vynásobím na 20tis.km, což je údaj na výměnu oleje musel bych dolévat 15 litrů oleje ?! To by bylo někde na úrovni Škoda 1000MB. Zatím jsem během 10 tis.km olej nekontroloval - půjdu se podívat. U Megana např. nebylo třeba dolévat olej během 15tis km. Doléváte někdo taková kvanta oleje??? -
« Re: RDS čas
Také se mi to nepodařilo, ani u CR1, ani u FREKVENCE1, u kterých autoradio signalizuje RDS. Postupoval jsem dle návodu ...z údaje roku (vpravo dole)se symbol hodin neojevil a začíná blikat čas v horním řádku vlevo. Ještě možná zkusím nějakou německou stanici. -
No jeje, a kolikrat. Sice u F-ka, ale myslim, ze je to porad stejny. Zkusenost je takova, ze od 140 km/h vys to uz moc nebrzdi, takze si musim davat moc dobry pozor, kam strkam cumak (specialne na dalnici, kde se spousta lidi nediva do zrcatek) TomB. -
« Astra F a brzdy
Zdravim fsechny
Ceka me vymena prednich kotoucu na F-kove Astre 1.7 TD. Puvodne jsem vymyslel, jak tam dostat aspon prumer 256 (mam tam ty zparchantely 236, co davaly ke slabsim motorum, ale nikdo mi jeste nedokazal zodpovedne rict, co bych musel fsechno vymenit (jakousi predstavu mam). Srba servis mi nabidl upravu za cca 60-70 tis. :-]]
Takze ted spis zvazuji variantu slusne kotouce a nejake desky, ktere budou vic "lepit" i za cenu nizsi zivotnosti. Zatim mam v merku kotouce Brembo a desky Textar. Mate nekdo lepsi navrh ? TomB.