Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Astra 1.6 16V
Mně když blbě spínaly světla zpátečky - někdy jo, někdy ne a někdy až po couvnutí, tak jsem se na to přeptal u Opla a stálo mně to 320,- za nový spínač. Jo to takový malý pazmek v motorovým prostoru a podle toho, jak vypadá ten starý, se asi moc opravovat nedá. Takže jestli máš v pořádku žárovky, tak bych zkusil ten spínač. Tom B. -
« Astra 1.6 16V
Ahoj příznivci Oplů.
Jen jsem rozšířil Vaše rady a už bych Vás potřeboval požádat o radu. Jsem pár dní majitelem kombíka Astra (r.v. 99, 132tkm). Pár dní po převzetí mi přestaly svítit couvačky. Obě najednou a jsem si skoro jistý, že fungovaly. Žárovky se mi zdají na první pohled v pořádku. Poradíte mi někdo, čím by to mohlo být? Dost jsem se vydal z peněz a tak bych se na servis chtěl obrátit až bude-li to nezbytně nutné (navíc po některých informacích uvedených ve fóru mám až strach servis navštěvovat).
Díky moc a přeju hezký víkend!
P.S. Mimo toto fórum jsem k zastižení na elanius73@quick.cz -
« Aby nakup v kufre nelietal
Myslim ze nie som jediny, ktory ma vzdy cestou z nakupu hrozu co sa vysype a rozbije v kufre tentokrat.
V niektorych autach (myslim ze Nissan Almera) som videl velmi prakticke drzadla/haciky v kufre, na ktore sa dali upevnit nakupne tasky. Neexistuje nieco podobne pre Astru? Mate s tym niekto skusenosti?
Dakujem
Adam -
"-- skrytý --" 15.10.01 11:30
« Re: Zásuvka v kufru
Udělal jsem to dle plánu a funguje. Pojistka té lucerničky v zavazadlovém prostoru je společná pro vnitřní osvětlení. Moje lednička se díky té ochraně při vypnutém motoru taky sama vypne, zatím co v cigareťáku vepředu běží /ale tam musí být zase zapnuté zapalování/ asi jsem tam dal moc dlouhý drát? Během dovolené mi to nevadilo. Ostatní spotřebiče bez omezení. -
« Re: Zásuvka v kufru
Měl jsem to namontovaný na letošní Řecko do kombíku. Tažený natvrdo před pojistku od aku dozadu do kufru, kde to končí cigareťákem. Aby se nevypínala, když zhasneš motor. Lednici mám ale s kontrolou, když napětí v aku spadne na nějakejch 12V, tak se lednička vypne a spustí po nastartování. Tak laický popis :-)) Danny
Původní zpráva: (autor: patnik)
Plánuji přidate zásuvku pro chladničku do kufru Astry G sedan. Zdá se, že je to možné píchnout jedině ke světýlku v kufru. Myslíte, že to těch 50-70W utáhne, zkoušel jste to někdo? Díky.
-
« Re: Volba benzinoveho motoru
Jo a odpovídal jsem na příspěvek:
Jméno: pivous
Datum: 11-04-2001 v 13:02:49
Příspěvek číslo: 71
Předmět: Re: Volba benzinoveho motoru (Odpovědět) (Původní zpráva)
to pedroJezdim s 1.6 16v a muzu Ti rict, ze do zhruba 3000 ot./min neni zatah nijak extra, ale potom to ma opravdu grady. Samozrejme nema na vetsi motory, ale myslim, ze je to rozumny kompromis mezi vykonem, cenou a spotrebou.
-
« Re: Volba benzinoveho motoru
Vím, že mám půlroční zpoždění a možná i někdo tento názor vyslovil, ale neva. Toho slabšího zátahu v nižších otáčkách jsem si všiml hned (předtím jsem měl 2.0 16V GSi - jiný kafčo). Vyměnil jsem vzduchovej filtr, místo papíráku jsem tam vrznul K&N (jasně, skoro 2 litry) a pohoděnka. Táhne podstatně lépe, takže není potřeba často podřazovat. Danny -
« Re: Co ráfky a pneu na zimu?
No, dost dulezity je taky kde se pres zimu s tim autem budes pohybovat. Pokud jezdis casto do hor, ja napr. kazdy vikend, tak jsou 185ky nasnade.
Pokud do hor jedes tak 1x -2x za zimu a jinak drandis po mokrejch, suchejch nebo nasolenejch, pripadne cas od casu na nasnezenejch a namrzlejch silnicich, tak pak jsou ty 195ky lepsi. Ono to sice podle tech cisel nevypada jako velkej rozdil, ale 195/60 je uz dost nizkej profil a ma daleko vetsi stycnou plochu nez ty 185/65.
Jdi se podivat do nejakyho pneuservisu at ti ukazou novou 195/60 a 185/65 a uvidis sam o cem mluvim. Kde ale budes pres zimu jezdit musis vedet sam. Kazdopadne at tak nebo tak jsou zimaky v zimne 100% rozumne rozhodnuti. -
"-- skrytý --" 11.10.01 14:08
Obecně zimáky radši užší, ale mám zimní 195/15 Klebery a jsou perfektní. Srovnání s užšími na tomhle autě nemám, ale vloni v zimě jsme v hlubokém mokrém sněhu v kopci několikrát roztlačovali před námi jedoucí Vectru s řetězy na předku, jinak v letních gumách. Astra by se nejen nezastavila, ale v tom samém kopci se bez řetězů sama odlepila. -
Obvod kola je v podstate u techto dvou rozmeru stejny. Ta 185 ho ma o trochu vetsi. Kazdopadne na zimu jsou ty 185 lepsi.
Stejne ma tarezerva letni dezen a nebude na aute nikdy moc dlouho, takze v tomhle by problem nemel byt. Nahlizej na ni jako na dojezdovku.
Ja mam letnaky 205/55x16 a v kufru plechac 195/65x15 a to z fabriky. -
« Re: Únik chlad.kapaliny
Mas auto nove, nebo starsi po bouracce?
Na 1cku se nekdy za vlhka mlzi okna i me(v pracovni astre G) a to i pri otevrene cirkulaci vzduchu a kohoutu topeni tak napul. 2ka to vyresi.
Pokud se mlzis ted v tomto pocasi na 1cku, zkus naridit vetrak na predni sklo. Zalezi taky na tom kolik je v aute osob. Jo, co pylovej filtr, kdys ho menil naposled?
Pokud nic z toho co jsem tu popsal nepumuze, vidim to na vlasovou prasklinu vymeniku voda/vzduch pres kterej proudi vduch do interieru a zaroven se na nem ohreje( takovej malej chladic). To je svinstvo ktery se nekdy nevidi hned ani kdyz rozeberes palubku aby ses tam dostal. V podstate by meli celej chladici system natlakovat, coz ale snad udelali. Pokud ani toto nebude ono, pak to muze byt ventil co zavira teplou vodu, ale to snad taky zkontrolovali.
No a pak uz jen prasklina tesneni pod hlavou, ale to snad ne!! -
« Únik chlad.kapaliny
Zdá se mi, že mám nadměrný úbytek chladící kapaliny.Asi po 1200 km mi hlásí počítač "Coolant level" a ve vyrovnávací nádržce je voda pod stanovenou úroveň. Měl jsem to v servisu, rozebrali celou palubku, středový panel, údajně ohledně kontrole topení a nic nezjistili, všude je prý sucho. Poraďte. Ještě se mi zdá že ve vlhko nebo dešti když se mlží skla musím ventilátor zapínat na stupeň "2" jinak mám zamlžené skla. Vůbec se mi zdá, že ventilace mále fouká. Za případné rady předem všem přátelům děkuji.
- Můžete se podívat někdo do vašeho TP, jaký tam máte údaj?
Díky. Dotaz pak zašlu ev. i na Opel C&S.
- Ještě když jsem se zajímal o koupi disků, překvapili mě otázkou zda na 4 či 5 šroubů? Mám 4 a nějak jsem si nevšiml, že by Astry měly kola na 5 šroubů - ty mají snad až Zafiry.