Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: 16 16V
Jazdil som dva roky na 1.4 16V a stale mame 2 kusy vo firme, ale ak nie si vo financnej tiesni tak ber 1.6. 1.4 je dost leniva a na dialnici to nie je ziadne zihadlo, nie ze by to neslo dobre a ticho, ale chyba tomu vykonova rezerva pre nepredvidane situacie. Ta 1.6 je podla mna na to auto akurat. -
« Re: Viados, bossini - ráfky a pneu ?
Já mám v TP nahoře uvedeno175/70R14 a dole v pozn.185/65R14, 185/70R14, 195/60R15 a 205/50R16
Zajímal by mne kompletní seznam všech pneu co jsou na Astru G schválené. Pokud máte někdo v TP uvedené i jiné rozměry napiste to sem. Dík.
Já ted mám zimní 195/65R15. -
« Re: Viados, bossini - ráfky a pneu ?
Díky za informaci, ale mám ještě dotaz - zda to máte uvedené v oddílu 7-TP "Kola" vytištěné? Nebo někde dole v těch "Poznámkách", dopisované strojem?
-Ty 5-ti šroubová kola jsem viděl včera na jedné nové Astře Cupé, podívám se do autosalonu Opel jaká kola vlastně letos na ně dávají. -
"-- skrytý --" 15.11.01 10:38
« Re: Co ráfky a pneu na zimu?
OD 1.8 16V su 5 dierove (t.j. aj 2.0), neviem ako diesel ale mrknem to. A ked sa lepsie prizriem tak mozno dnes uz aj 1.6 maju 5 dieru alebo dokonca vsetky (my 2002) su 5 dierove. Zistim napisem. Ale urcite 1.8 a 2.0 16V (analogicky, terajsia 2.2) mali 5 dier. -
"-- skrytý --" 15.11.01 09:44
Já mám v TP 185/65 R15 88T a jako alternativy 195/60 R15 88T a 205/50 R16 87T. Dostal jsem ho s plechovejma 195/60 a letníma Michelinama XR1 (nebo XV1, ted nevim jiste, jakou maj znacku). Od zacatku listopadu mam na plechach zimni 195/60 Good Year UG5 R15 88T (nakonec nebyly po ruce UG6) a na leto koupim lita kola. Jeste nevim jestli zase 195/60 nebo jestli nemam jit do 205/50, protoze 90% jezdim po dalnicich. -
Když jsem se díval do TP tak jsem tam našel jen údaj u ráfků 5,5Jx14 ET 39 a pneu 185/65R14 88H, ač jsem koupil nové auto (Astra 5D 12/00) s ráfky 6Jx15 a pneu 195/60R15. Tak nevím zda ty 15" jsou vůbec pro toto auto schválené?
- Můžete se podívat někdo do vašeho TP, jaký tam máte údaj?
Díky. Dotaz pak zašlu ev. i na Opel C&S.
- Ještě když jsem se zajímal o koupi disků, překvapili mě otázkou zda na 4 či 5 šroubů? Mám 4 a nějak jsem si nevšiml, že by Astry měly kola na 5 šroubů - ty mají snad až Zafiry. -
« Re: Astra 1.6 16V
Mně když blbě spínaly světla zpátečky - někdy jo, někdy ne a někdy až po couvnutí, tak jsem se na to přeptal u Opla a stálo mně to 320,- za nový spínač. Jo to takový malý pazmek v motorovým prostoru a podle toho, jak vypadá ten starý, se asi moc opravovat nedá. Takže jestli máš v pořádku žárovky, tak bych zkusil ten spínač. Tom B. -
« Astra 1.6 16V
Ahoj příznivci Oplů.
Jen jsem rozšířil Vaše rady a už bych Vás potřeboval požádat o radu. Jsem pár dní majitelem kombíka Astra (r.v. 99, 132tkm). Pár dní po převzetí mi přestaly svítit couvačky. Obě najednou a jsem si skoro jistý, že fungovaly. Žárovky se mi zdají na první pohled v pořádku. Poradíte mi někdo, čím by to mohlo být? Dost jsem se vydal z peněz a tak bych se na servis chtěl obrátit až bude-li to nezbytně nutné (navíc po některých informacích uvedených ve fóru mám až strach servis navštěvovat).
Díky moc a přeju hezký víkend!
P.S. Mimo toto fórum jsem k zastižení na elanius73@quick.cz -
« Aby nakup v kufre nelietal
Myslim ze nie som jediny, ktory ma vzdy cestou z nakupu hrozu co sa vysype a rozbije v kufre tentokrat.
V niektorych autach (myslim ze Nissan Almera) som videl velmi prakticke drzadla/haciky v kufre, na ktore sa dali upevnit nakupne tasky. Neexistuje nieco podobne pre Astru? Mate s tym niekto skusenosti?
Dakujem
Adam
co jsem slyšel tak je to na velmi slušné úrovni.
Ale praxe v provozu je zas něco jineho!