Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 16.04.02 13:44
« Brzdy
Prijdou vam brzdy v Astre slabe? Nekde jsem to kdysi cetl. Pry vadnou. Mate takovou zkusenost? Jak casto vam spina ABS? Obecne, jak jste s brzdami spokojeni?
Ja za 9 mesicu jezdeni shledavam brzdy u Astry skvelymi. Vyhovuje mi, ze v Astre je posilovac, ktery se nechova jako maslo u Octavky (prakticky bez odporu proslapnes pedal az na podlahu), ale jeho odpor proti noze se plynule zesiluje. Clovek se tak i s posilovacem dokaze velmi snadno pohybovat na hranici adheze. Za 8 mesicu v Astre mi ABS sepnulo 2x a to pouze v zime na ledu. Kamosovi v Octavce 2x denne ...
Pokud vas zajime, co me k tomuto dotazu vyprovokovalo, vice v rubrice "100% navod jak ...".
-
"-- skrytý --" 07.04.02 00:00
« Re: Podvozek ...laděný firmou Lotus...
Aj mne sa to zda ako kec ale na www.lotuscars.co.uk v sekcii engineering mi udrel do oci image s ecotec motorom opel, vrtal som sa tam iba chvilu (tak ma napadlo, ci sa nerobi double turbo pre omegu 2002) ale nic som nenasiel. -
"-- skrytý --" 04.04.02 10:09
« Re: Podvozek ...laděný firmou Lotus...
Je to tak, jak rikas. Astra je o 30 cm kratsi kastle a soucasne o 10 cm delsi rozvor, to udela samozrejme svy ...
Konstrukcne nevim, zda je tam velky rozdil. Vite nekdo?
Ty mas 5D - ta nema zadnej zadni previs, kamos dokonce rika, ze ma az moc lehkej zadek. To nemuzu posoudit, ja mam caravana a ten je vyvazenej dobre, rezal jsem s tim zatacky na I/11 (Kocanda, Skritek atd.) a neutrhlo se to ani nevlnilo nikdy, zatimco ja jsem lital vevnitr jak nudle v bande ... :o))) Jediny neprijemny pocity mam na hrbolaty nebo sterkovy ceste v zatackach v zaberu (ve stoupani 12% a vic), pak to taha do stran, ale vzhledem k prednimu nahonu je to asi normalni. -
« Podvozek ...laděný firmou Lotus...
Sice to považuji spíš jen za "reklamní blábol", ale stává se mi, že Octávie po dálnici nebo po rovině svižně jedoucí se mi pak v zatáčkách a to i z kopce nějak pletou a překážejí. (A nejsou to jen ženské nebo klobouky) Že by tedy skutečně ten podvozek Astry byl nějak lepší než u Octávie?
Máte někdo zkušenost s oběma auty? -
"-- skrytý --" 27.03.02 10:05
« Re: to viados
Tak jestli budes mit cestu do Prahy o vikendu, dej par dni predem vedet na email: "viados@ctrebova.cz". No to X a Y chybicka mozna nebude, X20DTH se montoval do jara 2001 a od te doby se montuje Y20DTH ... To cislo RJ zkusim sehnat v servisu. -
« Hluk
Ahoj lidi,
nedávno jsem koupil mírně ojetý Opel Astra 1,4 2000 edition. S vozem jsem spokojen až na 2 věci. Při přejezdu nějaké nerovnosti se od levých zadních dveří občas ozve nějaké klapnutí jakoby tam bylo něco uvolněné a naráželo do dveří. Druhý problém je že je občas slyšet rezonuje palubní deska. Jsou tyto zvuky u Astry normální, nebo by to chtělo nechat seřídit v servisu? Předem díky za odpověď. Honza -
"-- skrytý --" 25.03.02 11:51
« Re: to viados
ATXi, ty mas ale pamatovaka! ;-) Rikal a budu. Ale necham to na cerven, 1.6. mi konci zaruka, tak pak. V cervnu mam take jet nekam ke Kloboukum u Brna do sklipku, tak by se to hodilo i casoprostorove (jinak se pohybuju temer vyhradne po trase Praha-Frankfurt). Jak to mas s pracovni dobou? Slo by to nechat v sobotu dopoledne a vyzvednout v nedeli odpoledne? -
"-- skrytý --" 25.03.02 09:43
« Hluk z dieselu / Nechysta Opel nejakej Common-Rail ???
Dosud jsem diesel znal jem z moji Astry 2.0 DTI, Meganu Coupe 1.9 dTi a ruznych Octavii TDI. Tento vikend jsem se ale svezl s Mondeem 1.8 TD a Peugeotem 405 (1.9D) ... Teda, zvyklej z Astry, Meganu a Octavie na zvuk dieselu, myslel jsem, ze ta 405ka jede na benzin. Uz jsem slysel asi 1000x, ze Peugeot diesely umi, nejen HDI, a ze jeho "stara" 1.9D je kral mezi neprimovstriky, ale ted vim, co si pod tim mam predstavit... I to Mondeo bylo (uvnitr) velmi tiche, jenze to bylo asi jen rok stare, zatimco ta 405ka asi 8 let stara a 250 tkm na tachaci. Byl jsem tak rikajic v kulturnim soku. Jeste kdyby u Peugeoty bylo i to ostatni stejne kvalitni jako motor ...
I kdyz pak jsem si spravil chut :o), jsem jel s Astrou po dalnici A3 200kilaku 180kou, ve ctyrech lidech, DTIcko si v pohode tocilo 4000 a kopec nekopec ... prijde mi, ze v tyhle rychlosti je zase relativne hodne tiche, treba v Meganu nebylo uz od tyhle rychlosti ani slyset spolujezdce ...
Nevite, zda Opel chysta nejakej novej CDI (?) motor? Nebo spis ci Common Rail bude montovat? -
« Re: Podivný zvuk
Ahoj pivousi, podobný problém jsem měl na své první astře a dost mě to potrápilo, protože to nešlo lokalizovat. Nakonec jsem zjistil, že je to pružina na pedálu (už nevím kterého), která ve svém uchycení nebyla dobře namazaná a vydávala tyhle zvuky. Nyní, u mé třetí astry, to již nezlobí. Zkus procvičit pedály bez zapnutého motoru.... -
« Podivný zvuk
Ahoj Astráci.
V březnu to bude rok, co mám doma G 1.6 16v. Ještě před zimou jsem absolvoval prohlídku po 30000 km a vše bylo v pořádku, nicméně cca. od prosince mě začal zneklidňovat podivný klapavý zvuk linoucí se někde z přední části vozu. Objeví se vždy jen když je auto v záběru, tedy přidávám plyn a navíc i když rostou otáčky motoru a auťák zrychluje, frekvence toho klapaní se nemění. Pokud sundám nohu z plynu nic není slyšet. Už jsem taky zkoušel na neutrál přidávat plyn a nic se neozve. Není to taky žádný velký hluk, protože žena to neslyší a když pustím rádio, taky to nezaslechnu, ale štve mě to.
Nemáte náhodou někdo zkušenost s podobným trápením?
Zatím ahoj, pivous -
« Model Astry - hračka
Narazil jsem v Carrefouru na docela povedený, sice "Made in China", ale skutečnému dost podobný - samozřejmě zmenšený cca 15 cm velký model Opel Astra. Je i s otvíracími předními dveřmi za 179.- či 149.-Kč (účtenku už nemohu nalézt). To kdyby měl někdo také zájem. Jsem překvapen co všechno v té Číně dokáží vyrobit, nebo že by se tam skutečné Astry také vyvážely?
Ten hluk nie je standartny a ani sa u astry casto nevyskytuje , tak doporucujem behnut do servisu aj ked to nemusi byt nic vazne mozno iba nieco uvolnene