Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

25.04.02  15:00

« Re: Hluk

Ahoj
    Ten hluk nie je standartny a ani sa u astry casto nevyskytuje , tak doporucujem behnut do servisu aj ked to nemusi byt nic vazne mozno iba nieco uvolnene
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.02  13:47

« Re: Podvozek ...laděný firmou Lotus...

Na vyse zminenem webu Lotusu: Our Track Record -> Client Work -> Vehicle ... tak pisou cosi o ladeni Vauxhall Astra, coz je jen Opel Astra s rizenim vpravo ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.02  13:44

« Brzdy

Prijdou vam brzdy v Astre slabe? Nekde jsem to kdysi cetl. Pry vadnou. Mate takovou zkusenost? Jak casto vam spina ABS? Obecne, jak jste s brzdami spokojeni?

Ja za 9 mesicu jezdeni shledavam brzdy u Astry skvelymi. Vyhovuje mi, ze v Astre je posilovac, ktery se nechova jako maslo u Octavky (prakticky bez odporu proslapnes pedal az na podlahu), ale jeho odpor proti noze se plynule zesiluje. Clovek se tak i s posilovacem dokaze velmi snadno pohybovat na hranici adheze. Za 8 mesicu v Astre mi ABS sepnulo 2x a to pouze v zime na ledu. Kamosovi v Octavce 2x denne ...

Pokud vas zajime, co me k tomuto dotazu vyprovokovalo, vice v rubrice "100% navod jak ...".

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.02  00:00

Aj mne sa to zda ako kec ale na www.lotuscars.co.uk v sekcii engineering mi udrel do oci image s ecotec motorom opel, vrtal som sa tam iba chvilu (tak ma napadlo, ci sa nerobi double turbo pre omegu 2002) ale nic som nenasiel.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.02  10:09

Je to tak, jak rikas. Astra je o 30 cm kratsi kastle a soucasne o 10 cm delsi rozvor, to udela samozrejme svy ...

Konstrukcne nevim, zda je tam velky rozdil. Vite nekdo?

Ty mas 5D - ta nema zadnej zadni previs, kamos dokonce rika, ze ma az moc lehkej zadek. To nemuzu posoudit, ja mam caravana a ten je vyvazenej dobre, rezal jsem s tim zatacky na I/11 (Kocanda, Skritek atd.) a neutrhlo se to ani nevlnilo nikdy, zatimco ja jsem lital vevnitr jak nudle v bande ... :o))) Jediny neprijemny pocity mam na hrbolaty nebo sterkovy ceste v zatackach v zaberu (ve stoupani 12% a vic), pak to taha do stran, ale vzhledem k prednimu nahonu je to asi normalni.

• 00 Reagovat !

foto

03.04.02  20:17

« Podvozek ...laděný firmou Lotus...

Sice to považuji spíš jen za "reklamní blábol", ale stává se mi, že Octávie po dálnici nebo po rovině svižně jedoucí se mi pak v zatáčkách a to i z kopce nějak pletou a překážejí. (A nejsou to jen ženské nebo klobouky) Že by tedy skutečně ten podvozek Astry byl nějak lepší než u Octávie?
    Máte někdo zkušenost s oběma auty?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.02  10:05

« Re: to viados

Tak jestli budes mit cestu do Prahy o vikendu, dej par dni predem vedet na email: "viados@ctrebova.cz". No to X a Y chybicka mozna nebude, X20DTH se montoval do jara 2001 a od te doby se montuje Y20DTH ... To cislo RJ zkusim sehnat v servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.02  10:04

« Hluk

Ahoj lidi,
    nedávno jsem koupil mírně ojetý Opel Astra 1,4 2000 edition. S vozem jsem spokojen až na 2 věci. Při přejezdu nějaké nerovnosti se od levých zadních dveří občas ozve nějaké klapnutí jakoby tam bylo něco uvolněné a naráželo do dveří. Druhý problém je že je občas slyšet rezonuje palubní deska. Jsou tyto zvuky u Astry normální, nebo by to chtělo nechat seřídit v servisu? Předem díky za odpověď. Honza
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.02  18:30

« to viados

1. O víkendu v Praze...Možná...
    2. Jde mi o Bosch číslo ŘJ, které začíná 0 281 xxx xxx. Když zajedeš do servisu, auto napojí na diagnostiku, jsou schopni ti jej říci. Anebo ŘJ vymontovat a opsat jej.
    3. To X a Y v kódu motoru na webu bude chybička...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.02  10:07

ATX> o vikendu na tebe asi v Praze nenarazim, co?
    Jake udaje presne potrebujes? Nejake ID ridici jednotky? Nemuzu to z ni zjistit sam? Kdyztak porad', nejaky cislo bych opsat zvladnul. Motor je Y20DTH (ne X20DTH, co je na tvem webu).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  23:47

« to viados

O víkendu by to šlo, když budu přesně dopředu vědět, co máš za jednotku a v ní za software. Tzn., buď navštiv servis a zjisti info, anebo se potkáme někde v mezičase a podívám se sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.02  11:51

ATXi, ty mas ale pamatovaka! ;-) Rikal a budu. Ale necham to na cerven, 1.6. mi konci zaruka, tak pak. V cervnu mam take jet nekam ke Kloboukum u Brna do sklipku, tak by se to hodilo i casoprostorove (jinak se pohybuju temer vyhradne po trase Praha-Frankfurt). Jak to mas s pracovni dobou? Slo by to nechat v sobotu dopoledne a vyzvednout v nedeli odpoledne?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  11:26

« to viados

Tak mě napadá, neříkal jsi, že někdy z jara budeš chtít přikoupit nějaké koníky do DTI?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.02  09:43

« Hluk z dieselu / Nechysta Opel nejakej Common-Rail ???

Dosud jsem diesel znal jem z moji Astry 2.0 DTI, Meganu Coupe 1.9 dTi a ruznych Octavii TDI. Tento vikend jsem se ale svezl s Mondeem 1.8 TD a Peugeotem 405 (1.9D) ... Teda, zvyklej z Astry, Meganu a Octavie na zvuk dieselu, myslel jsem, ze ta 405ka jede na benzin. Uz jsem slysel asi 1000x, ze Peugeot diesely umi, nejen HDI, a ze jeho "stara" 1.9D je kral mezi neprimovstriky, ale ted vim, co si pod tim mam predstavit... I to Mondeo bylo (uvnitr) velmi tiche, jenze to bylo asi jen rok stare, zatimco ta 405ka asi 8 let stara a 250 tkm na tachaci. Byl jsem tak rikajic v kulturnim soku. Jeste kdyby u Peugeoty bylo i to ostatni stejne kvalitni jako motor ...

I kdyz pak jsem si spravil chut :o), jsem jel s Astrou po dalnici A3 200kilaku 180kou, ve ctyrech lidech, DTIcko si v pohode tocilo 4000 a kopec nekopec ... prijde mi, ze v tyhle rychlosti je zase relativne hodne tiche, treba v Meganu nebylo uz od tyhle rychlosti ani slyset spolujezdce ...

Nevite, zda Opel chysta nejakej novej CDI (?) motor? Nebo spis ci Common Rail bude montovat?

• « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  12:08

« Re: Podivný zvuk

Diky oculiste. Zamerim se na to a dam vedet.

pivous

• « 00 Reagovat !

foto

09.03.02  15:48

« Re: Podivný zvuk

Ahoj pivousi, podobný problém jsem měl na své první astře a dost mě to potrápilo, protože to nešlo lokalizovat. Nakonec jsem zjistil, že je to pružina na pedálu (už nevím kterého), která ve svém uchycení nebyla dobře namazaná a vydávala tyhle zvuky. Nyní, u mé třetí astry, to již nezlobí. Zkus procvičit pedály bez zapnutého motoru....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.02  16:40

« Re: Teplomer

Rek bych ze v prednim narazniku z pohledu ridice vlevo. Rek bych tak nekde u mlhovky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.02  10:49

« Teplomer

Kde ma Astra teplomer vnejsi teploty?
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  13:10

« Podivný zvuk

Ahoj Astráci.

V březnu to bude rok, co mám doma G 1.6 16v. Ještě před zimou jsem absolvoval prohlídku po 30000 km a vše bylo v pořádku, nicméně cca. od prosince mě začal zneklidňovat podivný klapavý zvuk linoucí se někde z přední části vozu. Objeví se vždy jen když je auto v záběru, tedy přidávám plyn a navíc i když rostou otáčky motoru a auťák zrychluje, frekvence toho klapaní se nemění. Pokud sundám nohu z plynu nic není slyšet. Už jsem taky zkoušel na neutrál přidávat plyn a nic se neozve. Není to taky žádný velký hluk, protože žena to neslyší a když pustím rádio, taky to nezaslechnu, ale štve mě to.

Nemáte náhodou někdo zkušenost s podobným trápením?

Zatím ahoj, pivous

• 00 Reagovat !

foto

22.02.02  15:26

« Model Astry - hračka

Narazil jsem v Carrefouru na docela povedený, sice "Made in China", ale skutečnému dost podobný - samozřejmě zmenšený cca 15 cm velký model Opel Astra. Je i s otvíracími předními dveřmi za 179.- či 149.-Kč (účtenku už nemohu nalézt). To kdyby měl někdo také zájem. Jsem překvapen co všechno v té Číně dokáží vyrobit, nebo že by se tam skutečné Astry také vyvážely?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…