Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Zadni kolo hvizda a hreje
Byla rok 98. Byla jedna z prvních, asi i to se podepsalo na kvalitě. Měla spoustu drobných závad - špatná funkce dálkového zamykání, občas chaoticky svítily kontrolky motoru a chlazení, kapala převodovka.... Nynější Astra je 2001 a zatím nebyla sebemenší závada, dokonce oproti té minulé má o 7 kW více a měla v základu lepší výbavu. -
« Re: Zadni kolo hvizda a hreje
Tak k tomu ti něco můžu říct. Měl jsem u předchozí Astry 1.8 16V stejný problém, který v rámci záruky řešil servis Omnitech Tábor asi 4 x, bez úspěchu. Dokonce si tam při jedné opravě auto nechali a najezdili mi s ním, bejci, 1600 km. Zadní kola pískala, nejvíc asi v 60 km/h , hřála tak, že na disky nešlo někdy ani šáhnout. Po změně servisu (Dobrovolný Jihlava) nabraly věci jiný směr: Najednou se vědělo, že je tam výrobní vada a vyměnili mi komplet zadní třmeny. Pak se ještě objevily jiné drobnosti, jako třeba že se rozpadlo ložisko ve sloupku řízení, tak šla Astra z domu protiúčtem za přesně stejnou - loni. S tou již naprostá spokojenost, ty zadní brzdy vypadají i opticky jinak a funkce bezvadná. Proto jestli máš auto v záruce, reklamuj i opakovaně. Zdá se, že v prvních sériích nebyly zadní kotoučové brzdy úplně v pořádku (brzdily vždy dobře, ale destičky se asi nevracely). Jo - v tom Táboře ze mně dobře dělali vola. Podezírali mě, že jezdím se zataženou ruční brzdou :-)) -
"-- skrytý --" 05.07.02 09:12
« Zadni kolo hvizda a hreje
Pohvizdava mi pravy zadni kolo. Mam litaky a koutoucovky. Je to jako bych tam mel zivyho cvrcka. Hvizda jenom kdyz nebrzdim, pri brzdeni to vzdy prestane. A blby je, ze to kolo nekdy i hreje (v porovnani s levym zadnim). Uz se na to jednou v servisu divali a prej to byla zanesena brzda, takze se nedostatecne oddalovaly desticky. Prestalo to, ale uz je to tu zase, po 2 mesicich. Jina kola to nedelaji, jen prave zadni. Bouchle to tam nikdy nebylo. Nesetkal jste se s tim nekdo? Proc zrovna jenom tohle kolo? Co by to jeste mohlo bejt? Mohlo by to byt i lozisko? -
« Re: Klima
To RTUHY: Mam stejny problem. Taky o tom uvažuju. Ale slyšel jsem, že je to docela pálka, protože se tam musí dodělat něco, co jinak dělají už při výrobě (asi nějaká kabeláž a tak). Kdyby ses dozvěděl více informací, dej mi taky vědět. V tomhle vedru jsem si užil svoje, takže už abych šetřil.Díky. Ale jinak si myslím, že teoreticky by to neměl být problém, ani se možná nemusí přes autorizovaný servis Opla, dneska už klimky do aut dělá kdekdo. Jen se Opel možná bude cukat se zárukou na auto, respektive na motor .... -
« Skripani brzd
Ahoj vsichni,poreboval bych radu mam G 14 16V
99 rok zatim max spokojenost ale po desti mi strasne skripou brzdy a pisti a pri rozjezdu jako by byly kousle bubny vzadu.Jo a jeste mam tam filtr K&N a svicky pozlacene čtyrkontakty od Bosch,vyplatí se koupit cely original vyfuk sport.OPEL nebo je to jedno treba Remus na navarku Mimochodem mate tom tam taky nekdo ty filtry apod?jak jste s tim spokojeni? -
« Re: Hluk
to Honza101: Sorry, mozno sa ozyvam trochu neskoro, ale predsa. Mam tiez Astru a cca. po 9 mesiacoch mi zacali hrkat dvere - presne takym sposobom, ako pises - ako keby bolo nieco uvolnene a narazalo do dveri. Najprv prave predne, potom lave zadne, a potom sa mi zdalo, ze hrkocu uz vsetky. Na rocnej prehliadke v servise som to nechal skontrolovat. Vysledok: dvere su OK, nic nie je povolene, hluk sposobovala cast zatvaracieho mechanizmu, ktora je na karoserii, nie na dverach. Je to v podstate kovovy obluk tvaru U, na ktorom je nejaky plastovy (?) kryt, ktory casom meni vlastnosti (stvrdne a natiahne sa?) a hrka. V servise mi dali pod ten kryt nejake mazivo a prestalo to hrkat. Vydrzalo to ale iba kratko 3 mesiace a je to spat (alebo su to uz ine dvere - uz ani neviem).
Hrkanie pristrojovky poznam tiez, u mna je to konkretne sposobene dvierkami na odkladacej schranke pred spolujazdcom. Zatial som sa to este nepokusal odstranit.
Napis, ci si uz s tym hlukom nieco robil a ako to dopadlo. -
« Re: Otáčky
Nejsem mechanik, ale na Tvem miste bych asi zkusil to cidlo teploty motoru. Na muj motor jsem dokonce nasel i tabulku pri jake teplote ma mit jaky odpor, ale motor mam jiny. Jinak krokovy motorek u mne zavady nedelal, takze vymenim taky to cidlo. Pro muj motor stoji cca 600Kc. A stav ze uberu plyn a auto si jede klidne dal znam taky docela dobre. Hodne stesti pri reseni zavady. -
Ahoj Lienko a Lado_f!
Omlouvam se za prodleni v odpovedi, ale stonam uz asi ctrnact dni a dnes mi trochu povolily horecky, takze se divam po Vasich radach.
Motor: 1.6 16V X16XEL. Rok vyroby 1999, takze se jedna o "jazdenku", nicmene pravidelne servisovanou (Oplove se k ni a k servisni knizce hlasi). Pomerne dost jezdim, takze jsem nedavno prekonal 140 tkm. Zvlastni je, ze se zavada neprojevi vzdy. Prijde mi ze snad jen, kdyz prijelo auto v noci (topeni na plno), stalo venku pres noc relativne v chladu a pak se udela teplo (subjektivne pro ridice), sytic se domniva, ze je zima preukrutna, takze tam cpe benzin pod tlakem. Vyzkousel jsem, ze se v pohode rozjedu jen pustenim spojky bez plynu. To cele trva 5 - 10 minut, ale po tu dobu je jizda neprijemna. Diagnostika nic nehlasi (jen porad buzeruje s doplneni nadobky kapaliny do ostrikovacu ;o)
Co Vy na to? Diky moc! E. -
Nenapsal jsi co mas za typ motoru a rok vyroby. Ja mam problem opacny. Po ohrati motoru se nekdy nevraceji otacky a zustavaji na cca 1800. Za studena to nedela. U mne je to na 90% krokovy motorek volnobeznych otacek (dle pal.pocitace). Jeste by to u tebe mohlo byt cidlo teploty motoru, ktere dava pocitaci nesmyslne informace pri urcite teplote a pocitac potom blbne. -
« astra 1.4 a tuning
Před nedavnem jsem se stal majitelem Astry 1.4 (2001) 5DR a tak se tady rozhlížím. A napadá mne že se tady probírají dobrý věci a rady, ale truchu mi tu chybí kapka tuningu. Nemůže mi někdo poradit kde třeba lze (mimo oficiálního Opela) sehnat polepky palubní desky (dřevo nebo hliník či carbon) nebo polepky na budíky (ciferníky a tak)? Taky ostatní doplnky mne zajímají ale všude maj tak akorát na škodovky. Díky a hodně šťastných kilometrů. -
« vymena zrcatka
sem se pulku vikendu lopotil s vymenou zrcatka u Astry 92', sem ji chudaka nechal stat v Carefulu v garazi a po navratu zjistil ze pravy zrcatko nekomu prekazelo tak ho sejmul, rozbite sklo uvnitr, jinak funkcni, jak se da vyjmout z toho platoveho krytu ? jak ? dik -
Ahoj Lienko!
Dekuju za informaci - rad se necham poucit od kohokoliv, ackoliv od "motoristky" tu spatnou zpravu ponesu jiste lepe ;o)
Vyuziju prilezitosti a jeste se zeptam. Plati vyse diagnostikovana zavada i v pripade, ze se nekdy vyssi otacky projevi (predevsim, je-li teplo) a jindy vubec ne (a pokud, tak po mirnem ohrati motoru zcela zmizí)?
Ach jo, servis bych docela nerad. Nechci byt paranoidni (... ale stejne po me jdou ... ;-), ale dokud jsem k Oplum neprijel na kontrolu po ujetem intervalu (vymena oleje + kontrola), tak se mi s tim nic nedelo. Tak doufam, ze si timto zpusobem nepridelavaji dalsi zakazky ;-( Viz kdysi nejake tema o servisech (odpojena klima a spol. - i kdyz alespon v tom mam jasno, klima funguje i nadale! ;o).
Diky za radu a ahoj! El. -
« Otáčky
Tak zase jednou zdravim vsechny Oplisty (a Oplistky ;o).
Mam prosim dotaz. Na podzim jsem koupil Astru 1.6 (kombi) a vcelku bez problemu s ni jezdil. Ted na jare se mi stava, ze po nastartovani, vyleti otacky az na 2500 otacek (samozrejme bez plynu), pak padnou nekam na hranici 2000 a teprve po ohrati motoru klesnou na svych standardnich 900(?) ci kolik. Avsak do te doby je auto jak strelene - male prituknuti plynu znamena vyrazit vpred o 106 a nezli clovek vyjede z parkoviste (cca na dvojku az trojku), tak se stylem, ze auto vystreli v pred, pak trochu zpomali atd. Jo a pri prerazovani slysim, jak po vyslapnuti spojky vyleti otacky. Cim to muze byt a co s tim?
Dekuju predem za kazdou radu a postreh.
El.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!