Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: No problems?
Odhodlal jsem si poridit lite kola a nove letni obuti (puvodni Firestone Firehawk - prvomontazka, jsou po dvou letnich sezonach ponekud v haji). Tak jsem brouzdal a nasel jsem na alcar.cz konfigurator, kde jsem si na svou astru (je tam vyber ze vsech variant a zakladnich barev) vybral lita kola presne takove, aby se mi na mem aute opravdu libily. Doporucuji vsem, co si chteji v nadchazejici sezone poridit hlinikace. Nakonec jsem si vybral jina kola, nez jsem puvodne zamyslel, proste se mi na tom aute zdaly hezci. -
« Re: Zásterky
Mal som ten isty problem. Opel predava (pomerne lacno) sadu na prichytenie zasteriek - nejake spony, platove nity atd., ale nema to dlhu trvanlivost a pri zjazde z obrubnika sa zasterka zachyti a spony su prec.
Nakoniec som sa na to vykaslal a dal som predne zasterky dolu. Nevidim ziadny vyrazny rozdiel, az na to, ze to opticky vyzera lepsie a hlavne mam pokoj. -
NESNASIM serepeticky v aute - ABS, TC a podobne voloviny, co maji vyresit ridicuv nedostatek predvidavosti. V G Astre mne stve i povinny posilovac rizeni, v F Astre a Kadettu jsem ho nemel a jaka to byla parada rvat se z volantem. Zacinam pomalu lenivet a me "vytrenovane" predlokti ala Pepek namornik se rozpustily s elektrohydraulickym posilovacem... :-D -
"-- skrytý --" 07.03.03 21:13
tomu skludom verim, nemalo ziadne serepeticky typu TC/ESP takze jazda s tym musi byt pozitok. Inak speedster je super kara, ktora ide dobre aj s tou 2.2_16 neviem si predstavit ake to bude s 2.0T to uz bude fakt o hubu. Nebyt tej ceny tak na leto ideal... -
Jedni blázni narvali do starého fiatu X1/9 turbomotor z Cromy - 2.0 16V, výkon zvýšený na cca 250 HP... No co to dělá v zatáčkách(motor je uprostřed příčně, poháněná zadní náprava - něco jako speedster)! Velice citlivá kára na jakýkoli pohyb volantem a pravou nohou... :-D -
Otázka zní: přenesu takový brutální výkon na vozovku pomocí jedné poháněné nápravy (a ještě přední)? Co udělá taková kára při výjezdu ze zatáčky (190°, vnější šířka 30m a ještě převýšení 5m), kterou jedeš na podtočenou dvojku? Typické Ecce Homo... Raketa na rovince ještě není žádná výhra, v zatáčce ti je takový výkon spíše na obtíž. -
Chci jezdit kategorii do 2 litru. Corsa B, co ja vim, se vyraběla pouze ve variantě GSi 1.6 16V... A kategorii "šestnáctky" jsem jezdil loni. A jsem vicemistr, takže chci povýšit. Astra F GSi má stejný motor jako Kadett E GSi, tj. 2.0 16V 110kW, ale větší pohotovostní hmotnost, takže to bych si moc nepomoh... Jo a Astra G 1.2 16V by měla těžký problém, je v kategorii do 1300 ccm a tam je spousta nadupaných škodovek. Nepřežil bych, kdyby má oblíbená značka dostávala těžce na * od 20 let starých škodovek s motorem vytuněným u Tomáše Mücka... :-D
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!