Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

25.03.03  21:07

« Opel corsa-oprava

potřebuji vědět jestli porucha na kinetickém kloubu má vliv na utržení silenbloku. Dík za odpověď, mejlujte na sama1@quick.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  20:22

« Re: Servis na Opela v Brně

Opravdu nevím, pro kazdeho ma 1000kč jinej význam.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.03  08:17

To: Yarreg
    Abych řekl pravdu, nevím, protože jsem tam pouze nakupoval nějaké věci a bylo to příšerně drahý, např. za manuál na radio chtěli 900,-Kč. Předtím jsem měl Volkswagena a tam chtěli za servis 800 Kč/hod.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.03  20:11

Nejsem sice z Brna, ale když jsem kupoval svého Oplíka od kupce z Kyjova tak mi trvdil že maj dobrej servis i ceny u Nešpora v Hodoníně.Ale stoprocentně to potvrdit nemohu.Kolik tam u vás v Brně máte za hodinu práce u nás v Ostravě maj na Astru 500,-kč/hod.
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.03  07:51

« Servis na Opela v Brně

Kolegové a kolegyně z Brna,
    poraďte, kam jezdíte servisovat vašeho Opela v Brně a okolí. Oba dva autorizované servisy se mně zdají poněkud drahé. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  20:36

« Re: 2.0 DTI 74kW

Je pravdou, že Opel nemá skutečně dobré diesely (bohužel) jediný fakt dobrý diesel byl, respektive je 2,5 TD, ale tento motor pochází z produkce BMW pod označením TDS.Tento 6-ti válec je fakt dobrej!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  16:14

To Viados: Opravdu dobry prispevek!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  13:16

pokud je to u dieselu stejné jak u benzínu, tak odvětrání klikové skříně končilo ve vzduchovém filtru. A přes sání se olej asi tlačí do spalovacího prostoru... K tomu turbu - brácha má astru F s 1.7 DTL (já vím, je to stará krákora), ale s turbem (má najeto cca 150 tis.) nikdy nebyl žádný problém. Chce to jen kvalitní olej (pokud možno 5W40), aby bylo turbo dostatečně namazáno, než se zastaví po vypnutí motoru, kdy už jej nemaže olej z čerpadla.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.03  11:30

Ale když jste se k tomu žraní oleje vrátili i vy ostatní, tak ještě něco k tomu + pár možná užtečných odkazů pro ty co jsou deutschsprachige. Pro pročtení stovek příspěvků na německých webech (www.opel-problemforum.de, www.opelclub.de, opelforum.de, www.langzeittest.de - to je super web!) nejsem o moc moudřejší než dřív. Prakticky nikdo to neví, včetně asi dvou přispívajících konstruktérů z Adam Opel AG. Nejvíce se shodli na názoru, že je to kvůli špatnému filtrování oleje z par odsávaných z prostoru klikového hřídele a jeho následném spalování, jenže já jsem co se týče konstrukce motorů laik, takže přesně nerozumím kudy mají ty olejové páry procházet. Dalším výsledkem diskusí je, že to postihuje asi polovinu všech kusů, je to tedy konstrukční problém, nikoliv nahodilý problém několika kusů. Běžná u této postižené poloviny je spotřeba 0,25-0,5 litru oleje na 1000 km. Na druhou stranu na žádné z uvedených diskusí jsem nenašel příspěvek oznamující nějakou jinou motorovou závadu kromě těch způsobených nedostatkem oleje (snad ještě těžké řazení jedničky za jízdy), takže to vypadá, že když člověk zkousne výdaje na olej a kontroluje ho, je to spolehlivý držák. Nelituju výdaje za palubní počítač, který hladinu oleje hlídá, protože mnoho lidí s auty bez palubních počítačů nezvyklých na tuto vlastnost motoru je zadřelo. Jistou výhodou motoru se jeví rozvodový řetěz, čímž do velké míry odpadá klasická bolest jiných dieselů - kvalita ozubeného řemenu a možné setkání válců s ventily.
    Já jsem měl zpočátku (prvních asi 50.000 km) spotřebu 0,33 litru oleje na 1000 km a teď se mi to snížilo na asi 0,25. Mám najeto právě 96.000 km. Dlouhodobou spotřebu nafty mám 6,2-6,4. Dosud jsem neměl kromě tohoto jediný problém s žádnou součástí pohonu auta a ptal jsem se, zdali nezaznamenal něco jiný ze čtenářů tohoto fóra.
    Kolik třeba u tohoto DTI běžně vydrží turbo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.03  11:05

Rozebirala. Ja vim. Prave proto jsem se na ni neptal. Ptal jsem se, zda mate jine problemy ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.03  08:44

Zafira se stejným motorem, najeto nějakých 50 tis. km, spotřeba oleje 7 litrů na 15 tis. km, tj. stále ještě tzv. v normě!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.03  21:54

vcera som akurat sedel u dealera kde kupujem auta a maju tam zafiru predvadzacku najazdene nejakych 20 tisic km a nezere to olej. nemaju ma preco klamat, par rokov tam uz chodim a mame uz vztah na inej urovni. dufam, ze to nemci vychytali a nie ze je to jeden stasny kus. teraz im pridu nejake astry 2.0dti uvidime co budu hovorit po 20t km.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  12:06

Mám pocit, ze otázka olejožroutství DTI se rozebírala již dříve. Skus se podívat na starší přízpěvky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.03  14:27

« 2.0 DTI 74kW

Blížíte se už někdo s tímhle motorem k 200.000 km nebo jste dokonce za? Jaké jste problémy kromě žraní oleje?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  11:16

« Re: Technická dokumentace na Opely????

V nemecku se nenabizi, je tam nahrazen 1.6 8V.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  19:09

Zkus se zeptat ferove u dealera Opelu jsetli ti to muzou okpirovat.pokud je to solidni autosalon tak by to mohl pochopit.A kdyz uz tak za zeptani nic nedas :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  15:47

koukl jsem se a je to parada! Akorat tam, *, nedali zrovna moji Astru 1.4 16V! Neni uvedena ani v Autokatalogu, tak nevim, jestli tenhle typ nemci uz pro sebe nevyrabi...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.03  08:32

frafy krutiaceho moememntu avykonu su na media.opel.de, tak vpravo su technicke data a uz len klikat a klikat, vsetko v pdf.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.03  06:57

« Re: Zadny spojler

Jestli chces kridlo neni problem.Sezenu ti na Astru G kolem 2000,- profi s atastem 8 SD popripade kdyby jsi mel zajem o tuning delam profi tuning na vse i individual, nazev je FATAL-TUNING www.jsou ve vystavbe. ale nic neni problem.osobni E- mail je piper@centrum.cz mam velko i maloobchod.A dale mam spolupraci s Mantzel a Lexmaul-tuning apod.vozim to primo z De.
    Tak mam velmi dobre ceny!! tel:776/778013 a muj obchodní zastupce v Nemecku ma cislo +491716114858
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  16:44

« Re: Zadny spojler

koukni se na www.2mmotorsport.cz, kridla tam jsou ruzne, cena je kolem 5 - 6 litru. Nejsem si jisty, ale podle mne se veskere plastove srace lepi...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…