Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 18.04.03 08:40
« Problem s radiem CAR 400
Před 14 dny se mi při startu zapnulo radio (svítilo podsvícení ovladačů), nicméně nehrálo a nešlo vypnout (stále svítilo podsvícení i displej v kapličce). V servisu to vyřešili jeho vytažením na cca 5 minut, prý se vyresetuje nějaký ochranný (?) kondík. Dali zpět a hrálo. Dnes ráno se mi pro změnu po startu rádio nepodařilo zapnout. Ani později. Tušíte, v čem je zakopaný pes? -
"-- skrytý --" 16.04.03 17:40
« Re: Že by krize Opelu pomalu končila?
no treba sa spytat predajcov ako sa predava vectra alebo pozriet sa na cisla co vydava zvaz. ad motory: neviem co si mal konkretne na mysli v com zaostavaju za spickou ale asi v litrovom vykone, ano benziny urcite nepatria k spicke v litrovom vykone ale urcite to ma nejaky dovod, podla mna vyska poistneho. Nema niekto tabulku kde su tie hranice vo vykone napr. v nemecku (urcite je tam aj kopec inych faktorov)? Podla toho by sme asi lahko zistili, preco ma 2.2 iba 147k, alebo 1.8 presnych 125. Opel ma solidne zastupenie v motosporte, pochybujem ze nema kapacity dat do obehu 180k dvojlitre alebo 1.6 s 120k, ktore aj vydrzia nejaku tu prevadzku. -
"-- skrytý --" 16.04.03 14:09
Ta průměrnost Vectry může být do jisté míry i výhodou. Mnoho výrobců dřívě klasických aut střední třídy dnes sází na futurismus (Renault, Nissan), ale je stále dost zákazíků, kteří na tyhle úlety nejsou. Třeba já bych si novou Primeru rozhodně nekoupil, zatímco starší verzi jako ojetou spíše ano. Limitem akceptovatelného futurismu je pro mě osobně Peugeot a Ford. Zatím. Jsem zvědav, jak bude vypadat 407ka. Po elegantních 405 a 406 nebude pro Peugeot snadné. Naopak, Vectra má podle mě tu chybu, že není důsledně průměrná, a zavádí novinku v půl století zavedené věci - blinkru - a má neelegantní přední masku. Zezadu a zboku se mi naopak líbí. A její celková mohutnost je pro mě také předností. -
Ja tomu velmi neverim. Podla mna je Opel uz dlhsie v krize. Astra je fajn, ale doziva, Corsa velmi nepresvedcila a podla mna najviac sklamala nova Vectra, hoci sa do nej vkladali velke nadeje. Okrem netradicneho dizajnu, ktory ma taktiez vela odporcov, nepriniesla nic nove, cim by mohla konkurovat. Ma vsetko take priemerne, nic velmi inovativne, nicim vyrazne nepredci konkurenciu. Uplne priemerne auto. Jedinym tahunom je Zafira, ktora je spickou v triede, ale ako dlho este? Prichadza novy Scenic, C-Max, Touran, ...
Najvacsia slabina aut Opel celkovo su motory. Benziny su este ako-tak, aj ked takisto zaostavaju za spickou, ale situacia v dieseloch je uboha, co je najma v sucasnosti velky nedostatok.
Mam z toho velmi zly pocit. Sam jazdim Astru a som s nou spokojny, a prave preto je mi luto, ze ma Opel v poslednom case tak malo invencie. Technologicky zaostavaju za konkurenciou coraz viac a ak velmi rychlo nieco neurobia, tak sa z nich stane iba okrajova znacka bez sance na vacsom trhovom podiele. -
"-- skrytý --" 16.04.03 08:11
to zlepsenie v predaji moze byt skludom pravda, pretoze prisla vectra C, do zafiry strcili 2.2dti, prerobili zadne sedacky, dokonca 2.2dti je v astre coupe. celkovo opel rozsiril paletu moznosti u ponukanych vozidiel. -
"-- skrytý --" 15.04.03 15:17
« Že by krize Opelu pomalu končila?
www.opelclub.cz: Samotné značky Opel/Vauxhall si během prvního čtvrtletí roku 2003 připsaly téměř 419 000 prodaných vozů na trhu západní a střední Evropy, což je vyneslo na celkově třetí příčku celé automobilové branže. To představuje výrazné zlepšení, protože koncem prvního čtvrtletí roku 2002 figurovaly značky Opel/Vauxhall až na páté pozici. Tržní podíl značek Opel/Vauxhall vzrostl v březnu v meziročním srovnání na celkem deseti hlavních trzích Evropy, mezi které patří i dva nejdůležitější trhy, a to Německo a Velká Británie. - je to pravda nebo PR?
-
« Vypadavajuci panel z radia
Mam v Astre standardne koncernove radio tusim CDR 500 s vyberatelnym panelom pre tlacidla ovladania. Pravdepodobne sa zlomilo nieco v mechanizme, ktory drzi tu vyberatelnu cast, pretoze zacala samovolne vypadavat. Chcel by som sa na to pozriet, ale neviem, si sa da to radio nejako rozobrat, prip. ako sa vobec vybera z pristrojovej dosky.
Mate niekto tip?
Dakujem -
« Re: Servis na Opela v Brně
Dík za typ. Co se týká mně, mám už 7 auto a na základě špatných zkušeností s autorazovanými servisy z dřívějška vím, že na každou značku se vždy najde nějaký neautorizovaný servis, který se na ni zaměřuje. Vždy má lepší ceny a často osobní přístup. Pokud nepotřebuji vyloženě nějakou speciální prohlídku nebo opravu, tak k autorizovaným nejezdím. Měl jsem na mysli, zda někdo nevíte o takovémto servisu. Budu rád za každý typ.
-
« Re: Servis na Opela v Brně
Ahoj,
k tomuto tématu mám jen jednu poznámku.
Když jsem chtěl udělat garančku po 30000km, zjišťoval jsem si telefonicky odhad ceny. U obou servisů v Brně mi řekli, že to bude kolem 6000-6500Kč. Zkusil jsem ještě Opel Auto Dobrovolný ve Vel.Meziříčí. Tam mi odhadli cenu na 5000Kč a ve finále jsem platit tuším, kolem 4000Kč.
Vzhledem k tomu, že vše provedli kvalitně, rychle a měli příjemný přístup, myslím, že se vyplatí dát pár korun navíc za cestu do Vel.Meziříčí. Jezdím už jen tam.