Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

10.07.03  16:57

« Re: Napln klimatizace

Díky za informaci!

Dle mého pocitu funguje klima stále stejně - šlo mi jen o to, že jsem někdy/někde slyšel, že se má náplň (stejně jako ostatní náplně) 1 × za dva roky vyměnit.

Tak jsem se staral, abych něco neprošvihl. Díky! E.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.03  12:15

« Re: Napln klimatizace

elanius73: V okruhu klimatizace mas chladivo a olej.
    Jestli ti olej neutece nejakou dirou na nejnizsim miste, ci v kompresoru, tak se olej neresi.
    No a chladivo ti muze nekudy pomaloucku uchazet.
    Pak se normalne doplni. Jestli mas tedy pocit, ze ti to chladi mene,
    tak si nech zmerit tlak v okruhu a pripadne doplnit chladivo.

O nic jineho se nestarej :-)
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.03  12:00

« Napln klimatizace

Dobre poledne,

nevite prosim nekdo, jak je to s naplni klimatizace? Musi se menit po nejakem casovem obdobi (napr. jako olej) nebo se tomu nema smysl venovat dokud bezchybne funguje?

Diky predem! E.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.03  14:40

« Poradíte někdo

Caute všichni astráci, potřeboval bych tochu pomoct, uvažuju o koupi jeté Astry G zřejmě s tímhle motorem. Vím, že koupě auta při záběhu výroby není zrovna šikovná volba - vlastní zkušenost. O Géčku vím že se začla výrábět někdy v polovině 98. Jelikož mám na koupi omezené finance, tak se vlezu (se slušným stavem a výši tachometru) tak někde na konec 99. Stačí to nebo je lepší přišetřit a jít do 2000. V historii tohodle tématu jsem na podobnou debatu nenarazil. Dík za každou pomoc. Radek Jinak gratuluji každému kdo tohle auto má - je to vážně krasavec :-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.03  12:05

« Prohlidka 150000 km

Vazeni,

nevite, kolik by mohla stat prohlidka na 150.000 km? (Astra kombi G, 1,6, 16V).

Pri tech kilometrech by si to mozna zaslouzilo dukladnejsi kontrolu.

Diky predem za kazdou reakci! E.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.03  15:03

« Re: Rekapitulace po 100.000 km

Teď už to vím taky... Jinak ale moc americkým heslům nevěřím... :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  12:08

Objem ničím nenahradíš...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  09:25

Zapnutá klima na mé 1.4 16V je velice poznat. auto je do 3000 ot líné jak škoda 105. Než výkon motoru sežraný klimou mi více vadí nedostatek kroutícího momentu, který je i bez klimy v nízkých otáčkách malý.
    Ještě k ráfkům - jezdil jsem normální plechy 15", teď mám hliník 7Jx15 a je to perfektní. Auto sedí jako přikované, v zatáčkách je to nebetyčný rozdíl!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  06:31

Díky všem za připomínky a vysvětlení.

Re: otacky Astra 1.6 16v model G
    Dělá mi to to samé, co ostatním - v létě, když je hodně teplo, tak jsou po nastartování otáčky nad 1500 a teprve po nějaké krátké době se ustálí na těch 700-800. Byl jsem z toho taky trochu nervózní, ale asi je to normální chování.

• « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  14:39

"Spotřeba" klimatizace je řádově 7-10kW, což je na motor se špičkovým výkonem okolo 60-70kW poměrně dost, zejména u benzínových motorů (proti dieselům mají nižší kroutící moment). V normálním provozu se otáčky motoru zpravidla pohybují někde mezi 1/3-2/3 maximálních a tím pádem je i reálný výkon o dost nižší. Logicky je pak každé předjíždění nebo rozjezd znatelně "těžší", zejména v nižších otáčkách. S 2.2DTi však už zapnutí klimatizace nic neudělá....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  12:04

Co se klimatizace týká - mám G-čkovou Astru 1.6 (16V), tzn. 16XEL... (nebo jak je to značeno)

Jestliže zapnu klimu, zvýší se otáčky, palubní počítač ukáže zvýšenou aktuální spotřebu a cítím, že se auto chová líněji.

V normálním provoze je to bez problému - jen více vytáčím motor před přeřazením a dynamika zůstává zachována. Jedu-li však na nějaké zoufalé okresce, kde to s předjížděním není slavné - tak někdy, pro sichr, klimu vypnu, předjedu a jakmile mám volnou cestu, zase ji zapnu.

Je to trochu úchylné, ale: 1. za tu chvilku mi teplota v autě až tak nestoupne, 2. mám pocit, že auto živě reaguje a tudíž, bylo-li by to potřeba "ušetřený výkon" motoru mi může pomoci bezpečně dokončit předjíždění.

Nedělám to často - rozhodně to není série vypínání/zapínání klimy. Ale občas to použiju.

Přeji příjemný den! E.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.03  08:12

Ne, já na výkonu auta nepoznám, zda klima jede či nejede. Říká se, že diesel je tvrdší vůči zátěži, tak to třeba souvisí s tím. A tehdy ta porucha se projevila tím, že to jednoduše zasmrdělo a dál nechladilo. Tvrdili mi pak v servisu, že se spálila spojka, což by vcelku odpovídalo symptomům ....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  22:41

to viados: Díky za resumé.

Mám však dotaz. Jak se Ti projevil problém s klimou, resp.kompresorem? Mám G X16XEL s klimou a rozdíl mezi dynamikou auta se zapnutou a vypnutou klimou je setsakramentsky poznat. Např. když to na trojku začnu točit a zapnu přitom klimu, okamžitě se autu přestane chtít jet. Je to normální? Moc se mi to nezdá (mám první auto s klimou, takže nevím, jestli je to vlastnost nebo závada).

• « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  12:07

« Re: otacky Astra 1.6 16v model G

To: BoB_: Díky za vysvětlení!

Nejsem v těchto věcech tak zběhlej. Jinak najeto mám 146.000 km. V sobotu jsem se domlouval se servisem na prohlídce při 150.000. (Takže tak koncem léta).

Trochu jsem měl ještě obavu ze správné funkce lambda sondy, ale to by se asi auto chovalo divně stále, ne jen při rozjezdu za horkých dnů.

Přeji příjemné odpoledne! E.
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.03  11:09

« Rádio CDR 500 - oprava

ahoj, potřeboval bych opravit rádio CDR 500. Uvádím, že se nejedná o Phillipse ani VDO, ale o nějaké Delco Electronics. V Phillipsu mě s tím vyhodili. Nutně bych potřeboval nějaký kontakt, prosím pomozte, díky :-)). e-mail:jan.vych@quick.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  23:41

Aha, já se díval na limitovanou sérii, kde 2.0DTI vyjde i s klimou na 510kKč.
    Osobně bych ale raději sáhnul po 2.2DTI, zejména u té Zafiry.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  12:34

Právě teď je Astra Caravan Comfort 2.0 DTI za 570 tKč, k tomu klima za 35, celkem 605 tKč. Ta samá Zafira má už klimu v základu a je za 712 tKč. Takže ceníkový rozdíl není 100 ale 107 tisíc. ;o) Je ale fakt, že já měl tehdy klimu "zdarma" v akci a nevím, zda nějak obdobně zvýhodnili i tu Zafiru. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  12:24

Jo, jo, tenkrát (před 1,5 rokem) jsem respektoval TP, takže mám 195ky na 6J ráfcích, orig od Opla, 9 paprskových, asi po 4000 Kc. Řekl bych, že na 7J by to bylo stabilnější při prudkých změnách směru. Na 90% to tak nechám, ale kdyby mi náhoda nahrála nějakou volnou sumičku, šel bych do 205/50 na 7,5J/16. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  07:11

« Re: otacky Astra 1.6 16v model G

elanius: Kolik mas najeto?
    V zime je to O.K., protoze je elektronicky sytic
    kvuli nizsi teplote dele aktivovan (z venku je motor promrzly, takze cidlo hlasi nizsi teplotu, ale pracovni cast je jiz tepla). V lete je holt
    motor na povrchu teplejsi a tak cidlo hlasi
    rychleji dosazeni te spravne teploty. A proto se
    sytic vypne "drive" (pri nizsi teplote pracovniho prostoru).
    A mozna do toho ma co mluvit vlhkost vzduchu,
    popripade jina cidla (trebas nektere motory meri teplotu vstupniho vzduchu).
    Myslim, ze je to normalni. Popripade si zkontroluj
    svicky, kabely, vzduchovy a palivovy filtr.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  23:33

Rozdíl mezi Astrou a Zafirou jenom 100kKč? Není to víc?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…