Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.03  12:31

« Re: hands free

na astru existuje konzola, ktora sa upevni tak, ze vrtas iba pri nohach spolujazdca. Na nu upevnis handsfree sadu (teda drziak telefonu) zvysok "upraces" podla potreby... Opierka na astru G sa upevnuje do "odkladacieho" priestoru medzi sedadlami, za rucnu brzdu. Celkom fajn opierka (aspon tu co som mal ja), vnutri (v opierke) bol odkladaci priestor vacsi ako ten na krabicku cigariet co je tam normalne...
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.03  00:00

« hands free

kde mate v astre danou handsfree nechce se mi moc vrtat do palubky poradte kam ji nejlepe umistit! A jeste jsem videl loketni operku mezi prednimi sedadly mate ji nekdo?Je namontovana primo v sedadle tak jako u zafiry anebo se da doplnit??Dik za odpovedi!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.03  08:58

« Re: Klimatizace a jeji udrzba

pivous: Kdyz "klimatizujes", tak ti na vyparniku kondenzuje
    vzdusna vlhkost. Jestlize vypnes klimu a zastavis,
    tak ti ta vlhkost a bordel zacne priste smrdet.
    Resenim je bud cisteni, nebo to, ze klimu vypnes (ale vetrak nechas bezet)
    chvilku pred tim, nez zastavis, aby se vlhkost
    odparila. To povetsinou staci.

Problemem muze byt to, jestlize se ti ucpe odvod
    vody (zalezi na konstrukci klimy), ktery odvadi zkondenzovanou
    vodu z vyparniku. To pak smrdi furt, at delas co delas.

A jestli ti klima smrdi a budes ji zkouset vypinat driv,
    tak to chvilku trva, nez se ti to upravi tak, aby ti nesmrdela. Takze vytrvej.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.03  08:19

« Klimatizace a jeji udrzba

Ahoj vespolek. Vim, ze tu uz probehla diskuze na tema, jestli je nutne klimatizaci nejakym zpusobem udrzovat, ale chtel bych se k tomuto tematu castecne vratit.

Vcera jsem na jinem automobilovem web serveru cetl, ze je nutne klimatizaci alespon 1x za rok dezinfikovat. Nikdy jsem o tom neslysel a prekvapilo me to. Ani si nemyslim, ze by autorizovane servisy pri pravidelnych prohlidkach neco takoveho delaly. Nebo snad ano? Vite o tom nekdo vice? Predem diky.

• « 00 Reagovat !

foto

05.08.03  13:36

« Re: Pod přední sedačky jsou taženy nějaké kábly. ??

Pod sedacku vedou (dle vybavy) nasledujici kabely:
    napinac bezp. pasu, bocni airbag, vyhrivani sedacky.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.03  22:56

« Pod přední sedačky jsou taženy nějaké kábly. ??

Jak jsem podotkl mám 1,4 16v s aut.přev.Jelikož je z bazaru,jaksi není knížka o obsluze.
    Při "bádání" kolem auta jsem objevilm,že pod přední sedačky vedou nějaké káblíky (dosti silný průřez má jeden z nich).Nevím,k čemu slouží?Dále jsem nezkoumal,kde jsou zakončeny (není tam vidět),sedačku jsem nechtěl demontovat...ať něco nepokazím,když nevím!
    Kdo tedy máte znalost k čemu ty kablíky vedou,tak se pochlubte!
    Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.03  21:57

« Vibrace volantu G 14 16V

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit, při 120km/h cítím vibrace volantu kolem 140Km/h to utichá.Nesetkali jste se stím někdo? kola jsem vyměnil a nechal dvakrát převážit
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.03  09:30

« Re: Problem Opel astra 2,0DI

Diky moc za zpravy byl jsem to nechat zvednout a zadni desticka uz byla KO a drhla uz o kotouc tak mi uz jede vse nove tak doufam, ze to bude OK!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.03  18:10

Přidřená destička (destičky) ve vodítkách, tj. jsou špatně pohyblivé v drahách, po nichž se pohybují. Při průjezdu zatáčkou pak v důsledku vůle v náboji (ložisku) kola brzdový kotouč škrtá o některou z bloklých destiček, která mu tzv. "nepovolí". Rozebrat, důkladně vyčistit, zjistit, zda se pak ty destičky volně pohybují, a nakonec namazat vodicí dráhy měděnou vazelínou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.03  11:41

Zkus jestli se kolo po normální jízdě moc nehřeje. Pokud hřeje, jsou to asi brzdy. Mně tohle dělaly zadní.
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.03  13:57

« Problem Opel astra 2,0DI

Zdravim potreboval bych poradit, jiz asi dva dny se mi line od leveho predniho kola divny kovove skripavy zvuk. Je mozne ze by kolo porad lehce brzdilo??Kdyz seslapnu brzdu tak je to pryc kdyz ji pustim tak to na moment prestane a pak zase zacne!Sundal jsem i kolo ale nic neni videt brzdove desticky jsou asi polovicni. predem diky za radu
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.03  21:46

« Re: Opel Astra 1.4 16V -autom.převod.

Automat - za jízdy nedávát N, nechat si kvalitně vyměnit olej a filtr v automatu...
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.03  08:29

« Opel Astra 1.4 16V -autom.převod.

Vážení,poraďze kde seženu manuál k uvedenému vozidlu.Koupil jsem v autobazaru bez návodu k obsluze.
    Nejsem žáden začítečník,ale každé auto potřebuje své.
    Jako další otázku bych položil: zkušenosti s automatickou převodovkou.(jak udržovat-výměna oleje,používání,případně varování co nedělat apod.)
    Uvítám i případné další náměty a zkušenosti.
    Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.03  22:06

« El. stahovani oken

Diky vsem za prispevky ke klimatizacim.

Jeste bych se zeptal na dve veci.

1. Prestala se mi vracet kolebka pro stahovani okna spolujezdce (sdruzeny vypinac u ridice). Pri zmacknuti tlacitka se okno stahne a pak i vytahne. Kolebka se vsak nevrati zpet. Odhadoval bych to na nejake perko ci pruzinku. Lec jakozto technicky antitalent nevim.

Obratil jsem se mailem na servis. Dle nich se samozrejme musi menit cele tlacitko za cenu blize neurcenou (pry min. 600 CZK). Prijde mi to trochu dost na takovou trivialitu. Nesetkal jste se s tim nekdo?

2. Lapace necistot. Originalni system se svorkami - uz mam jen posledni zasterku. Nove jsou cca 600 CZK (doufam, ze za par, nikoliv za kus ;o)

Objevil jsem alternativu v univerzalnich gumovych lapacich - cca 250 CZK za par. Tyto se ale musi sroubovat do blatniku! To se mi moc nelibi, ale originalni system je o tom, ze za cas tam zase nebudu mit nic. Co na to ctene kolegium?

Diky predem! E.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  10:49

« Re: Napln klimatizace

Ted jsem byl v servisu Opel a meli tam letacek, ze vyrobce doporucuje "dobrovolnou" kontrolu klimatizace po 2 letech nebo 30 000km, protoze ve standardnich servisnich prohlidkach jeji kontrola neni definovana.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.03  08:09

« Re: Automatické zavírání oken

Ahoj, pokud chces zavrit nedovrena okna pri zamykani auta centralem, musis pouzit klic v zamku. Kdyz jim otocis, abys auto uzamcel, podrz jej v te poloze tak dlouho, dokud se Ti nezavrou veskera otevrena okna ve voze. Na dalkovy ovladani to, tusim, nejde. Myslim, ze je to i v prirucce k autu

.
    Ja osobne tuhle funkci nepouzivam, ale uz se mi stalo, ze jsem byl rad, ze nemusim lezt znovu do auta a strkat klic do zapalovani ;-)

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.03  11:08

« Automatické zavírání oken

Nevíte někdo jak zajistit, aby se při zamykání auta centrálem zavřela případně nedovřená okna?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  08:23

alanius: To o rocni vymene jsem nikdy neslysel a IMHO to tak nebude.
    Pouze se doplnuji uniky. Pri uniku chladiva je to v pohode,
    pozna se to bude ze to prestane chladit, nebo se klima
    nespusti, protoze ma maly tlak. Horsi je to s unikem oleje.
    Ale to se vetsinou pozna, protoze utece i chladivo a
    je tam nekde velka dira :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.03  14:33

« Re: Poradíte někdo

Kolega ma 98caravan dovoz D sam si ji dovezl a je s ni nadmiru spokojeny bez jedine chybicky a to uz ma najeto njakych 130000 40najel on a neinvestoval ani kacku krom bezne udrzby!ja mam 99 ale DI a taky vsechno bez problemu!takze bych sel i do te 99
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.03  11:10

S klimatizací jsem si užil své v Citroenu (díra v chladiči)...
    Každopádně jsem při úbytku média nepozoroval snižování účinku, pak "střihem" přestala fungovat. Jinak asi nejsou doporučovány intervaly pro výměnu, zřejmě se tiše předpokládá, že stejně časem (4-8let) samovolně uteče.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…