Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 10.08.03 12:31
« Re: hands free
na astru existuje konzola, ktora sa upevni tak, ze vrtas iba pri nohach spolujazdca. Na nu upevnis handsfree sadu (teda drziak telefonu) zvysok "upraces" podla potreby... Opierka na astru G sa upevnuje do "odkladacieho" priestoru medzi sedadlami, za rucnu brzdu. Celkom fajn opierka (aspon tu co som mal ja), vnutri (v opierke) bol odkladaci priestor vacsi ako ten na krabicku cigariet co je tam normalne... -
« Re: Klimatizace a jeji udrzba
pivous: Kdyz "klimatizujes", tak ti na vyparniku kondenzuje
vzdusna vlhkost. Jestlize vypnes klimu a zastavis,
tak ti ta vlhkost a bordel zacne priste smrdet.
Resenim je bud cisteni, nebo to, ze klimu vypnes (ale vetrak nechas bezet)
chvilku pred tim, nez zastavis, aby se vlhkost
odparila. To povetsinou staci.
Problemem muze byt to, jestlize se ti ucpe odvod
vody (zalezi na konstrukci klimy), ktery odvadi zkondenzovanou
vodu z vyparniku. To pak smrdi furt, at delas co delas.
A jestli ti klima smrdi a budes ji zkouset vypinat driv,
tak to chvilku trva, nez se ti to upravi tak, aby ti nesmrdela. Takze vytrvej. -
« Klimatizace a jeji udrzba
Ahoj vespolek. Vim, ze tu uz probehla diskuze na tema, jestli je nutne klimatizaci nejakym zpusobem udrzovat, ale chtel bych se k tomuto tematu castecne vratit.
Vcera jsem na jinem automobilovem web serveru cetl, ze je nutne klimatizaci alespon 1x za rok dezinfikovat. Nikdy jsem o tom neslysel a prekvapilo me to. Ani si nemyslim, ze by autorizovane servisy pri pravidelnych prohlidkach neco takoveho delaly. Nebo snad ano? Vite o tom nekdo vice? Predem diky. -
« Pod přední sedačky jsou taženy nějaké kábly. ??
Jak jsem podotkl mám 1,4 16v s aut.přev.Jelikož je z bazaru,jaksi není knížka o obsluze.
Při "bádání" kolem auta jsem objevilm,že pod přední sedačky vedou nějaké káblíky (dosti silný průřez má jeden z nich).Nevím,k čemu slouží?Dále jsem nezkoumal,kde jsou zakončeny (není tam vidět),sedačku jsem nechtěl demontovat...ať něco nepokazím,když nevím!
Kdo tedy máte znalost k čemu ty kablíky vedou,tak se pochlubte!
Díky. -
"-- skrytý --" 31.07.03 18:10
« Re: Problem Opel astra 2,0DI
Přidřená destička (destičky) ve vodítkách, tj. jsou špatně pohyblivé v drahách, po nichž se pohybují. Při průjezdu zatáčkou pak v důsledku vůle v náboji (ložisku) kola brzdový kotouč škrtá o některou z bloklých destiček, která mu tzv. "nepovolí". Rozebrat, důkladně vyčistit, zjistit, zda se pak ty destičky volně pohybují, a nakonec namazat vodicí dráhy měděnou vazelínou. -
« Problem Opel astra 2,0DI
Zdravim potreboval bych poradit, jiz asi dva dny se mi line od leveho predniho kola divny kovove skripavy zvuk. Je mozne ze by kolo porad lehce brzdilo??Kdyz seslapnu brzdu tak je to pryc kdyz ji pustim tak to na moment prestane a pak zase zacne!Sundal jsem i kolo ale nic neni videt brzdove desticky jsou asi polovicni. predem diky za radu -
« Opel Astra 1.4 16V -autom.převod.
Vážení,poraďze kde seženu manuál k uvedenému vozidlu.Koupil jsem v autobazaru bez návodu k obsluze.
Nejsem žáden začítečník,ale každé auto potřebuje své.
Jako další otázku bych položil: zkušenosti s automatickou převodovkou.(jak udržovat-výměna oleje,používání,případně varování co nedělat apod.)
Uvítám i případné další náměty a zkušenosti.
Dík. -
« El. stahovani oken
Diky vsem za prispevky ke klimatizacim.
Jeste bych se zeptal na dve veci.
1. Prestala se mi vracet kolebka pro stahovani okna spolujezdce (sdruzeny vypinac u ridice). Pri zmacknuti tlacitka se okno stahne a pak i vytahne. Kolebka se vsak nevrati zpet. Odhadoval bych to na nejake perko ci pruzinku. Lec jakozto technicky antitalent nevim.
Obratil jsem se mailem na servis. Dle nich se samozrejme musi menit cele tlacitko za cenu blize neurcenou (pry min. 600 CZK). Prijde mi to trochu dost na takovou trivialitu. Nesetkal jste se s tim nekdo?
2. Lapace necistot. Originalni system se svorkami - uz mam jen posledni zasterku. Nove jsou cca 600 CZK (doufam, ze za par, nikoliv za kus ;o)
Objevil jsem alternativu v univerzalnich gumovych lapacich - cca 250 CZK za par. Tyto se ale musi sroubovat do blatniku! To se mi moc nelibi, ale originalni system je o tom, ze za cas tam zase nebudu mit nic. Co na to ctene kolegium?
Diky predem! E.
-
« Re: Automatické zavírání oken
Ahoj, pokud chces zavrit nedovrena okna pri zamykani auta centralem, musis pouzit klic v zamku. Kdyz jim otocis, abys auto uzamcel, podrz jej v te poloze tak dlouho, dokud se Ti nezavrou veskera otevrena okna ve voze. Na dalkovy ovladani to, tusim, nejde. Myslim, ze je to i v prirucce k autu.
Ja osobne tuhle funkci nepouzivam, ale uz se mi stalo, ze jsem byl rad, ze nemusim lezt znovu do auta a strkat klic do zapalovani ;-)
-
« Re: Napln klimatizace
alanius: To o rocni vymene jsem nikdy neslysel a IMHO to tak nebude.
Pouze se doplnuji uniky. Pri uniku chladiva je to v pohode,
pozna se to bude ze to prestane chladit, nebo se klima
nespusti, protoze ma maly tlak. Horsi je to s unikem oleje.
Ale to se vetsinou pozna, protoze utece i chladivo a
je tam nekde velka dira :-) -
« Re: Poradíte někdo
Kolega ma 98caravan dovoz D sam si ji dovezl a je s ni nadmiru spokojeny bez jedine chybicky a to uz ma najeto njakych 130000 40najel on a neinvestoval ani kacku krom bezne udrzby!ja mam 99 ale DI a taky vsechno bez problemu!takze bych sel i do te 99 -
« Re: Napln klimatizace
S klimatizací jsem si užil své v Citroenu (díra v chladiči)...
Každopádně jsem při úbytku média nepozoroval snižování účinku, pak "střihem" přestala fungovat. Jinak asi nejsou doporučovány intervaly pro výměnu, zřejmě se tiše předpokládá, že stejně časem (4-8let) samovolně uteče.