Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:49

« Re: spotreba

Spotřebu při jízdě po Praze lze až na vyjímky popojíždění v samotném centru srovnávat cca s meziměstským provozem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.03  15:31

Dokonce i sám Opel udává u 1.4 16V o fous vyšší spotřebu než u 1.6 16V. A záleží jak kdo jezdí. Já jsem měl u 2.0 DTI po dva roky průměrnou spotřebu stále v rozmezí 6.2-6.4. To jsem jezdil tak nějak normálně. Teď už přes měsíc zkouším jezdit "na spotřebu". Hle - najednou mám 5.5, a to jezdím ze 2/3 po Praze, i když jsou to pravda delší štreky přes celé město (~25 km), takže se motor zahřeje a nejsou to jenom přískoky, pohybuju se spíš v Dejvicích, na Smíchově, v Podolí aj. - hlavně nemusím na zasekanou magistrálu, Ječnou, Žitnou ap.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  15:10

1.4ka je na Astru slabá, takže spotřeba roste - v reálném provozu nejméně žerou (palivo, ne olej...) motory někde ve středu nabídky. U Astry bych to viděl tak na tu 1.6, nožná ještě 1.8ku.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  08:32

Tak to ti zavidim. Astra G 1.4 16V 2001, spotreba benzinu cca 8 litru - mestsky provoz, spotreba oleje 2l od vymeny do vymeny (povolena olejova vana a ted zas prozmenu praskle gufero na klice!)
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.03  10:44

« spotreba

Tak po nejake dobe co vlastnim astricku G, 99, kombajna, 1.6 16V, najeto 105.000km, jsem maximalne spokojen se spotrebou benzinu(olej uz tolik ne :-(), v prumeru si rekne podle pocitace 5.9, a to najezdim tretinu tak po Praze. Takze super, a jsem rad ze pri tankovani plne do prazdna se pocitac sekne tak maximalne o 1 a 1,5 litru. Na okrsce kolem 90-100km/h, dalnice 130-150km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  12:48

« Re: Zarovky ve strednim panelu

Diky za info no pokusim se to udelat, a kdyz to nebudu zvladat tak odjedu do servisu Opel bude chtit urcite hrisne penize :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  20:12

« Re: Zarovky ve strednim panelu

No tak to je pěknej opruz ten střední panel,musíš začít pod ruční brzdou opatrně vypáčit šroubovákem a pak postupuješ nahoru.Ale ten stř.panel se musí ještě odšroubovat nahoře na palubní desce a je to zezadu ttakže šrubovákem od čelního skla (opravdu lahoda) raděj to nech servisu.Jo a vytáhnout odkládací schránku co je pod radiem.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  15:04

« Zarovky ve strednim panelu

Menil jste nekdo u G astry zarovky ve strednim panelu (pod ovladanim topeni)?? Popr. s jakyma potizema se da do toho stredniho sloupku dostat??
    A jeste jeden dotaz nechavali jste si dodalavat nekdo palubni pocitac, nasel jsem diskuzi na nemeckem servru, zajimalo by me jestli to nekdo delal i u nas!
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.03  22:02

« Aby to tady neumřelo

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  14:41

« Re: Klimatizace a jeji udrzba

"Smradem" jsem měl na mysli zbytkovou vlhkost na výparníku, která se začne po vypnutí klimatizace odpařovat nezávisle na tom, jestli je klimatizace vydezinfikovaná nebo ne. Jinak příčinou zánětu průdušek je virová nebo bakteriální infekce a pokud jí dáváte do souvislosti s jízdou s klimatizací, o jednom "spolehlivém" zdroji virů a bakterií bych věděl. Zřejmě bych se porozhlédl po jiném servisu...
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.03  17:42

« kontrolka svítí, ale jaký problém ?

Ahoj, mám astru 1.6 16V caravan a obcas mi svítí oranžová kontrolka vlevo pripomínající vodovodní kohoutek. zhasina obvykle pri prerazeni a rozsecuje se cas od casu. Nefunguje mi tachometr. V servise mi rekli, ze to s tím souvisí, ale jini lide rikaji ze je to spatným dobíjením baterie. Nemam bohuzel návod k pouzití tak nevím presný význam kontrolky. dik za radu.
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.03  17:37

« manuál opel astra caravan 1.6 16V, model z roku 97

Ahoj, nenasel by se nekdo kdo by mi pujcil manuál v češtině nebo angličtině, případně odkaz, kde by se dal sehnat pod 5 stovek?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.03  12:34

« Re: Dovoz auta

ZKus si najit vytouzene auto na www.autoscout.de nebo www.mobile.de a pak najit nekoho kdo ti ho doveze inzeratu je vsude plno popripade se do toho pustit sam, stoji to sice hodne nervu ale kdyz neni bourane tak to na nemeckych znackach neni tak hrozne!!Autobazar v nemecku ti je vyridi, aspon me to udelali bez problemu! Dovezl jsem si astru 2,0DI po prvnim majiteli nebouranou a slape vyborne. kdyz tak se ozvi na thym@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.03  20:43

Udržovaná klimatizace nesmrdí!!!! Když už smrdí, jsou tam už plísně kterým se ve vlhku a zimě bezva daří a část jich vletí do prostoru kabiny.
    Důsledek: alergické reakce, kašel, pálení očí, slzení...
    Nemohu souhlasit s názorem, že vyčištěná a vydesinfikovaná klima ve vedrech nevadí. Mám klimu vyčištěnou minulý měsíc a v těch největších vedrech jsem chytil takovou bronchitidu, že už se z ní dostávám dva týdny.
    Rada: klimu čistit každý rok. Každej slušnej servis to dělá v rámci servisní prohlídky.Jestli ne, tak se poohlédněte po jiném-když nevyčistí klimu, jak se asi věnují třeba motoru...:-(
  • 00 Reagovat !

foto

22.08.03  12:41

« Dovoz auta

Zdravim všechny,neznáte někdo nějakého SOLIDNIHO dovozce aut z EU (D,A..)Měl bych zájem o Opel Astru G 99 v benzinu {1.4 /1.6 16V) se slusnym stavem tachometru -max 70tkm, nebourana, popr. jen lechce, vybava - jen klima podminkou. Info nechte zde popripade na email dan.hajek@email.cz. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.03  12:12

« Re: hands free

thym> mě jí nabídli při instalaci HF v ADJ v Jihlavě, nebo Autogar (místní firma), ale měl by to mít každý slušnější prodejce autorádií a HF sad.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.03  01:13

TomB. original radio mam, muzes mi rict kde jsi sehnal tu plechovou "platli" ty?? popripade kde se daji sehnat na morave?? Urcite to bude i levnejsi reseni jak ten drzak na bok palubky!!Diky za informace
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.03  11:31

Ve větrání s klimatizací se díky kondenzaci vzdušné vlhkosti náramně daří různým bakteriím. Ty se pak dostávají do prostoru pro posádku a náchylnějším jedincům způsobují různé zdravotní potíže - typicky různé infekce horních cest dýchacích - rýma, kašel, bolení v krku. Pokud tedy někdo z cestujících onemocní po jízdě se spuštěnou klimatizací, většinou to není "ze zimy", ale právě díky těmto bakteriím. V tomto případě je skutečně vhodné klimatizaci desinfikovat.
    "Ze zimy" hrozí spíše srdeční problémy z teplotního šoku po vystoupení.
    Jeden můj známý, lékař, má od doby, co se podíval pod mikroskopem na vzorek obsahu kondenzátu panickou hrůzu z klimatizace v autě, raději se uvaří než by jí spustil...
    Dá se vůbec nějak eliminovat "smrad", který doprovází vypnutí klimatizace?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.03  07:51

thym> jestli máš orig. rádio nebo Blaupunkta, tak ten má na boku dva imbus šrouby, které slouží k vytahování rádia. Dá se to použít na uchycení držáku telefonu - plechová "platle" se dvěma bodcema o průměru cca 3mm (jde koupit), a nebo se dělá obdobný držák, ale uchycený mezi boční stěnu radia a rámečku radia v palubce. A nemusíš vrtat nic.... Tom B.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  01:42

da se ta konzola a operka sehnat i nekde mimo autorizovane prodejny??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…