Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

21.10.03  10:57

« Re: Vyhřívaní skel

[odkaz] nebo [odkaz] nebo [odkaz] a mnoho dalsich.
    Pokud je prerusena(preskrabnutim) jedna nebo vice linek, tak je na to takove vodive lepidlo. Jinak se musi vymenit cele sklo. pokud, nehreji jen nektere linky a ostatni ano, tak by to melo jit opravit tim lepidlem.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.03  22:45

« Vyhřívaní skel

Prosím o radu kde by opravili vyhřívání zadního skla u opla vectry A.Hřeje jen částečně.Jsem z Prahy.Dík
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.03  18:22

« Opel Corsa B 1.4 8V r.v.1997

Mam jeden problem, prisiel som na to, ze mi termostat otvara moc skoro (motor ma podla ukazovatela cca. 70°C). A kedze sa blizi zima, tak by som ho rad vymenil, lenze neviem ho najst. Preto sa vas chcem opytat, kde sa na tomto motore nachadza. Dakujem za kazdu radu.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.03  14:56

« neco trochu jineho

Cus, mam kolegu z prace co ma Omegu MV6, r.v. 1997, najeto okolo 200tis, je v pohode az ted kdyz doleval olej, tak prejil nad rysku, (do te doby spotreba oleje uplne v poradku), a od te doby aby ke kazde nadrzi kupoval lahev oleje, olej se objevuje ve vyfuku, cim to muze byt?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  13:57

« Re: kvalita

Statistik možná, toto je moje zkušenost...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  11:43

« Re: kvalita

Vytvářet závěry ze srovnání 2 kusů je dost ošidné, statistik by asi ohrnoval nos i nad vzorkem 1000 aut.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.03  11:09

« kvalita

Opel tvrdí, že kvalita Astry G se výrazně zlepšila oproti předcházející generaci. Po 2 1/2 letech, co s tímhle typem jezdím o tom začínám velice pochybovat. Právě mi praskl poslední díl výfuku - prohnilý, tekl olej z motoru - dvě závady v průběhu roku, vyskočená pakna bubnové brzdy z válečku, povolený volant... To jsou závady za poslední rok!!! Auto jsem kupoval nové, je nebourané, najezdím 30 tis. km ročně a nejsem nějaký ničitel nebo trhač asfaltu. Předchozí Astru F jsem měl 5 let, výfuk prohnil po 4 letech, ve 120 tis. jsem měnil vodní pumpu a odešla řídící jednotka motoru... Když to sečtu, vychází mi lépe Astra F!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.03  09:49

« Re: spotreba

Spotřebu při jízdě po Praze lze až na vyjímky popojíždění v samotném centru srovnávat cca s meziměstským provozem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.03  15:31

Dokonce i sám Opel udává u 1.4 16V o fous vyšší spotřebu než u 1.6 16V. A záleží jak kdo jezdí. Já jsem měl u 2.0 DTI po dva roky průměrnou spotřebu stále v rozmezí 6.2-6.4. To jsem jezdil tak nějak normálně. Teď už přes měsíc zkouším jezdit "na spotřebu". Hle - najednou mám 5.5, a to jezdím ze 2/3 po Praze, i když jsou to pravda delší štreky přes celé město (~25 km), takže se motor zahřeje a nejsou to jenom přískoky, pohybuju se spíš v Dejvicích, na Smíchově, v Podolí aj. - hlavně nemusím na zasekanou magistrálu, Ječnou, Žitnou ap.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  15:10

1.4ka je na Astru slabá, takže spotřeba roste - v reálném provozu nejméně žerou (palivo, ne olej...) motory někde ve středu nabídky. U Astry bych to viděl tak na tu 1.6, nožná ještě 1.8ku.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.03  08:32

Tak to ti zavidim. Astra G 1.4 16V 2001, spotreba benzinu cca 8 litru - mestsky provoz, spotreba oleje 2l od vymeny do vymeny (povolena olejova vana a ted zas prozmenu praskle gufero na klice!)
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.03  10:44

« spotreba

Tak po nejake dobe co vlastnim astricku G, 99, kombajna, 1.6 16V, najeto 105.000km, jsem maximalne spokojen se spotrebou benzinu(olej uz tolik ne :-(), v prumeru si rekne podle pocitace 5.9, a to najezdim tretinu tak po Praze. Takze super, a jsem rad ze pri tankovani plne do prazdna se pocitac sekne tak maximalne o 1 a 1,5 litru. Na okrsce kolem 90-100km/h, dalnice 130-150km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  12:48

« Re: Zarovky ve strednim panelu

Diky za info no pokusim se to udelat, a kdyz to nebudu zvladat tak odjedu do servisu Opel bude chtit urcite hrisne penize :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.03  20:12

« Re: Zarovky ve strednim panelu

No tak to je pěknej opruz ten střední panel,musíš začít pod ruční brzdou opatrně vypáčit šroubovákem a pak postupuješ nahoru.Ale ten stř.panel se musí ještě odšroubovat nahoře na palubní desce a je to zezadu ttakže šrubovákem od čelního skla (opravdu lahoda) raděj to nech servisu.Jo a vytáhnout odkládací schránku co je pod radiem.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.03  15:04

« Zarovky ve strednim panelu

Menil jste nekdo u G astry zarovky ve strednim panelu (pod ovladanim topeni)?? Popr. s jakyma potizema se da do toho stredniho sloupku dostat??
    A jeste jeden dotaz nechavali jste si dodalavat nekdo palubni pocitac, nasel jsem diskuzi na nemeckem servru, zajimalo by me jestli to nekdo delal i u nas!
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.03  22:02

« Aby to tady neumřelo

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  14:41

« Re: Klimatizace a jeji udrzba

"Smradem" jsem měl na mysli zbytkovou vlhkost na výparníku, která se začne po vypnutí klimatizace odpařovat nezávisle na tom, jestli je klimatizace vydezinfikovaná nebo ne. Jinak příčinou zánětu průdušek je virová nebo bakteriální infekce a pokud jí dáváte do souvislosti s jízdou s klimatizací, o jednom "spolehlivém" zdroji virů a bakterií bych věděl. Zřejmě bych se porozhlédl po jiném servisu...
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.03  17:42

« kontrolka svítí, ale jaký problém ?

Ahoj, mám astru 1.6 16V caravan a obcas mi svítí oranžová kontrolka vlevo pripomínající vodovodní kohoutek. zhasina obvykle pri prerazeni a rozsecuje se cas od casu. Nefunguje mi tachometr. V servise mi rekli, ze to s tím souvisí, ale jini lide rikaji ze je to spatným dobíjením baterie. Nemam bohuzel návod k pouzití tak nevím presný význam kontrolky. dik za radu.
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.03  17:37

« manuál opel astra caravan 1.6 16V, model z roku 97

Ahoj, nenasel by se nekdo kdo by mi pujcil manuál v češtině nebo angličtině, případně odkaz, kde by se dal sehnat pod 5 stovek?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.03  12:34

« Re: Dovoz auta

ZKus si najit vytouzene auto na www.autoscout.de nebo www.mobile.de a pak najit nekoho kdo ti ho doveze inzeratu je vsude plno popripade se do toho pustit sam, stoji to sice hodne nervu ale kdyz neni bourane tak to na nemeckych znackach neni tak hrozne!!Autobazar v nemecku ti je vyridi, aspon me to udelali bez problemu! Dovezl jsem si astru 2,0DI po prvnim majiteli nebouranou a slape vyborne. kdyz tak se ozvi na thym@seznam.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…