Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Váha vzduchu
Vlastním Opel Astra 2.0 Di 16V. Ač jinak skvělý vůz s výbornými jízdními vlastnostmi, tak v současnosti mě trápí problém, že při jízdě nad 3000 ot/min se rozsvítí kontrolka řídící jednotky, a motor se přepne do druhého režimu a ztratí výkon. Po vypnutí motoru a opětovném nastartování se vše vrátí do normálu, ale je nutné jezdit do 3000, jinak se vše opakuje. Diagnostika řídící jednotky neukazuje žádnou chybu. V servisu mi řekli, že to dělá asi špatná váha vzduchu, a to jde zjistit jenom její výměnou. Jelikož stojí 8000, tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo z návštěvníků těchto stránek má stejné zkušenosti, případně opravu za sebou. Divím se , že po opětovném nastartování se vrátí vše do normálu, myslel sem si, že když je špatná váha, tak kontrolka svítí pořád. Moc děkuji za všechny příspěvky. Lukas -
« Opel - zvyhodnena zimni prohlidka
Tak jsem v radiu uslysel reklamu, ze Opel v autorizovanem servisu nabizi prohlidku vozu (i startsich) na zimu za 98,- Kc. Zaradoval jsem se. U konkurencinich znacek bezna vec a nyni to vypadalo, ze i Opel koncene pro sve priznivce chce neco udlat.
Zajel jsem do Srba Service a tesil se, jak mi prezkousi brzdy + zmeri bod varu, zkontroluji podvozek, kouknou na motor ... proste vse co by mel motorista provest pred zimou. Omyl! Za tuto castku vam zkotroluji, zda svetla sviti, strace stiraji, pneumatiky jsou nahusteny + zmeri hustotu chladici kapaliny a zmeri napeti baterky. To je vse. Myslim,ze je to zalostne malo. Uvedene veci si kazdy prezkousi sam. K tomu se nemohli dohodnout, zda 98,- Kc je s DPH ci ne. Tak radsi nauctovali o 22,- Kc vic. Mysim, ze vzhledem k mnozstvi provedene prace se jedna o jeden z nejdrazsich ukonu co znam. -
« Re: Nepravidelny chod a ako na to
No, zjistit v 55tkm ze 16V se musi vytacet to je celkem gut :-))Ale v pohode.Jen jedna vec V-power tam davej castej opravdu to motoru chutna a jede dost dobre, a pokud muzu poradit,motor drz v otackach pekne ho tim rozjezdis neboj se nic 16V je stavenej na otacky.
-
« Nepravidelny chod a ako na to
Mam Astru 1,6 16V, cca. 2,5 roka, 55 000 km. Jazdim 90% po meste, ale vacsinou to nie su kratke trasy, motor sa stihne zohriat. Po meste sa snazim jazdit plynule, kludne, skor v nizkych otackach. Mimo mesta jazdim dynamicky, idem do otacok, najma pri predbiehani, po dialnici jazdym do 160 km/h.
Pred casom som spozoroval, ze motor zacal stracat tah a obcas vynechaval - ako keby odchadzali sviecky a sem-tam nezapalili. Robilo to pri studenom aj pri zohriatom motore, pri roznych otackach, pri zatazi aj pri pokojnej jazde. Mal som podozrenie na tie sviecky, tak som isiel do servisu. Tam mi povedali, ze zjavne jazdi auto vela po meste v nizkych otackach, pricom sa nespaluje dobre benzin a v hlave valcov vznika nejaka usadenina (karbon?). Naliali mi do benzinu nejaky cistiaci prostriedok a povedali, ze mam castejsie ist do vyssich otacok a mam sledovat, ci ten prostriedok pomoze. Vraj ak nie, tak budu musiet dat dolu hlavu a vycistit to.
Cestou zo servisu som to testoval a hned som citil, ze hoci to trochu pomohlo, stale tam bolo to vynechavanie a bol som z toho pekne nervozny.
Kolega mi poradil, aby som skusil benzin V-Power od Shellu. Velmi som tomu neveril, ale povedal som si, ze uz to nemoze byt horsie. Cital som si informacie o V-Power aj rozne diskusie na net-e a nazory boli rozne, zhruba tak 50/50 priznivci/odporcovia. DOzvedel som sa, ze V-Power v ppodstate robi dve veci: maze, takze motor ide lahsie a rozpusta usadeniny. Mal som pocit, ze to druhe je to, co potrebujem, tak som isiel nacapovat v-power. Mal som este cca 1/3 nadrze normalneho benzinu 95, tusim OMV, ale uz som nechcel cakat, tak som natankoval do toho v-power. Bol som trochu skepticky a hovoril som si, ze ak naozaj ma schopnost rozpustat tie usadeniny, tak to mozno pocitim tak po 2-3 nadrziach. Bol som takmer v soku, ked som okamzite po odjazde z pumpy zistil, ze motor ide tak, ako predtym, bez vynechavania. Priznam sa, ze tomu nerozumiem, tak rychlo sa tie usadeniny nemohli rozpustit, ale fakt je, ze to vynechavanie prestalo okamzite a vratil sa aj povodny tah. Mozno sa to da pripisat tomu mazaniu, neviem. Tak som bol zvedavy, co bude dalej. Dal som potom este 3 dalsie nadrze v-power, motor isiel normalne a vcera som konecne natankoval obycajnu 95 (Slovnaft). Presiel som takmer 400 km, po dialnici aj mimo a musim povedat, ze vynechavanie sa nevratilo, motor ide ako predtym.
Nemozem si pomoct, ale mne ten v-power naozaj pomohol. Uvidim, co bude dalej, ci sa to nevrati, ale mam pocit, ze si obcas (raz za pol roka?) dam preventivnu davku v-power. A fakt je, ze som trochu zmenil sposob jazdy a idem do otacok aj v meste, radim trochu neskor. Zrejme ten motor 16V ma rad otacky. Mate niekto podobnu skusenost? -
« Re: Re:
U auta, německého původu, které se vyrábí již 5 let, to nelze tolerovat a považuji to za selhání všech kontrolních mechanizmů (kombi tuším, že se vyrábějí v Anglii)při zaměstnávání pochybných prac. sil z Afriky apd., Je to nehorázná ostuda!!!
Myslím si, že to nebude ojedinělý zmetek - v Ústí n.L jsem totiž viděl jednoho 14 dní jezdit s náhradní Agilou místo Astry 1.4 5D (ty zas montují tuším v Antverpách), takže to byla také asi větší závada (ne havárie). Zdejší prodejce je alespoň serioznější než v Hradci Králové. -
wolff 31.10.03 12:07
« Bez nadpisu
No o autě sem se nezmiňoval. Je pravda, že to byl kryplkrám. Ale prodejce, kterej řekne, že se s autem nejezdilo, tak jak se normálně jezdí s argumentem, že se jezdí krátké trasy... To, že auto, které jezdí krátké trasy víc trpí je jasné. Ale když totálně odejde po 12 tisících kilometrech, tak se na mě nezlobte je to vergl. A s tím se má prodejce vyrovnat. A ne mlžit. Je to *!!! -
« Re: Vyhřívaní skel
-
« Opel Corsa B 1.4 8V r.v.1997
Mam jeden problem, prisiel som na to, ze mi termostat otvara moc skoro (motor ma podla ukazovatela cca. 70°C). A kedze sa blizi zima, tak by som ho rad vymenil, lenze neviem ho najst. Preto sa vas chcem opytat, kde sa na tomto motore nachadza. Dakujem za kazdu radu. -
« neco trochu jineho
Cus, mam kolegu z prace co ma Omegu MV6, r.v. 1997, najeto okolo 200tis, je v pohode az ted kdyz doleval olej, tak prejil nad rysku, (do te doby spotreba oleje uplne v poradku), a od te doby aby ke kazde nadrzi kupoval lahev oleje, olej se objevuje ve vyfuku, cim to muze byt? -
« kvalita
Opel tvrdí, že kvalita Astry G se výrazně zlepšila oproti předcházející generaci. Po 2 1/2 letech, co s tímhle typem jezdím o tom začínám velice pochybovat. Právě mi praskl poslední díl výfuku - prohnilý, tekl olej z motoru - dvě závady v průběhu roku, vyskočená pakna bubnové brzdy z válečku, povolený volant... To jsou závady za poslední rok!!! Auto jsem kupoval nové, je nebourané, najezdím 30 tis. km ročně a nejsem nějaký ničitel nebo trhač asfaltu. Předchozí Astru F jsem měl 5 let, výfuk prohnil po 4 letech, ve 120 tis. jsem měnil vodní pumpu a odešla řídící jednotka motoru... Když to sečtu, vychází mi lépe Astra F!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
(1) vymena CAR 400 za CDR500 vcetne menice
(2) montaz uplne jineho radia take s menicem
ad (1) asi by vyslo draze
ad (2) mozna levneji, ale ztraci se efekt ovladani radia na volantu, nebo ne?
Existuje jeste i jina alternativa? Jak byste to videli s cenou? Predem diky za rady.