Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

26.03.04  15:02

« Brzdové destičky

Budu muset měnit brzdové destičky vpředu na Astře G X16XEL, najeto ńecelých 58000. Sice mi palubní počítač nehlásí, že by to bylo nutné, ale zběžným pohledem je tam tak cca.3mm masa. Navíc potom, co auto nějakou dobu stojí, vydává při pomalé jízdě do zatáčky skřípavé zvuky do té doby, než trochu přibrzdím. Předpokládám tedy, že to bude destičkama.
    Poradili byste mi, jaké brzdové destičky zvolit?
    Předem díky za reakce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.04  14:58

« Re: Servis Opel

Ahoj,
    jezdím s Astrou G 1.6 16v a musím přiznat, že se mi měsíc po tom, co jsem ji začal používat, začalo stávat taky, že to jelo na 3 válce. Nejdřív mi v servisu řekli, že to bude nějaký problém se svíčkama. Když jsem si auto vyzvedl, nějakou chvilku to bylo OK, ale potom se ta závada opakovala. Když jsem znovu dorazil do servisu, řekli mi, že vyměnili jen 2 svíčky! Nechali si to tam znovu a podruhé mi už řekli, že vyměnilil celou vstřikovací lištu. Od té doby už se mi to nestalo.
    Naštěstí to bylo ještě v záruce, takže jsem nic neplatil.
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.04  09:46

« Servis Opel

Zdravím,
    taky máte tak mizerný zkušenosti s Opláckejma servisama? Mám Tigru 1.4 16V, a kromě toho že mi už asi rok svítí kontrolka elektroniky (podle diagnostiky AGR ventil) tak poslední dobou auto občas úplně ztrácelo výkon a to tak že jsem nevyjel kopec. Když ale vypnu motor a znova nastartuju tak je to v pohodě. Tak jsem zajel do servisu a že je to teda tím AGR a že ho vymění. Jenže po výměně AGR to dělalo pořád, a zjistili že to občas jede jen na tři válce (ale po zahřátí motoru se to zlepší). Jenže nezjistili proč, údajně je všechno v pořádku. Zkoušeli vyměnit všechny díly které by to mohli dělat a zlobí to pořád. Takže mi nakonec poradili koupit nějakou přísadu do oleje na rozpouštění usazenin a že to jako možná pomůže. A aby toho nebylo málo tak ta kontrolka AGR se rosvěcuje pořád. Takže mě to stálo nějakých 10 tisíc a výsledek veškerý žádný. Nenapadá vás něco, já už jsem zoufalej...
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.04  12:25

« Bez nadpisu

mé auto to dělá taky (1.4 16V) a mé předchozí auto to dělalo taky 1.6i. takže je to asi normální. Máti si koupila Imprezu 1.6 a tam právě naopak otáčky hned spadly a někdy to chcíplo. Byl to nějaký elektromagnetický ventil na sacím potrubí, který řídí otvírání vzduchové klapky - časem se zakarbonizoval a neběhal jak bylo potřeba. Mechoš to vyčistil cleanerem ve spreji a od té doby to je v poho - pustíš plyn, kolem 1100ot se to zastaví a pomalu se spožděním to klesne na cca 700...
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.04  11:44

« astra G 1,6 16v

ahoj, koupil jsem astru 1,6 16v G,rok 99. mam dotaz na otacky. kdyz nastartuji mam volnobeh pod 1000 ot. po ujeti nekolika km i dlouhe trasy dam volnobeh motor toci 1000-1100 ot., ale nekdy i spadne pod 1000 ot/min. je to normalni nebo se jedna o nejakou zavadu. dekuji za vase rady a tipy.lada
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.04  09:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Havarijni pojisteni - ano/ne?

To že nejsou opely moc "populární" mezi zloději mohu potvrdit. Ale nemusí to být pouze kvalitou zabezpečení Před barákem na sídlišti jsem stával s Kadettem, kterému šly otevřít dveře jakýmkoliv klíčem, šroubovákem atd. - prostě zámek byl v háji. Za tu dobu, než jsem zámek vyměnil na tomto parkovišti ukradli minimálně 5 škodovek.... Bylo to v době, kdy se Kadett teprve stal výběhovým typem a Felicie byla autem, kterým se Škodovka oddělila od výrobců "konfekčních" vozů (tuhle památnou větu napsal pan Jozíf v Automobil revue v roce 1994)... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.04  12:40

« Re: ?

bez problemu! abych pravdu rekl davam tam jen palene CD
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.04  12:07

« ?

Prosim vas, mohli by ste mi povedat ci radio CAR 500 cita aj napalene CDcka?
    Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.04  08:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Havarijni pojisteni - ano/ne?

"Hlavně Škoda" myslím tak, že do Golfa určeného primárně na západní trh možná stačí ta parodie na zámek, protože na západě se určitě nekrade tak, jako na východě, kam je za primárně určená Škoda a měla by tomu být tedy přizpůsobena. U nás totiž krádežím aut pomáhá mocně parlament svými pos*anými zákony a následně i policie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.04  08:56

« Re: Re: Re: Re: Havarijni pojisteni - ano/ne?

Máš pravdu, kradou se málo, relativně snad 10x míš než VW gruppe. Kritici by řekli, že Opel je takovej šrot, že se ani nevyplatí krást, ale my víme, že je to kvůli tomu, že Opel dělá na rozdíl od VW auta pro ty, co si je koupí, a ne pro zloděje. Tím, jaký dává/dával VW (a hlavně Škoda) do svých aut zámky, dával jasně najevo, jak si ctí svých platících zákazníků ... že jsou mu jednoduše u *.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.04  07:36

« Re: Re: Re: Havarijni pojisteni - ano/ne?

Dík, právě tímhle způsobem jsem taky uvažoval a nakonec jsem to havarijní zrušil. Auto mi stojí přes noc v garáži a když jsem v práci, většinou stojí tak, že na něj stejně vidím. Já vím, že jak na potvoru mi může být ukradeno právě někde na cestách, ale v době, kdy jsem se rozhodoval, co za auto pořídit, tak právě dojem, že oply (astry) se nekradou jako např.VW, byl jedním z kladů. Nebo jsem se mýlil?
    Mějte se a dík za názory.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.04  12:56

« Re: Re: Havarijni pojisteni - ano/ne?

No vyplati se to akorat na kradez a totalku, jinak samozrejme ne!!! To je fakt!!! :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.04  12:21

« Re: Havarijni pojisteni - ano/ne?

Teď mi končí leasing a taky zvažuji, zda budu nadále cpát generali prachy za havarijní pojištění. Potřeboval jsem ho jednou, půjčil jsem auto bráchovi a ten s ním odřel nějakou škodovku. Na astře byla škoda 15 litrů, 10 mám spoluúčast, takže mi vrátili 5...
    A v zápětí na to mi tatáž pojištovna zvedla taxu povinného ručení (malus), protože z něj platila opravu té škoudy...
    Asi se na to vykašlu.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.04  12:09

« Bez nadpisu

1.4 16V točí taky ve 100km/h 3000 otáček...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.04  10:15

« Re: Opel Astra G provoz na dalnici

To te asi moc nepotesim. Do CR se zasadne vozi oba motory se sportovni prevodovkou. Konkretne 1.6 16V toci ve 100km/h 3000o/m. U 1.4ky si nejsem jist, ale bude tusim taky 3000. Jestli ti muzu poradit, poohlidni se po nejake 1.8 16V. Ve sdandardu maji 4xkotouc. brzdu, TC control. Pokud se ti podari sehnat verzi 92kW nebo 85kW je uz celkem jedno.
    Spotrebu maji stejnou jako ta 1.6 a alespon poradne jedou a netocej 3000 v kilu. Na povonnem ruceni jsou vsichni 3 adepti stejne narocni, takze zadny rozdil. Spadaji do stejne kategorie.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.04  08:49

« Opel Astra G provoz na dalnici

Kupuju opel astra r.v. 2001. Nevim, jestli motor 1,4 16V nebo 1,6 16V. Jde mi hlavne o provoz na dalnici a tedy o otacky motoru pri cca 130 km/h. Ma nekdo praktickou zkusenost, kolik oba motory toci? Dik
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.04  07:42

« Havarijni pojisteni - ano/ne?

Ahoj kolegové Astráci,
    mám skromný dotaz a zajímal by mě názor širšího pléna. :)
    Končím s leasingem na Astru a tak se ptám, myslíte si, že má smysl pokračovat (příp.uzavírat) havarijní pojištění na auto roku výroby 2000? Vzhledem k tomu, co jsem jim za 3 roky nastrkal za peníze, spíš se přikláním k tomu neuzavírat havarijní pojištění. Jak to máte u svých aut vy?
    Předem dík za příspěvky a za názory
    P.S. Omylem jsem vytvořil nové téma v sekci Opel včetně ankety.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.04  14:47

« Car 500

Pani, poprosil by som o pomoc. Mam v 2 rocnej Astre autoradio car 400 s ovladanim na volante a chcel by som tam dat CAR 500 s cd. Ako to zrealizovat? Bude mi fungovat display a ovladanie na volante. A kde by som mohol tu car 500 zohnat. Som casto v Prahe takze snad niekde tu.
    Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.04  08:41

« Revival

téma spadlo do archivu, tak zpět na světlo ... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.04  08:07

« ISOFIX vs OPELFIX

Dobre rano,

rad bych se zeptal, je-li mozne na system OPELFIX namontovat detskou autosedacku s uchyty ISOFIX.
    Nikde v manualu jsem tuto informaci nevycetl (Astra G, kombi, 98), ale velmi by me to zajimalo.
    A protoze nejednou me servisni technici presvedcovali, ze je neco O.K. s cim pak byly problemy, rad bych v tom mel jasno, nez-li zainvestuji.

Diky predem! El.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…