Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

19.04.04  11:16

« všem co jezdí na tři válce

Vážení přátelé motoristé, pivousi a zlababo, ale i ostatní. Je mi líto Vašich problémů s vozy značky Opel. I když se na první pohled může zdát, že pivous svoje problémy s výpadkem motoru vyřešil, nemusí to tak být. Je jen otázkou času kdy se porucha znovu projeví. Vím s jakými pocity beznaděje se zlábabo potýkáte. Znám to z vlastní zkušenosti. Na druhou stranu jsem rád, že nejsem se stejnými problémy sám. Dává mi to totiž daleko větší šance a naději na úspěch ve sporu s Oplem. Ten já sám řeším již více jak rok a půl. Předtím jsem se osmkráte po dobu čtyřech měsíců neúspěšně snažil vozidlo nechat opravit. Od té doby, vozidlo nepoužívám pro obavy, z následků náhlého selhání motoru, v silničním provozu. To mi potvrdil a doporučil i soudní znalec z oboru, kterého jsem v souvislosti s poruchou vozu oslovil. Jak jsem již dříve napsal na těchto stránkách, jsem iniciátorem reportáže televize Nova, odvysílané v loňském roce. Dosud jsem se setkával ze strany Oplu jen s výsměchem, že jsem jediný, kdo si stěžuje. Veškeré dohody začaly a skončily slibem ze strany prodejce. Vozidlo by vzali zpět, ale jen za bazarovou cenu. Nechci si rozhodně nechat líbit tohle podvodné jednání této firmy a její naprostý nezájem nad poruchou, po dobu oprav a možnými následky z této poruch vyplývajících. Budu se, se vší vervou snažit pokračovat v řešení těchto, jak vidím, nejen svých, problémů. Pokud Vás mohu v tomto směru oslovit a požádat o spolupráci, budu velice potěšen Vaším zájmem. Budu tak moci pomoci sobě , ale i Vám. Konečně nebudu sám, kdo si stěžuje a má zájem řešit svou svízelnou situaci s vozidlem. Je třeba se spolešně semknout a nebát se veřejně vystoupit a požadovat nápravu. Váš případný zájem, nabízí možnost s konečnou platností a relativně rychle vyřešit naše společné problémy v náš prospěch. Jeden nespokojený zákazník nic neznamená. Čím víc zákazníků si bude stěžovat, tím větší šance na úspěch budeme mít. Situace není zdaleka tak beznadějná, jak vypadá. Právě naopak. Je k tomu zapotřebí ochoty k spolupráci a zájmu z Vaší strany, v který pevně doufám, po tom co jsem si zde přečetl. Je potřeba dát se dohromady a vytrvat, což není jednoduché, ale dá se to vydržet. Vyžaduje to hodně odhodlání a hlavně výdrž. Jsem připraven poskytnout své poznatky a nashromážděné informace, které jsem za ten rok a půl nashromáždil. Zjištěné skutečnosti jsou šokující. Důležité je, jak a kdy se závada projevuje a co může způsobit. Rozhodně toto nebezpečí nadále nepodceňujte. Důsledky takové lehkovážnosti, mohou být pro Vás a Vaše blízké katastrofální. Věřte mi, nepřeháním. Jestli tedy máte zájem, své problémy úspěšně řešit, nechte mi na těchto stránkách vzkaz, případně i kontakt na Vás. Určitě Vás co nejdříve zkontaktuji. Zdravím Vás a těším se na naši plodnou a úspěšnou spolupráci. Hodně štěstí a na brzkou shledanou.
    Vláďa
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.04  09:41

« životnost vstřiků

Jak dlouhou můžou mít životnost vstřikovací trysky na přečipnutým dieselu? Nemám vůbec tušení, proto se ptám ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.04  22:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ASTRA G 1,8 16V

To opravdu netuším, Opela totiž nevlastním. Prostě jdi po tom, co spojuje sběrné výfukové potrubí s "berany" sání (sacím traktem), najdi onen přepouštěcí ventil a odpoj od toho řídící elektroniku či podtlakové ovládání. Pozor, někdy jsou výfukové plyny pro EGR odebírány přímo z hlavy motoru, takže na sběrném výfukovém potrubí žádný vývod není. Konkrétnější radu Ti ovšem neposkytnu, musel bych to vidět a "ohmatat" sám...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.04  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ASTRA G 1,8 16V

A jak? JE TO TEN VÁLEČEK U BATERKY? ASI 7CM SIROKEJ AVYSOKEJ TAK 8CM?
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  14:02

« 100 Edition

Ahoj Opláci
    Tak sem včera absolvoval výměnu pneumatik, a kdzž sem měl auto na zvedáku , tak sem se nestačil divit, jak sou orezlé závěsy předních kol. Není to sice až tak hrozný, ale je to vidět. Zadní závěsy byli znatelně lepší, ty jsou ale z výroby potažené nějakou gumou. Servisman mi řek, že Astry sou tímhle pověstný. Já sem si myslel, že tohle byla nemoc Astry F, a že tohle auto už je lepší. Je to Astra G 2,0 Di, 100 Edition. Slyšel sem , že tahle série se zrovna nepovedla, tak nevím. Jak ste na tom se rzí vy ?
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  13:29

« tazne

Montoval jsem predloni TZ na "F" Astru. V Ostravě, MS Auto, cena 4,5 tis včetně montáže. Je to na bajonet, žádné šrouby, prostě pohoda. Funguje bez problémů, tahal jsem s tím už několikrát i "lafetu" s naloženým autem - takže jsem slušně překročil povolenou hmotnost. :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.04  07:58

« Re: Re: Re: Re: Re: ASTRA G 1,8 16V

RISA: Tak ten EGR ventil úplně odpoj a máš pokoj. Stejně je tam jenom kvůli tomu, aby snižoval účinnost spalování a zvyšoval spotřebu! Teda pardón: aby zlepšoval exhalace, jak by řekl "odborník"...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.04  22:49

« Re: Re: Re: Re: ASTRA G 1,8 16V

ne nedělalo až ted mam jí už pul roku je to necelej mesíc co to začlo. proč? Bl jsem v oplu daly to na diagnostiku a řekly pravděpodobně EGR ventil a zeho skusí vyčistit tak ho vyčistily stálo to 950kč a než jsem z Plzně dojel domu tak je to stejný. Ještě říkaly že když to nepomuže tak vyměnit a to by stálo asi 8000kč a dotoho semi nechce. Pozor řekly že to snad pomuže tak nevym.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.04  20:22

« Astra - tažné zařízení

V OPEL servisu nabízeli levné za 10 500.-, ale pak jsem našel v Teplicích naproti nádraží za 4 100.-Kč včetně elektriky montáže a DPH na 2 šrouby "18" (což je jedinou nevýhodou oproti Brink, kde byly "19" jako na matice kol). Dobu montáže kalkulují 3 hod, ale hotovo měli už za 2. Přihlášení na úřadě dříve nazývaném DI bylo bez problémů za 10.-Kč. Kdybyste měl někdo zájem tak tel: 417 537 625
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.04  08:11

« Re: Re: Re: ASTRA G 1,8 16V

A dělalo to od začátku, tj. hned po koupení v bazaru?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.04  21:46

« Re: Re: ASTRA G 1,8 16V

neodpojoval. koupil jsem jí v bazaru.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.04  09:42

« Re: mlzeni

to klapnutí, co slyšíš při zapnutí vnitřní cirkulace je přepnutí klapky. To asi funguje. S mlžením jsem laboroval u Astry asi 3/4 roku. Jak bylo vlhko, pršelo, sněžilo, okamžitě se to zamlžilo. Problém byl v navlhlém (mokrém) papírovém filtru, co je pro interiér v motoru pod předním oknem. "Šikovnej" mechanik v servisu blbě nasadil plastový kryt a tím pádem do toho filtru tekla voda... :x Filtr jsem vyndal, nechal 24 hod. vyschnout na topení, nasadil pořádně ten plsatovej kryt a najednou bylo po mlžení.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.04  17:07

« mlzeni

cus, kdyz jsem zkousel zapnout vnirtni cirkulaci tak tam neco cvackne(nevim jestli je spravne kdyz si zapne kdokoliv cirkulaci a ihned by se mu mlzily okna az po chvili z nich zacnou padat kapicky, v servisu nevedi cim to je, ale dela to jenom kdyz je zima 5 a mene, v lete za deste a vlhka ne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.04  16:47

« Re: opel spotreba oleje

podbot: Ad mlzeni skel - vetrani prepnuto trvale na vnitrni recirkulaci, nebo proste porucha tohoto systemu, ktery tak jede stale v rezimu vnitrni recirkulace. To se pak opravdu neda zadnym zpusobem zabranit mlzeni, dokonce ani ne pouzitim klimatizace!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.04  15:45

« opel spotreba oleje

cus, mam uplne stejne zkusenosti, tak do ujeti 1000km se pocitac ozve ze mam malo oleje, je tam tak pulka, doleji tak 3-4 deci, a jede se da. Jak spravne uvadite povolena spotreba je 0,7 litru na 1000km. Mam najeto 105km. Ale co mne nejvice trapilo ted v zime to bylo mlzeni oken, proste se mne mlzila a mlzila, vetrani nutne na 4 stupen, primo na predni okno abych videl, nevim cim to bylo, meneny filtr vzduchovy i pylovy, cim to mohlo byt? Astra caravan 99 g 1.6 16v
  • « 00 Reagovat !

foto

31.03.04  08:26

« Re: palubni pocitac/stav oleje

Mám tentýž motor a stejné chování. Taky mi to najednou začalo hlásit, abych zkontroloval stav oleje, ačkoliv je ho tam dost.
    Kromě toho, že se olej přeci jen "trochu" ztrácí (1l/3-4000km), mám dojem, že to klidně mohlo začít tehdy, když měnili olej a nalili tam víc než po horní rysku.
    V servisu mi tvrdili, že to chování je normální a mám být rád, že to nežere oleje víc. Prý je normovaná spotřeba až 0,7l/1000km. Hláška se tam může zobrazit třeba při jízdě do zatáčky, kdy se olej přelívá a čidlo to prostě detekuje jako nedostatek.
    Už jsem se s tím smířil a prostě tam občas musím trochu oleje dolít.
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.04  15:12

« re: brzdové destičky

kup si ATE, jsou asi nejlepší, ale celkem drahé...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.04  09:14

« Re: ASTRA G 1,8 16V

To RISA: Neodpojoval jsi v poslední době akumulátor?
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.04  08:05

« palubni pocitac/stav oleje

Dobry den,
    mam astru G z roku 99 s motorem 1.6 16V. V posledni dobe se mi parkrat stalo, ze palubni pocitac zobrazil zpravu, abych zkontroloval hladinu oleje. Oleje je ale v motoru podle meho soudu dost (nad polovinou merky). Stalo se to vzdy v pripade, ze jsem motor trochu vic vytocil (4000 otacek), nekdy mu ovsem vyssi otacky nevadi. Driv jsem takove chovani nezaznamenal. Je to normalni?
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.04  22:09

« ASTRA G 1,8 16V

Při volnoběhu jde nestejnoměrně po chvíly se ustálý a je vše v pořádku ale obča chcípne. Co stím a nevíte kdobyto opravyl za rozumnou cenu. Jsem z plzenska dík.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…