Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 24.05.04 10:50
« Re: Výměna simeringů?!
Díky za info! Takže to skončilo "jen" (díky bohu) poloviční generálkou. Asi jsem příliš velký skeptik, ale zase mne potěší, když se nakonec ukáže, že problém byl jen poloviční... A ta cena je naprosto super. Onoho známého mechanika si pěstujte, třeba se bude ještě hodit! -
« Výměna simeringů?!
Mitsi> Zdravím, napadlo mě, že by tě možná mohlo zajímat, jak
jsme dopadli s naší Astrou. Byl to běh na dlouhou trať, ale konečně
jsme v cíli. Tákže. Nakonec jsme skončili u našeho starého známého
neznačkového servisu. Astru jsme tam dali s tím, že nám vymění
simeringy za pouhých 2 500,- !!! Byli jsme cenou překvapeni, ale
proč ne. Ale ouha. Po chvilce telefon - "nebude to stát 2500,- ale víc,
neuvědomil jsem si, že je to 16V a je na tom víc práce" Cenu zvedl
tuším jen o 1000,-, takže pohoda. Bohužel se ale zjistilo, že
má chudinka Astra trochu víc problémů, než jen ztvrdlé simeringy.
Někdo Astru totiž pořádně zavařil. Zapečený, spečený, zatavený, utavený
bylo totiž skoro všechno. Bylo nutný přebrousit hlavu a já nevím co ještě, vyměnit kroužky u pístů, simeringy tam prý skoro nebyly. Jen jsme se
klepali, jakou na nás vysolí cenu. Nakonec nás ta sranda stála 11 000,-
včetně výměny svíček. Podle mechanika je auto ale jinak v pořádku (snad ne jen zdánlivě) a oprava se rozhodně vyplatila. Teď bychom měli mít na chvíli snad pokoj. Je mi jasný, kdybychom Astru dali do značkového servisu, tak se asi nedoplatíme. Tam by všechno rovnou vyměnili a s nějakým přebrušováním by si asi moc hlavu nelámali.
Týpek, od kterého jsme Astru kupovali nejspíš věděl, proč ji prodává,
naštěstí jsme z něj ale vytloukli 10 000,- slevu
Škoda, že se na takové chyby nedá přijít dřív. Jinak jsme s Astrou nadmíru spokojeni. Na to, že to není žádná mladice, je to pohodlný
a výkonný vůz.
Měj se hezky
Šubík -
« Re: Re: Re: Autorizované servisy
Pravdu máš už nikdy ator. servys nedavno jsem psal žemy kolysaj otáčky na astře a někdy i chcípla. Už jsem to opravyl sám a jednoduše v servyzu chtěly měnit EGR ventil ale kámoš poradil.Vyčisti klapku u doběhového moturku tak jsem odendal hadici od sání a hnedle jsem se zděsil co naní bylo bordelu a lepkavyho mazu čistil jsem asi 30 minut. Celá oprava trvala asi40 až 50 minut a hádejte kolik stála? NIC JENOM CAS A 1 DECI BENZINU a v servyzu chtely 7-8 000kč. TA do servizu NIKDY jsou to zloději. -
"-- skrytý --" 06.05.04 16:27
« Re: Re: Re: Autorizované servisy
No, já spíš myslel servisy na ty Oply. ;-)
Jinak, mě by taky zajímalo se v tom hrabat. Jsem od mala takovej ten dekonstruktivně-konstruktivní typ ;-) , ale to by chtělo mít barák, ideálně nějakej dvůr. V paneláku si toho moc na autě neuděláš ... -
« Re: Autorizované servisy
šubík> já nemám zásadní problém se značkovými servisy. Jezdil jsem tam a budu jezdit dál. Jen je potřeba tam jet s tím, že vím co chci, kde je pravděpodobně závada a tu řešit. A když nejsem odborník, tak se zeptám třeba i na těhle fórech, kde je pár dostatečně fundovaných lidí. Pokud totiž pojedeš do servisu (jakýhokoliv) že to něco dělá, tak tě akorát natáhnou a ve většině případů problém neodstraní. Přístup servisu se taky změnil, když jsem jim řekl, že nebudu platit 600,-/hod na cca 4-6 hodin, kdy mechanik bude zkoumat a taky možná nic nezjistí resp. závadu neodstraní. Od tý doby jsou v pohodě a celkem s nima nemám problémy. -
"-- skrytý --" 06.05.04 14:51
« Re: Re: Autorizované servisy
To Viados: Servisům se po neblahých zkušenostech vyhýbám jak čert kříži a snažím se dělat si všechno sám. Sice jsem to uměl i dříve, ale nějak jsem se bláhově domníval, že "oni to přece udělají líp, když jsou na to odborníci a já jim za to slušně platím"... Navíc vždy u nového auta řeším problém, jak si udržet záruku (prvořadou podmínkou je samozřejmě docházení do značkového servisu na pravidelné kontroly) a současně nemuset značkový servis navštívit 3-5x poté, co "mi auto pravidelně oservisovali" a já bych ho rád měl nazpět alespoň ve stavu, v jakém jsem jim ho předal... Už jsem to opakovaně řešil i tak, že jsem na pravidelné servisy prostě přestal docházet (abych měl klid a nemusel se s nimi neustále dohadovat), a to i za cenu ztráty záruky. A pokud jsem tak již v minulosti učinil, dosud jsem nikdy nelitoval!
PS: Vím o jednom skutečně dobrém servisu Mitsubishi na jižní Moravě (pokud mají volnou kapacitu, opravují i jiné značky) a o jednom servisu (bohužel rovněž Mitsubishi) v Rakousku. Zajímá Tě to?