Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Cinkání
Ahoj Opláci, mám takový problém. Jsem majitelem Astry G 1.4 16V r.v. 2000 najeto 57000km a při akceleraci, nebo naopak při dobržďování motorem se od spodku vozidla ozývá kovový cinkavý zvuk. Při neutrálu je vše v pořádku, stejně jako při přidání plynu na volnoběh. slyšel jsem, že by to snad mohl být katalyzátor, ale nevím, jak to zjistit. -
« Bez nadpisu
Tak už ji mám doma, je to krasavice. S tou plnou výbavou jsem to přehnal, ale i tak toho tam je požehnaně. Zajímalo by mě, k čemu tam je tlačítko TC - traction control? a jak se projevuje. Zkoušel sem to zapnout a žadnou trakční kontrolu jsem při rozjezdu nezaznamenal :-) a ještě jedna věc, zjistil jsem že víčko nádrže nemá zamek, jen se šroubuje, takhle to má orig astra? -
« Re:
Jeste k te plne vybave. Ma to xenony(v pripade mr 99), ostrikovace svetel, kuzi, vyhrivany sedacky, alarm, cd changer, popripade radiotelefon, zadni okna v elektrice, elektrickej sibr, automatickou klimatizaci, tempomat, elektrony. Pokud ano, da se mluvit o plne vybave. -
« Bez nadpisu
Podobni kseftari maji tisic duvodu proc nedat na smlouvu plnou cenu. Nejvetsi duvod je odvod dane, pokud fakturu vubec prizna. Dalsi duvod je, ze v pripade opravnene reklamace mas v ruce papir na smesnou castku a to je take to jedine co z nich vymuzes. To co jsi ve skutecnosti zaplatil ti uprimne upruou!!! Mas jistotu ze to byl jen blatnik? Nedostalo ranu treba i kolo. Jsou vsechny vyrobeny ve stejnem obdobi? Ty jsi byl u te nehody kdyz se stala? Prodavajici je clovek kteryho znas? -
« Bez nadpisu
to campagnolo: fotky samozrejme nejsou, ale byl to jen odreny blatnik :-) co je ta smlouva s minimální cenou??? o tom zajeti k oplovi do servisu važně uvažuju, dobrý tip...
to thym: je to 1.8 16V v max. vybavě asi za 185kkč po slevě :-)
V pondělí se na ni jedu podívat tak uvidíme jak to dopadne... -
« Re: Re:
Nejjistejsi je zajet do Oplu a nechat to prohlednou tam pokud mozno jeste mit u toho sveho mechanika, rekl bych ze to je nejjistejsi! Potom co se tyce laku tak jeste nechat proverit puvod meri tam i lak a hend ti reknou kolikrat je ktery dil prelakovany:-)) jedna doterna otazka za kolik ti ji nabizi a v jake vybave?? -
« Re:
Rozhodne bych chtel videt fotky auta pred opravou a to ne takovy ty fotky, jako ze zepredu to bohuzel nemame, pouze zezadu a boku a navic toho dobreho. Ale byla to opravdu jen mala oprava.... to ze rameno se na svou puvodni polohu kouka z 2cm vzdalenosti pouhym okem stejne nepoznas. Co serviska je? Neni? Znam lidi co koupili auto po male rance a neopravovana cast byla pouze zadni pravy blatnik. To jaksi ale ten prodavajici nerekl. Jo a taky dobra vec je smlouva s minimalni cenou, to je taky soucasny HIT. Takovou smlouvu si muze clovek pak nechat zaramovat. Podle toho co pises se jedna o auto na kseft, tak bych k tomu taky pristupoval. -
« koupě ojeté astry
Potřebuju poradit, na co si dát pozor při koupi astry. Konkretně jde o astru G z r. 1999, cca 70tkm., dovezená z ciziny a opravená - udajně výměněn blatník a náraznik. Takže na co si dát pozor, kde hledat podezřelé sváry a jak poznat co všechno bylo opraveno? Díky L. -
"-- skrytý --" 17.06.04 16:06
« Re: Re: Re: To: Mitsi
Já si matně pamatuji, co na té diskusi psali (EGR je momentálním hitem tamějších diskusí), tak právě aby nesvítila kontrolka, tak ho prý třeba vyčistit, aby ventil volně chodil (ECU si pak myslí, že je OK) ale otvor zaslepit (pak nic nepropouští). Snad to tam najdeš. Dokonce tam někdo zahájil malosériovou výrobu těch zálepek z hliníkovýho plechu pro zájemce, kterých je myslím hodně. ;o) -
"-- skrytý --" 17.06.04 11:23
« Re: Re: Re: To: Mitsi
Stát se rozhodně nic nemůže! Ale problém je v té kontrolce. U většiny aut jiných značek totiž ECU odpojení EGR prostě ignoruje. U Opela tedy ne. Holt se budeš muset obrátit se žádostí o radu na "opelisty". Tady já prostě končím... -
« To: Mitsi
No to víš, že ti dám vědět. Moc děkuju za ten rozsáhlý výklad, aspoň víme, na co se máme zaměřit. Nicméně, včera jsme udělali pokus -
odpojili jsme onen EGR ventil a nastala změna. Astra jela najednou
jak šlak. Super akcelerace. Myslíš, že to může být nějaký náznak,
že by to opravdu mohlo být tím ventilem?? Ale tím že ho pročistíme
určitě nic nezkazíme, co říkáš??