Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

22.07.04  16:50

« Cinkání

Ahoj Opláci, mám takový problém. Jsem majitelem Astry G 1.4 16V r.v. 2000 najeto 57000km a při akceleraci, nebo naopak při dobržďování motorem se od spodku vozidla ozývá kovový cinkavý zvuk. Při neutrálu je vše v pořádku, stejně jako při přidání plynu na volnoběh. slyšel jsem, že by to snad mohl být katalyzátor, ale nevím, jak to zjistit.
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.04  09:21

« al kola

Shanim 4x 205/50R16 i s disky na astru (5x110). Tedy doufam ze to je 5x110. Nevite o něčem? Dik K.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.04  13:10

« Re: Re:

Tak jestli je to jako ASR, tak mi to nejak nejde :-( Nevite, jaký jsou v předních dveřích repro - myslím rozměr? Moc hezky nehrajou, asi je brzo vykopnu a dam to něco lepšího...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.04  12:17

« Re:

TC je myslím to samé co ASR u VW (protiskluz) a víčko bez zámku mám u Astry G taky, dvířka jsou zamykaná centrálem
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.04  20:59

« Bez nadpisu

Tak už ji mám doma, je to krasavice. S tou plnou výbavou jsem to přehnal, ale i tak toho tam je požehnaně. Zajímalo by mě, k čemu tam je tlačítko TC - traction control? a jak se projevuje. Zkoušel sem to zapnout a žadnou trakční kontrolu jsem při rozjezdu nezaznamenal :-) a ještě jedna věc, zjistil jsem že víčko nádrže nemá zamek, jen se šroubuje, takhle to má orig astra?
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.04  10:02

« Astra G(2003)-pojistka vstrikovani paliva

Nevite nahodou ktera pojistka je u Astry G od vstrikovani paliva??? :idea: V dokumentaci k autu jsem to nevycet....
    Diky >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.04  12:39

« Re:

Jeste k te plne vybave. Ma to xenony(v pripade mr 99), ostrikovace svetel, kuzi, vyhrivany sedacky, alarm, cd changer, popripade radiotelefon, zadni okna v elektrice, elektrickej sibr, automatickou klimatizaci, tempomat, elektrony. Pokud ano, da se mluvit o plne vybave.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.04  12:30

« Bez nadpisu

Podobni kseftari maji tisic duvodu proc nedat na smlouvu plnou cenu. Nejvetsi duvod je odvod dane, pokud fakturu vubec prizna. Dalsi duvod je, ze v pripade opravnene reklamace mas v ruce papir na smesnou castku a to je take to jedine co z nich vymuzes. To co jsi ve skutecnosti zaplatil ti uprimne upruou!!! Mas jistotu ze to byl jen blatnik? Nedostalo ranu treba i kolo. Jsou vsechny vyrobeny ve stejnem obdobi? Ty jsi byl u te nehody kdyz se stala? Prodavajici je clovek kteryho znas?
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.04  20:53

« Bez nadpisu

to campagnolo: fotky samozrejme nejsou, ale byl to jen odreny blatnik :-) co je ta smlouva s minimální cenou??? o tom zajeti k oplovi do servisu važně uvažuju, dobrý tip...
    to thym: je to 1.8 16V v max. vybavě asi za 185kkč po slevě :-)
    V pondělí se na ni jedu podívat tak uvidíme jak to dopadne...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.04  13:23

« Re: Re:

Nejjistejsi je zajet do Oplu a nechat to prohlednou tam pokud mozno jeste mit u toho sveho mechanika, rekl bych ze to je nejjistejsi! Potom co se tyce laku tak jeste nechat proverit puvod meri tam i lak a hend ti reknou kolikrat je ktery dil prelakovany:-)) jedna doterna otazka za kolik ti ji nabizi a v jake vybave??
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.04  11:11

« Re:

Rozhodne bych chtel videt fotky auta pred opravou a to ne takovy ty fotky, jako ze zepredu to bohuzel nemame, pouze zezadu a boku a navic toho dobreho. Ale byla to opravdu jen mala oprava.... to ze rameno se na svou puvodni polohu kouka z 2cm vzdalenosti pouhym okem stejne nepoznas. Co serviska je? Neni? Znam lidi co koupili auto po male rance a neopravovana cast byla pouze zadni pravy blatnik. To jaksi ale ten prodavajici nerekl. Jo a taky dobra vec je smlouva s minimalni cenou, to je taky soucasny HIT. Takovou smlouvu si muze clovek pak nechat zaramovat. Podle toho co pises se jedna o auto na kseft, tak bych k tomu taky pristupoval.
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.04  11:03

« Bez nadpisu

Vem si sebou nekoho, kdo tomu opravdu rozumi, nebo se dohodni a zaplat si prohlidku toho auta pred koupi primo v servisu opel.
    Pokud tomu nerozumis, tak te utahnou na vareny nudli. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.04  23:32

« koupě ojeté astry

Potřebuju poradit, na co si dát pozor při koupi astry. Konkretně jde o astru G z r. 1999, cca 70tkm., dovezená z ciziny a opravená - udajně výměněn blatník a náraznik. Takže na co si dát pozor, kde hledat podezřelé sváry a jak poznat co všechno bylo opraveno? Díky L.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.04  16:06

« Re: Re: Re: To: Mitsi

Já si matně pamatuji, co na té diskusi psali (EGR je momentálním hitem tamějších diskusí), tak právě aby nesvítila kontrolka, tak ho prý třeba vyčistit, aby ventil volně chodil (ECU si pak myslí, že je OK) ale otvor zaslepit (pak nic nepropouští). Snad to tam najdeš. Dokonce tam někdo zahájil malosériovou výrobu těch zálepek z hliníkovýho plechu pro zájemce, kterých je myslím hodně. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.04  11:23

« Re: Re: Re: To: Mitsi

Stát se rozhodně nic nemůže! Ale problém je v té kontrolce. U většiny aut jiných značek totiž ECU odpojení EGR prostě ignoruje. U Opela tedy ne. Holt se budeš muset obrátit se žádostí o radu na "opelisty". Tady já prostě končím...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.04  11:10

« Re: Re: To: Mitsi

A nemůže se tím něco způsobit?? Po jeho vypojení se nám rozsvítí
    kontrolka na palubce. Abychom tím odpojením něco neprovedli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.04  10:35

« Re: To: Mitsi

BINGO! Nechte ten sráč EGR odpojený na furt / v žádném případě se už nezabývejte nějakým jeho čištěním!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.04  10:27

« To: Mitsi

No to víš, že ti dám vědět. Moc děkuju za ten rozsáhlý výklad, aspoň víme, na co se máme zaměřit. Nicméně, včera jsme udělali pokus -
    odpojili jsme onen EGR ventil a nastala změna. Astra jela najednou
    jak šlak. Super akcelerace. Myslíš, že to může být nějaký náznak,
    že by to opravdu mohlo být tím ventilem?? Ale tím že ho pročistíme
    určitě nic nezkazíme, co říkáš??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.04  09:50

« Re: To: Viados

Pro šubíka: Zajímá mne (ostatně jako vždy) výsledek. Tak se nezapomeň ozvat, jak to dopadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.04  08:44

« To: Viados

Tak, tak. Svůj dotaz jsem tam opravdu zadala a už jsem dostala i
    odpovědi (mimo diskuzi) Jsou tam moc ochotní lidé, ostatně jako
    tady. Díky za zájem
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…