Opel Astra 1.6 16V a jiné
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Tece voda Tece
Kdysi jsem měl rozdělanou střechu u Astry F, resp. celý střešní okno. Pod šíbrem je plastová vana, která má v rozích odvodnění gumovýma hadičkama, který procházeli "A" sloupkem. A známej měl nedávno na octávkce pořád mokrej kufr, než zjistil, že odvodňovací hadice (asi taky ze šíbru) je vypadnutá a ústí přímo do kufru, místo do podběhu. -
« Tece voda Tece
Zdravim vsechny odborniky na astry! Mam celkem velky problem a to ze mi tece do Gkove astry ale temer proudem!! voda vyteka ca. nekde vedle packy na otevirani predni kapoty, zacalo to z niceho nic auto nebylo z leveho boku bourane nebyly ani v posledni dobe nic meneno pouze vycisteny konektory na senzor ABS jinak nic. je to r.v. 99 nemate nahodou nekdo njake zkusenosti, popr rady, jsem momentalne v Rakousku a auto stoji pod igelitem venku takze privitam jakykoliv navrh!! Predem diky -
"-- skrytý --" 27.08.04 13:08
« Prodám výfuk a 4 kola se zimními pneu
Prodám výfuk na Astru G Caravan 2.0 DTI (poslední díl, použitý asi 500 km, pak vyměněný za výfuk Steinmetz). A také 4 kola se zimními pneu Semperit SportGrip 195/60 R15 jeté jednu zimu, cca 5000 km. Kontakt: 777-314166, 603-793586, e-mail: via@post.cz -
« Bez nadpisu
To FSZ1000: když jsme u toho pískání. Já měl na té první Astře (2001) kotouče jen vepředu a pískali téměř pořád. Celou dobu tam byly původní kotouče, ani na jedné z pravidelních ročních prohlídek je nevyměnovali (nebylo potřeba). Pochybuji že by je někdo čistil v autorizovaném servisu, a já to taky neudělal. Ale teď už tedy možná vím, čím to mohlo být. Ale neřekl bych, že se nějak zvlášť hřály nebo že by to nebrzdilo. Prostě si lehce pískaly. A propo proč by to mělo pískat specielně na zadních brzdách? Když by přirezly tak to můžou všude, ne? Nebo vzadu je kromě jiného průměru kotoučů i jiná konstrukce brzd? -
"-- skrytý --" 09.08.04 12:37
« Re: Tak k tomu řazení
Mám druhou G 1.8 16V, vždy novou, spotřeba oleje nikdy nebyla pozorovatelná. Faktem je, že na té první byl z celého auta v pořádku jen ten motor - jinak naprostý zmetek, po 2 letech odkoupen zastoupením Opel zpět (v podstatě výměna za nový kus s malým doplatkem). Ta nová má už 92kW a jsem velmi spokojen. Nyní po 58000 km občas zůstává svítit kontrolka ABS/TC, ale to je JEDINÁ závada, která se za celou dobu života mého autíčka objevila. Chronickým neduhem těch, co mají vzadu kotouče je lehké zareznutí třmenů, takže se destičky neuvolňují od kotoučů a pak to píská a hřeje. Vyčištění po zimě pomůže promptně. Zdravim všechny majitele - ještě by mě zajímaly zkušenosti s novou Astrou...? -
« olej
Ze své zkušenosti mohu jenom potvrdit vysokou spotřebu oleje u motoru 1.6 16V, po cca 1.000 km dolevám 2-3deci oleje. Ješte že mám palubní počítač, který mě upozorní, že už jsem zhruba na půlce rysky. Zato jsem spokojem se spotřebou benzínu, celoroční průmer 6,6l/100km. 1/3 jízd po Praze, 1/3 dálnice, 1/3 okresky. Mám najeto asi 115.000km, G typ Caravan, r.v. 99. -
« Tak k tomu řazení
Nechal jsem to projet kámošům. Prý nic divného, spojka zabírá trochu nezvykle vysoko, proto při normálním šlapání na spojku je delší doba od šlápnutí k znovusepnutí spojky. Asi na to jdu moc vědecky.
Ale kromě toho, že to tu poslední dobou nějak umírá (asi ty dovolený), nemá někdo přehled jak je to (dle zkušeností) se spotřebou oleje v motorech Opel? Tak 2 roky zpět se to probíralo taky tady na fóru, já v té době měl motor, co si nikdy (mimo výměny oleje 1x ročně) neřekl ani o kapku oleje, ale teď ta 1,6 16V má po ujetí 5 tisíc (prvních 5ti tisíc km)úbytek cca 0,1 l. Doufám, že se to usadí, je to nový motor. Já vím, že proti deklarované spotřebě oleje výrobcem (až 0,9 l /1000km (!)) je to prkotina, ale i tak by mne zajímalo, zda nevíte někdo něco víc. Říkalo se to dříve o dieslech Opel, teď jsem zaslechl, že z benzínů je co se oleje týče ta 1,6 16V nejžíznivější. Neslyšeli jste něco k tomuto tématu?
Jinak hezký léto všem! -
« Ještě k tomu řazení
Abych to srozumitelněji popsal. Připadá mi to tak, jako kdybych měnil rychlosti s automatickou převodovkou. Je tam taková malá prodleva, prokluz, nebo jak to popsat. Dříve (možná i teď ) býval u motorek tzv rychlopal. Pustila se páčka spojky a spojka zabrala plynule pomalu. Tak něco takového mi to připadá. Při normálním stylu jízdy to není znát. Při sportovnějším stylu, nebo při sportovnějším rozjezdu (nikoliv s prokluzem kol a spáleným asfaltem)a následném řazení je to znát, hlavně u přechodu 1-2 a 2-3. Zkuste mi někdo kvalifikovaný (tedy kdo tomu rozumí, ne kdo na to má papír) napsat jestli je to normální a musí se to u novýho auta nechat trochu usadit nebo naopak doštelovat spojku. Aby se třeba taky takovým stavem třeba nespálila nebo tak něco. Nevím, nejsem odborník, spíš vám příjdu jako *, ale fakt je že u jiného auta ani u blbý feldy v práci jsem se s tím nesetkal.
Díky -
« Bez nadpisu
Mám novou Astru G 1,6 16V. V podstatě teprve zajíždím. Ale v předchozí Astrě s motorem 1,4 16V se mi zdálo, že zabírá více ve vyšších otáčkách (pochopitelně, benzín, malý obsah motoru, to je normálka). Ale tady když chci jet trošku svižněji, tak je to trochu nepřirozené, jako by ta převodovka (nebo spřevodování) vyžadovala řadit podstatně dříve a ten motor příliš nevytáčet. Markantní je to hlavně u přechodu 1-2 a 2-3. Pak už si to motor přebere, ale vytočit to na dvojce tak ke 4 tisícům a pak řadit, to dlouho trvá než otáčky spadnou tak, abych se trefil do vhodných otáček na trojce. (teď když to čtu tak jsem z toho sám tumpachovej. Vím že vám připadám, jako že v tom sedím prvně a spojku jsem v životě neviděl. Opak je pravdou, jezdím už hoooodně dlouho, ale prostě jen nevím jak to popsat.) prostě jako by to chtělo, aby s tímhle autem jezdili starší pánové hezky pianko ..... Jinak si nemůžu stěžovat, taky proto jsem si teď koupil už druhou Astru. Díky za názory. -
« Cinkání
Ahoj Opláci, mám takový problém. Jsem majitelem Astry G 1.4 16V r.v. 2000 najeto 57000km a při akceleraci, nebo naopak při dobržďování motorem se od spodku vozidla ozývá kovový cinkavý zvuk. Při neutrálu je vše v pořádku, stejně jako při přidání plynu na volnoběh. slyšel jsem, že by to snad mohl být katalyzátor, ale nevím, jak to zjistit. -
« Bez nadpisu
Tak už ji mám doma, je to krasavice. S tou plnou výbavou jsem to přehnal, ale i tak toho tam je požehnaně. Zajímalo by mě, k čemu tam je tlačítko TC - traction control? a jak se projevuje. Zkoušel sem to zapnout a žadnou trakční kontrolu jsem při rozjezdu nezaznamenal :-) a ještě jedna věc, zjistil jsem že víčko nádrže nemá zamek, jen se šroubuje, takhle to má orig astra? -
« Re:
Jeste k te plne vybave. Ma to xenony(v pripade mr 99), ostrikovace svetel, kuzi, vyhrivany sedacky, alarm, cd changer, popripade radiotelefon, zadni okna v elektrice, elektrickej sibr, automatickou klimatizaci, tempomat, elektrony. Pokud ano, da se mluvit o plne vybave.