Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.07  20:51

« Opel

Zdravim
    Scháním diagnostiku na Opla.Muže mi někdo poradit jestli se dá někde na netu sehnat.Nebo aspoň název softvéru. ;-\
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.07  23:25

« 1.6

dík moc máš celkem pěknou astru až teda na ty pruhy.Pamatuj pruha pěkný auto neuděláš,Základ jsou kola
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.07  17:00

« 1.6

Jaký olej je nejlepší do astry 1.6 55kw.Předem dík.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.07  15:25

« Opel Astra 1,6 16V

Já nevím jestli je dobrý to předělávat na LPG... Německý moderní motory myslím na tohle nejsou.. ale nevím.. Hrozně se mně to auto líbí a i když 1,6 myslím že se dá jezdit vpoho.. Nevíte někdo spotřebu?
  • « 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 23.05.07  22:33

« Re: LPG

Do plynu jde asi každý auto.moje poznatky jsou takové že montáž prováděj na každém rohu ovšem pořádně to seštelovat umý jen hrstka z nich.Jinak nepíšeš jak je to auto starý ,ale pořádně si zvaž návratnost. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.07  21:39

« LPG

CO myslíte šel by tento typ Opel Astra 1.6 16V do LPG?
  • 00 Reagovat !

foto IJK

IJK 29.04.07  19:37

« Re: Opel Astra Caravan 1,6 16v (74 Kw), Kombi

1.6/8V (55kW, později po zpřísnění emisí 52kW, poslední verze opět 55kW) byly jedny z nejlepších motorů od Opla. Z objemu nevelký výkon, ale úžasná spolehlivost a životnost, slušná spotřeba. Výjimečně byly problémy s krokovými motorky na volnoběh (zpravidla stačilo vyčistit).
  • « 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 23.04.07  16:45

1,6 8v byl v pohodě. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  15:09

A klasicky 8 ventil? (1.6i 52 kW, 1598 cm3) - teda aspon v inzerate boli uvedene tieto parametre...
  • « 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 23.04.07  14:13

U tohoto motoru pozor na spotřebu oleje,je tím vyhlášený. Jesli máš zájem o naftu tak lepší je motor ISUZU než Opel dávali se tam oba. Jinak to auto je celkem dobrý.,měl jsem 1,4 a byl jsem spokojenej. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  11:31

« Opel Astra Caravan 1,6 16v (74 Kw), Kombi

Ahojte. Neviem, ci aj toto sem patri (zial neprisiel som ako v tomto vynovenom fore zalozit novu temu), ale: Znamy ma zaujem kupit schopne auto v priaznivej cene s dobrou uzitkovou hodnotou. Z ponuky mu vychadza dobre hore spominany model, cena do 120 tisic SK, rok vyroby 1996 - 1998. Ma niekto skusenosti s tymto autom, s tymto motorom a popripade s jeho neduhmi, s ktorymi musi clovek pri kupe ratat? Ako su na tom naftove motory z tych rokov? Najazd ponukanych ojazdenych vozidiel za tu cenu sa hybe od 150 tisic do 180 tisic. On planuje rocny najazd cca 15 tisic rocne. Auto by malo mat perspektivu este aspon 100 tisic km pri pravidelnej udrzbe. Vdaka za kazdy nazor / radu.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.07  13:40

« AGR pro Vlas M.

Když oev?eš motor a koukáš na plst. kryt tak pod jeho pravým horním rohem je válcová sou?ástka a naho?e má konekrot to je AGR. zajel bych ale do servisu opel a nechal ud?lat test ak?ního ?lenu AGR a na?tení chyb z jednotky motoru, m?že to totiž být i zapalovací modul. Vým?nu obou ale zvládneš ur?it? sám!
  • « 00 Reagovat !

foto IJK

IJK 26.01.07  17:05

« Re: Jednotka chlazení Opel Astra 1,6 16V

Na www.opelastra.cz si stáhni schema zapojení a podle n?j m?žeš zkontrolovat. Tipoval bych problém v kabeláži, zoxidovaný kontakt apod.
    Co se tý?e chlazení, poušt?ní sahary apod., je to obvodov? velmi jednoduchý, 1.6ka (na rozdíl od diesel?) má jen jednorychlostní ventilátor, jeho relátko je v ?erné krabi?ce p?ed p?epážkou motorového prostoru.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.07  22:38

« Jednotka chlazení Opel Astra 1,6 16V

Zdravím Tě Mitsi,
    když si tak pročítám Vaši debatu o jednotkách v Astře, tak bych si dovolil položit jeden dotaz. Na palubovce mého autíčka svítí jedna oranžová kontrolka. Navštívil jsem diagnostiku kde mně řekli, že je vadná jednotka chlazení (dole před levým kolem). Jednotku jsem sehnal druhou. Po zapojení kontrolka zhasla na dva dny a teď znovu svítí. Navíc s koupenou jednotkou se trvale sepne ventilátor chlazení. Pokud tam dám zpět starou jednotku všechno funguje, jen ta kontrolka pořád svítí.
    Protože servisy ve Zlíně i ve Starém Městě vlastní stejná firma se stejnými "odborníky" :-( , kteří nabízejí jen další jednotku, rád bych nějakou radu.
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.07  17:51

« Re:

Na dignostice to hlásí chybu lambdasondy ale ta je vporadku. Nemuže se srovnat s nepravidelně kolísající sěsí. Hledal sem ten AGR ventil a nepodařilo se mi ho objevit. Ale Dík moc
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 17.01.07  23:42

« Bez nadpisu

Jestli že se ti rozvítí kontrolka elektroniky motoru tak se závada uloží v registru a můžeš jí buď vyblikat a nebo nechat vyčíst na diagnostice. Jestli chceš opravdu ušetřit tak bych právě diagnostikou začal. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.07  20:53

« Bez nadpisu

Čus mechanici. Potřeboval bych oradit s Astříkem. Mam 1,6 16V r.v.98 a závadou je škubaní :-( Když jedu na volnoběh a lehce sešlápnu plyn tak auto začne příšerně škubat a nekdy se rozsvítí kontolka motoru. Mel by to byt AGR ventil ale chci se zeptat jestli je to tak než vyhodím pár tisíc. Dík moc za rady a taky poradím.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 03.11.05  06:58

« Bez nadpisu

zednar:určitě je tam už Z18XE,Z16XE ,oproti motorům X..XE mají různá vylepšení(elektronickej pedál plynu například)a ta 1,6 by měla být oproti předchůdci(X16XEL)už v pohodě,ale je to přímý nástupce.Dneska jsou do jiných modelů Oplů dávány X16XEP-Twinport,Meriva je zdá se vyjímkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.05  23:14

« Re: Re: motory

...ale prodejce mi tvrdí, ža je tam Z16XE a Z18XE??!! Tak jak to je?
    Diesel je podle mě hlučnjý (odzkoušeno) a nelze kombinovat s Easytronikem - chci!
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.05  23:10

« Re: baterie

Baterie bezúdržbová se dobíjí běžným způsobem. To "magické oko" je jen pro rychlou kontrolu jejího stavu. Zelená - OK, červená - konec.
    Olej do Astry 1,4? Pokud jezdíš na 10W40 a měníš olej běžně jednou za rok a nepatříš k těm co najezdí 50-60000 km ročně zůstaň na něm i dál. Tomuhle motoru plně vyhovuje. Naopak v případě že motor už má něco za sebou a přejdeš na olej s lepší viskozitou (řidší), múže se stát, že někde začně téct (těsnění pod vanou, gufero kliky...).
    Pokud jde o dříky ventilů, pak jde nejspíš o motor Z14XE. U těch dochází často k zakarbonování a to nněkdy i u málo jetých motorů v záruce.
    Motor často poškubává, někdy v malých otáčkách zhasne a rozsvěcuje se kontrolka systému motoru. Znamená to, že vodátka a gufera jsou zakarbonovaná. Vetily nejdou volně a "přimrzají", takže dochází ke špatné funkci motoru při plnění válců. Znamená to sundat hlavu, tu pak preventivně přebrousit, vyměnit těsnění hlavy, vyčistit vodítka ventilů, vyčisti a zabrousit ventily a vyměnit gufera ventilů. Nikdo ovšem nedokáže říct, jak dlouho motor poběží, než se závada bude znovu opakovat. Takové jsou motory Z14XE a Z16XE.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…