Automechanici a doporučení.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« Re: Tak mam dalsi Jobovku
*Ze skušenosti nepoužívám čistící prostředky do paliva, protože je pravda že se vyčístí palivový sistém, ale všechny nečistoty se stejně nezachytí v palivovém filtru , ale pokračují dál. No a jsme u jádra problému. Nečistoty se dostanou až do karburace nebo ke vstřikům. A jak známo trysky a vstřiky jsou nejužším místem, kterým protéká palivo a jestli-že se nečistota dostane přes palivovej filtr tak skončí kde? V tryskách. Takže rozeber karbec nebo vstřiky jsou-li rozebyratelné, vyčisti je nebo vyměň a pokračuj v jízdě. Ale pozor, ne každé škubání musí být zapřičineno palivem. Čau Doc. -
« Tak mam dalsi Jobovku
Nalil jsem na doporuceni mechanika do benzinu Valvolinackej Fuel Injector, carburator cleaner no zasralo mi to motor rekl bych. V ty nadrzi co to bylo, sel motor obcas nepravidelne a z vejfuku to hazelo peknej humus. Mozna se to tim cistilo a zbavovalo hnusu, ale ted tam mam uz dalsi cistou nadrz a stejne to obcas ma takovou tendenci jakoby vynechavat. Dela to jen zastudena a jen pri rozjezdu z nizkejch otacek. Uvidime, co to udela po dalsich dvou nadrzich. -
« Re: Auto nemá dostatečné kW
Hej rolete, to neni presny. Vymena lambdy je k hov.. k nicemu :o), protoze tam neni ta druha strana, coz je odezva od katu. Chtelo by to nekoho, kdo ti naladuje pocitac datama, ze je to takhle OK a at se kouka snazit a nejaky ty koniky tam nasype :o) -
"-- skrytý --" 28.02.01 22:14
jenže to nesmí být ten katalyzátor řízený (což bych u té Calibry předpokládal). Protože se právě motor snaží udržet co nejvhodnější spotřebu (kvůli spalinám), tak tam jde většinou hodně řídká směs, aby se všechno spálilo. Pokud je vadná jen lambda sonda, tak je zase spotřeba dost vysoká, protože auto nemá odezvu na nespálené "části" paliva a ani neví jak má motor řídit, tak nastaví nějaký "default", který je nastavený z fabriky tak, aby to auto nějak jelo a všechen "sajrajt" musí prostě zvládnout katalyzátor (ten taky kvůli tomu nadměrnému zatížení někdy může odejít). A tedy: protože má motor správné údaje od lambda sondy, ale žádné od katalyzátoru, tak nastaví zase jiný "default" pro případ, kdy tam prostě katalyzátor není a jde tedy o ekologii, a tudíž se sníží výkon. -
Moment, nedoporučil bych ti šoupnout tam znovu kat. Spíš bych doporučil někoho, kdo to bude umět seřídit. Kat sice pomůže, ale musel bys mít ten samej, na kterej to bylo nastavený a to by mohlo bejt celkem mastný. Když tam dáš univerzál, tak si vůbec nemusíš pomoct. Ať tak nebo tak, chce to někoho, gdo do toho vidí a může to seštelovat. -
« Auto nemá dostatečné kW
Mám jednu otázku nevím si rady s autem jeto Opel Calibra 2.0 16V turbo rv 92 najeto asy 180000km výkon podle výrobece je 150kw ale na brzdě mi změřily 122 kw co mám proto udělat aby výkon byl alespon o něco lepší než je doposud. zjistil jsem že mám odstraněný katalizátor a dále sem se dozvěděl že to může být třeba i lambdasondou nevím co stím a potřeboval bych poradit jak výkon můžu obnovit jakým způsobem děkuji za jakoukoliv odpověd či dotaz moc díky -
« Re: autoelektrika a běžný servis
Napiš jetli se takhle chová od začátku? Pokud ne tak jestli si nevzpomeneš jestli této závadě nepředcházela nějaká událost, např. návštěva servisu, vybitá baterie, natankování navhodného paliva atd.? Nebo to začalo jen tak? Napiš a budem chytřejší. Jo a za to že přijedeš a já to zběžně prohlídnu se nic neplatí. Doctor -
« Re: autoelektrika a běžný servis
Co se týče mýho auta, tak je to VW Golf II, z roku 88; je to čtyřbodová stříkačka. První problém je v tom, že pokud je auto zahřátý, tak zůstávaj dlouho vysoký otáčky (1200-1500) a až za hodně dlouho (5-10min) slezou na normální mez.
Druhej problém je, že teď nemám prachy, takže to musí počkat. :o) Ale určitě se ozvu, jakmile se moje finanční situace trochu srovná. Zatim si tu klidně dělej reklamu a určitě se najde spousta lidí, co hledaj schopný mechaniky.