Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

16.03.01  14:12

« Re: alarm+central

Podíváš-li se na můj web, zjistíš že se specializujeme ne montáže alermů, takže montáž do Mercedesu kakéhokoliv typu není problém.
    Co se týká alarmů v součastnosti montujeme výhradně Jablotron. Tuto značku jsem si vybral po zkušenostech, jezdím totiž jako žlutý anděl se specializací na elektriku a setkal jsem se s mnoha alarmy a jejich závadamy. Nejčastější poruchy jsou: vypálené kontakty relátek blokovacích okruhů, a vymazaná paměť procesoru. Nejčastější příčinou závad na elektronice alarmů jsou poklesy a proudové špičky v elektroinstalaci. Nejvíce trpí především renomované značky jako např Kliford. V porovnání závad a funkčností všech zde na trhu dostupných alarmů, jsem dospěl k názoru že jablotron je velmi ideálním zařízením a to nejen z důvodů životnosti a funkčnosti, ale předvším nejnižší cenou alarmu ve své třídě, zajištěním servisu po celé ČR, a v případě, že montáž provede firma se školením od výrobce můžeš získat záruku až na PĚT let u některých typů alermů z produkce Jablotronu.
    Na mém webu se také mužeš seznámit s funkcemi a ovládáním všech typů autoalarmů značky *Jablotron*.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.01  00:00

« Re: Couvací detektor

Jsi li z Prahy rád se ti na tento problém podívám. Co se týká ceny, tak by dle mého názoru, neměla přesáhnout Kč 1500,- vč DPH. Kontakt najdeš na www.autodoctor.cz
  • 00 Reagovat !

foto

« alarm

• 00 Reagovat !

foto

« alarm+central

To Doc: potreboval bych instalovat do auta nejaky alarm a dalkove ovladani centralu. Jedna se o podtlakovy central na MB123 a elektropneumaticky na MB126. Slo by to na tyto typy udelat a co by to stalo? U te 126 to bylo, ale je to odstraneny.
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.01  21:07

« Couvací detektor

Pred casem jsem si sehnal couvaci detektory na Octavii vcetne schema zapojeni. Nemate nekdo zkusenosti s montazi, pripadne kolik by to stalo v servisu? V servisu Skoda (nebudu jmenovat) mi rekli ze to nikdy nedelali. (Mam Octavii 2001) Jedna se hlavně o uchyceni senzoru v narazniku.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  09:35

« Re: 2 Wilhellm

Totiz to soupatko je posledni vec, ke ktere se nemohu dostat. je to nekde pod sacim potrubim na boku motoru, a nemam jamu ani rampu a kdyz si lehnu pod auto, tak je tam misto na nic. Dik moc za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  21:30

To jak hovoříš o šoupátku dodatečného vzduhu, tak to je součástka i pro funkci sitiče a to jsem měl na mysli. Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  11:47

spis to vytece nez to sezere. to by bylo videt asi na svickach. U tech dvouvackovych sestivalcu u mercedesu prave jsou problemy s tesnosti kolem skrine s rozvody. jsou to jen zabrusovane plochy stazene srouby a po tech letech to tam hrozne chcije. kdyz bezi motor tak na tom spoji se delaji olejove bublinky :-))) . Pujde to ven a pustim se do toho az bude cas.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  10:05

litr na 1tkm? No potěš. Slušnej žrout. To mi žrala stodvacítka :)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  08:58

oleje zmizi asi litr na 1000 km. Nevim jestli to ten motor sezere, nebo to z nej vytece. Ale spis si myslim, ze to vytece. Kapalina z chladice neubyva. Jakmile bude trocha casu vlezu po to, jeste mi nekdo radil, ze by to mohlo byt vadnou funkci soupatka dodatecneho vzduchu. Jinak moc dekuji za rady
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  21:33

Špatná bohatost směsi, nejspíš podtlak, nebo přisává vzduch, nebo špatně seřízená stříkačka, podle kouře přisává vzduch. Ještě zkontroluj úbytek oleje. Čaj Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  21:23

To Orpheus: tam pocitac neni. Je to strikacka se stalym tokem paliva. To je prave ten problem.
    To Doc: da se tam stelovat jen bohatost smesi a na specialnim pristroji snad i regulator tlaku. ten predstih nevim. Jeste jsem si dnes vsiml, ze kdyz pri vetsich rychlostech, treba pri prudkem zrychleni ze 100 na 130 a naslednem uplnem pusteni pedalu plynu, kdy jakoby brzdim motorem se z vyfuku vyvali oblak bileho koure a jakmile zase seslapnu plyn tak kour zmizi. Toto nikdy jindy nenastane
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  16:37

Podle toho co píšeš, bych si typnul na špatně seřízenou stříkačku, nebo špatně zapojený podtlaky což mi přijde nejpravděpodobnější a je dost možný že je špatně nastavený předstih. Tyto závady co popisuji nejčastěji vyvolávají chování motoru které popisuješ. Čaj Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  12:17

Hmm, tak to uz je totalne mimo me. Cumim jak umim. Ma ten nahradni motor pocitac? Co zkusit pripojit ten, jestli ten tvuj nedela hovadiny.
    Ale to uz je jen placani do vody. Zkus doctora, aspon budem vedet jak umi :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  09:50

Baterka je 88Ah nova. Pri studenem motoru to po prvnim protoceni vzdy chytne, motor se ma snahu poradne roztocit, ale po asi 5ti sekundach chcipne. V pripade, ze slapnu na plyn chcipne ihned. Toto opakuji asi 3 az 4 krat potom zacne motor ve velmi nizkych otackach bezet, vylozene slysim jednotlive valce, a musim ho nechat nekolik minut zahrat. Jestlize v tuto chvili seslapnu plyn bud to chcipne nebo zacne kuckat a strili do sani. Kdyz posleze jezdim, je to v pohode, ale kdyz zastavim, necham spadnout teplotu motoru na 40-60 stupnu nenestartuju vubec, pouze v pripade, ze sundam vzduchovy filtr,prstem stlacim pri zapnutem zapalovani klapku merice mnozstvi vzduchu, ktera v tu chvili jde zcela volne dolu a drzim ji do te doby nez se vevnitr neco jakoby natlakuje a klapku vytlaci nahoru. Je to doprovazeny jakoby skripavym zvukem. Potom to naskoci s plne seslapnutym plynem temer okamzite.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  09:37

« Re: Re:

byl jsem s tim uz v sesti ruznejch servisech, ale cim vic se v tom vrtali tim je to horsi. Dle mereni je zapalovani i cidlo start. ventilu OK, svicky jsou uplne nove, vsechny podtlaky, ktere ovladaji strikacku jsou taky OK. Zkousel jsem tam namontovat druhou vstrikovaci jednotku z nahradniho motoru, ale nic se nestalo, projevovalo se to stejne. Vsude mi jen poradili, ze levnejsi bude koupit celej druhej motor a vymenit to, nez to spravovat. Jedna se totiz o system K-jetronic u Mercedesu. Nemuzou to byt spatne tesnici vstriky? kdyz jsem je vydelal z jineho motoru, byly na nich uplne ztvrdle tesnici gumove O krouzky a nektere byly i popraskane. Bohuzel z prahy nejsem, jsem z moravy, do prahy jedu ve ctvrtek.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  19:20

« Re:

Jo panáčku si to uží, začal bych změřením el. instalace zapalování, podíval se na lambdu, teplotní čidlo pro ovládání sitiče, na sitič, určitě zkontroloval svíčky a zapalování a pak se "oběsil". Jestli jsi z prahy tak zavolej rád se ti na to mrknu. Čaj Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  18:43

« 2 Wilhellm

Jeden drobnej dotaz, co tam mas za baterku? Kamos mel presne tohle na elektricky 1.8 VW Golf a delala mu to slaba baterka. Tocila, ale nechtelo to chytat. Kdyz to uz chytlo tak v pohode. Ale s teplotou netusim. Mozna taky nejaky tepelny cidlo.
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.01  16:56

« Bez nadpisu

Chlapi, nevite, proc mi strikacka nechce startovat, kdyz je moc studena nebo moc tepla? Kdyz to jede, ubytek na vykonu neni znat a jede to plynule, kdyz je to moc zahrate tak rapidne klesa volnobeh a pri rozjezdu to chcipa(je tam automat)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.01  11:36

« Re: Tak mam dalsi Jobovku

Je mi to jasny. Osobne se mi fakt nechce rozebirat strikacku. Udelam jeste jednu dve nadrze a uvidim. Myslim ze to tim bude, protoze se to zaclo az po tom naliti. No nic. V pondeli me ceka vymena lozisek na prednich kolech, taky se na to moc tesim. Cao Doctore a dik, ozvu se.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…