Automechanici a doporučení.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
« Re: Alarm Felicie :o)
Na tvém místě bych se skusil doptat původního majitele nebo přímo u montážní firmy, která dělala montáž do tvýho auta. Většinozu si vedou evidenci a dal by se ten kod sehnat. Já jsem na to úplně zapoměl ten kód je na malém štítku většinou se nosí na klíčích. Pokud ho neseženeš tak máš bohužel smůlu. Co se týká seřízení, tak to by měli vážně zvládnou v značkovím servisu. Základní kroky pro odstraňování poruch jsem již popsal a v servisu je znají protože jsou popsány v montážním návodu. Je ale také možné že se jedná o chybu softvéru v alarmu a to končí většinou demontáží a vyhazovem pokud to ovšem není nové.
Pokud chceš znát ceny, tak jsou již v jednom příspěvku napsaný o něco níž. A jaký alarm si namontovat? Na trhu je toho hodně, já preferuji Jablotron, ale je to pouze na tobě co si namontuješ. Pokuád chceš o jablotronu vědět víc, tak se podívej na můj WEB, tam si můžeš vybrat přesně to co ti vyhovuje. Až si vybereš tak ti řeknu cenu. Čaj Doc. -
« Re: Alarm Felicie :o)
Hm... diky za nepotesujici odpoved... ptal jsem se ve znackovem servisu (mimo Prahu, nejsem z Prahy), jestli by me byli k tomu dodelat ovladac, ale rekli me, ze bez kodu (prej na nejakem plechu) to nedokazou. A ten samozrejme nemam. Mam z tve odpovedi rozumet, ze to jde i bez toho..?Novej alarm pro me asi zatim z financnich duvodu nepripada v uvahu, ale jen pro orientaci, kolik by stal nejlevnejsi spolehlivej system chranici zamky, kapotu a prostorova cidla..?
Ale rad bych ten stavajici na nejakej cas zprovoznil. Kolik muze orientacne stat to serizeni a popripadne novej ovladac bez kodu..?
Dekuji za venovanou peci. :o) -
« Re: Alarm Fabie
Sistém meta je zařízení, které je bohužel svojí kvalitou pod úrovní všeho co tu kdy bylo. Meta je zařízení montované nejen výrobcem ale všemi značkovými servisy. To znamená, že každý značkový servis by měl být schopný dodat ovladače a seřídit alarm. Můj názor na Metu po zkušenostech ze silnice, kdy jí velmi pravidelně vystřihávám ze škodovek je, že nežli se zabývat opravami radši nechat namontovat nový alarm. Proč? Až to budeš nejméně potřebovat tak Meta odmítne poslušnost a neodjedeš. Promiň, asi jsem tě nepotěšil, ale zkušenost hovoří sama za sebe. Čaj Doc. -
« Re: Alarm Cobra Bridge
Jednoduchá odpověď, tvůj alarm dokáže prostřednictvím prostorového čidla rozeznat obsah hlídaného prostoru a otevřením okna se jeho citlivost zvětší na maximum. Je ale možné pokud to tvůj alarm umí a to ti bohužel neřeknu, přikoupit přídavné prostorové čidlo se
seřizováním citlivosti a stávající čidla odpojit. Pokud ovšem neumí tvůj alarm přídavná čidla nezbývá než-li neotvírat okna. Mimochodem alarmy Jablotron lze aktivovat bez funkce
vnitřních čidel. Proto doporučuji před nákupem podobného zařízení se řádně seznámit s funkcemi a nechat si vysvětlit případné nežádoucí účinky.
Čaj Doc. -
« Re: Alarm Fabie
Ted koukam, jakej jsem vul... Cumel jsem vecer po autech a misto Felicie jsem napsal Fabii. Timto se omlouvam, samozrejme se jedna o Felicii, ale na tom asi stejne nesejde...
Tak jsem se na to mrknul a je na te bedne napsany tohle: M94A KOMPAKTNI CENTRALA manufakt. Itali META SYSTEM S.p.A Tak je to tohle a jestli bys poradil, byl bych vdecny. Diky. -
« Alarm Cobra Bridge
Ahoj doctore !
Můžeš mi poradit s ultrazvukovým čidlem alarmu Cobra Bridge? Vše funguje naprosto spolehlivě, jenom mi není jasná jedna věc. V servisu, kde mi alarm montovali, mi řekli, že ultrazvukové čidlo má automatické nastavení citlivosti. Nevím co to znamená, ale pravda je, že stačí nechat otevřené střešní okno a závan větru spustí alarm. Dá se nějak nastavit citlivost? Díky -
« Re: Alarm Fabie
Jak jsem řek, jestli najdeš firmu, která se zabývá montážemi tohoto typu alarmu, tak pro ně to není žádnej problém. Pokud by jsi si chtěl ovladač vyrobyt, obávám se že náklady by převýšily hodnotu nového alarmu. Zjisti název alarmu a já ti poradim kdo se zabývá tímto typem a jestlui se vůbec vyplatí tento typ udržovat v provozu. Co ale vím určitě, že když si koupím auto pouze s jedním ovladačem tak že někdo má druhý a pokud má někdo druhý ovladač tak je to praktycky to stejný, jako nechat klíče v zapalování otevřený dveře a auto bez dozoru. Čaj Doc. -
« Re: Alarm Fabie
Diky za info. Mno, dneska uz za autem nepujdu, mam to docela kousek... Ale myslim, pokud si dobre vzpominam, ze to je snad neco italskyho. Ale to nevim jiste. Zajimalo by me, jestli jde k tomu dodelat jeste jeden ovladac, kdyz od toho nic nemam. Ani kousek papiru natoz nejakej kod... Da se s tim neco delat...? -
« Re: Alarm Fabie
Tak nejprve odkud jsi?. Pokud z Prahy tak se zastav a já se ti na to podívám. Pokud né, tak ti dám alespoň pár rad. Nejprve zjisti jaký alarm máš ve vozidle namontovaný. Jestliže je to Jablotron, tak v každém okresním městě najdeš firmu, která ti ho seřídí dodá nový ovladač a naprogramuje ti ho. Jablotron je naší doménou, takže problémy s ním umíme vyřešit na ..............www.autodoctor.cz.........… se jedná o alarm dodávaný prodejcem tak není nic jednodušího, nežli navštívit značkový servis a ten by ti měl vyjít vstříc. Jedná-li se o alarm, který se do Škodovek běžně nemontuje nezbývá nežli hledat firmu, která se zabývá montážemi danéhi typu.
Pár rad jak si alarm seřídit a zkontrolovat zprávnou funkčnost.
Nejčastější problémy:
Svévolně houká:
Příliš citlivé pohybové čidlo-mělo by jít nastavit. Seřizuje se většinou trimrem na centrále alermu. Odstraň všechny Mončičáky a stromečky.
Příliš citlivé nárazové čidlo-mělo by jít nastavit. Seřizuje se většinou na centrále alermu. Může být i jako doplněk, pak se seřizuje přímo na čidle.
Nefunkční dveřní kontakty-vyčistit, seřídit.
Nefunkční kontakt kapoty- seřídit výšku, vyčistit.
Nefunkční kontakt 5 dveří-jako u kapoty.
Poklesy napětí na baterii nechat zkontrolovat v servisu.
Doporučuji svěřit servisu, ovšem donmácí kutilství není zakázáno.
Čaj Doc. -
« Alarm Fabie
koupil jsem bazarovou felici a je zabezpecena centralem na dalku s alarmem. Ale nic jsem k tomu nedostal. Teda nemrknul jsem se ani na typ :o) Alarm je standartni z Boleslavi. Bohuzel jen jeden ovladac. 1) Da se nejak udelat a sehnat jeste jeden dalkovej ovladac..? 2) kdyz je auto zamcene alarmem, stava se, ze z niceho nic zacne hulakat! Je to na mrtvici. Prosim POMOZTE...!!! Dekuji. -
« Andele
Dnes vyrazim na cesty, a doufam, ze to pujde hladce. Zlute andely jsem uz nekolikrat potreboval, diky bohu za ne! To Doc: je mi jasne, ze to neni za hodinku. Az prijedu tak hodne brzy rano, at je cas, stejne bych rad se spoustou veci mohl pomoct, treba jako je oddelavani vyplni a plastu vevnitr aj. Uz v tom mam nemalou praxi. -
« čau Docu
Koukám, že aspoň něco se tu děje a jsem rád, že udržuješ tuhle rubriku v chodu. Udělalo na mě dojem, že jezdíš u žlutejch andělů - to je řekl bych velice záslužná práce. Ještě jsem vás nepotřeboval, ale kdo ví :-)
zase se časem oběvim. Tobě taky čaj Orpheus :)) -
« Re: alarm+central www.autodoctor.cz
Co se týká zapojení aken k alarmu tak to je záležitost velmi jednoduchá ale funkční pouze s alarmem, né se samostatným immobilizérem. Cena montáže alarmu Ca 320 Akcent vč. materiálu je
cca. 7.000,- se zárukou 5 LET. Montáž centrálu jedny dveře účtujeme 200,- materiál na dvoje dveře
1.600,- na čtvery dveře 2.100,-. Montujeme-li alarm a centrál součastně slevujeme na montáž jedny dveře 100,- x 2 nebo x4. Co se týká ovládání oken alermem lze použít řídicí jednotku dvoje dveře 1.600,- čtvery dveře 3.200,- u některých typů el. oken není jednotka třeba a ovládají se okma relátky v ceně cca 260,-
Pokud si u nás zákazník obědná montáž všech uvedených komponentů získává navíc slevu na montáž 10% a kartu ABA typ 03. V Porovnání např. s renomovanými značkami zahraniční produkce, je cena poloviční při stejných funkcích a lepší životnosti. Čaj Doc. -
« Re: alarm+central www.autodoctor.cz
Cau Doc! Blbne mi nejak mail, tak pisu sem. Prosel jsem tvou stranku, i stranky jablotronu, libi se mi ten alarm s immobilizerem, chtel bych to tam dat vsechno i s centralem najednou. Jakou bys mi udelal nejlepsi cenu a jak dlouho ta montaz trva? nebo bych to zvladnul sam? mam to auto ted totalne rozhazeny, davam tam audio a hlavne to mam do prahy vic nez 300km. Ale to nevadi, prijel bych. U nas bych tu montaz po zkusenostech uz nikomu nesveril, neni tu moc odborniku, spis domaci kutilove jako ja, jenze ja se nevydavam za autoservis. jeste jsem u jablotronu videl nejake veci na el. zavirani oken. nevis jestli by sly el. okna, ktera nejsou ovladana pres rele, ale naprimo pres spinace napojene na 12v, upravit tak, ze by se automaticky zavrely pri zamknuti auta a aktivaci immobilizeru?