Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

03.05.01  21:41

« Re: Vrzavý rozjezd.

Dovolil bych si tvrdit, že se opravdu jedná o ložisko spojky. Je ovšem možné, že se jedná i ojinou závadu a pravdou je že po telefonu ani po internetu se závada nedá určit přesně. Takže neváhej a navštiv servis. Mohlo by to totiž býti dražší, když by jsi to zanedbal. Čaj Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.01  08:28

Ahoj,
    můj problém se projevuje jak za studeného tak za teplého motoru, takže je to trochu jinak než u vaší feldy :(( V autorizovaném servisu č.1 mi řekli, že problém je ve spojkovém ložisku,nebo že je nečistota pod přítlačným kotoučem spojky (cena cca max 4500,-kč).V druhém mi rovnou řekli, že je nutné vyměnit takřka celou spojku (cenově trošku více než 4500,-Kč). Pravdou je, že jízdní vlastnosti vozidla to nijak neovlivňuje, takže jezdím dál:(( Nepříjemný je ten akustický doprovod, který je ode mě slyšet na každé druhé křižovatce a chodci se za mnou otáčejí. A přibýváním dalších kilometrů se zvuk objevuje intezivněji.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  20:53

Cau, mam pro tebe dobrou a spatnou zpravu.
    Muj otec vlastni Felici 1.3 z roku 97 a ma najeto asi 60tkm. Deje se mu presne to co popisujes. Pokud se nepletu, tak to dela jen pri rozjezdu a jen za studena. Byl s tim v servisu (origo) a nic nevykoumali, takze nevim. Zatim se nam nepodarilo sehnat jednoho naseho znamyho automechanika a kdyz jsme to jednou sehnali, tak to zase neudelalo. Znate to :))

Muj osobni nazor je, ze to jde z prevodovky a bude to mit neco spolecnyho s olejem nebo tak neco. Jinak by asi nedavalo smysl, ze to pri zahrati uz nedela.

Docu co ty na to?
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.01  09:59

« Vrzavý rozjezd.

Zdravím všechny dopisovatele. vlastním Felicia kombi 1.6 z roku 96 - najeto 65000. Tak jako většina uživatelů, jsem upustil od pravidelných prohlídek v autorizovaných servisech, jednak kvůli cenové politice těchto servisů a jednak i pro různorodou kvalitu služeb.Zakoupil jsem příručku podle které si provádím zběžnou údržbu sám. Nyní, asi tak posledních 5000 km mi občas při rozjezdu auto zavrže. Tento akustický neduh se projevuje ponejvíce při záběru spojky při zařazení z neutrálu na 1.rychlostní stupeň, při přeřazení na vyšší rychlostní stupně se toto takřka nestává. V příručce jsem o tomto problému nenalezl nic, a tak jsem zavolal nezávisle na sobě do třech autorizovaných servisů. Světe div se ve dvou servisech věděli naprosto přesně podle mého popisu co je to za závadu a jak ji odstranit (co vše vyměnit). Zajímavé na tom je to, že podle každého z těchto servisů byla chyba někde jinde ??? Ve třetím se vyjádřili poněkud diplomaticky, řekli že po telefonu se závada určit nedá a ať tedy přijedu. Doportučili mi že pokud tento akustický neduh nijak neovlivňuje jízdní vlastnosti automobilu abych se s tím více méně nezatěžoval. Chtěl bych se vás zeptat zda jste se někdo s něčím podobným nesetkal. A zda by jste mi někdo nedoporučil nějakého konkrétního automechanika ( třeba nějakýho Koudelku - mýtická postava automechanika z Jáchyme hoď ho do stroje :)) )jehož servis využíváte a jste s ním spokojeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.01  22:22

« Re:

Jenom jedna rada k ložiskum. Prostě to zavez do servisu. Voni to zvednou, roztočej kolo a hned se to pozná. Za půl hodiny máš zodpovězeno a za 2 hodiny i vyměněný. Stojí to myslím za to.

Jinak zkus zahejbat volantem ze strany na strany (za jizdy :))a pozoruj ve ktery zatacce se to ozve. To o popisujes na lozisko dost vypada, ale az zacne hucet poradne, tak to uslysis i pres motor :))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.01  13:55

« Re:

Rád bych poradil, ale pokud nevým, kterou nápravu má tvoje vozidlo poháněnou,lze se jen domnívat. Není-li zadek poháněn, tak vyměň ložiska a nepřemejšlej o tom a nezapomeň vyvážit kola, nevyváženost dělá divný věci. Je-li poháněná, může se jednat o nevyváženost či ohnutí poloos, kardanů, vůle v kloubech, ložiska diferenciálu atd. Myslím si, že po výměně ložisek bude vše OK. Čaj Doc.
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.01  12:23

« Bez nadpisu

Chcu se zeptat, jak se pozna vadne lozisko na kole. Mam problemek, ze pote co jsem odstranil hluk od pneumatik, vysel najevo jiny zvuk, ktery se ozyva odzadu, vyhradne a pouze od 80 km/h, neni od pneumatik ( vymenil jsem predek - zadek ), neni od motoru, vyfuku, prevodovky ( jel jsem s vypnutym motorem ). Zda se mi, ze se mirne zmenil pri zatizeni. Ten zvuk neni pravidelny ( nepretrzity ), ale je huuu ..... huuuu ...... Auto ma najeto 170 tkm priblizne, loziska nebyla menena. Vypada to, ze to nemuze byt nic jineho nez lozisko, ale rad bych vedel ktere, pripadne, jak vyloucit, ze to nedela predek. Aeorodynamicky hluk zpusobeny poryvy vetru jsem vyloucil, protoze muj zvuk je pravidelne prerusovany v jakemkoliv pocasi. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.01  21:26

« Re: Ahoj Docu

Oki, dorazim nekdy tak streda ctvrtek patek.
    Budu te varovat predem a casove jsem neomezen. Mam tenhle tejden free :))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.01  00:00

« Re: Ahoj Docu

Vzhledem k tomu, že již pátým rokem pracuji
    non-stop, je jasné že mne zastihneš kdykoliv. Takže doraž, stačí když se hodinu před příjezdem ohlásíš po telefonu. Čaj Doc.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.01  08:14

« http://pneu.web3.cz

! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !

nový web-design, testy- 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.

web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.01  09:47

« Ahoj Docu

Jak jsi na tom pristi tejden s casem?
    Pokud to vyjde tak budu doma, takze bych se stavil. Teda pokud mas naladu kouknout se mi na Golfika a nerikat zadny nesmysly o vyhazovani auta a tak :))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.01  18:17

« Re: Jak to je? To AUTODOCTOR

Ahoj Docu,
    takze ta spotreba oleje bude asi dost prozaicka zalezitost.
    Kdyz jsem vymenil olej a filtr, utrel jsem ze spodu vanu a prevodovku do sucha od vseho bordelu.
    A dneska kouknu, prevodovka je mokra od oleje a na zemi jsou kapky...to vse jen hodinu od zaparkovani.
    Brecel bych...jestli je to z prevodovky, tak to tece uz od jeji opravy skutecnym odbornikem(at mu panbu ruce zlame), ale mam spis dojem, ze je toho dost z motoru.
    Bodejd by se olej neztracel, kdyz ho leju na zem ;o)
    Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.01  03:22

Připojení opraveno www.autodoctor.cz, webmástr se unáhlil a já potom taky. Tel.: 0602 722 089
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.01  20:10

DOCU, diky za nabidku.
    Tento tyden asi pojedu do Prahy. Nechci te otravovat a zdrzovat, spis se jen kouknout, kdo mi to vlastne radi. Jen nemuzu otevrit tvoji stranku, abych vedel kde te najdu.
    Jestli muzes, posli mi kontakt na tebe na ondra@agromarket.cz
    Cau Ondra.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.01  12:44

« Re: záhada otáček

Tak jsem se snažil připojit na www.autodoctor.cz, ale...
    Prosím, jak se na Vás nakontaktovat?
    Jinak jsem uvedl tento problém také na těchto stránkách v oddělení "Konstrukční vady", kde se o tom vede diskuze. Možná Vás to přivede k nějakému nápadu, jak problém vyřešit.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.01  01:43

Přeju hodně úspěchů a dobré nervy, co se týká financí, tak patřím mezi ty, co fanděj každýmu co se nebojí a s rozumem zkouší opravy. Takže pokud chceš, zastav se, mrknu ti na to a s placením si nelámej hlavu. Pochvala za dobře vykonanou práci při panáku "Bíma" je kolikrát lepší než-li peníze.
    Čaj Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.01  20:40

DOCU, diky...
    s tim motorarem je problem....zatim auto videli 2 mechanici....o jednom mam uz dost spatne mineni, ten druhy je machr, ale ma moc prace a nezvlada ten napor...nedovede odmitnout.
    Takze ja, uplny amater jsem po obou opravoval skolacke chyby a zjistoval, co vsechno mi nerekli ci na co se vykaslali.
    Problem dve je momentalni nedostatek financi....tedy pro auto.
    Takze to beru jako vyzvu a ucim se.
    Zatim se mi s radami tvymi a jeste dalsimi povedlo sestelovat ventily, opravit starter a zeme na elektrice, sundat poloosy...no na to ze jsem jeste pred rokem nemel ridicak a co jezdilo po zemi mne nezajimalo.
    Cau Ondra
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  22:54

Kouř nemusí být od oleje, může se jednat o poškozený vstřik, špatně nastavené zapalování, chyba v ovládání podtlakama a mnoho dalšího. Chtít znát závadu po internetu je poněkud nemožné, lze se jen dohadovat a střílet od boku. ¨Já bych navštívil dobrýho motoráře a ještě ušetřil na telefonních poplatcích, Považuji tento postup za nejrozumnější. Doc.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.01  11:04

Myslis - tesneni pod hlavu, kolem lozisek atd.
    Ale stale mi neni jasny, proc porad kourim, kdyz rikas, ze tlaky jsou OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.01  01:52

To jak popisuješ výměnu těsnítek to sedí, ale ověř si o kolik se ventily propadnou, aby jsi se pak nedivil že pružinu nepřetlačíš do požadované pozice. A začal bych především přetěsněním motoru. Čaj Doc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…