Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

03.08.01  15:59

« Carina ll

nemá někdo schéma elektriky na
    Toyotu Carinu rv.89?Potřebuju zapojit centrál a okna z druhého auta
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:24

« Re: Elektrika na Filcce

jj, taky jsem řikal bráchovi, že je to baterka, ale zase na už je to druhá a je teprve rok a kousek stará Boška :-) To by přece měla v klídku vydržet.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:23

« Re: dodatek

že by se něco změnilo v RJ mi připadá nepravděpodobný. Vždyť přece když odpojim baterku a nechám to měsíc bez ní, tak se v RJ taky nic nemění, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  10:00

Známý mi dal na opravu také autoradio a to samé-při vypnutí si bralo cca 300mA.V radiu vše OK,prostě tak blbě udělané.Vhodným vnitřním přepojením jsem to stáhl na cca.30mA.Ale co to bylo za značku,to už nevím(senkor,haitai?).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  09:30

No právě, 0.5 A se mi zdá poměrně dost na standby funkce. Zapoměl jsem napsat že to rádio je nějaké čínské nebo snad tchaiwanské "HiFi" - spíš HiHi. Kód určitě nemá. No a švára stejně bude kupovat nové, takže tohle asi necháme dětem na pokusy. Spíš mě trochu zaráží odběr auta při vypnutém klíčku. Kdyby člověk tak půl roku nejezdil (třeba by byl zavřenej :-)))), tak se ta baterka asi úplně vybije a pak se prý něco stane s nastavením řídící jednotky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  16:38

100 krát

Já už mám fakt dost...
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.01  16:32

« dodatek

Jo ještě dodatek:

a) níže jsem chtěl říct "při vypnutém klíčku" samozřejmě

b) stand by odběr by měl být tak 100 nižší :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  16:29

Příznaky mi připomínají podobné problémy, které jsem absolvoval - skutečná příčina byla ve vadné (staré) baterii. Prostě už měla omezenou kapacitu.

Ten drátek do rádia byl nejspíš zdroj, který jede stand by i při vypnutém rádiu a udržuje v chodu některé funkce. (Navíc některá rádia bez něho vůbec nejedou, nebo po zapnutí chcou heslo, atd...) S těmi vývody bývá trochu problém hlavně díky tomu, že VW dělá zcela opačné zapojení pinů 4 a 7 než zbytek světa a nedoporučuje se to plést, přestože to nemusí být katastrofa...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  16:10

Hehe (o: Takhle jsem jednou "odborně", ovšem bez měřáku "zapojil" rádio a CVAK se ozvalo v něm a následoval černej kouř a smrad...taky tam byly nějaký speciální kabely (od baterie a bez pojistky).
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  13:11

Tak jsme proměřili, pošpekulovali a zjistili, že do rádia vede nějak moc drátů. Na jednom z nich byl při vypnutým rádiu celkem slušný odběr - 500mA, přitom plus tam vedlo jiným drátem. Nuže jsem ten drát odborně odpojil (cvak kombinačkama), rádio hraje dál, odběr celého auta (vypnutého)z baterie je okolo 20mA.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.01  10:03

« Žárovky

Ahojte, potřebuju poradit. V noci špatně vidím a chtel bych si koupit nějaké lepší žárovky. Mám Toledo 99, do toho se cpou žárovky H7, ted tam mam OSRAM ALLSEASON, zda se mi ze to svítí mnohem mín než felda. Jakou žárovku tam mám dát aby svítila líp, ale aby zas neoslnovala vsechny kolem.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  08:41

« Re: Auto do penze

Pánové díky za příspěvky a rady na můj dotaz.
    Byl jsem na dovolený, překvapilo mně tolik ochoty poradit.Zatím jezdím v Oplu 2litru kombi z roku 83.Od r72 je to můj třetí,mužu říct, že se vyrábějí auta aby vydržela bez problémů tak 5 let a pak aby si člověk pořídil nové, na servis se nedá spoléhat, co slyším kolem sebe za skasky o opravách i u značkových servisů to zůstává rozum stát. Nejen ceny ale i kvalita oprav. Proto hledám auto abych to kolem zvládnul sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  13:49

To samé má můj švagr - 1.3MPi combi r.v.97 nebo 98. Když ji nechá pár dní stát už nenastartuje. Zatím odpojuje baterku :-)). Teď o víkendu se to chystáme proměřit, tak uvidím. Podezírám rádio popřípadě anténní předzesilovač. To rádio se mu občas samo pustí, když připojí baterku.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.01  13:33

« Elektrika na Filcce

Brácha má Filcku 1.3 MPi z roku tušim 96. Má s tím jeden problém. Čas od času, řádově po 3-5 měsících mu to totálně vytluče baterku. Nic nezůstane zapnutý, aby se to na to dalo svýzt. Fakt nevim. Už to bylo 3x a přitom se jednou měnila i baterka. Vždycky se to natočí a pak už je to v pohodě.
    Nemáte někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.01  20:16

« Re: nárazník-oprava

Jedna možnost je zavařit, případně vyky/itovat a nalakovat... to by měla umět každá lakovna snad... ovšem otázkou jest, zda někde starší nevyjde laciněji, to zase nevím.
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.01  15:57

« Re: nárazník-oprava

Pokud se nepletu, tak mu jde o to, že mu praskl plast a ne výztuha. To se lepí těžko. Chce to vážně speciální firmu.

Viděl jsem tuhle někde reklamu, řekl bych, že to bylo v nuslích, ale fakt přesně nevim.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.01  19:03

« nárazník-oprava

prosím o pomoc s poškozeným předním nárazníkem (Octavia, stř. metal)- prasklý a poškrábaný. Zda lze opravit a u koho nejlépe, nebo kde lze sehnat levně nový-použitý - soupet@quick.cz
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.01  19:01

« nárazník

prosím o pomoc s poškozeným předním nárazníkem (Octavia, stř. metal)- prasklý a poškrábaný. Zda lze opravit a u koho nejlépe, nebo kde lze sehnat levně nový-použitý.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.01  11:50

Me osobne na twingu vadi hlavne design a ta drobnost, ze se nevejdu pod volant. Jinak soused ho ma uz asi 3 roky a je celkem spokojenej. Presneji nestezuje si, takze pocitam ze jen standartni udrzba.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.01  22:23

Jak to tak čtu, s těma sedačkama sem fakt ulít, včera jsem to vyzkoušel, jeli jsme v tom Twingoušovi nějakejch 50km a pohoda. Zřejmě to není tak zlý. Jen ty brzdy, jeli jsme zatáčkama jako blázen, brzda plyn a po chvíli to brzdilo fakt zle )o: Ale zase myslím, že ne bezdúvodně si ten kluk chce místa Twinga pořídit něco "pořádnýho" takže jeho styl jízdy neodpovídá tomu k čemu je Twingo určený a tak citlivější majitel s lehčí tlapou na plynu si i ty brzdy snad vychutná (o: TWINGO DO PENZE - OK (O:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…