Automechanici a doporučení.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
« Re: dodatek
No právě, 0.5 A se mi zdá poměrně dost na standby funkce. Zapoměl jsem napsat že to rádio je nějaké čínské nebo snad tchaiwanské "HiFi" - spíš HiHi. Kód určitě nemá. No a švára stejně bude kupovat nové, takže tohle asi necháme dětem na pokusy. Spíš mě trochu zaráží odběr auta při vypnutém klíčku. Kdyby člověk tak půl roku nejezdil (třeba by byl zavřenej :-)))), tak se ta baterka asi úplně vybije a pak se prý něco stane s nastavením řídící jednotky. -
« Re: Elektrika na Filcce
Příznaky mi připomínají podobné problémy, které jsem absolvoval - skutečná příčina byla ve vadné (staré) baterii. Prostě už měla omezenou kapacitu.
Ten drátek do rádia byl nejspíš zdroj, který jede stand by i při vypnutém rádiu a udržuje v chodu některé funkce. (Navíc některá rádia bez něho vůbec nejedou, nebo po zapnutí chcou heslo, atd...) S těmi vývody bývá trochu problém hlavně díky tomu, že VW dělá zcela opačné zapojení pinů 4 a 7 než zbytek světa a nedoporučuje se to plést, přestože to nemusí být katastrofa... -
« Re: Elektrika na Filcce
Tak jsme proměřili, pošpekulovali a zjistili, že do rádia vede nějak moc drátů. Na jednom z nich byl při vypnutým rádiu celkem slušný odběr - 500mA, přitom plus tam vedlo jiným drátem. Nuže jsem ten drát odborně odpojil (cvak kombinačkama), rádio hraje dál, odběr celého auta (vypnutého)z baterie je okolo 20mA. -
« Žárovky
Ahojte, potřebuju poradit. V noci špatně vidím a chtel bych si koupit nějaké lepší žárovky. Mám Toledo 99, do toho se cpou žárovky H7, ted tam mam OSRAM ALLSEASON, zda se mi ze to svítí mnohem mín než felda. Jakou žárovku tam mám dát aby svítila líp, ale aby zas neoslnovala vsechny kolem. -
« Re: Auto do penze
Pánové díky za příspěvky a rady na můj dotaz.
Byl jsem na dovolený, překvapilo mně tolik ochoty poradit.Zatím jezdím v Oplu 2litru kombi z roku 83.Od r72 je to můj třetí,mužu říct, že se vyrábějí auta aby vydržela bez problémů tak 5 let a pak aby si člověk pořídil nové, na servis se nedá spoléhat, co slyším kolem sebe za skasky o opravách i u značkových servisů to zůstává rozum stát. Nejen ceny ale i kvalita oprav. Proto hledám auto abych to kolem zvládnul sám. -
« Re: Elektrika na Filcce
To samé má můj švagr - 1.3MPi combi r.v.97 nebo 98. Když ji nechá pár dní stát už nenastartuje. Zatím odpojuje baterku :-)). Teď o víkendu se to chystáme proměřit, tak uvidím. Podezírám rádio popřípadě anténní předzesilovač. To rádio se mu občas samo pustí, když připojí baterku. -
« Elektrika na Filcce
Brácha má Filcku 1.3 MPi z roku tušim 96. Má s tím jeden problém. Čas od času, řádově po 3-5 měsících mu to totálně vytluče baterku. Nic nezůstane zapnutý, aby se to na to dalo svýzt. Fakt nevim. Už to bylo 3x a přitom se jednou měnila i baterka. Vždycky se to natočí a pak už je to v pohodě.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? -
« Re: Auto do penze
Jak to tak čtu, s těma sedačkama sem fakt ulít, včera jsem to vyzkoušel, jeli jsme v tom Twingoušovi nějakejch 50km a pohoda. Zřejmě to není tak zlý. Jen ty brzdy, jeli jsme zatáčkama jako blázen, brzda plyn a po chvíli to brzdilo fakt zle )o: Ale zase myslím, že ne bezdúvodně si ten kluk chce místa Twinga pořídit něco "pořádnýho" takže jeho styl jízdy neodpovídá tomu k čemu je Twingo určený a tak citlivější majitel s lehčí tlapou na plynu si i ty brzdy snad vychutná (o: TWINGO DO PENZE - OK (O:
Toyotu Carinu rv.89?Potřebuju zapojit centrál a okna z druhého auta