Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  10:18

« Re: Tahnutí auta k pravé straně

Vliv může mít téměř cokoliv. Já měl třeba jednu dobu na zadním kole vevnitř bouli a auto mě to táhle ke straně celkem fest. Zkoušel jsem všechno možný. Vyvažoval jsem kola, dělal geometrii, no všechno možný. Pak jsem tohle kolo vyměni a kuk, je to v pohodě. Zkus se podívat i na ty zadní kola. Je ale zvláštní, že ve větší rychlosti se to zmenšuje. To nebejvá.
  • 00 Reagovat !

foto

27.08.01  09:05

« Tahnutí auta k pravé straně

Mám takový malý problém a potřebuju "nakopnout". Na mém Tipu 2.0 16v mi táhne volant mírně na pravou stranu. Připadá mi že je to v nižší rychlosti horší než při vyšší. Kola jsou 195/50/15. Brzdy jsou po jizdě obě stejně teplé a kola kladou stejný odpor proti otáčení (žádné není blokované). Sbíhavost je dělaná před 1/2 rokem a o víkendu po domácku přeměřená a je OK. Přehazoval jsem i kola na předku a furt táhne. Kola nejsou bouchlá (prohnutá) a nehází. Akorát potřebujou vyvážit (v určité rychlosti trochu vibruje volant), ale tím by to nemělo snad být protože ve vyšší rychlosti to táhne míň. Poradťe co by to jěště mohlo dělat. Předem Díky.
    P.S. Nezkoušel jsem jestli neblokuje některé zadní kolo, může to mýt vliv ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.01  00:00

« Re: výměna brzdových destiček a kotoučů

Záleží na tom,jak už jsou ty koutouče starý a v jakém jsou stavu. Pokud máš kotouč po jedněch dvojich destičkách, je celkem zbytečný dělat cokoliv z tohoto.
    Pokud jsi ovšem sjel destičky na plech a vybrou sil drážku do koutouče, tak bys měl něco z toho udělat. Nechat kotouč přebrousit lze jen do určitý míry, potom už bude moc slabej a bude hůř pohlcovat a odvádět teplotu nehledě na možnost, že by se zlomil, nebo tak.
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.01  17:45

« výměna brzdových destiček a kotoučů

Zajímalo by mne zda je lepší při výměně brzdových destiček lepší vyměnit i kotouče a nebo zda je stačí nechat "stáhnout" na soustruhu. V případě kladné odpovědi bych rád věděl proč tedy měnit raději i kotouče? Má to vliv na účinnost či jiné vlastnosti brzd? Děkuji za odpověď.
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.01  16:43

« Zadni kufr u Fabie

Kolega si koupil Fabku, takovej ten chudej zakladni model a ma jeden problem.
    Kdyz rozumnym zpusobem zavre zadni kufr, tak ten uplne nedosedne. Sice je zavrenej, ale proste je trochu vystouplej.
    Poradili mu, musis s tim prastit. Takze s tim prastil a kufr sedi bezvadne, ma ale jednu chybu. Obcas nejde otevrit.
    Ma totiz jen otvirani od ridice a proste to tim neotevre. Zkousel jsem vlizt do kufru a odtamtud to otevru treba sroubovakem. Jedinej problem je, ze to zapadne moc a jak je silnej ten pist co to drzi, tak se musi hodne zabrat, aby se to otevrelo. TO samozrejme pres normalni lanko nejde.

Co vy na to? Nejeka zkusenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.01  08:09

« Re: Nové auto

Znám hodně dobře Octavii TDI 81kW a 406 HDI, oktávka je živější se super spotřebou, ale komfort Peugeotu je mnohem výš, je tu velmi znát rozdíl mezi nižší střední třídou a střední. Hloupý je, že během tak roku přijde 407, takže cena hodně klesne, to samý o oktávky... Radši bych tvolil něco novýho, pravděpodobně Lagunu dCi.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.01  10:37

« Re: Honda ACCORD

Mě osobně zajímá ACCORD tak od roku 95 vejš. Záleží na finanční situaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.01  10:35

« Re: Nové auto

Na delší cesty bych si z tvého výběru vybral Mondeo i když neznám novou Lagunu. Pokud se ale nepletu, tak renaultí Diesel neni žádnej zázrak. V tomhle by měl plus spíš Peugeot.

Doporučuju si ale rozhodně do všech těchto aut sednout protože já osobně se do 406 skoro nevejdu s hlavou a to mám jen 185. Prostě pokud si srovnám sedačku do "svojí" polohy, tak se dotýkám stropu a to mě štve.
    S ostatníma moc zkušeností nemám, samozřejmě kromě oktávky, ale tu bych v týhle konkurenci celkem neuvažoval. Pokud chceš odbornej názor na oktávku v naftě, zeptej se v audítku AUTOKOMPLEX člověka jménem fija.
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.01  17:33

« Nové auto

Chtěl bych koupit nové auto. Střední třída, diesel,na delší cesty.Asi -Peugeot 406,Ford Mondeo,Octavia,Laguna,AR156.
    zajímali by mě vaše zkušenosti i připomínky k těmto autům.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  12:13

A o jak starým Accordu se bavíme?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.01  15:49

Fine, až budeš mít chuť, tak mi sem hoď nějaký zkušenosti a informace o Accordu. Dost uvažuju o koupi. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  21:38

Ludvo díky.Teď si ještě dám dovču a potom se na to vrhnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.01  07:17

Zkus to u www.mujweb.cz/www/lucas.autodily
    Vecinou kdo dodava Lucase ma i v sortimentu ty KAYABY.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.01  19:50

Díky za rady.Kde je sháníš?Japonce jsem nikdy neměl a tak se teprve "házím do obrazu".Ale za ty dva měsíce co s ní jezdím je to dost dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  09:39

Já měl Accordů pět, na jednom jsem jezdil KYBy, ale měl i sníženej podvozek a to vám povím, jezdilo to báječně... KYBy jsem měl i na Golfu VR6 a nemůžu si stěžovat.
    Ovšem KONÍci maj taky super pověst... Zkusil bych spíš dotaz v "Tunning povozku" auditku
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  07:51

Vypada to, ze budu muset resit stejny problem na mem Acco.Uvazuju buĎ o KYB GR2(2750Kč/ks),(KYB AGX),nebo KONI SPECIAL(3500Kč/ks),(SPORT).U tuningu na webu jsem u Hond videl i TOKICO premium,TOKICO Lumina,ale nevím ,kde je shanet.
    Jestli mate nekdo zkusenosti,poradte,zda je ma volba spravna.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  22:52

Dej KYBy, japonec k japonci sedá (o: špatný nejsou a ani drahý ne(o: Ale soudím jen podle zkušenosti nikoliv jako znalec.
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.01  20:24

« Honda ACCORD

Asi mne nemine výměna tlumičů na Hondičce.Nechci tam dávat originály.Poradíte někdo jaké vybrat? Moc díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  13:47

« Re: dodatek

Nevím, ale někdo to tady psal (nevím jestli v tomhle tématu). Že se prej něco vynuluje a pak se to musí nastavit v servisu "kufrem".
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.01  08:52

« Re: Carina ll

Bohužel nemám. Zkus koupit knížku "Jak na to" pro tohlo auto. měl by stát asi 500 a pravděpodobně to tam bude, pokud ten centrál je seriově montovanej.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…