Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

16.09.01  16:19

« Re: Brzdy-posilovač

řešení by nemělo bejt tak složitý. Zkus na to čerpadlo připojit rovnou baterku a uvidíš jestli se rozběhne. Jen na vteřinu. Nevim co je vevnitř. Buď je v pytli čerpadlo, nebo nějaká elektrika k němu.
    samozřejmě předtím zkontroluj elektriku, která k tomu vede. Pokud to nepojede, tak je to na servis nebo na výměnu.
    Bohužel nevim jak to na týhle Mazdě vypadá, tak ti neporadím nic přesnějšího.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.01  16:16

« Re: Mondeo TD, 94

Vypadá to na lehoučce posunutou převodovku. Mě to dělalo kdysi něco podobnýho a problém byl v tom, že se mi posunulo o pár milimetrů upevnění řadičky na tý spojovačce.
    Nevim jak to vypadá v Mondeu a jestli se k tomu dá dostat. Pokud ne, tak je to na ten servis :(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.01  16:14

« Re: pukanie vo fabii

Fabie vyřešena, stačilo povolit šrouby u očka zavírání (toho co je na pevno na autě) a posunout to asi o 2mm směrem ven. Kufr těsní sqěle a otevírat se dá už taky v pohodě.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.01  10:01

« Brzdy-posilovač

Zdarec chlapi. Potřebuju jednu radu. Mám 323 GTX z 90 roku. Z ničeho nic mě tam přestal fungovat posilovač brzd. Není tam ale podtlakovej na sací potrubí ale nějaký čerpadlo, který vždycky po zapnutí zapalování začalo trochu vrčet. Teď už nevrčí. Asi s tím bude souviset i to, že zároveň přestalo fungovat i ABS. Jsem z toho na hadry. Takový sqělý auto to je.
  • 00 Reagovat !

foto

13.09.01  12:52

« Mondeo TD, 94

Nemá náhodou niekto skúsenosti z rezonovaním motora pri voľnobehu a zaradenom neutráli. Keď posuniem páku o 1 cm dopredu alebo dozadu tak to prestane a ide ako hodinky. Do servisu s tým zatiaľ ísť nechcem, lebo by si zapýtali nekresťanskú sumu a môže to byť banalita. Vďaka za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  12:31

Skús namazať zámok zadných dverí vazelínou, mne to pomohlo a už rok mám pokoj od podobných zvukov.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  09:41

« Re: rozvody

irij> kupuj shell 99+ :-)) a rozvody si nech udělat v servisu, u renaultu i s remenem stoji 2500 komplet, bez remenu asi 1200 ... lepsi nez aby se ti potkal motor
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.01  16:49

« tachometer

Mám problem s elektronickým tachometrom na Forde Sorpio r.v.1985. Poradí niekto ako ho zfunkčniť ? Už som vymenil na palubovke cca 3 ks, stále nefunguje. V servise mi povedali, že menič na prevodovke je v poriadku.
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.01  16:14

« BMW teplý starty

Už se to tu někde řešilo, ale nějak to nemůžu najít. Máme BMW 318TDS a při teplým motoru špatně startuje, mockrát musí votočit, někdy dokonce i natřikrát startovat. Za studena se votočí sotve jednou a běží. Čím, že to je?! Díkes
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  14:31

« USA DODGE ....

Ahoj
    bohužel ti nemůžu momentálně pomoc, ale řešil jsem podobný problém v USA u DODGE RAM CONVERSION.
    Dal jsem do oleje v motoru přísadu, /značku a model si nepamatuji, ale auto je na cestě sem a mám tam tuším jěště načatou dávku v originál obalu/ a skutečně to trochu ztichlo.
    Pak je take docela možné, že je problém v benzínu. Oni kupodivu americke káry jsou méne náročné na oktany v BA. V USA jsou po této stránce "horší BA". Dávej do DODGE spíše nižší benziny, samozřejmě bez olova, myslím, že to pomůže.
    Mám také jednu prosbu, týká se slpnění legislativních sounáležitostí pro dovoz aut jako je přeložený mauál. Prosím Tě nemáš manual na DODGE RAM CONVERSION VAN 97, nebo nějaký podobný na DODGE VAN, který by jsi mi mohl půjčit pro úředníka, stejně jej číst nebude. Trochu by mi to ulehčilo splnění těch zbytečných formalit spojených s přihlášením.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  17:51

« Re: stahování oken

Dobrá rada, ale při jízdě směrem nahoru občas zpomalí a je slyšet, že se motorek více namáhá. Zkusím to rozebrat a podívat se, jestli není třeba jen nějak zvlněná mechovka okolo oken a celá dráha. Mám strach, aby mi to jednou nezůstalo ůplně viset.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  13:32

« Re: stahování oken

ja bych to nemazal nicim. Bude to akorat mastne, bude to vazat prach a plastova kolecka vymlet.
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.01  11:56

« stahování oken

Potřeboval bych poradit čím se maže převod elektrického stahování oken. Mám použít obyčejnou vazelínu nebo takovou tu bílou co se používá v plastových převodech videa?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  11:44

na jinam aute mi "pukaly" vzdy jen dvere. Vyresilo to posunuti hrazdicky ( protikus zamku namontovany na karoserii ). 1/2 roku jsem si myslel, ze mam vymlete nejake cepy, nebo tlumic. Delalo to pri nerovnostech, zmena polohy auta kolem podelne osy. Zkus projet mista, kde ti to vzdy pukalo, s nedoklapnutymi dvermi.
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.01  09:37

« pukanie vo fabii

caute, mam fabiu sedan 50kw asi mesiac a v zakrutach a na nerovnostiach je zo zadnej casti pocut nepriemne pukanie, nemate na to niekto recept?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.01  07:39

« Re: rozvody

A jake jsou tam svicky? Mozna se pletu, ale dost zalezi i na materialu svicky, jak odvadi teplo. Mozna samozapaly souvisi i s tim. - pozn. jsem jen samoukuk amater ;)
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.01  20:25

« rozvody

Ahoj lidi, potřebuju seřídit rozvody. Mám Renault19 TSE je to jednobodová stříkačka na motoru je štítek F3N740. Koupil jsem si manuál, tam je to popsaný hodně stroze, ani kamarád automechanik to nepochopil. Každopádně dostal jsem první válec do horní úvratě, na setrvačníku jsem našel rysku a nastavil ji na nulu. Na kole vačkového hřídele je značka a s tím právě nevím co dál. Na plastovém krytu rozvodového řemene je ryska, ale přesnost zobrazení je tak plus mínus jeden zub na řemenu. Když jsem sundal plastový kryt řemenu, tak jsem našel na plechovém krytu řemenu jakýsi zářez, jenže mě to připadá spíš jako škrábanec od šroubováku. Obě značky proti sobě nesedí. Značka na kole je proti této "značce" je asi o půl zubu vedle. To bych považoval za normál. Problém u auta je ten, že jezdí pouze na Natural98. Na nižší oktanové číslo motor škube a je slyšet detonační spalování. Čidlo detonačního spalování je zřelmně vpořádku (po odpojení motor klepal ještě více). V servise mi naměřili předstih 10 stupňů, to se mi zdá trochu dost. Každopádně i na Natural98 to nejezdí zrovna nejlíp.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.01  07:18

« Re: Tahnutí auta k pravé straně

Ještě se vracím k tematu vibrování volantu.
    Stalo se mi, že mně vypadlo víčko ložiska na předním kole do ozdobného krytu. Bylo to znát na volantu v nižších rychlostech.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  07:29

Orpheus: Mel si pravdu problem byl na zadku. Prave zadni kolo je trochu "bouchle" (jemne prohnutej limec na disku). Kdyz jsem zadni kola prohodil, tak to prestalo. Diky za "nakopnuti".
    dedek58: S tim vyvazenim naprosto souhlasim, ale do mesice budu kupovat nove pneumatiky, tak se mi nechce zbytecne utracet. Proto si ani nelamu hlavu s prehazovanim kol na naprave. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  09:07

Co takhle klouby řízení, mimo to vyvážení to je hlavní.Mně to dělala vůle v klubech.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…