Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

02.10.01  09:44

« RE

TO Pajk:když máš mít ten motor !!údajně!! po generálce,hledal bych chybu spíš u těch ventilů.Při gen.se udělá spodek a na hlavu selidi vyprdnou.Na litinový hlavě budeš mít velmi pravděpodobně pěkně vyběhaný vodítka.To nezjistíš tím testem s benzínem (tím zjistíš netěsný a podfukující ventil).Projevuje se to většínou tím,že po nastartování teplýho motoru to pěkně zakouří.Teplej olej totiž zateče kolem dříků ventilů do kanálů a motor si to nasaje.Musíš to rozdělat a zkusit si tu vůli.Pokud to ještě nikdo nedělal,bývá řešením vystružení vodítek nahrazení ventilů ze 120 se silnějším dříkem.Jinak bys musel nechat dát nový vodítka.Rozumný při tom je nechat si tam dát gufera.No a když už jseš v tom a chceš ještě nějakou dobu jezdit není od věci nechat si vrazit sedla na natural a máš pokoj od mastnejch a smradlavejch rukou od benaditu.celá ta sranda se pohybuje cenově jak u koho od 1400 do 3200 Kč.
    No a jestli tvuj problem neni v hlavě tak mužeš začít se spodkem.Klika,šály,písty,kruhy,vložky.Ma… zhruba za 5-6 kkč + hnusná práce.Jestli už to pořádně kouří (hlavně pod kopcem,když brzdíš motorem a potom přidáš),tak tě to stejně čeká.
    TO Kazan:silnější žárovky velice často praskaj,protože taky daleko víc topí a objem světla spočítanýho na 60W je nestačí uchladit.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:23

« Re: kouří a žere olej

Hm skus jeste kdyz sundas vanu jake jsou stavy na klikovce, myslim vule pokud neni velka bude stacit mozna dat jen nove krouzky mozna budou zapecene. Ten olej ti tece pod AC pumpou ze? kup si tu novou se 3 sroubama a vymen ji stoji cca 200kc ten spodek.a mas po problemech to totiz tecou ty s prirubou na 2 srouby to vahadlo ji casem odehne a pak tim tece olej.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:11

« Re: žárovky

Já tyhle přeci neobhajuju!!!Já tyhle úpravy moc neuznávám(nemám je na svým autě a nechci mít),protože většinou to je jen nebezpečná frajeřinka.Já jen konstatoval,že mnohdy ty světla svítí,tak jak mají(a je jedno,jestli jsou nasprejovaný nebo černý od výrobce) a přesto to švestkám vadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:04

Dík moc ale,jsem pražák:-(.Olej mně trošku teče,asi jako každý škodovce,ale rozhodně to není moc.Tlak oleje je v pořádku.Zevnitř na válcích žádný rýhy nejsou.S tou hlavou to určitě vyzkouším:-)Jestli je motor zralej na výbrus se pozná podle tlaku oleje??Abych nezapomněl-žere mi to olej a kouří to modře,hlavně ve vyžších otáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  03:05

« Re:

A to je reakce na které téma? (o:
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.01  22:53

« Bez nadpisu

Ja ti dam dlouhy slovo, a Paja!!! sem chtela napsat!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.01  22:52

« Bez nadpisu

Nej mechanici sou prece Martin, Radek a Paja!!!!!!!!!!!!!:-)))))))))))))))))))))… he he.....
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.01  13:17

Stejně je to divný-proč jim vaděj začerněný stoplampy,když ve vyhlášce je daný jen to,jakou barvou mají světla svítit a ne,jak mají vypadat když jsou zhasnutý.
    Pokud jsou černý od výrobce a taky tak schválený, tak není problém, protože ten se vypořádal se svítivostí. Bohužel se najdou paka, který takto vylepší světla černým sprayem. To, že brzdí je pak vidět jenom za hotně zmavý noci. Až do nějakýho takovýho vylepšovatele trefíš, protože jsi neviděl že brzdí, bude Ti to možná vadit taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  13:22

Pajku mam to udelatko:-)) mohu ti ho zapujcit pokud mas zajem ale odkud jsi? ja jsem od prostejova, dival jsi se zda ti nekde netece ten olej? jinak ohledne ventilu jednoduchej test. sundej hlavu a otoc ji, nech tam ventili i svicky a nalej do jednotlivejch misek benzin a nech to cca 2hodiny lezet, pak se podivej kde ubyl benzin ten profukuje. kterej ventil poznas podle toho kterej kanalek je mokrej zda saci nebo vyfukovej.
    Jinak ohledne toho vybrusu tlak oleje ukazuje co? mas tam prece tlakomer oleje?
    k tem stiracim krouzkum podivej se na vnitrni stranu valcu zda nejsoou na nich ryhy? ta cernota je na vsech motorech je to usazenej karbon
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  13:17

PS:Stejně je to divný-proč jim vaděj začerněný stoplampy,když ve vyhlášce je daný jen to,jakou barvou mají světla svítit a ne,jak mají vypadat když jsou zhasnutý.A to většinou svítí.:-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.01  13:12

« kouří a žere olej

Nekamenujte mě,ale mám škůdku stodesítku erko:-).Ale žere mně volej.A dost.Tak nevím co s tím.Auto jede super(na škůdku:-)),táhne,motor má být údajně po generálce.Podle mně je řešení koupit nový stírací kroužky a vyměnit je.Ale jak poznám jestli není motor zralej na výbrus?Nebo jestli tam olej neteče kolem ventilů?jestli motor na výbrus poznám jen změřením kompresních tlaků,nemáte někdo to udělátko kterým se to měří?Když sundám hlavu,je ve válcích dost takovýho toho černýho spečenýho sajrajtu.Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  12:37

No jo no, už je mi to JASNÝ(O:. Už mám ty normální H1. Ikdyž musím říct, že mi to s těma 100Wkama nepřišlo nijak slavný to svícení. Světla mám nedávno seřízený, tak jsem snad nikomu neubližoval. Stop lampy mám teda dočerna, ale originál. Teda a proč ty stovky na tankstelle prodávaj, když sou forbiden (o:.. tak jo, přišlo mi divný, že je maj jen na dvou pumpách ve Varech (o: (a že jich tu je benzínek). Taky je možný, že ty 100Wky byly nějaký šméčka, že mi furt praskaly. V druhým světla byla celou dobu furt nějaká ta původní. No uvidíme, jestli bude praskat i ta slabší.
    Díky za lekci
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  11:59

100W žárovky jsou zakázaný.Flojdi jsou na ně úplně alergický(asi jako když máš začerněný stoplampy).A ani se jim nemůžeš divit.Já jsem je zkoušel taky a všichni na mě blikali,jak je to oslňovalo,tak jsem je zase vyndal.Svítivost žárovek pro všechny světla je daná vyhláškou a né manuálem auta.Leda že by jsi měl v techničáku napsanou vyjímku z vyhlášky,o čemž pochybuju:-).Ale jestli máš přesto potřebu je tam mít,tak na techwebu najdeš nějaký informace k tomuhle tématu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  10:18

TO RR: Zrovna o tomhle jsem včera přemejšlel, čeče. A tak teď listuju tím manuálem, jestli tam jsou fakt předepsaný, či ne.Hm, tak vidím, že tady v tom není o H1+H1 nic, jen H4 )o: Sakra, ale někde sem to číst musel. Ale nebuď na mne nakrknutej (o: včera jsem psychicky neunesl další prasklou žárovku (zas tu samou) a dal jsem tam jen ty slabší H1. Ale kdybyste někdo měl ten kryt světla na Golfa s dělenejma světlama... byl bych happy.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  17:33

Až do Tebe s těma 100W budou najíždět auta z protisměru, tak se nediv. Rozhodně Tě ostatní chválit nebudou....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.01  15:29

« Re: Mondeo TD, 94

to Orfeus: Ďakujem za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  07:52

Nevím který accord máš, ale u dvou ze mých pěti accordů z roku 1988-89 mi právě přepínače odešli. A to sem tam neměl ani 100W žárovky... potom mi světla při zahřátí zhasla a bylo vymalováno )o: pak jsem dloouuho sháněl a jednou jsem sehnal a podruhý jsem jen přeházel ty kontaktní "kolíbko-plíšky" z nějakých ovladačů z Prelude (o:
    Na stranu druhou mám v Golfu 100W žárovky H1 a nic se neděje.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.01  18:02

« žárovky

Chtěl bych vyměnit stávající žárovky u HONDY ACCORD/H1/za lepší/v noci hůř vidím/.Mám ale strach tam dát 100W aby neodcházely přepinače nebo nebyly problémy s vyšší teplotou.Memáte někdo zkušenost nebo dobrý typ?Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.01  00:00

« Re: Renovace světlometů

Nevim jak jste dopadl s opravou svetlometu,ale mne se to podarilo dobre bylo to levne.Ale urcite se svetla nestribri ,ale vakuove se na ne naparuje 99% hlinik.Pokud chcete mohu vam poradit jak to udelat.radim@infos.cz
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.01  00:00

« test karburatoru

Nevite nahodou nekdo zda nekdo na Morave umi udelat kvalitni test a serizeni karburatoru.
    Je z vozu NISSAN rv 86.Diky za tipy
    radim@infos.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…