Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

17.10.01  10:08

« IBIZA 1.5 89

No fajn , u knihkupce nic na tento kram neni, jen Toledo 1.6 nebo Ibiza 1.6i. Nemate fakt nekdo sajn, jestli je to podobne /Toledo 1,6 karb. 14-18st/? Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.01  11:26

« Re: Ford Mondeo 94 TD

To je divný já mam najeto 104 t a ješte se nic na mym neměnilo(pokud já vim).Mě to taky čadí, ale jenom když na to fakt šlápnu, ale to čaděj všechny TD.Jestli ti z vejfuku padaj brykety tak to je špatný. Co olej ten ti neubejvá? Jináč už ti neporadim.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  12:34

« Re: Nema nekdo z vas pristup k tabulkam motoru SEAT IBIZA 89

No asi to tak nejak bude, ale i mezimesto je spotreba kolem 10l/100km. Asi budu muset nekde u knihkupce nakouknout do prirucky, pokud tady nejaka ovsem existuje na ty seatiky. Dik na nazor
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  11:05

Spotrebu mam v prumeru 6.6 a trysky jsou nove. Jinak ta kara ma najeto 117000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  10:15

A co trysky? Studeny to kouri dycky vic. Jakou mas spotrebu a kolik najeto?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.01  09:02

Mam katalog s 91 a ta Ibiza uz ma vstrikovani, udavana kombinovana spotreba 7,2, coz ve meste tech 10 urcite presahne!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.01  02:05

Přístup k tabulkám nemám, ale tohle se mi zdá fakt docela dost. Kolik máš průměr? Nebo jezdíš pouze ve městě?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  15:26

to corwin: Zdravím Ťa corwine. Máš príručku "Jak na to?" pre toho našeho TD? Ak nie môžem Ti poslať zopár strán aby si bol múdrejší. A ako to rachtání?
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.01  11:57

« Ford Mondeo 94 TD

Cau lidicky, potreboval bych poradit s trablem u sveho vozu. Mam TD a asi pred 4 dny zacala kara pri seslapnuti plynu silene kourit(nejvic, kdyz je to studeny). Vytvarim za sebou celkem slusnou mlhu a neni to moc fajn. Je tam vymenenej filtr, olej, jsou dany nove zhavici svicky a ted todle. Mate nekdo predstavu kde je problem a jak to odstranit, eventuelne kolik by mohla stat oprava ?
    Dik za radu
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.01  07:03

« Re: RE

Neříkej "novej", ale jinej.To je dost rozdíl.
    Generálka tě vyjde rozhodně dráž,ale víš co tam máš.U koupenýho motoru nikdy nevíš,co přesně udelá a jak dlouho na něj budeš jezdit než bude zase hulit.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  11:34

« Nema nekdo z vas pristup k tabulkam motoru SEAT IBIZA 89?

Potrebuju jit na paltest kvuli velke /?/ spotrebe 10,3 l/100km ve meste /ne v hustem provozu, normalni styl, pouzivam i neutral/. Vim ze i nove auta osahu 1.5 maj v TP mestskou spotrebu kolem 10/11 l, ale karbec by mohl jit seridit tak k 9l. Co si o tom myslite? Navic je to "lehke" auto 945kg. /Muj mail - designrs@post.cz/
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  09:02

« Re: žárovky

Orpheus:Tak by to mělo bejt:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  09:00

« Re: RE

efedas:Dík moc:-),moc jsi mě nepotěšil.Ale dalo se to předpokládat:-(.Každopádně alespoň vím,co s tím asi je a co dělat.Kouří to víc,když je to studený(na sitič).Při ohřátým motoru to kouří o něco méně.Ale ve vysokejch otáčkách je to síla.Není jednodužší a levnější sehnat "novej" motor?Kolik by asi stál?Tak něco na způsob stodvácy,stodesítky,stodesítky erka(nejlíp).Nejhůř stovka.Nevíte o něčem?.Nebo je lepší mu udělat generálku?Abych nezapomněl-mám tam stopětku(prej,ale číslo odpovídá stovce).Každopádně DÍK
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  11:52

No ja bych jen k cernym lampam upozornil na okres prostejov Policie ČR zde za to bere TP a 200Kc bez reci uz jsme tampro nej byl 8x radeji jsem si sehnal origos lampy. holt smula blbej okres.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  11:44

Ad černý lampy. Já je vzadu mám. Už tam byly a líběj se mi. Floydi už mě stavěli x krát, ale ještě jsem ani jednou neslyšel křivý slovo. Pravda je, že když jsem to koupil, tak jsem testoval jak svítěj a měnil jsem žárovky. Barvu světla to rozhodně nemění a tmavý jsou jen když jsou zhasnutý.
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.01  09:44

« RE

TO Pajk:když máš mít ten motor !!údajně!! po generálce,hledal bych chybu spíš u těch ventilů.Při gen.se udělá spodek a na hlavu selidi vyprdnou.Na litinový hlavě budeš mít velmi pravděpodobně pěkně vyběhaný vodítka.To nezjistíš tím testem s benzínem (tím zjistíš netěsný a podfukující ventil).Projevuje se to většínou tím,že po nastartování teplýho motoru to pěkně zakouří.Teplej olej totiž zateče kolem dříků ventilů do kanálů a motor si to nasaje.Musíš to rozdělat a zkusit si tu vůli.Pokud to ještě nikdo nedělal,bývá řešením vystružení vodítek nahrazení ventilů ze 120 se silnějším dříkem.Jinak bys musel nechat dát nový vodítka.Rozumný při tom je nechat si tam dát gufera.No a když už jseš v tom a chceš ještě nějakou dobu jezdit není od věci nechat si vrazit sedla na natural a máš pokoj od mastnejch a smradlavejch rukou od benaditu.celá ta sranda se pohybuje cenově jak u koho od 1400 do 3200 Kč.
    No a jestli tvuj problem neni v hlavě tak mužeš začít se spodkem.Klika,šály,písty,kruhy,vložky.Ma… zhruba za 5-6 kkč + hnusná práce.Jestli už to pořádně kouří (hlavně pod kopcem,když brzdíš motorem a potom přidáš),tak tě to stejně čeká.
    TO Kazan:silnější žárovky velice často praskaj,protože taky daleko víc topí a objem světla spočítanýho na 60W je nestačí uchladit.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:23

« Re: kouří a žere olej

Hm skus jeste kdyz sundas vanu jake jsou stavy na klikovce, myslim vule pokud neni velka bude stacit mozna dat jen nove krouzky mozna budou zapecene. Ten olej ti tece pod AC pumpou ze? kup si tu novou se 3 sroubama a vymen ji stoji cca 200kc ten spodek.a mas po problemech to totiz tecou ty s prirubou na 2 srouby to vahadlo ji casem odehne a pak tim tece olej.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:11

Já tyhle přeci neobhajuju!!!Já tyhle úpravy moc neuznávám(nemám je na svým autě a nechci mít),protože většinou to je jen nebezpečná frajeřinka.Já jen konstatoval,že mnohdy ty světla svítí,tak jak mají(a je jedno,jestli jsou nasprejovaný nebo černý od výrobce) a přesto to švestkám vadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:04

« Re: kouří a žere olej

Dík moc ale,jsem pražák:-(.Olej mně trošku teče,asi jako každý škodovce,ale rozhodně to není moc.Tlak oleje je v pořádku.Zevnitř na válcích žádný rýhy nejsou.S tou hlavou to určitě vyzkouším:-)Jestli je motor zralej na výbrus se pozná podle tlaku oleje??Abych nezapomněl-žere mi to olej a kouří to modře,hlavně ve vyžších otáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  03:05

« Re:

A to je reakce na které téma? (o:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…