Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  14:48

« Re: rámus

A ještě,bych udělal tohle-vyměnil silentbloky převodovky i motoru,vycpal všechno co jde takovým tím protihlukovým prevítem,do přepážky motor. prostoru po antikorozní úpravě bych nastříkal montážní pěnu,pružně uložil výfuk( taky přes silentbloky)-ale to ty asi už všechno máš,že?Nio,nic pokus to byl:-).Jinak se opravdu mrkni ta ten Techweb,je tam toho docela dost
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  13:17

Tu už mám vyměněnou za novější typ ale výsledek nic moc,ale dík za snahu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  12:11

Zkus [odkaz] je něco o vibracích š1xx,prej to způsobuje příčka motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  12:02

« Re: setrvák

Já už mám slíbenej setrvák ze s125 a prítačák z Fa.Takže bude i větší spojka(D190 mm).Navíc na origoš setrvačník z RS by asi nebyly chectáky:-))
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.01  11:29

« rámus

Zdravím všechny.Poslyšte pánové potřebuju radu.Mám šade 120,která my slouží v podstatě k plné spokojenosti až na nepřiměřený hluk.Vím ,120 jsou řvouni všichni ale ta moje víc.Při 3200(+ - 200) točkách celej vnitřek prostoupí dunění a vibrace .Od 4000 se to nějak vzájemně vyruší.Auto je po technický stránce naprosto v pohodě ale tohle mi vadí.Už sem vyzkoušel kde co a pořád stejně.Pokud má někdo tip čím to (někde velká vůle,nějaký ložiska,nevyváženost motoru apod.) tak prosím sem s tím.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  08:04

Pokud chceš odlehčovat setrvák, doporučoval bych pozeptat se u skalních škodovkářů po setrváku z LR nebo ještě líp z RS, to bylo úplně něco jiného, ovšem záleží na výši krytí, jako vždy...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  08:02

Jo,jo tak nakonec pro klid v duši(a šetření rozvodů,rozdělovače atd:-)) vyndám kliku a jde se na to:-).Odlehčit novej setrvák(na 7 kg),přítlačák z favorita a vyvážit:-):-)Pak se "pochlubím",jak to dopadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  16:01

Protože všichni točí 3500... 5500 to vydrží, ale s dobrým olejem, včas vyměňovaným. Každopádně rozvody začnou po 30-40tkm chrastit a je dobré je vyměnit, tak stejně rozdělovač řekne dříve sbohem. Jestli chceš, aby to ochotněji chodilo do otáček, sundej na setrvačníku trochu hmoty.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  15:47

Mně jde taky o to,abych tím časem nezničil třeba šály apod.Vida 5500 nic není a všichni mně tvrdí,že to(motor š105) moc točím:-).Mně to taky nepřijde tak moc:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  15:41

5500 nic není, klidně to smontuj. Klepat to při nevyváženosti nebude nikdy, spíše se tomu nebude chtít do otáček a maximálně to bude vibrovat. Nevyvažujeme sami kliku + setrvačník, necháváme si to dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  15:34

Já točím motor trošku více než je obvyklé,ale ne zas moc-tj-řekněme do 5 500 ot(4000-5000 běžně).Asi to risknu a kdyby se to při malých nebo velkých otáčkách klepalo,tak si pro velký úspěch zopakuju rozborku motoru:-)
    PS:Koliky by asi stálo u Vás vyvážení(ro informaci)?
    Díky moc za odpověď profíka:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  15:21

Odpověď je ani i ne. Jde o to, jakou přesnot vyvážení kdo potřebuje. Jak klika, tak setrvák má určitou toleranci vyvážení a někdy se může stát, že se sejdou díly k sobě tak, že ve výsledku vytvoří nevývažek. Z hlediska normálního uživatele postačí smontovat vyváženou kliku s vyváženým setrvákem. Kdo chce víc, nechť vyváží točivý komplet jako celek.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  15:12

Podle toho,co jsem slyšel(a píšou to i v knížce údržba a opravy š100-110r),tak demontáž a montáž ozubenýho věnce nemá podstatnej vliv na vyváženost setrvačníku.Ptal jsem se odborníků(jenže na závodní motory) a ti tvrdí,že se jinej setrvačník má vyvažovat s původní klikou.Ale mně to moc logický nepřijde.Vždyť už je vyváženej,klika je taky vyvážená a když to dám dohromady-jinej setrvačník a původní klika,tak to přeci MUSÍ bejt taky vyvážený.Jinak to má bejt vyvážený s tolerancí 10g/cm.
    TAK VÁM NEVÍM.Může se vyjádřit nějakej profík?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  13:42

No, z výroby setrvák, lamela atd. vyvážené jsou, stejně tak kdysi byla i klika ( když to auto bylo nové ), problém je hlavně v tom, že nikdo neví, jaké tolerance ten který výrobce pro aftermarket dodržuje a co s tím motorem už někdo někdy vyváděl....jinými slovy každý rotující díl sice solo vyvážený je, ale za jiných předpisů a hledisek, nebo se pletu? V praxi se na to ovšem nehledí, pokud můžu podle dosavadních zkušeností soudit. Na druhou stranu si nedovedu představit, jakým způsobem je možné na kusu železa ( setrvačník) docílit znatelné nevyváženosti nebo házivosti. Jedině snad při de/montáži ozubení za tepla, nebo tak něco.....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  11:20

No teda a mně zase tvrdili všude, že se to musí vyvažovat )o: , takže si na mně chtěli jen přivydělat?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  08:45

« setrvák

Díky pánové,jsem Vaším dlužníkem:-):-):-)Stejně je super,jak to tady funguje,tenhle chat:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  23:48

Souhlas. Melo uz by to bejt vyvazeny, takze pohoda. Jen si zkontroluj jak to vypada (pokud to bude z vrakace) nez to tam das. Abys to za 10k nemenil znovu :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  17:49

Ne, už je vyvážený (někde naněm určitě najdeš odvrtání). Klika je také vyvážená z fabriky - stejné +- hmotnosti ojnic a pístů
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  11:31

Mně jde hlavně o setrvačník.Ten mám úplně v pr....Musí jít ven.A když dávám novej,nebo jinej-musím vyvažovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  10:32

Po pravdě s vyvažováním jsem se dosud nesetkal, jenom bych dal asi i nový přítlačák + ložisko, když už to máš rozdělaný.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…