Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

18.03.02  16:45

« Přestavba

Co mi poradíte o přestavbě? Zvažuju, že dovezu z Německa, Schwissu, nebo koupim tady stejnýho golfa, jen s 1.8 GTi 16V a postavim to jako přestavbu. Tim, že se číslo motoru neeviduje, tak by měla stačit přestavba kastle a tu mi určitě povolej, ne?

co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  16:40

« Re: Dotaz .....

Svíčky tam jsou tak 5k km, měly by bejt v pohodě. Právě mi nesedí, že to dělá jen v nízkejch otáčkách, jakmile to už jede, tak je to v pohodě. Nevim, možná nějakej bordel v sání, nebo tak něco. Ještě budu testovat, až budu mít čas.... pokud budu mít čas.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  13:34

« Re: Dotaz .....

Nejdrive dotaz: co svicky, kabely? Mne se nedavno v zime dostala brecka az na svickove kabely, a pri jizde na dalnici najednou auto zaclo vyvadet. Pri pridani zaclo chcipat, pak jelo na tri valce a nakonec neslo nahodit. Kdyz jsem videl ty mokre kabely, tak jsem je okamzite otrel hadrem do sucha a hned jsem jel bez problemu dal.
    No v dalsim pripade bych se zameril na rizeni dodavky paliva - cim se ridi -(otacky, podtlak v sani, teplota) a pripadne zkouknul merici prvky.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.02  11:07

« Dotaz .....

Zdravím,
    tak mám zase malinkej problém a nevim co s nim. Poslední dobou mi blbne autíčko. GOlfII 1.8 GT čtyřbodovej mechanickej vstřik.

Občas nechce jít do otáček. Prostě přišlápnu plyn a nic... jakoby se zakucká a nechce se mu. Stává se to POUZE při nízkejch otáčkách (pod 2k) a dost běžný je to při rozjezdu. Prostě tam je normálních 800 a když šlápnu plyn tak se nic nestane. Přesněji skoro nic.

včera večer jsem měl dokonce pocit, že mi vynechává jeden válec. Jakmile jsem párkrát protočil plyn a vyhouplo se to nad 2k tak všechno zase v normálu....

Po příjezdu domů jsem rozebral rozdělovač, vyčistil a obrousil trošku kontakty, ale moc vidět nebylo. Zdá se, že to mohlo pomoct, ale dneska ráno jsem ujel sotva 15 km, takže to nemůžu úplně posoudit.

někdo nějakej nápad?

Dík Orpheus
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  10:03

« Re: zajimavost

No ve stodole se mi opravdu zadny Scenic nevali. Ja jsem totiz proklety Hondou CRX r.v. 1985
    Takze smula ;) Jinak mne nastesti nezivy auta, takze jsem celkem spokojeny. Mej se.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  07:45

Ydev, dik za zajimavou diskusi. Nejake repasery starteru jsem si zjistil, takze az/pokud se to zhorsi, vim kam jit. A v te stodole, nebo kde jsi to psal, ze mas ten rozbity motor, nevali se ti tam nejaky lehce ojety Scenic okolo 270 000,-? :-) Je to jeden z mych vaznych kandidatu na koupi auta nekdy v lete/na podzim, jak budou prachy. Potrebuju uz neco trochu vetsiho. TD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  17:03

No ono to preskoceni rozvod. remene je zavisle na napnuti, opotrebeni atd. Ale proste skubani, skoky, ktere motor pri svem normalnim behu nedela, mohou udelat sve.
    Ve vsech priruckach je varovani o roztahovani aut s rozvodovym remenem.
    Ale daleko castejsi pripad je prasknuti remene vlivem opotrebeni, zadreni napinaci kladky ci vodni pumpy, pokud je pohanena pres ten remen.
    Ale pri pravidelnem servisu je riziko minimalni, spis se to deje u starych aut, kde se skudli na udrzbe, nebo to meni majitele malem ze dne na den.
    Jinak te nestrasim, jen proste mam jeden motor, kteremu se zadrela vodni pumpa, roztrh rozvodak a oprava dle meho laickeho odhadu jde pres 50 000,-
    Jenze ja ten autak kupoval na ND, takze mi to je jedno, ale mam alespon studijni materialy.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  16:45

pokracovani....pokud takove nahozeni z kopce nebo na lane budes delat jemne a na co nejmensi otacky, tj. ne ze tam budu ve 40 na lane rvat dvojku, ale dam petku jen tak na maly kratky prokluz pres spojku, neni to z hlediska rozvodoveho remenu a veci okolo zas tak strasny rozdil oproti klasickemu startovani starterem. TD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  16:41

To jsou strasidelny historky. Priznam se, ze tohle slysim poprve. Ze to nesvedci napr. katalyzatoru, to je vec celkem znama, ale ze se muze takhle presmyknout rozvodovy remen slysim poprve - cimz to nechci vubec nijak zpochybnit. Nekdy je snad nevedet lepsi :-) TD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:50

Klid, jedno takoveto startovani te nezabilo. Muze vsak dojit (pri volnejsim remeni, nebo opotrebovanejsim), k presmyknuti o jeden ci vice zubu na remenici a tim posunu vacky vuci klice. Nasledek muze byt setkani ventilu s valcem a destrukce motoru....zalezi na otackach motoru, jak je pak velka smula. Ja mam ve stodole jeden motor, kde krome ventilu pri prasknuti rozvod. remene odesla i klika.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  15:01

Hod si do hledani v Seznamu heslo starter nebo alternator a je tam docela dost odkazu.Ja jsem to udelal preventivne,abych vedel,kde najit,zacala me desit predstava ze az to odejde,nebudu vedet kam rychle sahnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  14:39

Mas pravdu, ze styl startovani z kopce autu nesvedci. Z vice duvodu. Taky to byla vyjimka, nikoliv standardni postup :-) Myslis, ze i takovy vyjimecny pokus muze mit vyznamnejsi negativni dopad? Jinak budu vdecny za vsechny tipy a kontakty pro znovuoziveni/repasovani starteru. Nejlepe oblast Praha-jih i kus jizneji. Za cenu, za kterou se to vyplati, jinak je asi lepsi ten vrakac - byt s rizikem, ze se to muze brzy opakovat. TD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  13:23

A jeste k tomu strkani z kopce. Ja jsem nemyslel startovat ho pres rozjizdeni z kopce nebo tlaceni, protoze pokud mas v motoru rozvod. remen a ne retezy, koledujes si o maler.
    Myslel jsem do auta se zarazenou rychlosti lehce drcnout, cimz se trosku hne se setrvakem, a trosku jina konstalace zubu setrvaku vuci pastorku ma nekdy priznivy vliv, na lehke pootoceni starteru pri zasunuti. A pak to najednou zazracne startuje, jen je problem ze den ode dne hure a hure a pak uz vubec :(.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  13:19

to Meda: No CRX z roku 85 si zarad do ktere tridy chces ;) Na opravy je to mrcha nepredstavitelna, vsude mista tak na maly japonsky rucicky. A na jezdeni - skvele, ale to je spousta aut vcetne Meganku, kazdemu sedne neco jineho.
    A jinak - to teplo zpusobi, ze pravdepodobne nesepne kontakt, ktery zajisti roztoceni starteru, nebo jsou uhliky ve starteru uz na konci sil a staci trosku tepla a urcita konstalace soucasti, ktere se teplem roztahuji. Ten musi nejdriv zaskocit a pak se teprv roztocit, jinak to bude dobra frezka :)
    Podle mne, pokud jde starter rozebrat, tak jde zrepasovat. Tak zkus hledat nejakou repas. dilnu, nejlepe se zeptej v nejakem servisu (neznackovem)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  11:39

Ja jsem to trochu zatemnil :-). Snazil jsem se obecne popsat problemy se starterem. Na vrakaci bych to odhadl tak kolem 1500 - 2000.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  09:34

Diky za tipy. Asi to tim starterem skutecne bude. Vcera jsem si to svym prispevkem privolal, tak jsem hned udelal test. Stacilo auto pustit z kopce a motor hned v pohode naskocil. Jen uplne nerozumim variante s ofrezovanymi zuby a zavislosti na teplote. Jak spolu tyhle dva jevy souvisi? Pokud budou ofrezovane zuby, tak bych mel mit problemy za vsech teplot, nebo je to jinak? Tak jako tak bude muset ven na prozkoumani. U Megana jsem tohle jeste neabsolvoval, doufam ze to pujde dobre... Pro nejhorsi pripad, vite na kolik prijde starsi starter na vrakaci? TD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  09:09

ydev>Myslis ze je Honda CRX jenom o jednu tridu niz nez Megan? ;-). Stejnou zavadu jsem mel nekolikrat taky - 1.opalene kontakty spinace starteru. Kdyz se motor radne ohreje, cely ten valec (spinac) se ohreje) a po zasunuti pastorku do ozubeni setrvacniku se nesepne motor starteru, nebo 2.ofrezovane zuby na pastorku, kdy se pastorek opre o ozubeni setrvacniku a nezaskoci. Moznost c.2 je obvyklejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  08:35

Priklanim se taky k teto variante,nechci spekulovat,proc se tak deje,tady by bylo asi dost moznosti,ale kontrola nebo vymena to urcite odstrani.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  17:57

No tak radeji starter zkontroluj, protoze i o tridu jinde ;) na skvelem voze Honda CRX jsem zazil podobnou zavadu - pouhe cvaknuti a nic, zaviselo to na teplote motoru a taky kdyz se do auta se zarazenym prevod. stupnem strcilo.
    Jiny starter to vyresil.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  15:58

Presne tak, motorem to vubec netoci, ani to nema snahu s nim tocit. Cvaknuti muze byt skutecne zaskoceni pastorku. Zatim to bylo hodne zridkave, takze jsem ten jev nejak detailneji nezkoumal. Stalo se to treba pri dlouhem popojizdeni v kolone, kdyz se kolona asi po pulhodine uplne zastavila, chcipnul jsem motor a ejhle :-) Muze to samozrejme souviset i se starterem (uhliky?), ale ono to muze souviset s kde cim. TD PS: Slovo hnus si setrim na vaznejsi veci :-) jinak si totiz nemuzu stezovat, motor po 100 000 stale perfektne slape a i jinak pohoda, tuk, tuk, tuk.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…