Automechanici a doporučení.

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

09.05.02  10:39

« Re: Statická elektrina

1. otevri dvere
    2. chytni se rukou ramu dveri(nebo jakekoliv kovove casti auta)
    3.poloz nohu na zem a vystup
    4. zavri auto
    POZOR neprehodit body 2 a 3 !
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.02  18:57

« Re: elektřina

Stačí vyměnit oblečení, který máš na sobě.. Já mám taky mikroplyš a jedny nabíjecí džíny... :-D

Nebo když vystoupíš z auta, tak se dotkni nečeho na sobě, třeba kovový spony pásky a ono tě to vybije, pak tu šlupku nedostaneš.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  15:32

« Re: elektřina

Skúsil som a nepomohlo. Ani oceľové lanko ani ocásek. Asi bude treba vymeniť všetky sedadlá lebo tam mám mikroplyš:)
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.02  15:18

« elektřina

fepa > zkus koupit ten ocásek - uzemnˇovací v autopotřebách !! Mě to kdysi pomáhalo na starým žigulu !!
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.02  14:43

« Statická elektrina

Nemáte skúsenosť s tým, ako odstrániť iskrenie statickej elektriny z auta. Vždy keď vystúpim a dotknem sa dverí aby som ich zavrel, tak ma kopne, že by som mu najradšej vrátil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.02  15:29

« Re: Brzdy+spotreba

Ma to nalitany necelych 100tis., vic nez 110 jsem fakt nejel, ta stovka je pro tenhle motor na petku idealni rychlost, ale pod 7 se tomu nechce. Ani nechci videt az zmerim spotrebu ve meste. Papirove by to melo brat na dalnici pri 90/120 km/h 5/5.5 litru. Takze to vidim ze je bud furt aktivni automatickej sytic, nebo kaputt lambdasonda.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.02  12:15

« Re: Brzdy+spotreba

Neřek jsi, kolik má to auto najeto... Ale uvědom si, že průměr 100 znamená občas třeba 130 a to při tomhle objemu motoru jsou už dost slušný otáčky. Tyhle maloobjemy maj pak tendnci nasávat jak divý. Pak by těch 7l při staršima trochu vyjetym motoru mohlo relativně odpovídat.
    Ad brzdy... je to divný, ten válec by to měl v klidu ustát, ale problém tam bejt může... třeba jen špatně těsní, nebo tak něco. Chtělo by to zajet někam, ať to otestujou.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.02  12:11

« Re: Díly na Megana....

jj, jednám tam s nima o softu ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.02  08:54

« Brzdy+spotreba

Zdravim, nedavno jsem si poridil UNO LOGO 1.0, rocnik 93. TEdka jsem jel dalnici-prumerne rychl.okolo 100km/h a spotreba 7 litru. Je tohle normalni? Co by se dalo seridit nebo co muze byt spatne (lambda sonda..)? Jinak se mi zdalo, ze to blbe brzdi a tak jsem to ovzdusnil (vsechny 4 kola-vzduch. bublinky nejsou, tece cista kapalina), ale je to jeste horsi (pedal jde lehounce az k zemi, proste kozenej). Je mozny ze bude zralej na vymenu hlavni brzd.valec? DIKY za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  15:07

Klienti?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.02  14:45

Vypsal jsem prodejce obecně. Jinak destičky se prodávaj na každým rohu, kde je nemaj, během půl dne objednaj... Já občas tyhle věci kupuju v prodejně "Auto filter & brake centrum" - Patočkova, Praha6 nebo Vrchlického, Praha5 (to když jsem línej, mám to totiž nejblíž...)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  14:18

Díky, Aci destičky tušim nedělá, jsou to moji klienti. Ostatní jsem netestoval, určitě to udělám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.02  11:31

www.aci.cz, www.autokelly.cz, www.dnd.cz, www.apm.cz, www.meteor.cz, www.autobenex.cz, www.autostangl.cz ... hezkou zábavu.
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.02  11:16

« Díly na Megana....

Potřebuju poradit nějakej krám, kde dělaj druhovýrobu na Megana... Tušíte někdo? Konkrétně mi jde o destičky. Thanx
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.02  09:20

« Okenní fólie.

Máte někdo zkušenosti s tmavými okenními fóliemi? Uvažuji, že je necham nalepit, ale nevím zda budu moci jezdit do zahraničí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.02  08:45

« Re: Přestavba - Orpheus

Číslo motoru se sice neeviduje, ale měl by zůstat stejný typ motoru, jináč budou problémy.

Dle představ úředníků bys měl pro výměnu kastle absolovat tuto cestu:
    od zastoupení VW si vyžádat (na základě původního TP) potvrzení, že dotyčnou kastli můžeš zaměnit za tu původní. U VW to stojí tuším 1.500,-??? a je lepší vědět předem, co všechno povolujou a co néé. Když od nich ten papír získáš, zajedeš s tím "novým" autem na STK a pak zajdeš na příslušný okresní úřad, kde ti změnu zapíšou do TP

Ovšem není to jen jediná možnost, vyhláška je poněkud nejednoznačná a neukládá přímo povinnost mít ten papír od zastoupení, to je iniciativa příslušných úřadů... Takže, pokud máš dostatečně pevné nervy, můžeš zkusit tenhle postup: jdeš s tím "novým" autem rovnou na STK, tam ti pochopitelně napíšou, že nesouhlasí VIN, případně i další věci. Pak si na netu stáhneš a vytiskneš příslušné vyhlášky - je v nich uvedeno, co všechno se smí lišit a o kolik - např. i objem motoru se může o něco lišit! A s tím vším se odebereš na příslušný okresní úřad. Potíž je v tom, že příslušný úředník má výslovně přikázáno vyžadovat ten papír od zastoupení, takže ho musíš přesvědčit, že na to nemá právo - k tomu je třeba mít vytištěný ty vyhlášky. Jestli se ti to povede, to ti slíbit nemohu, ovšem pokud ano, může tě hřát dobrý pocit, že jsi uštřil těch asi 1.500,- za blbej papír...

• « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  23:02

« Re: Přestavba

No já nechci dělat skutečnou přestavbu. Prostě jen hodlá tvrdit, že jsem ji udělal a nechat si ofiko změnit číslo kastle v techničáku a hotovo.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  09:02

JO tak to ti zavidim to jediny cislo n akstli, VRčafka je má snad všude, sice nevím kde úplně všude, ale třeba v nosníku je to už dost nevhodný pro změnu (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  23:02

« Re: VW ztrata vykonu

Ahoj mechanici !!
    problém se ztrátou výkonu mám vyřešený!! Dělal to nakonec automatický sytič. Sytič je závislý na teplotě vody a navíc je ohříván elektrickým topným tělískem umístěným těsně pod bimetalovou spirálkou. El.proud do spirálky je regulován čidlem umístěným v chladícím okruhu u bloku motoru - zelená obroučka na čidle = při teplotě vody pod cca 16°C nekonečný odpor, nad 16°C žádný odpor.
    (Poznámka:ukazatel teploty vody je napojen na čidlo s modrou obroučkou a předehřívač sání paliva na čidlo s červenou obroučkou).
    Při odpojení konektoru od čidla se zelenou obroučkou a nahrazení jeho funkce drátovou prpojkou se veškeré problémy se ztrátou výkonu ztratily a navíc se spotřeba paliva snížila o cca 20%. Vyzkoušeno již 14 denním provozem a dvěma 300km dlouhýma jízdama s připojenou a naloženou károu !!
    Kupodivu i při studených startech se motor chová stabilněji!! A to jsem čidlo měřil a zdálo se OK.
    Díky Všem diskutujícím za doporučení a rady !!
    Jendaa
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  21:59

Panbuh s tebou :-( Navim co obnasi prestavba papirove, ale ciste casove a na rucicky je to hruza.
    Ja jsem to resil karboflexkou a cislo karoserie mam porad stejne :)
    No a kdyby bylo zle, to druhe cislo mam take a jeste kupni smlouvu. Jenze je to japonec a ten ma jen jedine id. cislo na kastli.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…