Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

08.09.02  22:12

« Re: Úprava motoru Mondeo 1.8 benzin

mib: Držím ti palce. Já vibrace řeším s Fordem už přes rok. První co bylo, tak prý mám špatné pmeu (origimál koupeno s vozem) a špatné disky 16" (rovněž koupené s novým vozem). Převažoval jsem asi 2x měsíčně a opravdu byly rozdíly v jednotlivých servisech i 50g! Nakonec jsem tam dal plecháče se zimákama a vibrace nezmizely. Tak mě Ford znovu honil po pneuservisech. Nakonec jsem se vibrací zbavil tak, že jednoho dne se mi na dálnici z předku ozvala hrozná rána a od té doby je to dobré. Konečně jsem přišel na to, jak snížit spotřebu benzínu. Je nutné to točit do 3000ot. a na plyn skoro vůbec nešlapat. Snížil jsem spotřebu z 9,5 na 7,5litru (mám tím už spotřebu jen o 1,5litru vyšší než uvádí Ford :-))). Má to jedinou nevýhodu, předjíždějí mě i trabanti. To už ale Ford neřeší.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.02  07:13

mib: mě vibrace způsobovaly protržené silentbloky na přední a zadní straně motoru. Vibrace závisely na rychlosti (cca 100 km/h) a zatížení (silnější při vyšší zátěži zadní nápravy). Jsou relativně z měkké gumy, myslím, že to stojí za kontrolu. Jednoduchá výměna, přístup z jámy asi na 3 šroubech.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  18:36

mib> Vim o sikovnym servisu na Fordy resp. o cloveku, co tomu opravdu rozumi. Mel jsem stejny problem, obesel snad vsechny servisy v Praze a ve finale vzdy peklo. Dyztak se ozvi na karta@marias.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.09.02  18:08

Tak jsem byl v servisu s těma vibracema predni napravy :-( . Pry to delaji elektrony ( AEZ , koupeny nove cca 3 mesice zpatky a gumy Matador Auilla asi tak 14 dni stary ) . Ja se z nich asi poseru. Vyvazeny gumy od pneu Safranek a mne tam !namerili! nevyvazky az 100 gr na kolech ?!? Nicmene, o vikendu jedu delsi trasu ( dela mi to tak od 145 do 160 km/h), tak uvidime, pry to zcela neodstranili ... Zacinam hledat sikovnej servis na fordy, resp. odbornika na mondea Praha a blizke okoli. Uz mne to s tema autorizovanejma a znackovejma servisama NEBAVI. Jen tak pro * zajedu nekam do dobre vybavenyho pneuservisu, jak to s tema nevyvazkama je ---
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  10:40

« Re: Výměna rozvoďáku...

Tu Alig: Mam k mondeu manuál od výrobce, včetně servisní knížky a je zde předepsaná výměna po 60.000 km. V každém servisu, v kterém jsem byl měli v počítači uvedenou výměnu při 60.000 km, takže nechápu, jak jsi přišel na těch 90.000 km...???? Nechám si poradit z předchozí odpovědi a nechám vyměnit pouze řemeny, kladky přijdou na řadu při 120.000 km, to mi dnes rovněž poradili v dalším servisu.....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  22:02

mam 1.8TD rok '98 dovezeny pred pulrokem z D a mam k tomu original chytrou knizku, kde se pise, ze vymena remenu se dela po 90.000km vcetne vymeny napinacich kladek. a protoze jsem pred nedavnem 90.000 km prave natocil, tak jsem sel k fordovi a tam mi vsechno pekne vymenili za pouhych 8.000,- ty stary remeny mi vratili a to jsem koukal: z remenu kompresoru od klima byly uz jen takovy cary, remen na servocerpadlo byl uz taky polovicni. ale rozvodak jen trochu popraskanej.
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.02  15:15

« Kladka na Mondeo TD 94

Zháňam napínaciu kladku na remeň klimatizácie. Keby ste o nejakej vedeli, odmena Vás neminie :-). Servisman mi ju zháňa už mesiac a nič. Takže to skúšam aj takto.
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.02  12:20

« Chci ojeté Mondeo

Zdar pánové. Za kolik by se podle Vás dalo sehnat Mondeo Combi, rok 98/99 (na roku zas tak nezáleží, ale chci ten faceliftovaný model). Najeto do 100000 (nebo raději méně - tak 70-80tis). Motor benzin 1.8/2.0. Nevadila by klima. Preferuju prvního majitele a vyžaduji servisní knížku. Jaká cena je podle Vás reálná - tedy ne přemrštěná, ale ani podezřele nízká (viděl jsem takový nabídky už za 220000 Kč a jiný za 280000 Kč - kde je podle Vás rozumná hranice? Díky všem za názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  10:31

Konečně se mi auto umoudřilo a průměrná spotřeba klesla z 9,5 litru na 7,5. Tak snad už to nebude zlobit. Nevíte někdo, zda lze dokoupit na Mondeo 1.8 z roku 2000 palubní počítač nebo měřič spotřeby?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.02  21:11

Obvykle se mění rozvodák a kladky , neb po vymene rozvodaku kladky vetsinou zacnou hucet a odchazeji. Cerpadlo se u nekterych aut meni take, neb po vymene rozvodaku muze jit pomerne rychle do kopru. Ale tady spis zalezi na doporuceni vyrobce , obvykle se preventivne meni az pri druhe vymene rozvodaku . Zalez na tom , jestli mas najeto prvnich 60 nebo 120 nebo 180 ...
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.02  12:13

« Výměna rozvoďáku...

Potřebuji poradit. Na mém mondeu ´97 1,8 TD hodlám provést výměnu rozvodového řemenu po 60.000 km (dle servisní knížky). V servisu mě přesvědčují, že je nutné vyměnit vše, tzn. kromě rozvoďáku a náhonu k čerpadlu a všech kladek (cca 6ks) i vodní pumpu. V jiném servisu mě zase hodlají vyměnit pouze samotný rozvoďák i bez kladek. V autorizovaném servisu FORD mají předepsanou pouze výměnu řemenů a dvou kladek a víc ani ranu. Co teď ? Poradí mě někdo co vše mám nechat vyměnit, má s tímto někdo zkušenosti ? Díky za každou radu..
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  23:10

Někde na Moravě mi nabídly upravu z 85kW na 94kW. Ale zasáhne to jen vyšší otáčky. Jedná se mi spíš o výměnu vaček a pořádnou řídící jednotku. To co tam Ford dává je hnůj. Možná by se dala použít z Focusu. Ty motory jsou prý stejné. Focus 1.8 se chová o poznání lépe jak Mondeo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.02  18:41

jedine vymena za 2.5 v6 :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.02  18:39

ták mne to vibruje stale , tak po 1 sec, a navic i pri brzdeni. 5.9. jsem objednanej do automotol beni , tak uvidime , zatim se k tomu datumu vesele provibrovávám :-))) moznej problem je i v brzovejch kotoucich , ktery mi pred par mesici menili , drive mi jen tahlo rizeni doleva ale vibrace zadny ...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  18:36

To nemá cenu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.02  18:30

kombinace Praha / dalnice cca 1/3 , okresky skoro vubec , pocke , jdu pocitat : na cca 50 litru najedu neco kolem 550-650 km , tj cca 8,5 . mirne se to meni v prubehu roku, ale vic jak litr plus minus tam nebude . Motor 1.8 zetec benzin
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  15:47

mib: Jakou máš spotřebu?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  15:45

mib: Jsem rád, že to píšeš. V březnu 2001 jsem koupil nové Mondeo (model 2000) na 16" kolech. Od počátku ve 140km/h začne celá palubka vibrovat v rozkmitu 1,5cm přibližne ve 3sec. periodách. Servis to stále sváděl na kola a pneu. Už to řeším i se zastoupením Forda a už i vibrace viděli a potvrdili. Vypadá to na nějakou konstrukční vadu. Chci na nich výměnu, ale nechce se jim do toho.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  08:29

Tak uz jsem na to asi prisel.Odpojil jsem lambdu a dira jako zazrakem zmizela,tahne to uplne plynule odspoda az nahoru.Jeste si zkusim od nekoho pujcit zarucene dobrou a vyzkousim to,popripade necham zmerit tu svou,kupovat novou je dost drahej spas,abych to jen tak risknul.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.02  18:52

Mne to dela to same, nekde kolem 1000-1500 je dira, kdo neni zvyklej, tomu to pri rozjezdu chcipne. Sedan 99 1.8 zetec, najeto 83tkm. Druha zavada = v rozmezi cca 140-160 km/h otresne vibrace predni napravy , trese se volant, pristrojovka atd.. nad 160 to nastesti zmizi, tak jezdim po dalnicich 170 a vice :-)) a je klid. V servisu to svadeli na gumy, nedavno jsem menil za nove funglovky 205/55 15 , a dela to stale, tj. asi ramena . Dam vedet, co pomohlo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…