Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Úprava motoru Mondeo 1.8 benzin
mib: Držím ti palce. Já vibrace řeším s Fordem už přes rok. První co bylo, tak prý mám špatné pmeu (origimál koupeno s vozem) a špatné disky 16" (rovněž koupené s novým vozem). Převažoval jsem asi 2x měsíčně a opravdu byly rozdíly v jednotlivých servisech i 50g! Nakonec jsem tam dal plecháče se zimákama a vibrace nezmizely. Tak mě Ford znovu honil po pneuservisech. Nakonec jsem se vibrací zbavil tak, že jednoho dne se mi na dálnici z předku ozvala hrozná rána a od té doby je to dobré. Konečně jsem přišel na to, jak snížit spotřebu benzínu. Je nutné to točit do 3000ot. a na plyn skoro vůbec nešlapat. Snížil jsem spotřebu z 9,5 na 7,5litru (mám tím už spotřebu jen o 1,5litru vyšší než uvádí Ford :-))). Má to jedinou nevýhodu, předjíždějí mě i trabanti. To už ale Ford neřeší. -
mib: mě vibrace způsobovaly protržené silentbloky na přední a zadní straně motoru. Vibrace závisely na rychlosti (cca 100 km/h) a zatížení (silnější při vyšší zátěži zadní nápravy). Jsou relativně z měkké gumy, myslím, že to stojí za kontrolu. Jednoduchá výměna, přístup z jámy asi na 3 šroubech. -
"-- skrytý --" 06.09.02 18:08
Tak jsem byl v servisu s těma vibracema predni napravy :-( . Pry to delaji elektrony ( AEZ , koupeny nove cca 3 mesice zpatky a gumy Matador Auilla asi tak 14 dni stary ) . Ja se z nich asi poseru. Vyvazeny gumy od pneu Safranek a mne tam !namerili! nevyvazky az 100 gr na kolech ?!? Nicmene, o vikendu jedu delsi trasu ( dela mi to tak od 145 do 160 km/h), tak uvidime, pry to zcela neodstranili ... Zacinam hledat sikovnej servis na fordy, resp. odbornika na mondea Praha a blizke okoli. Uz mne to s tema autorizovanejma a znackovejma servisama NEBAVI. Jen tak pro * zajedu nekam do dobre vybavenyho pneuservisu, jak to s tema nevyvazkama je --- -
« Re: Výměna rozvoďáku...
Tu Alig: Mam k mondeu manuál od výrobce, včetně servisní knížky a je zde předepsaná výměna po 60.000 km. V každém servisu, v kterém jsem byl měli v počítači uvedenou výměnu při 60.000 km, takže nechápu, jak jsi přišel na těch 90.000 km...???? Nechám si poradit z předchozí odpovědi a nechám vyměnit pouze řemeny, kladky přijdou na řadu při 120.000 km, to mi dnes rovněž poradili v dalším servisu..... -
mam 1.8TD rok '98 dovezeny pred pulrokem z D a mam k tomu original chytrou knizku, kde se pise, ze vymena remenu se dela po 90.000km vcetne vymeny napinacich kladek. a protoze jsem pred nedavnem 90.000 km prave natocil, tak jsem sel k fordovi a tam mi vsechno pekne vymenili za pouhych 8.000,- ty stary remeny mi vratili a to jsem koukal: z remenu kompresoru od klima byly uz jen takovy cary, remen na servocerpadlo byl uz taky polovicni. ale rozvodak jen trochu popraskanej. -
« Chci ojeté Mondeo
Zdar pánové. Za kolik by se podle Vás dalo sehnat Mondeo Combi, rok 98/99 (na roku zas tak nezáleží, ale chci ten faceliftovaný model). Najeto do 100000 (nebo raději méně - tak 70-80tis). Motor benzin 1.8/2.0. Nevadila by klima. Preferuju prvního majitele a vyžaduji servisní knížku. Jaká cena je podle Vás reálná - tedy ne přemrštěná, ale ani podezřele nízká (viděl jsem takový nabídky už za 220000 Kč a jiný za 280000 Kč - kde je podle Vás rozumná hranice? Díky všem za názor. -
"-- skrytý --" 04.09.02 21:11
Obvykle se mění rozvodák a kladky , neb po vymene rozvodaku kladky vetsinou zacnou hucet a odchazeji. Cerpadlo se u nekterych aut meni take, neb po vymene rozvodaku muze jit pomerne rychle do kopru. Ale tady spis zalezi na doporuceni vyrobce , obvykle se preventivne meni az pri druhe vymene rozvodaku . Zalez na tom , jestli mas najeto prvnich 60 nebo 120 nebo 180 ...
-
« Výměna rozvoďáku...
Potřebuji poradit. Na mém mondeu ´97 1,8 TD hodlám provést výměnu rozvodového řemenu po 60.000 km (dle servisní knížky). V servisu mě přesvědčují, že je nutné vyměnit vše, tzn. kromě rozvoďáku a náhonu k čerpadlu a všech kladek (cca 6ks) i vodní pumpu. V jiném servisu mě zase hodlají vyměnit pouze samotný rozvoďák i bez kladek. V autorizovaném servisu FORD mají předepsanou pouze výměnu řemenů a dvou kladek a víc ani ranu. Co teď ? Poradí mě někdo co vše mám nechat vyměnit, má s tímto někdo zkušenosti ? Díky za každou radu.. -
Někde na Moravě mi nabídly upravu z 85kW na 94kW. Ale zasáhne to jen vyšší otáčky. Jedná se mi spíš o výměnu vaček a pořádnou řídící jednotku. To co tam Ford dává je hnůj. Možná by se dala použít z Focusu. Ty motory jsou prý stejné. Focus 1.8 se chová o poznání lépe jak Mondeo. -
"-- skrytý --" 02.09.02 18:39
ták mne to vibruje stale , tak po 1 sec, a navic i pri brzdeni. 5.9. jsem objednanej do automotol beni , tak uvidime , zatim se k tomu datumu vesele provibrovávám :-))) moznej problem je i v brzovejch kotoucich , ktery mi pred par mesici menili , drive mi jen tahlo rizeni doleva ale vibrace zadny ... -
"-- skrytý --" 02.09.02 18:30
kombinace Praha / dalnice cca 1/3 , okresky skoro vubec , pocke , jdu pocitat : na cca 50 litru najedu neco kolem 550-650 km , tj cca 8,5 . mirne se to meni v prubehu roku, ale vic jak litr plus minus tam nebude . Motor 1.8 zetec benzin -
mib: Jsem rád, že to píšeš. V březnu 2001 jsem koupil nové Mondeo (model 2000) na 16" kolech. Od počátku ve 140km/h začne celá palubka vibrovat v rozkmitu 1,5cm přibližne ve 3sec. periodách. Servis to stále sváděl na kola a pneu. Už to řeším i se zastoupením Forda a už i vibrace viděli a potvrdili. Vypadá to na nějakou konstrukční vadu. Chci na nich výměnu, ale nechce se jim do toho. -
Tak uz jsem na to asi prisel.Odpojil jsem lambdu a dira jako zazrakem zmizela,tahne to uplne plynule odspoda az nahoru.Jeste si zkusim od nekoho pujcit zarucene dobrou a vyzkousim to,popripade necham zmerit tu svou,kupovat novou je dost drahej spas,abych to jen tak risknul. -
"-- skrytý --" 27.08.02 18:52
Mne to dela to same, nekde kolem 1000-1500 je dira, kdo neni zvyklej, tomu to pri rozjezdu chcipne. Sedan 99 1.8 zetec, najeto 83tkm. Druha zavada = v rozmezi cca 140-160 km/h otresne vibrace predni napravy , trese se volant, pristrojovka atd.. nad 160 to nastesti zmizi, tak jezdim po dalnicich 170 a vice :-)) a je klid. V servisu to svadeli na gumy, nedavno jsem menil za nove funglovky 205/55 15 , a dela to stale, tj. asi ramena . Dam vedet, co pomohlo.