Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Parametry motoru 1.8
to kutil - a těch deset litrů se ti zdá moc? Já nevím, ale vzhledem k tomu, že pořád zkoušíš maximálku (je fakt, že 200 tacho by to asi jet mělo) mi těch 10 litrů přijde jako adekvátní hodnota. (sice se tu pořád vytahuju jak nízkou mám se Sierrou spotřebu, ale kdybych jezdil 180km/h (při čemž bych se vzhledem ke stavu svého podvozku a našich silnic asi zabil :o), tak bych se 10 l/100km nedivil) -
« Re: Palubni pocitac
Mně jednou začla blikat kontrolka airbagu. Asi po dvou dnech zase zhasla. V servisu zkontrolovali nějaký kabely a konektory, co vedou k sedadlum (tam že to většinou bejvá) a nic nenašli. Pak mi tu kontrolu chtěli naúčtovat, i když byo auto v záruce. Srandisti. -
Dnes jsem se vracel večer z Kralup a auto jelo super! Motor točil v pohodě do 6000ot. a svižně zrychloval, ale maximálka byla jen 185km/h. Těch výrobcem deklarovaných 195km/h se mi stále nedaří dosáhnout (možná z prudkého kopce). Spotřeba se ale bohužel stále pohybuje okolo 10ti litrů. -
« Palubni pocitac
No tak jsem to sve mondeo asi take trochu prechvalil :-( Zacala mi problikavat dioda od brzd a ted kdyz nahodim auto, tak se rozviti dalsi dioda - vlocka jako ze mrzne a potom jako ze je do 5 stupnu nad nulou a tak si to behem jizdy ruzne poblikava :-( Jedu s tim do servisu pristi tyden. Ford tvrdi, ze by nemelo byt nic s pocitacem, ale ze nekde budou v tahu kabely :(( Nejsem si vedom, ze bych nekde prolit nejakou dirou, abych tam neco utrhnul. Stalo se nekomu neco podobneho ? -
Tak jsem mluvil s firmou z Brna montující Superchips a pokud si nenecháš vyměnit vačky, vyleštit sání a vyměnit filtr tak to nemá cenu. Říkali, že to měřili na brzdě a nárůst je do 5kW a moment se nehne skoro vůbec. Ty křivky na serveru v UK jsou blábol! Se všema úpravama se dá výkon zvýšit o 10kW. Ta prý už má čip smysl. Říkají, že největší problém je s nedostatkem vzduchu. Pokud vyleštíš sání a vyměníš filtr, tak už se ti zvedne výkon. S momentem je to problém, to řeší jen vačka. Zkusil jsem vyměnit tlakový regulátor na zásobníku paliva a tím zvýšíl množství paliva do motoru, ale nemělo to žádný efekt (mimo zvýšené spotřeby). -
Kontaktoval jsem firmu Afroi a chce za to 25-27000,-Kč. Tak sem psal do Anglie a tam za ten Superchips chtějí cca 14000,-Kč. A dokonce jsem našel jednu Pražskou firmu a ta chce je 12000,-kč, ale tvrdí, že je to jen externí box, který mění předstih a vstřik. Prý se do řídící jednotky Fordu nedá vlézt. Psal jsem ještě jednou do Anglie, ale zatím se neozvali. Ale v minulém mailu mi napsali: Your Ford Mondeo would gain up to 8-12 bhp and 10-15% gain in low to mid range torque by using our exclusive Customer Key Serial Reprogramming System (detailed Power and torque curves are included, if available). This will allow your car's ECU to be programmed with the revised ignition timing to create a more sporting advance curve, the fuel map is modified to further optimise power output on full power and to improve throttle response without destroying economy on part throttle. This gives you low speed flexibility and swifter overtaking. Driven carefully fuel consumption may even improve.
Note this is a non visible modification which would normally does not register on the vehicle diagnostics at time of servicing.
We offer a seven day customer satisfaction guarantee, whereby the cost of the Superchip modification (exclusive of labour charges) would be refunded if you are not entirely happy please see website for details.
To znamená, že poskytují možnost do 7mi dnů Superchips vrátit. Tak by mě zajímalo, jestli to platí i v Čechách.
-
« Re: ST200 na prodej
Proti 200 to neni takova motokara, je to vetsi a jeste to nemam v ruce. Motor tahne paradne odspoda a ma jeste lepsi zvuk. Pri dokoupeni tempomatu a sibru je tam v podstate vsechno. Chtel jsem si puvodne to stary nechat, ale pripravuju se na cihly,maltu.... -
"-- skrytý --" 02.10.02 16:18
kutil: Pokud bychom neziskali referenci na nekoho, komu ten Flash Modul namontovali, byla by to asi ponekud riskatni akce. Matne si vzpominam, ze asi pred dvema roky si nekdo s Focusem 1.6 stezoval, ze mu to pak pri startovani chcipalo (i po opakovane reklamaci). Delali mu to snad nekde v Plzni.
Pripojuji odpoved na muj lonsky dotaz Superchipsum
na to co bych od aplikace jejich modulu mohl ocekavat: Thank you for your interest shown in Superchips.
Your Ford Focus 1.8 16v would gain up to 8 bhp with 10-15 % gain in torque by using our Superchips EEC Modules (sorry we don't have detailed Power and torque curves for vehicle type, howeve I have included the 2.0 for
illustrative purposes only). Since 1984 Ford have fitted their EEC IV computer to everything from the Fiesta 1.4 up to the Granada 2.9. They are unlike other systems in that they have a custom built EPROM at the heart of their control. This uniqueness caused chip tuners to reckon them to be "uncrackable". We spent over a year developing a solution that would enable us to utilise the computers diagnostic port on which to mount our Superchips EEC Module. The Superchips module plugs into the on board computer,
allowing the car to run the revised Superchips programme which optimises the power delivery, improves throttle response resulting in improved low speed flexibility and swifter overtaking. Driven carefully fuel consumption may even improve.
Our approved fitting centres within your area are
Afroi (Ostrava) Tel: 0696963444
If we can be of further assistance please do not hesitate to call.
Yours sincerely
Constantin
Technical Sales
Mezitim se na jejich serveru objevily i vysledky mereni pro Focus 1.8. V zasade se posouva vrchol Mk k vyssim otackam, coz si myslim, ze zrovna nepotrebujes. To uz mas, a dusledkem toho je i ten trochu vetsi propad ve strednich otackach oproti memu motoru. V kazdem pripade je ten efekt v porovnani s cenou u nepreplnovanych motoru problematicky. Asi do toho take nepujdu.
-
« Re: RE; Parametry motoru 1.8
Jiri: Tak jsem se ptal u firmy Afroi a jsou na informace skoupí a cena za instalaci je 25-27tis. Kč. Našel jsem ale ještě firmu LEV, která totéž nabízí za 12tis!!! Ale říkají, že jednotku vyměnit neumí a ten SuperChip je přídavný modul, který jenom pohne s předstihem a řídí vstřik. Původní jednotka zůstává. Zvýšení výkohu je asi o 8hp a nemají žádné testy. Asi bych do toho nešel. Nemusí to dobře působit na katalyzátor a na spotřebu. SuperChip se prý se zapíná jen při plném stisku plynu. A hlavně pořádné informace nejsou ani na serveru v UK. -
« Re: To CORWIN: co to prohození gum, k tomu bych se vrátil
Měli jsem barumky taky na Mondeu. Byly to Bravury a opravdu nestojí za nic. Ty gumy se snad ani nedají vyvážit, nesedělo to - no prostě hrůza. Jedinou výhodou bylo to malé opotřebování. Mám ale info, že ty gumy jsou tak tvrdé, že se po čase začínají rozpadat. Takže barumky opravdu nebrat.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!