Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

15.11.02  13:52

« Re: uz taky vim

Nemáte někdo momentovou křivku Mondea 1.8TD?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.02  22:59

Chci se zeptat, když máš 1.8TD, jak to jezdí? Kolik je to schopné jet a co kopce? Je to hlučné? Kolik žere? Máte někdo zkušenosti s títo motorem? Koukal jsem po bazarech a prodává se jich hrozně moc za velmi nízké ceny. Jsou tak špatný?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.02  17:01

Kutil... jo, v kazdym mondeu TD s elektrickym cerpadlem je cidlo s oznacenim AIR FLOW, umisteny je hned za filtrem vzduchu a vedou k nemu 4 draty z ridici jednotky. vypada to, ze to cidlo dela zpetnou vazbu regulace mnozstvi vstrikovane nafty. kdyz se zacpe sani, klesnou otacky skoro na volnobeh a po uvolneni sani pomalu po nekolika vterinach zase stoupnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.02  15:54

to alig: Ty máš v TD čidlo množství vzduchu? To jsem míval jen u benzínu, u dieselu ne, tam jsem to nepotřeboval. Zkusil bych se ještě mrknout na filtr nafty.Tam se vetšinou drží voda a parafín a pak mezi filtrem a čerpadlem není nafta, nebo je tam jen pěna.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.02  15:51

« Re: FORD Mondeo Combi 2.5 V6

to Mazda626: Jestli máš Mazdu 626, tak máš Forda, akorát vyráběnýho v Japonsku. To Mondeo klidně kup, neprohloupíš, je to nejlepší motor a taky jedinej použitelnej, co Ford má. A dá se jezdit i za 9litrů.
  • 00 Reagovat !

foto

09.11.02  00:00

« uz taky vim

proc mi slo auto tak neochotne za plynem. dnes jsem si koupil novy vzduchovy filtr a hned bylo vse OK. a ja si myslel, ze je to tou zimou venku :o) takze, kdyz vam netahne TD, nebo se neochotne rozjizdi (az po nekolika vterinach po seslapnuti plynu) zkuste vymenit filtr. asi to ma souvislost s cidlem mnozstvi vzduchu, coz je soustava dvou vyhrivanych odpurku, a kdyz tam nejde dost vzduchu, tak tam ridici jednotka neda pres cerpadlo naftu... a nejedete.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.02  16:22

« FORD Mondeo Combi 2.5 V6

Cauky Fordaci, mam v umyslu vymenit vozitko, ne ze by mi se mi moje Mazda 626 2.5i V6 nelibila, jsem navysost spokojeny, ale proste potrebuju auto vetsi, do ktereho neco nalozim a navic auto ktery jede. Vyhlidl jsem si v jednom bazaru Ford Mondeo Combi 2.5 V6 r.v. 98 za 189.000,- Kc, vypada jako novy, jeste jsem v nem ovsem nejel. S Fordy nemam vubec zadnou zkusenost, jsem spise na Japonce, ale tohle se mi fakt libilo. Takze radte, koupit, nekoupit, duhy i neduhy, cena, nahradni dily atd. Diky
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.02  22:11

« tak už vím

proč mi 1,8TD tak neochotně startuje. padá mu nafta a potrubí od filtru k čerpadlu zeje po delším stání prázdnotou. nevím ale, jak to spravit. když dočerpám trubku ručně, startuje na převalení.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.02  10:50

« Re: Žiadna reakcia na plyn.

Vďaka za početné nápady (ani jeden), aj tak vám poviem, že chyba bola nakoniec v prepálenom tesnení pod hlavou valcou a to medzi 3. a 4. valcom a tým pádom mali tie valce nulovú kompresiu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  11:46

« Re: Parametry motoru 1.8

To je zajímavá (a smutná) myšlenka. Zkoušel jsi pouhý reset počítače pomocí odpojení napájení? Slyšel jsem odpojit na víc jak 1 hodinu, jiní tvrdí raději přes noc.

Že by to mohlo mít stejný efekt, jak popisuješ. Pokud se nemýlím, po přečtení kódů z počítače automaticky dochází k jeho resetu. Kdyžtak mě někdo opravte, jestli kecám.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  17:36

rbr: Mám od začátku problém s řídící jednotkou. Po každém nastartování se motor chová jinak. Po projetí testerem se nic nenajde, ale chování motoru je lepší - asi tak měsíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  17:34

Nechal jsem změřit výkonovou charakteristiku a maximální výkon mám mezi 5700-6100. Je zajímavě, že pořádně táhnout motor začíná až nad 4000ot a pak jede (možná má i nižší spotřebu, jak při dušení okolo 3000. Mezi 6000-6500 už to začíná pískat jak turbína. Omezovač je na 6500. Nevím přesně co s řídící jednotkou u Charouze dělají, ale vím, že ji připojí na kufr s diagnostikou a projedou testy (čidla, lambda apod.) Údajně se tím vymažou i nějaká data, co jednotka posbírala za jízdy (přechodové stavy mezi volnoběhem a 1500ot). Výsledkem je, že potom motor lépe startuje, lépe se roztáčí a svižněji jede. Problém je ovšem v tom, že to dlouho nevydrží. Měl jsem Felicii a chovala se velmi podobně. Prý je to chyba SW.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  15:20

To Kutil: když si tak chválíš připojení na tester, zkontrolování a nastavení, co je tím myšleno? Že to našlo konkrétní závadu o níž jsi neměl tušení a ta byla odstraněna, nebo mluvíš o přínosu samotného měření + nastavení?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  13:40

Trosku se divim do jakych otacek s tim autem jdes, ja mam max 5500, nad to jsem se snad jeste nedostal.
    Ale je asi dobry napad, nechat to auto pripojit na komp a nechat ho trosku otestovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  19:56

Dnes jsem jel z Prahy do Uherského Hradiště (tam a zpět skoro 600km) a při stálé rychlosti po dálnici okolo 160km/h byla spotřeba 8,4litru (dobré, že). Je zajímavé, že ráno, po výjezdu z Prahy najednou motor cuknul a rozjel se, jako když najednou odbrzdím. Od té doby jel jak divý, točil se do 6500ot a byl schopný držet tempo i s Oktávkou 1.6i (to jindy nezvládá, to mě předjížděj i Favority). Tak třeba už pojede v pohodě. Zkus to tvoje auto nechat připojit na tester a zkontrolovat a nastavit počítač. Mě se to vždy osvědčilo a podobné neduhy zmizely.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  11:19

Takhle to rozjedu po rovine, ale je pravda, ze to te karce chvilku trva. Posledni dobou se mi vsak stava (po vymene filtru, svicek a oleje), ze po startu kdyz je studenej motor, tak pri prerazeni z 1 na dvojku auto cukne, ale hned na to se chytne a jede celkem v pohode. Nevim cim to muze byt, pred tim to nikdy nedelalo.
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.02  20:54

« ochladilo se

Ochladilo se a mondeo 1,8TD z roku 98 trucuje při startu a po startu, když je studený motor (první start ráno). Motor startuje těžce, válce nechytnou najednou (svíce už vyměněny- prd platný). Po rozjezdu motor téměř netáhne, rozjezd do mírného kopce vyžaduje plný plyn. To trvá asi 10km a pak je všechno OK jako v létě, i další starty třeba za 5hodin stání jsou už ten den dobré. Čím to je? Znáte podobné chování toho maslostroje od forda? Už si to nikdy nekoupím.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  21:56

Tak to se mi povede, jen z kopce před Kralupama. A ještě ne vždycky. Jen tak pro zajímavost, dnes mi odešel elektromotor ve světlometu. Legrace za 3000,-Kč. Ještě, že mám 4-letou záruku.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  12:07

take uz jsem si vsimnul ze moje 1.8 je sem tam linejsi :-( Ale dostal jsem z ni na dalnici Praha Kalupy 204 km/hod.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  18:03

RomanL: Tu maximálku zkouším jen rozjet v jednom úseku, jinak jedu tak 110km/h. Na vzdálenosti okolo 500km se to jedno zrychlení nemůže projevit. Je zajímavý, že zastavíš, vypneš motor, nastartuješ a najednou to vůbec nejede, jak kdyby sis za to pověsil vozejk. Je to v pr....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…