Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: uz taky vim
Kutil... jo, v kazdym mondeu TD s elektrickym cerpadlem je cidlo s oznacenim AIR FLOW, umisteny je hned za filtrem vzduchu a vedou k nemu 4 draty z ridici jednotky. vypada to, ze to cidlo dela zpetnou vazbu regulace mnozstvi vstrikovane nafty. kdyz se zacpe sani, klesnou otacky skoro na volnobeh a po uvolneni sani pomalu po nekolika vterinach zase stoupnou. -
« Re: uz taky vim
to alig: Ty máš v TD čidlo množství vzduchu? To jsem míval jen u benzínu, u dieselu ne, tam jsem to nepotřeboval. Zkusil bych se ještě mrknout na filtr nafty.Tam se vetšinou drží voda a parafín a pak mezi filtrem a čerpadlem není nafta, nebo je tam jen pěna. -
« uz taky vim
proc mi slo auto tak neochotne za plynem. dnes jsem si koupil novy vzduchovy filtr a hned bylo vse OK. a ja si myslel, ze je to tou zimou venku :o) takze, kdyz vam netahne TD, nebo se neochotne rozjizdi (az po nekolika vterinach po seslapnuti plynu) zkuste vymenit filtr. asi to ma souvislost s cidlem mnozstvi vzduchu, coz je soustava dvou vyhrivanych odpurku, a kdyz tam nejde dost vzduchu, tak tam ridici jednotka neda pres cerpadlo naftu... a nejedete. -
« FORD Mondeo Combi 2.5 V6
Cauky Fordaci, mam v umyslu vymenit vozitko, ne ze by mi se mi moje Mazda 626 2.5i V6 nelibila, jsem navysost spokojeny, ale proste potrebuju auto vetsi, do ktereho neco nalozim a navic auto ktery jede. Vyhlidl jsem si v jednom bazaru Ford Mondeo Combi 2.5 V6 r.v. 98 za 189.000,- Kc, vypada jako novy, jeste jsem v nem ovsem nejel. S Fordy nemam vubec zadnou zkusenost, jsem spise na Japonce, ale tohle se mi fakt libilo. Takze radte, koupit, nekoupit, duhy i neduhy, cena, nahradni dily atd. Diky -
« Re: Parametry motoru 1.8
To je zajímavá (a smutná) myšlenka. Zkoušel jsi pouhý reset počítače pomocí odpojení napájení? Slyšel jsem odpojit na víc jak 1 hodinu, jiní tvrdí raději přes noc.
Že by to mohlo mít stejný efekt, jak popisuješ. Pokud se nemýlím, po přečtení kódů z počítače automaticky dochází k jeho resetu. Kdyžtak mě někdo opravte, jestli kecám. -
Nechal jsem změřit výkonovou charakteristiku a maximální výkon mám mezi 5700-6100. Je zajímavě, že pořádně táhnout motor začíná až nad 4000ot a pak jede (možná má i nižší spotřebu, jak při dušení okolo 3000. Mezi 6000-6500 už to začíná pískat jak turbína. Omezovač je na 6500. Nevím přesně co s řídící jednotkou u Charouze dělají, ale vím, že ji připojí na kufr s diagnostikou a projedou testy (čidla, lambda apod.) Údajně se tím vymažou i nějaká data, co jednotka posbírala za jízdy (přechodové stavy mezi volnoběhem a 1500ot). Výsledkem je, že potom motor lépe startuje, lépe se roztáčí a svižněji jede. Problém je ovšem v tom, že to dlouho nevydrží. Měl jsem Felicii a chovala se velmi podobně. Prý je to chyba SW. -
Dnes jsem jel z Prahy do Uherského Hradiště (tam a zpět skoro 600km) a při stálé rychlosti po dálnici okolo 160km/h byla spotřeba 8,4litru (dobré, že). Je zajímavé, že ráno, po výjezdu z Prahy najednou motor cuknul a rozjel se, jako když najednou odbrzdím. Od té doby jel jak divý, točil se do 6500ot a byl schopný držet tempo i s Oktávkou 1.6i (to jindy nezvládá, to mě předjížděj i Favority). Tak třeba už pojede v pohodě. Zkus to tvoje auto nechat připojit na tester a zkontrolovat a nastavit počítač. Mě se to vždy osvědčilo a podobné neduhy zmizely. -
Takhle to rozjedu po rovine, ale je pravda, ze to te karce chvilku trva. Posledni dobou se mi vsak stava (po vymene filtru, svicek a oleje), ze po startu kdyz je studenej motor, tak pri prerazeni z 1 na dvojku auto cukne, ale hned na to se chytne a jede celkem v pohode. Nevim cim to muze byt, pred tim to nikdy nedelalo. -
« ochladilo se
Ochladilo se a mondeo 1,8TD z roku 98 trucuje při startu a po startu, když je studený motor (první start ráno). Motor startuje těžce, válce nechytnou najednou (svíce už vyměněny- prd platný). Po rozjezdu motor téměř netáhne, rozjezd do mírného kopce vyžaduje plný plyn. To trvá asi 10km a pak je všechno OK jako v létě, i další starty třeba za 5hodin stání jsou už ten den dobré. Čím to je? Znáte podobné chování toho maslostroje od forda? Už si to nikdy nekoupím. -
RomanL: Tu maximálku zkouším jen rozjet v jednom úseku, jinak jedu tak 110km/h. Na vzdálenosti okolo 500km se to jedno zrychlení nemůže projevit. Je zajímavý, že zastavíš, vypneš motor, nastartuješ a najednou to vůbec nejede, jak kdyby sis za to pověsil vozejk. Je to v pr....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!