Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  12:02

« Re: Nové Mondeo TDCi Kombi.

Nevím jaký je objem chladícího média u TDCi. Záleží na velikosti malého a velkého okruhu. Pokud by ale malý okruh (jen motor, čerpadlo a termostat) měl např. 4litry a velký (přes chladič) např. 8litrů, tak ohřev velkého okruhu může trvat velmi dlouho. Ještě ti může zlobit termostat. Dej si desku z lepenky před chladič. To by mělo pomoct. Jak rychle se ti ohřívá motor a kolik jsi ráno ujel km?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  11:13

To mě samozřejmě napadlo, ale to už se pak nikdy nezahřeje ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  10:34

To by se ti mohl otevírat termostat, většinou to způsobí náhlý pokles ukazatele teploty. V kritice TDCi se objevil názor, že tento motor díky vysoké úšinnosti málo topí. Co si o tom myslíš?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  10:16

Venku je minu 9, motor se těžce zahřívá, a když už se to blíží k té střední poloze, a jedu pomalu ( kolem 60), tak to zase padá dolů !!?? To je normální ?? Jsem z Ostravy ...........
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  08:25

to DIM: Takhle už chodím 2roky. Když jsem v den koupě reklamoval skoro 20 závad, řekli mi u Forda, že se dá všechno opravit. A tak opravují: vždy na 2-5 dnů do servisu, část opraví, část ne a některé závady se objeví znovu. A takhle se to opakuje stále. Teď už to ani nechtějí do servisu brát, protože ví, že závady neodstraní. Jen čekají, až to vzdám. Pokud budeš mít pocit, že to má tyto tendence, obrať se na soud a žádej výměnu vozu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.03  07:44

to DIM: tak tenhle postup, je mi podezřele známý, kde ti to dělali?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.03  17:55

Sklo je vyměněno (jen tam mohli ještě vysát ), řízení promazáno a zdá se, že dobrý......no a bylo mi sděleno, že překódovali ŘJ na nový software, snad místo B2 na B3, ale to už ten mechanik očividně přesně nevěděl... Klepe to pořád :-) Ale zdá se mi, že je to přece jenom použitelnější odspodu a hlavně to přestalo škubat.....tedy zatím, po 20 Km jízdy :-) Dveře šustí pořád, podle mě je to ten zámek a asi je donutím, aby tam dali plnou krytku ze zadních dveří, zámek nepotřebuju :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:56

« Re: Ukazatel stavu paliva v nádrži

Já se řídím počítačem - dojezdem a ten se zdá být celkem spolehlivý. Mě to cuká i když mám plnou :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:03

« Re: Ukazatel stavu paliva v nádrži

Poslednú štvrtinu už ukazuje podľa zákrut. Keď je tam menej ako 1/4 nádrže tak do pravej tiahlej nad 180 stupňov (pri mimoúrovňových križovatkách a výjazdoch z dialnic) to chce ísť značne pomaly cca. 30 km/hod. ináč začne cukať až zdochne, čím je paliva menej tým skôr. Riešim to tak, že natankujem pred tým ako tam zíde palivomer na 1/4. Ináč ja som už natankoval aj 63,10 L ale až po úplný okraj a už som jazdil asi iba na výpary. Raz mi došla nafta, keď som ešte nepoznal palivomer a to sa ešte len presne začal dotýkať čiarky E, čiže moja 0 v nádrži je tak 1 mm nad teoretickou nulou.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:20

Auto bude až zítra, musí mu vyměnit to prasklé přední sklo, jinak mě ještě štvou rázy ve volantu a syčení ze dveří......A podle mě to bude ta hrana zámku v klice, u spolujezdce není, tak jsem jim navrhl, ať tam přes ten zámek dají taky tu krytku.........to jsem asi neměl dělat, se na mě podívali dost divně, jako kde ji mají vzít......:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:11

to: DIM Rozhodně dej vědět jak jsi dopadl s reklamací. Podle mě Ford nedotáhl vývoj tohoto motoru do konce. Jinak já mám na Mondeu taky Savy, konkrétně S3. Měl jsem je předtím i na Scorpiu 24V Cosworth (odtud můj nick), jezdily super a ani teť i na ně nemohu stěžovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  11:29

Díra tam buď je nebo není........a tady se to objevuje značně nevyrovnaně, někdy i kolísají volnoběžné otázky a dokonce to někdy i samo přidává :-) Tak jsem jim to tam nechal, vzal si starou Octavii 1,8T....a najednou jsem konečně slyšel ten vlastní tep :-)) Na druhou stranu jsem trošku pojezdil po horách a po sněhu a všechna čest, auto vyjelo i bez protiprokluzu absolutně všude tam, kde jiní klouzali a i při jízdě na ledu a sněhu se chovalo klidně a čitelně. Otázka je, nakolik se na tom podílejí SAVY, které už kdysi na Feldě byly skvělé.......
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.03  20:06

« sterace

Nemate nekdo prebytecnou redukci na predni sterace? Koupil jsem si nove, ale jako tradicne maji jiny rozmer dutinky nez ty puvodni a nemaji adapter na tu kovovou stiraci packu. Ach jo....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  20:05

Vyjma toho, ze * konstrukter udelal vyztuhy v motoru tak skvele, ze musis uriznout imbus abys mohl vymenit jeden pretrzenej remen, je to celkem vpohode... Potrebuju akorat aby se oteplilo, abych mohl sundat masku, prisroubovat spravne obe svetla a vymenit obvodovou gumicku kolem masky, protoze je nejaka zvetsela :o( Taky mi nejakej kripl pripalil barvicku na lemu masky (zlamat mu ruce, parchantovi). Jinak ta "dira" v tahu turba je u me cca pulvterinove cuknuti pri plynu seslapnutem napul a projevuje se hlavne u ctyrky a u petky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  19:53

to alig: Máš staršího Forda. Problémy se objevují až v poslední době. Jde o modely cca od roku 1998-99. Jezdil jsem s Fordy 1993 - 1998 a nebyly s nima žádné problémy. Dokonce Mondeo z roku 1998 bylo považováno za velmi zdařilé. Akorát zrovna 1.8TD je podle techniků Ford nejvíce poruchový motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  01:49

ja mam stare mondeo 1,8TD a vubec nechapu, o jakych problemech tady pisete. me to jezdi dobre, za 6litru solo a za 7litru s tunovym karavanem. zadna dira na plynu, turbo zabira, jak ma, aerodynamicky hluk minimalni, motor do 2500otacek neni slyset. nejvic jsou hlucne pneumatiky. mam asi jineho forda,,,,
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.03  00:00

Dnes jsem opět řešil s technikem FMC problémy s motorem a vibrace. Mám sice benzín, ale reakce podobná. Motor jede super a najednou přestane táhnou, je líný, po šešlápnutí plynu se dusí a místo aby táhnul ubírá. Zabere až po plném sešlápnutí plynu. ŘJ mám měněnou a je to stejné. Zřejmě chyba ŘJ. Diagnostika neukázala nic. Ukazuje totiž jen vadná čidla, ale ne špatně ukazující!!! Přístup technika přesně takový, jak popisuješ. Jeho slova: Jede Vám to super! Zátah lepší jak u mého auta! Žádný hluk neslyším! Sedí to jak přibité! Auto je v perfektním stavu! apod. Vedlejší efekty jako vrzání , plavání vozu, hluk jakoby neslyší. Na dotazy odpovídá neurčitě a zavádí řeč jinam. Prostě dobrý výcvik. Když jsem poukazoval na vady, jakoby to neslyšel nebo není odborníkem na dannou problematiku. Mám známého, který zná techniky od Forda. Občas to jsou dost šílený zvěsti. Myslím, že si nechám to co mám a na palubní desku si napíšu: tento Ford Mondeo je skvělý, bezpečný, tichý a spolehlivý vůz! A pokud mě zase nasere, tak si to budu dokola číst! V nejhorším případě ho někde odstavím a zavolám si taxi. Už to nehodlám řešit. Jen mám strach, co koupit příště.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  23:20

to commander: Máš asi pravdu, u každého auta je nějaká ta "specialitka"
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  23:06

DIM&FORDCOSWORTH: panove, nedeste se, ale v mem Mondeu 1.8TD Combi model 1999 to pri zaberu kolem 1900-2100 otacek dela to same, takze at se Fordi nevymlouvaji na lopatky v turbu, proste jim selhava vstrikovani. Pri startu v zime mam pocit jako bych se chystal vyjet na pole, ale vyjma toho, ze mi vyskakuji svetla s tech debilnich plastovo-kovovych zavesu si nemam na co stezovat :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  18:47

Mám TDCi cca 7 měsíců, žádné problémy s vyhřívaným oknem (naopak oceňuji rozmracování, ostatni škrábou led a já již odjíždím)! Motor si podle mého sedne, s tím vynecháváním motoru jsem měl problémy zpočátku také (např. snaha motoru chcípnout při zařazení dvojky), po cca 3-4tis přestalo. Teď necelých 10tis táhne odspoda super, teď v zime pořád bliká ESP a reguluje prokluz i když mám dobré zimáky, těším se jaro zase na 18palcu gumy. Spojka mi už vůbec ostrá nepříjde, sedačky a prostor uvnitř super. Špatné zavírání kufru viz ostatní (blbej elektronickej zámek), zadek se hodně rychle špiní (asi všechny kombi). Dlouhé auto, někdy obtížné najít dostatečné místo. K těm ztížnostem na motory Fordu, TDCi motor koupil Ford od Peugeotu který je znám svými TD motory, ne? Motor je papírově mnohem lepší než Mazda6 a jiná zmiňovaná auta, takže nevím co je za problém. Souhlasím s těmi krádežemi - kupovali jsme TDI společně s kolegou, ten vybral VW a má už ukradený, já zatím no problem. No jinak diesel je hlučnější, když přicházíš z benzínu. Takže klídek, na jaře zajedeš a TDCi bude super, šetří peněženku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…