Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

18.02.03  20:49

« Re: Nový software do TDCi?

Pokud vím, tak u VW, Opela a dalších to tak chodí. Kolega má Astru a zlobil ho motor. Tak chodil každé 3měsíce na přehrání SW. Ford u starších typů modelů neměl přehrávací SW a byl v tom děsnej bordel. Mnoho HW i SW verzí. U nového Mondea je to už všechno přehrávací. Proto se také lépe dělá tuning. Zkoušel jste ho někdo u TDCi. Viděl jsem už někde nabídku.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.03  15:14

« Re: Nový software do TDCi?

Myslím, že každý motor v jakémkoliv autě má každou chvíli nové " mapy" řízení, které se neustále dodělávají. Nové TDCi zas tak dlouho nejezdí, takže se dá předpokládat, že nové verze řídícího SW budou pravidelně nahrazovat ty předchozí. Nečekal bych ale, že se nějak dramaticky změní celé auto, spíš se to třeba zaměří na trošku jiné časování v některých specifických okamžicích a pod. Já teď , musím říct, škubání motoru nezaznamenávám, takže buď se to zabíhá, nebo to pomohlo. Přehrání nestálo nic, je to nakonec v záruce.
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.03  13:14

« Nový software do TDCi?

Chci se zeptat - před pár dny tady DIM zmiňoval nový software který mu FMC nahráli do ŘJ u TDCI (SW verze B2 na B3)? Může někdo napsat o co se jedná, tj. jestli budeme s TDI motory chodit každých půl roku jako s mobilama si nahravat novější verze SW?? Co ta novější verze vlastně dělá + co to přehrání stojí?? Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.03  11:26

« Re: Nové Mondeo TDCi Kombi.

Všichni se mě ptali : A topí to ?? Tak o co jde ?? Ale údajně je nulová poloha teploměru a ta střední čárka rozdíl jen asi 5 - 6 stupňů, takže je normální, že se to hýbe .... Tak jim asi uvěřím :-) Fakt je, že na teploměru není skoro nic, ale teplý vzduch z ventilátoru jde, takže zamrznutí za jízdy snad nehrozí :-) Technik mi vysvětloval, že díky diagnostice může vyzkoušet všechny režimy termostatu a že žádné odchylky nevykazuje......ale když mi auto z dílny vyvezl sám majitel salónu , tak říkal ( ten technik) že když se mi to ale nezdá, tak mi preventivně ten termostat vymění, když budu chtít :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  15:45

Mal som podobný problém ešte s Orionom, teplomer najprv postupne vystúpal a potom klesol na minimum v políčku normal. Keď som ho nechal bežať na voľnobeh zo stredu klesol na minimum, zopol vetrák a teplota stúpla (proti logike). Chyba bola nakoniec nie v termostate ale v čidle teplomera, ktoré so stúpajúcou teplotou vody ukazovalo akoby jej teplota klesala. Predtým som však testoval termostat doma v hrnci s teplomerom a ten bol OK. Ale nech sa s tým trápi FORD, veď to máš v záruke. Je to len moja skúsenosť.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  09:41

« Re: Pravidelné trasenie.

Tak to je docela drsny... jak si vubec muzou dovolit ohnout dvere? Vzdyt je tim prece znici? Ach jo, jsou to paka...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  12:51

To commander: To bys nevěřil. Dveře byly opravdu z výroby křivé. To ale nebyl ten problém. Hlavně byla vadná těsnící lišta mezi dveřmi a sklem. To způsobovalo hluk. Servis ale místo toho, aby hledal zdroj hluku, ohnul horní část rámu dveří dovnitř. Tím hluk na chvíli zmenšil, ale zničil vnější gumovou tšsnící lištu a tím, že ohnuli ten rám, dveře napružili a tím byl extrémně namáhaný zámek dveří - dveře šli špatně zavřít a při otevření odskočily. Naopak vznikla škvíra na B-sloupku. Namáhaným zámkem se poškodil plastový potah části zákmu uchycené na karosérii a při zavření dosedal zámek kov-na-kov. Tím se zámek v místě spoje zadíral. Čím déle jsi jet, tím bylo otevírání horší. Nakonec začalo do auta zatékat a tak mi vyměnili lištu mezi sklem a rámem dveří a ohnutý rám narovnali. Já jsem potom zámek namazal tukem a dohodl se s FMC na výměně poškozeného zámku. Nevím, zda tato závada vznikla již ve výrobě nebo až v servisu. Osobně si myslím, že to zvorali již ve výrobě. Takže po 2letech od reklamace budou dveře opravené! Doufám, že takových míst není v autě víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  21:51

Kutile, cos udelal s tema dverma, ze jsou uz vpohode?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  21:49

« Re: Schéma elektro

mam to v knizcem, ale ta je pro jistotu dole pred barakem zamcena v aute (kdyz se to zastavi, tak kouknu a vidim :o)) Jestli mas naladu, stav se v Praze na Vinohradech,nebo mi dej e-mail, prefotim ti to
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.03  09:08

Teptota na TDCi u mého se drží po zahřátí na středu stupnice a po celou dobu jízdy se poloha nemění.Spotřeba auta se po 20.000 km snížila .Dle stylu jízdy se pohybuje u mne podle počítače (ukazuje ale cca 0,3-,05l méně) mezi 6,5l-12,5l.Ta maximálka odpovídá 200 po dálnici.Auto je kombi GHIA.Spotřeby jsou pruměry na počítači tak na 500km a pak na benzince vynulovány.Spotřeba se nemění příliš se zátěží .Nemáte někdo zkušenost se zabudováním přídavného topení do tohoto auta. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  21:12

Tržní cena mého Mondea, které v roce 1999 stálo 720tis. (já ho koupil v roce 2000 za 590tis.) je po dvou letech cca 330tis. Mám ho ale na leasing a musím ještě doplatit 180tis. To by byla slušná ztráta s nejistým výsledkem. Bojím se situace, kdy svoje auto prodám se ztrátou a Ford mi pak žádný jiný auto se slevou neprodá. To nerisknu - přijít o auto a zůstat se 150tis. v kapse. Doufám, že ta náprava neupadne a když upadne, tak že to přežiju! Dveře jsou už v pohodě a proměnlivý výkon motoru je nepřijemný, ale není nebezpečný.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  18:27

... drahá sranda
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  18:24

Podle mne bys to auto mohl uz s klidnym srdcem prodat na protiúčet Fordům a vzít si jinej podobnej / jetej /novej Ford - byla by sranda poslechnout si výkupní cenu a důvody proč je tak malá ( vibrace, dveře , výkon .... ) :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:55

to mib: Užil jsem si s tím dost! Dělá mi to jak na plecháčích, tak na elektronech originál Ford. Kolegovi u Laguny taky kmitalo řízení. Nakonec mu to vpředu křuplo a dojel. Byl v háji jeden kinematický kloub. Já jsem měl od 140km/h rozkmitanou přední nápravu, volant i palubku (svisle). Jednoho dne v předku ruplo, auto poskočilo a vibrace zmizela. Teď se v menší míře objevuje ve 160km/h, ale už je to cítit jen v řízení. Tak nevím jestli mi neupadne předek, ale servis se tváří, že je vše v pořádku. Podle mě je tam něco v háji.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:50

to fordcosworth: Reklamoval jsem pozdě a věřil servisu, že to opraví. Pokud bych okamžitě řešil závady přes právníka, tak už bych měl nové auto. Já jsem ale měl jasné závady. Po těch 2letech se opravilo vše až na proměnlivý výkon motoru a vibrace přední nápravy ve 160km/h. Když Vás dva s DIMem sleduju, tak se do TDCi neženu za každou cenu. Počkám si ještě rok a uvidím. Buďto koupím Mondeo TDCi se slevou od FMC a nebo koupím něco jiného, třeba Picasso. Platit ročně 45tis. pojistku za Mondeo se mi nechce. A nebo se mi moje auto tak zalíbí, že si ho nechám a prodám ho, až doslouží. Dnes jsem ho dal na kontrolu po 45000km a dost mi vyrazila dech cena za ni: 7900,-Kč. Účtovat si 160,-Kč za výměnu vzduchového filtru je dost drzost! Taky litr oleje za 400,-Kč mi připadá hodně, ale je to možné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  17:37

Mně to dělá jen na elektronech , na orgig. plechach od Forda ne. Podezrival jsem uz lecos ( pneu, alu , silentbloky , polosu atd ... . Nakonec mi v mem pripade poradil chlapek z Allcaru, ze ford ma /dava jakesi podlozky u naboju kol, ktere jsou vestsi nez standartni a zapricinuji, ze alu nedosedne celou plochou a tudiz pak alu neni vystredeny. Orig. plechy od forda tam maji prostor. Dobry ne ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  16:37

« Schéma elektro

Vážení, nemáte někdo schéma elektriky v mondeu 1,6 r.v 95, nebo aspoň v kterémkoli jiném?
    Pokud ano, poskytněte mi prosím scan nebo fotokopii. Náklady samozřejmě uhradím. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  16:11

to DIM: traktorový zvuk tam trochu slyšet je, nakonec je to diesel. Taky mě to ze začátku rozčilovalo. Potom jsem si zvykl. Turbo s nastavitelnými lopatkami je v určitém režimu hlučnější. Nesleduj to, nic s tím nenaděláš, pust si nahlas rádio a vychutnávej zátah motoru. Hledej na tom autě ty lepší vlastnosti, jinak se z toho zblázníš. Podívej se na kutila: reklamuje a bez výsledku. Čau
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  15:50

A co to traktorové klepání, máš to tam nebo ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  15:33

to fordcosworth: Jestli jezdíš po okreskách 100, tak je spotřeba 6,4 super. Já mám benzín, tam je to jiné, ale diesel je strašně citlivý na polohu plynu, trochu přidáš nebo ubereš (ani to necítíš) a už letí spotřeba nahoru. Je to danné trochu divokou regulací výkonu u TD. Tam se to reguluje několika vstřiky, polohou lopatek turba a obtokovým ventilem. Do toho se míchá teplota a tlak vzduchu. Staré TD akorát měnily množství vstřikované nafta a tím to končilo. Občas se ještě hledělo na otáčky motoru. U C-R se dost složitě počítají předvstřiky a pak se to ještě zpětně měří. Proto ty propady a cukání. Proto ta citlivost na polohu plynu. Občas jezdím s Meganem a motorem C-R. Motor je dost hlučnej, ale na plyn reaguje zajímavě. Pokud šlapeš málo, tak udržuje rychlost, pokud ale chceš předjet, musíš hodně sešlápnout a motor velmi slušně zabere již od 1500ot. a vydrží až do 4500ot. Pokud máš chuť, zkus občas při jízdě pomalu ubírat plyn. Uvidíš, co to bude dělat. To rozpohybování motoru znám. Protože je spotřeba stále stejná, točím motor co se dá. Hezky od 1500-6500ot. a s plným plynem. Pokaždé ale zareaguje stejně. Uvidíme, co udělá spotřeba. Zatím je stejná. Akorát po delší jízdě pod plným plynem motor zdechne a nechce jet. Nějaké čidlo asi kecá. Jaký jsou v Mondeu 1.8Zetec čidla k ŘJ? Pokud vím, je tam lambda, MAF (teplota a množství vzduchu), teplota motoru, otáčky, poloha klapky(?), tlak benzínu je asi proti tlaku v sání stále stejný. Je tam ještě něco. Chystám se měřit množství paliva součtem doby po kterou jsou otevřené trysky, ale nemám čas to dodělat. Měřič doby je hotový, ale ještě nemám display nebo výstup do PC. Zkusil jsem motoru ubrat benzín, ale začne se cukat. Větší moment z něj asi nedostanu. Jedině zvednout plnící tlak nějakým turbem. Mám někde mechanické, ale je asi pro větší objem. Na to nemám čas.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…