Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

06.03.03  19:53

« Mondeo TD turnier

Nevíte někdo jak je široké Mondeo kombi roku výroby 1997/98. V katalogu je uvedena šíře 175 cm, ale kolik je to se zrcátky? Chci si tento vůz zakoupit, ale mám strach, abych se dostal do garáže :-) Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.03  15:03

« Re: Nové Mondeo TDCi Kombi.

Taky mám modrou metalízu a při pohledu z boku je to jak, kdybys ji vzal ocelovým kartáčem. Musíš jezdit do myčky s předmytím a dobrými kartáči. Ty by měly mít konce roztřepené a měly by umývat jen konci. Některé průtahové myčky to umí. Lak se mi myčkou zhoršuje i po 2letech od koupě. Prvních 6měsíců jsem auto myl ručně, ale pak už mi došla trpělivost. Mám další závadu na autě! Uvolnila se mi sedačka řidiče a celá se podemnou houpe. Prý jsou to vypadané nějaké válečky. Opěradlo sedadla má do strany vůli cca 10-15cm.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  20:33

Jakou máš barvu ?? Já mám tu modrou metalízi po první myčce taky pěkně sjetou..........
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  10:34

« Re: Podělanej den

Spirit_: To víš že ujel! Nikdy se mi to ještě nestalo a musím říct, že to byl šok. Vůbec nevím, co to bylo za typ vozu, to jsem si vůbec nestíhal všimnout. Jen jsem koukal kam se uklidit. Úzká silnice, vlevo stromy, vpravo škarpa a za ní svah a skála. Ten šílenec jel přímo do mě, od kol se mu kouřilo jak brzdil. Kdyř už jsem viděl, že dojde ke srážce, strhnul jsem to vpravo skrz škarpu, takže jsem jel levýma kolama po pravé krajnici a pravá kola jela už po svahu. Pode mnou byl hluboký příkop. Nevěřil bych, že to půjde. Nechtěl jsem zastavit, abych ještě vyjel a tak jsem jel dál a vrátil se na silnici. Dnes jsem byl v servisu a spodek je jen odřenej a promáčklá vana motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  08:46

commander: Jak stary mas lak? Kazdy lakyra ti rekne,
    ze lak zraje trebas i rok a po tudle dobu by ses k nemu mel
    chovat hooodne slusne (pouze rucni myti, hodne vody, zadna chemie).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.03  22:29

« Re: Podělanej den

kutil: Hlavne, ze ses zivej a zdravej - ten * asi nezastavil, co? Ja jsem zatim takovou smulu na vlastni kuzi nemel (kdyz nepocitam vlastni blbost), zatim jsem to vzdycky nejak vykouzlil, tisicere diky ABS a 2.0 16V, ale uz jsem taky videl par uplne zbytecnych smrtaku. Nejhorsi je, kdyz pitomec v nejake velke kare trefi celne skodovku, a pak sedi u krajnice s naplasti na ruce a nechapave zira na pohrebaky. Kdyby mazelka vozila dite v necem mensim, nez je mondeo, nemel bych z toho dobry pocit.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.03  19:05

« Podělanej den

Tak jsem byl dneska v Jablonci a přímo přede mnou se srazili dva volové. Jeden najel na hlavní a nepřidal. Druhý jel po hlavní a řítil se ve městě alespoň 90km/h. Ten ťuknul do toho co najžděl a ten se roztočil jak čamrda. Docela efektní úkaz. Bohužel to nebylo všechno. U Železného Brodu se proti mě vyřítil zpoza dodávky nějaký * a vytlačíl mě mimo silnici. Tak jsem Mondeo protáhl po břiše mezi kořeny a listím, projel jsem škarpou, vylít do protisvahu a vrátil se zpět. Zítra to beru do servisu, tak uvidíme. Takovým bych sebral řidičák na celý život. Se zbrojním pasem se dělají takový složitosti a řidičák se dá každýmu volovi. Požadoval bych psychotesty pro řidiče. Ti vidláci ze Semil jezdí hůř jak Pražáci. Co jsem čekal na policajty, trochu jsem pozoroval. 50% řidičů nesvítilo, do města se řítili snad stovkou. Předjížděli přes plnou čáru, no prostě děs! A ty vraky, co tam jezdí!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.03  17:38

Šmouhy od kartáčů je nic proti tomu, když mineš PŘELOŽENÝ NÁKLAĎÁK SE ŠTĚRKEM ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.03  17:01

Jo... tyk jsem poprve projel myckou :-( kurnik sopa, takhle * lak... a nic s tim nemuzu delat. Proc tam davaji tak tenkou vrstvu? Proc tam davaji tak mekkej lak?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.03  09:20

« Studený motor chcípá

Mám benzíňák 1,6 r.v. 95. Startuji v pohodě, ale jak sundám nohu z plynu, motor chcípne. Jak se motor zahřeje, je to O.K.. Nevíte někdo jak to odstranit? Dík. Aiki
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.03  10:22

« Spotřeba

Musel jsem rychle do Prahy a tak jsem jel brzda-plyn, co to dalo (silnice 150km/h a dálnice 185km/h). Pro zajímavost jsem spočítal spotřebu a byla 9litrů. To je jen o cca 0,5 litru proti mé běžné spotřebě, kdy se snažím jet hodně ekonomicky. Čím je ten malý rozdíl způsobený? Počítal jsem tak s 11-ti litry, protože jsem měl na střeše "rakev". Zjistil jsem, že nesmí otáčky klesnout pod 3500, potom to nechtělo zrychlovat. S počtem ujetých km se zhoršoval zátah motoru a po příjezdu do Prahy měl motor problém udržet volnoběh. Jel jsem Vrchlabí - Praha za cca 1hod. Zkusím držet otáčky mezi 2500 - 4500. Možná spotřeba klesne.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.03  22:41

« Re: Přesnost počítače spotřeby .

to DIM: spotřeba je normální kolem 7L. Nafta je dle mého zjištění různá, doporučuji čerpat u Benziny nebo Shelu a u větších čerpadel s nonstop provozem. Žádná aditiva nedávám. Rozdíl mezi naftou u těchto značek v ČR a u čerpadel v EU jsem nezaznamenal. U menších čerpadel v ČR s denním provozem, jsem slyšel, že vždy večer po zavíračce, nalejí do nádrží s naftou pár litrů vody ...
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.03  11:14

« Přesnost počítače spotřeby .

Máte někdo nějaké zkušenosti s přesností palubního počítače ? Dvakrát jsem to teď přepočítával, tak poprvé jsem podle PP vyjel jednu nádrž se spotřebou 6,7 l/100km, ale podle doplnění nádrže to bylo 6,99 , teď napodruhé bylo na PP 6,5 l/100, skutečná byla 6,91 l/100 Km. To je víc než 0,4 l na 100. Ale budiž, Ještě se zeptám na to, jestli máte nějaké zkušenosti s různou ropou :-) Je někde znatelný rozdíl ? V benzínech se všichni předháněli v aditivech, u nafty nic :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.03  09:02

« Ford Mondeo 1,8TD

Ahoj,mam dotaz u 1,8TD mi pri volnobehu kolisaj otacky jako by tam nekdo sedel a pridaval,filtry jsou OK. Jizdni vlastnosti v pohode.Jeste 1 otazka je v tom stejnej motor jako u Sierri 1,8TD?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  18:05

« Re: Obsah 2.5 V6

Kluci od forda tvrdi, ze je to ciste papirova zmena, ovsem potom dukladna, protoze stary udaj je vrtani 82,4 x zdvih 79,5 a objem 2544, nove pak 81,6x79,5 = 2495. Takze bud jsou tam ruzne pisty (jestli si vzpomenu, tak se schvalne zeptam), nebo nejsou, v konecnem dusledku je to stejne jedno, rozhodujici je udaj v TP. Jinak na ten motor jsem slysel dost rozdilne reference, pokud se k nemu clovek chova slusne, je to drzak, ale videl jsem auto, ve kterem ridic postupne odorovnal dva, pres pravidelny poctivy servis, v jednom mu vyskocila ojnice, druhy zadrel kratce po vymene. Taky o nem premyslim, ale nevim, jestli by me mel rad :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  14:10

« Re: Obsah 2.5 V6

to King_of_killers: taky jsem se o to zajímal, a změna obsahu byla někdy v roce 1999, nebo možná o rok dříve. Souviselo to s uvedením modelu ST200 které mělo obsah 2495 a za po nějaké dobe změnily i standarní 2,5 V6 z obsahu 2540 na obsah 2495. Podle mě to bylo stejně jen papírově - asi se FMC podařilo vyhodit toho VOLA co napsal tak hloupý obsah jako je 2540.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  13:04

« Re: Mondeo 4*4

To jsem si myslel taky! Proto jsem nevzal 2.0 TDDi..... Vzhledem k tomu, že to bylo jedno z posledních Mondeí model 2000, tak snad skutečně posbíraly díly co zbyly po továrně. Proto se děsím, co ještě je v autě blbě a kdy se to projeví. Proto jsem ho chtěl prodat, ale mám ho na leasing a ztráta by byla velká, respektive nemám 180tis. na to, abych předčasně ukončil leasing. Doufám, že mě lajdáctví u Forda nepřipraví o zdraví.
    Hned jak to půjde, tak ho prodám! Jen nevím, co koupit. Chtěl jsem diesel 4x4. Passat je drahý, Oktávka je malá. Tak asi nějakou ojetinu, abych neměl důvod si stěžovat.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.03  12:08

« Obsah 2.5 V6

Zdar pánové. Chtěl bych se zeptat jakej je obsah 2.5 V6 ve sterém Mondeu. Vždycky jsem si myslel, že cca 2540, ale už jsem viděl uvádět i 2495. Změnilo se to nějak v průběhu výroby? Z hlediska pov. ručení je to relativně podstatný. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  11:11

Tak si pomalu zvykám, jak se otepluje tak už teplota drží :-) , škoda jen, že je ten motor tak slyšet, to klepání a rezonance při sundání nohy z plynu mě berou radost z jinak velmi pohodlného podvozku a interiéru, spotřeba je víceméně pořád 6,7 l/100. Jen jsem asi neměl projet myčkou, na modré metalíze je okartáčování laku mnohem více vidět..........
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.03  10:25

« Re: Mondeo 4*4

to kutil: a nebo ti to auto vyrobili z vrácených reklamovaných dílů, protože takových závad jsem za 3 roky neměl ani na maželky 11 let staré Sieře. I u mého nového Mondea jsou to všechno jsou spíše dětské nemoci, u tvého bych očekával všechno již vychytané.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…