Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

09.04.04  15:34

« jo?

to tomcat - no pokud to při takovém stylu jízdy žere jen 11.7 tak to je myslím super, protože při ecojízdě cca 120 by měla být spotřeba cca poloviční.......
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.04  12:19

« Re: Re: stejně ale...

to RPG: 14 litrů může při správnym zacházení žrát i Fabie HTP. Já jsem měl STčko, což je žravější, než normální V6 a nejvyšší spotřebu na delší štreku jsem měl jednou přes Německo. Bylo to 11,7 a jel jsem s tim, co to šlo (i 250 tacho, jinak 180-200, pokud to šlo).
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.04  09:14

« pěkné, ale

není to Combi a cena přes 260tis se mi za "staré" Mondeo zdá už příliš vysoká - za 300tis už jsou "nová" Mondea a ta jsou přece jen trochu jinde........
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  23:18

« Re: Re: stejně ale...

a co třeba tohle
    [odkaz]%F3P%F3R~BmSB…
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  15:33

« Re: stejně ale...

petous píše dokonce cosi o 14ti litrech........??? Zatímco např. kutil tvrdí, že při stejném stylu jízdy žere 1.8, 2.0 i 2.5V6 stejně a že i s V6 se dá jezdit za 8 litrů. Tak nevím nevím. Je petous závodník a nebo kutil ecodriver? Já jsem sice spíš ecodriver, ale zase bych nerad, aby mne při snaze dostat spotřebu pod 10 litrů předjížděly Fabie HTP :o)
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.04  15:28

« stejně ale...

se té "lehce zvýšené" spotřeby V6 bojím. Teď jezdím Sierrou Combi 2.0 dohc - a ta jezdí za 6-8. Pokud by ta V6stka jezdila za 10-12, byl by to pro ně dost velkej nárůst :o).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  14:48

« Re: 2.5 V6

to RPG: Jojo, vyzkoušet a uvidět je pro výběr auta optimální metoda.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.04  14:12

« 2.5 V6

Je fakt, že ta V6 je jedinej motor převzatej beze změny do nového Mondea a to asi taky o něčem vypovídá.... Tak nevím nevím. Asi to fakt budu muset nejdřív vyzkoušet a pak uvidím...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  11:25

« Re: Re: Re: Mondeo Combi 2.0 Ghia

to smudla: 100% souhlas, těch pár kaček na benzínu za ten rozdíl bohatě stojí. Stačí si obě motorizace vyzkoušet, není třeba nic dodávat. Navíc ta V6 bude trvanlivější.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  10:47

« Re: Re: Mondeo Combi 2.0 Ghia

V6 je trochu výlučné auto, takže se zvýšenou cenou některých dílů musíš počítat, ale není to zase nějak tragické: sada př.kotoučů Lucas 2800,- , Textar přední desky 1600,- komplet spojka Luk 9-10.000. Než 2.0 tak radějí 2.5, je to moje zkušenost kterou ovšemo nikomu nenutím. Pojistka je stejná a spotřeba opravdu mírně zvýšená, s přihlédnutím k pocitu z jízdy je to jasná volba.
    Nehledě na to že V6 Ghia je vybavená tak že už ti tam v podstatě nic nechybí. Osobně si chválím třeba protiprokluz, v zimě to nemělo konkurenci.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  10:18

« Re: Mondeo Combi 2.0 Ghia

a nebo 2.5 Ghia - rok 2000, 92tis km za 199500,-. To taky nevypadá špatně.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.04  10:00

« Mondeo Combi 2.0 Ghia

Tak jsem prošel pár autobazarů a prohledával internet a ja fakt, že Mondea za cca 150tis jsou v dost žalostném stavu. Asi teda něco přidám, protože se mi zdá, že za cca 200tis už jsou kousky podstatně lepší. Koukám teď např. na www.tipcars.com a za 210 000,- je tam Combi Ghia 2.0 - 1999 - najeto 65tis (servisní knížka) - pokud to má ty kilometry, je to v podstatě nový auto. Asi bych volil něco takovýho. Z toho šetiválce mám trochu strach - jednak z spotřeby a jednak z toho jestli tam není spousta "speciálních" dílů, které jsou 2x dražší než u normálního Mondea (kotouče, destičky, spojka, tlumiče - nevím - jen mě to tak napadlo)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.04  12:16

« Re: Re: re: 2.5 x 2l

V6 měl u Mondea první generace 2 objemy: 2440ccm >:D a 2560ccm :-( - větší objem se dával od počátku výroby do prvního faceliftu, menší motor do faceliftu a ST.Co se pojistky týká, přijde mi to jako směšný argument, platím o cca 2.000,- ročně víc než u u motoru 1.8, s menším V6 vlezu do skupiny 1.9 až 2,5 !!!Pozor při koupi !!!
    Jezdím první generaci kombajna v Ghii a v LPG mi spotřeba kolísá mezi 10-13l/100km a to lehkou nohu rozhodně nemám.Přestavba vyšla se zapsáním do TP na cca 30.000,- kdo hodně jezdí, doporučuju.Na tomhle objemu a výkonu se těch 10% ztráty výkonu ztratí jako nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.04  08:11

« Re: re: 2.5 x 2l

to petous: ST200 má papírově stejnej objem, jako normální V6 a papírově vyšší spotřebu, pokud si to pamatuju dobře. Takový auto si člověk nepořizuje kvůli spotřebě, i když pak zjistí, že na to, jak to jede není nijak závratná.
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 06.04.04  22:34

« re: 2.5 x 2l

při shodném stylu jízdy možná tak o 1.5l, ale kdo si koupí 6ti válec tak ho asi moc šetřit nebude. 2l nijak nesvádí k ostřejší jízdě, tak se dá spotřeba držet na cca 9l, ale s 2.5 neni 14l žádnej problém. S ST200 jsem nejel, ale často nadupanější motor má větší účinnost, to znamená při stejném stylu jízdy menší spotřebu než zastaralejší motor, mám pocit, ale nevím to jistě, že STčko má dokonce menší objem, než 2500ccm, takže asi nemá zas tak moc podobné parametry jako obyč V6 a má i nižší pov. ručení, do toho bych šel přednostně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.04  22:31

« Re: Scorpio Combi 2.3 & Mondeo Combi 2.0

Za ty penize Mondeo Combi po faceliftu , realne sezenes za tyhle penize slusny rocniky 98-99 , na kombajn urcite 2.0L nebo 2.5V6 , nic horsiho nez Ghia nebrat :-) , pozor ,kombajn mel facelift pozdeji nez sedan a 5dv. (96)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.04  22:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koupě Mondea kolem 1995

Smudla : No my shitari s 1.8 benzinem sice jezdime pod 8l , zato ta dynamika (a povinny ruceni ) 2.5l-V6 tam proste neni :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  14:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Koupě Mondea kolem 1995

Mám zkušenost jak s 2.0 tak i s 2.5 v obou provedeních ( tedy menší a větší 2,5l ) a můžu odpovědně prohlásit, že spotřeba se liší o cca 1,5l, víc ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  11:53

« Re: Re: Re: Re: Koupě Mondea kolem 1995

to petous: S tou spotřebou u V6 bych to neviděl tak zle. S ST200 jsem jezdil v průměru asi tak za 10,5 a provoz jsem teda rozhodně nebrzdil. 2,0 mi žral asi tak o 1,5 l míň, ale jezdil jsem asi pomalejc.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.04  11:04

« Scorpio Combi 2.3 & Mondeo Combi 2.0

Ahoj,
    Jaký je Váš názor na výše uvedená auta? Které z nich byste si vybrali za cca 120-160 tis.? Díky všem za odpověď.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…