Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Re: MONDEO versus OCTAVIA
Na Passat mi sice nakonec nabídli slevu asi 70 tis Kč, ale Ford nabídl víc než dvakrát tolik......a je to víceméně nový model, Passat pomalu končí. Jestli není zakopaný pes v tom, že v podstatě všichni dealeři žijou ze servisu a ne z prodeje, takže vlastně Ford je v pohodě :-) -
« Re: MONDEO versus OCTAVIA
Když jsem kupoval Mondeo, tak jsem navštívíl i Škodovku a VW. U obou dealerů mě ale šokoval nezájem prodat! Žádné slevy, žádné podbízení, jakoby před prodejnou stál zástup koupěchtivých zájemců. Naopak u Forda se dealer mohl přetrhnout a byl velmi vstřícný. Měl jsem Mondeo TDCi půjčené na týden a byl jsem spokojen. Bohužel cena byla 830tis.Kč. Nakonec jsem tedy koupil benzín se slevou. Co mě ale dožralo, je přístup FMC při řešení reklamace vozu. Místo aby se k problému postalilo čelem, jen se zašívají a podle vykrucují. Ředitel se nechá zapírat jako malý kluk! -
« Re: MONDEO versus OCTAVIA
Detailista ti říkali ?? :-) Mně puntičkář !! :-) Jako by si vůbec neuvědomovali, že pokud někdo při přechodu ze Škodovky si ztěžuje na Forda, tak už si ho asi někdy těžko znovu koupí........No nic, nová Octávka tak brzo nebude a taky je potřeba počkat alespoň rok. Passat bude příští rok taky nový, takže je to dneska taky špatná investice, proto vyhrálo to Mondeo, ale motoricky moc vychytané není, pravda TDCi je na trhu jen pár měsíců.....Jinak Passat zas tak moc drahý není, v základu má mnohem víc....... -
« Re: MONDEO versus OCTAVIA
To DIM: Počkej po dvou letech. V autě mi snad věchno vrže, drnčí mi sloupek mezi dveřmi, podle toho, jak hraje rádio. Když projíždím zatáčku, tak na podvozku něco děsně vrže a klepe se mi řízení. Řízení se klepe i když jedu víc, jak 120km/h. Při otáčkách nad 3500 je benzínový motor hlučnější jak diesel. Ráno mi škube spojka, než se obrousí. Nejde pořádně řadit ani jedna rychlost, musím vždy čekat, až zapadne. Teď se mi kýve sedačka cca 10cm do strany (prý je to běžné a v pátek jdu na opravu). Začínají vrzat zadní dveře. Když je ukazatel paliva na 1/4, tak už musím dotankovat nebo to začne škytat. Oboje přední dveře jdou špatně otevírat. Je slyšet větší aerodinamický hluk než byl dříve (možná jak rovnali dveře). Když jsem byl Mondeo reklamovat, stálo u dealera nové a mělo křivé těsnění na okně a obrovskou slzu barvy na karosérii. Když jsem to dealerovi ukazoval, tak říkal, že jsem detailista !?!? Osobně taky čekám na novou Oktávku, chtěl bych TDI kombi 4x4. Passat je totiž moc drahej. -
« Re: TDCi - problémy při startování
to DIM: Taky by mě zajímalo, co by bylo důvodem na výměnu. Asi jen dobrý právník. Mluvil jsem kdysi s majitelem Focuse, ten si před každou záruční opravou nechal udělat odborný posudek od STK a odborného poradce a po třetí opravě je dal k soudu. Šlo to prý velmi rychle. Mě osobně říkali, že ani vadný motor není důvod na výměnu a že všechno jde opravit. Tak už 2roky opravuju. Už mě to na čase a dodatečných nákladech (ušlý zisk) stálo přes 200tis kč. Ford je pěkný šmejd a FMC jsou pěkný křiváci. Hlavně pan ředitel. -
« MONDEO versus OCTAVIA
Jo, ladoH, už jsem změnil značku. A můžu ti v klidu říct, že Octávka je zpracováním skvělé auto a mé nové Mondeo TDCi Ghia má možná některé detaily lepší ( sedadla, ovládače topení a klimatizace, vnitřní osvětlení ) ale celkově například gumová těsnění, obložení interiéru a pod. jsou u Fordu spíš horší.........a to stojí to auto mnohem víc. Samozřejmě, prostor na sedadlech i v kufru je nesrovantelně větší a díky velikosti podvozku i jízdní dojmy jsou lepší. Ale jak vyjede nová Octávia na větším šasi, tak je třeba rok počkat než se vychytají mouchy a rád se vrátím......a to tak vyjde na ty tři roky, co mi bude trvat splácení..... -
« Re: TDCi - problémy při startování
DIME myslel jsem,že vlastníš Octavii.Už jsi změnil
značku?Jo a jak jsem psal o tom Mondeu 1,8TD tak
jsem ho nevzal,zašel jsem se na něj mrknout po ránu když bylo -4 a motor naskočil až při třetím žhavení.Na to nejsem zvyklej moje Filcka i při
-20 chytá na poprvé. -
« Re: TDCi - problémy při startování
To co popisuješ, se mi stalo jednou, když to bylo úplně nové, venku asi -7 C. Měl jsem pocit, že jsem startoval krátce, motor nenaskočil, tak jsem musel znovu vypnout klíček, nažhavit podle kontrolky a pak to nenaskočilo ale začala blikat kontrolka žhavení.....Tak jsem počkal asi 10 sekund, a pak to naskočilo normálně. Kutile, mě by zajímalo, za jaké závady jim někdo vyměnil celé auto. Mně se nelíbí kolísání teploty motory ve studeném počasí a motor je při nízkých venkovních teplotách i o poznání hlučnější........a celkově mi připadá auto dost hlučné, dílenské zpracování nic moc..... Jo a ještě jedna věc : především na 5 stupeň v rychlosti kolem 120 km/h v záběru se ozývá valivý, svištivý, bzučivý vysoký tón. Napřed jsem si myslel, že je to zimními Savami, ale když trochu přitlačím na řadící páku zvuk mizí a nebo se změní... Je možné, že by to byly synchrony ?? -
« Re: potahy
Ja s koupil "univerzaly" od firma Cappa ucene pro Ford Mondeo. Predni potahy byly kratky - anatomie sedacky vypadala asi jako kdybych si tam dal stare skladaci kresilko, nas*alo me to, ale rikal jsem si, ze se to treba vytahne (nevytahne), pak jsem presel na zadni sedacku a tam jsem skoncil. Kdyz jsem natahnul na uzsi operadlo ten fusak a zjistil, ze
a) je taky kratky
b) je o 5 cm na kazde strane uzsi,
takze cerny silon, ktery ma byt kolem zadni casti je vic na strane kde se okamzite prodre nez tam kde ma byt.
Reklamoval jsem to v Tescu a vyrobce (Cappa) mi to vratil s papirem, ze reklamuje pouze nove zbozi a ne takove, ktere jiz bylo pouzito a jsou v nem diry (pro operku hlavy, jak je popsano v manualu jako prvni krok). Tak se uz tesim na pondeli - btw, zitra to tam znova navliknu a udelam takovou hezkou reklamni fotostranecku, aby se jim ta reklamace lip rozmyslela... :o)))