Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

20.05.03  22:01

« Problémy s rádiem Ford 5000

Ahoj, tak se mi objevila další závada. Pokud mám zapnuté zapalování a rádio, tak hraje. Pokud vypnu zapalování tak přestane hrát. Pokud ho zapnu, tak začne hrát i když je vytažený klíček ze zapalování. To je vše v pohodě (i když dealer tvrdí, že při vytaženém klíčku rádio hrát nemůže !?!?!??!). Problém je ale s tim, že když jedu hraju, potom vypnu zapalování (rádio se vypne) vystoupím, zamknu a odcházím a najednou se rádio zase samo zapne!!!! Je to jak v blázinci. Nevíte co s tím?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  12:34

« Re: Palubní počítač

zetec2.0: Jedná se o malé zařízené osazené jednočipovým mikroprocesorem, pamětí, zobrazovací jednotkou a čtyřmi tlačítky. Vstupy jsou ujetá dráha měřená snímačem na bowdenu rychloměru a doba otevření vstřikovacích ventilů. Z toho pak spočítáš celkovou dobu otevření všech ventilů za určitý čas a z toho pak dáš dohromady ostatní. Mám i schéma a program, ale nemám na to čas.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  20:19

« Re: Palubní počítač

Bohužel o žádném palubním počítači nevím, ale měl bych taky možný zájem. Ty píšeš, že máš návod jak ho postavit. Kde jsi tento návod našel? Docela by mě zajímalo jak ho amatérsky udělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  18:30

« Re: Řazení

Zákony jsou pro ty , co je nechtějí dodržovat. Tady nikoho nesere, jak se na něj dívá třeba soused, nikoho nesere a nikomu nedojde, že dodržováním rychlosti třeba uprostřed sídliště chrání ne sebe , ale ty ostatní, děcka na kolech.........tady je machr jen ten, kdo s těmi policajty ( soudci atd.) nějak vy...., a ostatní ho nezajímá. Jen ať se mu ty socky nepletou do cesty. Není chyba v zákonech, je chyba v lidech, každý napřed u sebe . V Německu člověk málem nepotká policajta a jezdí se tam ohleduplně. Tady je policejní felda co chvíli, a stejně si každý dělá co chce. Jo jo, čím zaostalejší stát, tím více policajtů !!! To jsem se ale nervnul......
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.03  21:06

« Palubní počítač

Nevíte, jestli se dá sehnat palubní počítač do Mondea 1999? Ti pitomci ho montovali jen do Ghii a ně v Trendu docela chybí. Hledal jsem nějaký neznačkový, ale našel jsem jen návod jak ho postavit. Ne že bych to neuměl, ale nemám na to čas.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  16:09

Spirit_: Souhlasím, ale je právě na lidech-zákaznících a nedali se! Pokud vím, je ve světe ochrana žákazníka na mnohem vyšší úrovni. Bohužel, pokud to naši posranci se zákony myslí tak, jak to udělali s prodloužením záruky na 2 roky, tak je to stejne v pr.... Většinou jsou práva zákazníka chráněna státní nebo nezávislou organizací (její činnost je hrazena z daní) a tato organizace zastupuje zákazníka v případě soudních sporů nebo přímo spory vede za zákazníka. Je jasné, že nestačí jen zákony vymýšlet, ale také zajistit jejich dodržování a případný postih. Sám jsem se stal poškozeným z důvodu neplnění povinností Komise pro cenné papíry (státem vytvořená a placená organizace). Další státem vytvožená a placená organizace - garanční fond - již přes rok nedodržela zákon a nevyplatila mi pojistné. Problém je v tom, že ten * Špidla i když má (zákonem danné) půjčit tomuto fondu peníze, tak je nepůjčí a jen se směje. K čemu jsou zákony, když ti co je vymyslí, je potom nedodržují.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  12:53

« Re: ach jo

:-)). Na tom neco je, ale ten zatraceny technicky pokrok tim stejne nezastavis :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  12:49

kutil: Jasne, ale udelaji to tak, ze vymeni 10 nemcu u pasu za 6 turku :-). Rozhodne nebudou kvuli tomu konstruovat poruchovejsi agregaty. I kdyz i v konstrukci se vyvazuji vyrobni naklady s kvalitou, ale ta mez je dost vysoka (mluvime o stredni tride). Cas od casu nejaky "nepodarok" je v toleranci, blby je, kdyz se jich sejde vic a zrovna ve tvem aute :-(. BTW, to mi pripomelo Kola od Haileye. Ale fakt nema vyznam se tim nechat vytacet, me kdysi zednici totalne zprasili obklady v koupelne, dohadoval jsem se s nimi 4 mesice o prachy a nakonec to jina firma po nich taky neudelala nijak super, ale uz me to bylo jedno, protoze jsem nemel silu se s nimi hadat a potreboval jsem bydlet. A tak je to proste se vsim, az na velmi ridke vyjimky. Kdyz to vezmu zpetne, tak ta zkusenost byla k nezaplaceni.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.03  10:07

« ach jo

.... ja se snad vratim zpatky ke starymu favoritu. Spotreba stejna, LPG za hubicku, zadny problemy s vodni pumpou a kdyz, tak se to necha opravit klidne na ulici a za par supu...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  07:45

« Re: vodni cerpadlo

Při výměně rozvoďáku u TD´97 mě v každé neautorizované dílně doporučovali vyměnit všechny kladky a hlavně vodní pumpu!!! Prý se to vždy po výměně rozvoďáku začne * (že prý změna tahů nového řemene). Zajímavé je, že u Forda mě do tohohle netlačili, jen vyměnit rozvoďák a jednu kladku. Vzhledem k tomu, že to byla výměna po 60tis. (tedy první), nechal jsem tu pumpu a kladky až na 120 tis. Doufám, že se mi to taky teď nevysere....
    Jinak otec koupil starší mondeo s 250tis. a hned nechal vyměnit rozvoďák, vyděl jsem to rozdělaný a bylo znatelné pronikání kapaliny u vodní pumpy - takže to nechal hned vyměnit (cca 3000,- jen za pumpu).
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  22:33

to Spirit_: Znáš teorie o snižování výrobních nákladů na úkor kvality a zákazníka? Těmi se řídí i Ford. Kdysi jsem jednu takovou viděl a tam přímo stálo: Při současné poruchovosti 6% si můžeme dovolit zvýšit tuto poruchovost o 4% (na 10%) a tím snížit výrobní náklady o 20%. Tak tomu říkám příklad ze života.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  20:11

Pokud to s meziplynem radi i studene spravne, tak to IMHO ma neco spolecneho se synchronizaci, vlastne jeste by mohlo zlobit vypinani spojky. Mozna by pomohl nejaky lepsi olej do prevodovky, ale pokud se s tim da naucit jezdit, tak ja osobne bych to proste pri razeni setril a dal to neresil, je to uz prece starsi auto. Jinak jsem jezdil i s mondeem se 370 tkm a radilo to v pohode, ta prevodvka rozhodne par set tkm musi v pohode vydrzet, je na to stavena - on pan Ford delal auta uz v dobe, kdy vetsina ostatnich jeste tahala kacera. Samozrejme to nijak nevylucuje vyrobni zmetek, nebo necitliveho predchoziho ridice, ale vyjimky se najdou vzdy a vsude :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  19:55

Me tedy ne (zato mi zahadne zmizelo tesneni ze serva, taky sranda - mechanik me proklinal jeste pri pristi navsteve :-)), ale v autorizovanem servisu ford by mela byt cela prace tak 1500, + material. Rozvodovy remen se musi sundat (mozna u nekterych modelu se to da nejak vyklickovat systemem "jezek v kleci", ale nevim jak zrovna u tohohle). Kdyz se sunda rozvodak, tak podle forda se musi vzdy vymenit za novy (pry kvuli tomu, ze pouzity rozvodak uz nejde predepsanym postupem spravne napnout), takze skoro novy je sice pouzitelny, ale bez zaruky. Co se tyka cen, tak doporucuju mrknout na seznam autorizovanych servisu a pro kontrolu zavolat do nejakeho v Dolnich Kotehulkach a poptat se na ceny, pripadne casy oprav, to by melo +- sedet.
  • 00 Reagovat !

foto

06.05.03  16:58

« vodni cerpadlo

PAnove, komu z vas uz tohle odeslo? Kolik stala oprava? Kde jste si to nechali delat? Fordi servis si rovnou rekl o vic penez nez jsme vubec byl ochoten pripustit.....
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  08:27

Co se týká historie auta, tak je dotáhlé z CH.Tam najezdilo asi 45000km a bylo bouchlé na levý bok-nic strašného jen plechy, přední náprava+Airbagy O.k (on si ho totiž nechal dotáhnout kámoš)U nás s ním u nás najezdil 50000km. Chtěl si kupovat Omegu TD tak jsem ho od něj při 98000 koupil. Teď mám najeto 141000km. Ze švýcar byla servisní knížka, ale kámoš ho nechal spravit a servisovat v neautorizovaném servisu(měnil jen přední tlumiče,brzdové obložení a olej).Já zatím jezdím bez nehody, jen proražený chladič od zajíce. S tím řezením se mi zdá, že na vině nebudou úplně synchrony,protože v tomto počasí je to celkem O.K. Myslím že "Fordíci" nějak nepočítali s tepelnou roztažností nebo něco takového.V servise mi říkali,že u Focusu už tento problém není(tak nevím jestli tím chtěli říct ať si koupím radši Focuse).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  19:34

to Spirit_: Hned od prodeje nešla řadit dvojka(prostě tam bez meziplynu nešla) a špatně šla trojka (někdy řvaly zuby i při spojce na podlaze). Taky mi při řazení pětky občas uvízla páka mezi 3kou a 5kou a musel jsem na neutrál a zkusit to znovu. Všechno se oběhalo, ale ta dvojka stále zlobí. Chtěl jsem převodovku vyměnit, ale přijel expert od FMC a řekl, že je v pořádku (prostě řadil pomalu jak u autobusu a jen nahoru). V servisu mi řekli, že ji mohou rozebrat zkontrolovat a složit. S tím mám ale velmi špatné zkušenosti při opravě LP dveří, kdy to bylo po každé opravě horší a horší. Už mám strach nechat si ve voze něco dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  14:20

Proc mam sakra menit skoro uplne novy (4000km jety) rozvodovy remen kvuli vymene vodni pumpy? Dopr.... zatraceny fordi. jedno tesneni za 80.- a oni si reknou za tu vymenu skoro 10.000.-
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  09:49

kutil: to vypada, ze od tebe chteji mit rychle pokoj a bez prace - prevodovka je spatne zkonstruovana (po 7mi letech vyroby!), synchrony odchazeji po par desitkach tisic. Me to prijde, ze bud neumi, nebo nechteji a tak si hlavne kryjou zada.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  09:44

Za studena je to trochu tuzsi, obzvlast v mrazech, to obcas meziplyn pouziju, ale jinak to celkem jde - nebo uz jsem se prizpusobil. To bych videl na slabsi synchronny (tak se k nim chovam slusne, taky uz maji 270tkm), mechanici od forda strasi i spojkou na odchodu - ale odchazi uz 40tkm. Co se tyka tech tahel, tak pokud nemas zniceny nejaky silentblok u prevodovky, nebo motoru, a tohle soustroji je ve spravne poloze, tak to funguje bez problemu. Ono jde podle konstrukce prevodovky a razeni spis o ten subjektivni pocit, treba VW maji takove tvrde, strohe razeni (obzvlast, kdyz je nove), uplne citis, jak tam ta rychlost "skoci", fordy jsou spis mekci - ale radi presne oboje. BTW, kolik mas najeto a co vis o historii auta?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  08:35

Ano, mám také velké prolémy s řazením dvojky.
    Protože to je u mého vozu od pořízení nového, reklamoval jsem to u prodejce. Dvojka mi nešla řadit jinak než s opakovaným meziplynem. Bohužel je to prý konstrukční vada a celá převodovka nestojí za moc. Prý by to rozebrali, ale nepomůže to. Mě se to po 50tis.km trošku zlepšilo. Taky mě upozornili, že dost často odchází synchron u 3ky a časem i u ostatních rychlostí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…