Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Nové Mondeo
Přímo od lidí od Forda. Zeptej se svého dealera, kolik vozů s TDCi už stáhli na přeprogramování. Zkusím zjistit více, ale vzhledem k tomu, že mám jen benzín 1.8, tak mě to až tak netrápí. Ale zajímá mě to spíše z odborného hlediska. Několik let jsem ve vývoji SW pro ŘJ dělal a vím jaké jsou s tím problémy. -
« Re: Nové Mondeo
Mám info, že Ford má velké problémy s TDCi motory. Jedná se o všechny čtyři typy:
1.4, 1.6, 1.8, 2.0
V software řídící jednotky jsou chyby a u motorů odcházejí jednotlivé vstřiky. Většinou odejde jeden (přestane jít jeden válec) a tak si tě pozvou na přehrátí SW. Odjedeš v pohodě a za 14-dní odejde jinej. Nejdřív to Ford svaloval na naftu, ale motory VW PD problémy nemají a tak nakonec Ford přiznal svoji chybu a snaží se ji opravit. Zatím nevím, zda jde jen o SW, nebo také o nějaké díly (čerpadlo, vstřiky apod.). -
« Re: FORD MONDEO FACE LIFT 2003 ??
Ano, má se v tomto roce objevit nové Mondeo. Bude se jednat o drobné změny přední masky a interiéru. Očekává se někdy v létě. Taky jsem se ptal na C-MAX, ale jsou s ním problémy, bude až ke konci roku. Potřebuju něco vyššího jak Mondeo. -
« Problémy s rádiem Ford 5000
Ahoj, tak se mi objevila další závada. Pokud mám zapnuté zapalování a rádio, tak hraje. Pokud vypnu zapalování tak přestane hrát. Pokud ho zapnu, tak začne hrát i když je vytažený klíček ze zapalování. To je vše v pohodě (i když dealer tvrdí, že při vytaženém klíčku rádio hrát nemůže !?!?!??!). Problém je ale s tim, že když jedu hraju, potom vypnu zapalování (rádio se vypne) vystoupím, zamknu a odcházím a najednou se rádio zase samo zapne!!!! Je to jak v blázinci. Nevíte co s tím? -
« Re: Palubní počítač
zetec2.0: Jedná se o malé zařízené osazené jednočipovým mikroprocesorem, pamětí, zobrazovací jednotkou a čtyřmi tlačítky. Vstupy jsou ujetá dráha měřená snímačem na bowdenu rychloměru a doba otevření vstřikovacích ventilů. Z toho pak spočítáš celkovou dobu otevření všech ventilů za určitý čas a z toho pak dáš dohromady ostatní. Mám i schéma a program, ale nemám na to čas. -
« Re: Řazení
Zákony jsou pro ty , co je nechtějí dodržovat. Tady nikoho nesere, jak se na něj dívá třeba soused, nikoho nesere a nikomu nedojde, že dodržováním rychlosti třeba uprostřed sídliště chrání ne sebe , ale ty ostatní, děcka na kolech.........tady je machr jen ten, kdo s těmi policajty ( soudci atd.) nějak vy...., a ostatní ho nezajímá. Jen ať se mu ty socky nepletou do cesty. Není chyba v zákonech, je chyba v lidech, každý napřed u sebe . V Německu člověk málem nepotká policajta a jezdí se tam ohleduplně. Tady je policejní felda co chvíli, a stejně si každý dělá co chce. Jo jo, čím zaostalejší stát, tím více policajtů !!! To jsem se ale nervnul...... -
« Re: Řazení
Spirit_: Souhlasím, ale je právě na lidech-zákaznících a nedali se! Pokud vím, je ve světe ochrana žákazníka na mnohem vyšší úrovni. Bohužel, pokud to naši posranci se zákony myslí tak, jak to udělali s prodloužením záruky na 2 roky, tak je to stejne v pr.... Většinou jsou práva zákazníka chráněna státní nebo nezávislou organizací (její činnost je hrazena z daní) a tato organizace zastupuje zákazníka v případě soudních sporů nebo přímo spory vede za zákazníka. Je jasné, že nestačí jen zákony vymýšlet, ale také zajistit jejich dodržování a případný postih. Sám jsem se stal poškozeným z důvodu neplnění povinností Komise pro cenné papíry (státem vytvořená a placená organizace). Další státem vytvožená a placená organizace - garanční fond - již přes rok nedodržela zákon a nevyplatila mi pojistné. Problém je v tom, že ten * Špidla i když má (zákonem danné) půjčit tomuto fondu peníze, tak je nepůjčí a jen se směje. K čemu jsou zákony, když ti co je vymyslí, je potom nedodržují.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!