Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Problemy se SW u TDCi
To ctenar: Otázku, proč neumí výrobci naprogramovat ŘJ, tak jako tuningové firmy si pokládá skoro každý. Údajně je to dáno emisními normami nebo životností motorů nebo povinným ročením, protože v některých zemích se platí podle výkonu a ne podle objemu. Ptal jsem se na to i u Forda a prý se tovární SW programuje pro splnění emisí, dlouhou životnost, plynulý běh motoru a optimální starty. Ptal jsem se i na spotřebu, ale tomu se vyhýbali. Kolega si nechal přečipovat Renault a tvrdí, že auto jede o 50% líp, spotřeba je o 1/2 litru nižší a maximálka o 30km/h vyšší. Tuningové firmy to buď řeší složitější ŘJ nebo vícevrstvými mapami a více konstantami a nebo prostě jen přidají naftu (to je to prasácký řešení). U toho Renaulta to bylo tak, že úpravce stáhnul aktuální SW z vozu, poslal ho mailem ladičům a ti ho do 10min poslali zpět upravený. Úpravce ho pak jen nahrál zpět. Z toho si můžeš udělat obrázek, jak moc se SW liší. -
« Problemy se SW u TDCi
Měl jsem problém se startováním a občasným škubáním motoru při akceleraci. Před 2 měsíci mi u Forda přeprogramovali SW u ŘJ a mám pokoj, no a auto citelně lépe jede (hladší náběh výkonu, zdá se i tižší, žádné problémy se startováním).
Zajímalo by mě, proč nejsou u Forda schopni udělat pořádný SW, a nakolik se liší takový SW dodávaný v rámci tuningu od Wolfa, který zvedne výkon a krouták u TDCi o cca 20%, tj. proč něco podobného není sakra schopen nabídnout rovnou Ford?? -
« Re: Nové Mondeo
Přímo od lidí od Forda. Zeptej se svého dealera, kolik vozů s TDCi už stáhli na přeprogramování. Zkusím zjistit více, ale vzhledem k tomu, že mám jen benzín 1.8, tak mě to až tak netrápí. Ale zajímá mě to spíše z odborného hlediska. Několik let jsem ve vývoji SW pro ŘJ dělal a vím jaké jsou s tím problémy. -
« Re: Nové Mondeo
Mám info, že Ford má velké problémy s TDCi motory. Jedná se o všechny čtyři typy:
1.4, 1.6, 1.8, 2.0
V software řídící jednotky jsou chyby a u motorů odcházejí jednotlivé vstřiky. Většinou odejde jeden (přestane jít jeden válec) a tak si tě pozvou na přehrátí SW. Odjedeš v pohodě a za 14-dní odejde jinej. Nejdřív to Ford svaloval na naftu, ale motory VW PD problémy nemají a tak nakonec Ford přiznal svoji chybu a snaží se ji opravit. Zatím nevím, zda jde jen o SW, nebo také o nějaké díly (čerpadlo, vstřiky apod.). -
« Re: FORD MONDEO FACE LIFT 2003 ??
Ano, má se v tomto roce objevit nové Mondeo. Bude se jednat o drobné změny přední masky a interiéru. Očekává se někdy v létě. Taky jsem se ptal na C-MAX, ale jsou s ním problémy, bude až ke konci roku. Potřebuju něco vyššího jak Mondeo.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!