Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

02.06.03  11:14

« a je to v *

Vazeni, co vsechno se posere pri pretrzeni rozvodoveho remene u mondea 1.8TD? Kolik priblizne stoji oprava v nejhorsim pripade (tj zlikvidovana hlava)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.03  08:23

« Re: Ford Fusion

To ctenar: Fusion je moc pěkný, ale co jsem se ptal tak byly problémy se stabilitou vozu a nakláněním (první řada nemohla mít zahrádku). Také prý TDCi jede jen do 100km/h a pak je to bída. Prý by se hodil spíše 1.6TDCi nebo přečip.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.03  08:21

« Re: Problemy se SW u TDCi

To ctenar: Otázku, proč neumí výrobci naprogramovat ŘJ, tak jako tuningové firmy si pokládá skoro každý. Údajně je to dáno emisními normami nebo životností motorů nebo povinným ročením, protože v některých zemích se platí podle výkonu a ne podle objemu. Ptal jsem se na to i u Forda a prý se tovární SW programuje pro splnění emisí, dlouhou životnost, plynulý běh motoru a optimální starty. Ptal jsem se i na spotřebu, ale tomu se vyhýbali. Kolega si nechal přečipovat Renault a tvrdí, že auto jede o 50% líp, spotřeba je o 1/2 litru nižší a maximálka o 30km/h vyšší. Tuningové firmy to buď řeší složitější ŘJ nebo vícevrstvými mapami a více konstantami a nebo prostě jen přidají naftu (to je to prasácký řešení). U toho Renaulta to bylo tak, že úpravce stáhnul aktuální SW z vozu, poslal ho mailem ladičům a ti ho do 10min poslali zpět upravený. Úpravce ho pak jen nahrál zpět. Z toho si můžeš udělat obrázek, jak moc se SW liší.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.03  15:35

« Re: Diesel palivo?

takze viz www.autorevue.cz/Magazin/Ar.asp?ARI=2143…
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.03  15:34

« Diesel palivo?

Pouze pro zajimavost - viz hodne zajimavy clanek o novych typech dieselu (Aral Superdiesel vs. Shell Extradiesel, ostatni "starsi" typy dieselu).
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.03  15:28

« Ford Fusion

Chtěl bych se zeptat, zda-li má někdo s tímto novým Fordem zkušenosti? Něco podobného by se mi líbilo pro manželku, malé prostorné autičko do městského provozu, tj. jaké jsou Vaše postřehy s používáním??
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.03  15:23

« Problemy se SW u TDCi

Měl jsem problém se startováním a občasným škubáním motoru při akceleraci. Před 2 měsíci mi u Forda přeprogramovali SW u ŘJ a mám pokoj, no a auto citelně lépe jede (hladší náběh výkonu, zdá se i tižší, žádné problémy se startováním).
    Zajímalo by mě, proč nejsou u Forda schopni udělat pořádný SW, a nakolik se liší takový SW dodávaný v rámci tuningu od Wolfa, který zvedne výkon a krouták u TDCi o cca 20%, tj. proč něco podobného není sakra schopen nabídnout rovnou Ford??
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  17:00

« Re: Nové Mondeo

Přímo od lidí od Forda. Zeptej se svého dealera, kolik vozů s TDCi už stáhli na přeprogramování. Zkusím zjistit více, ale vzhledem k tomu, že mám jen benzín 1.8, tak mě to až tak netrápí. Ale zajímá mě to spíše z odborného hlediska. Několik let jsem ve vývoji SW pro ŘJ dělal a vím jaké jsou s tím problémy.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  16:12

Odkud to máš ??
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  12:44

POZOR, předchozí info bylo chybné, problémy jsou jen s TDCi 2.0
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  12:22

Mám info, že Ford má velké problémy s TDCi motory. Jedná se o všechny čtyři typy:

1.4, 1.6, 1.8, 2.0

V software řídící jednotky jsou chyby a u motorů odcházejí jednotlivé vstřiky. Většinou odejde jeden (přestane jít jeden válec) a tak si tě pozvou na přehrátí SW. Odjedeš v pohodě a za 14-dní odejde jinej. Nejdřív to Ford svaloval na naftu, ale motory VW PD problémy nemají a tak nakonec Ford přiznal svoji chybu a snaží se ji opravit. Zatím nevím, zda jde jen o SW, nebo také o nějaké díly (čerpadlo, vstřiky apod.).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  10:47

Nová přední mřížka, sériově více vybavení, ......no budiž, ale úprava vstřiku a motoru proti hluku při studených startech, to bych přivítal :-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.03  09:45

Viz clanek v Autoexpressu:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.03  21:48

Mrkněte se na

[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.03  21:47

« Nové Mondeo

Mrkněte se na

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.03  09:57

« Re: Problémy s rádiem Ford 5000

Jde spustit na jednu hodinu........což při spuštění avizuje na dispeji. Pak se vypne a můžeš ho zase znovu spustit.......na hodinu. Připadá mi to lepší než v Octávce, kde bez klíče prostě nehrálo a basta.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  12:20

DIM: A když máš vytažený klíček ze zapalování, jde ti rádio pustit? Mě totiž jde.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.03  12:19

« Re: FORD MONDEO FACE LIFT 2003 ??

Ano, má se v tomto roce objevit nové Mondeo. Bude se jednat o drobné změny přední masky a interiéru. Očekává se někdy v létě. Taky jsem se ptal na C-MAX, ale jsou s ním problémy, bude až ke konci roku. Potřebuju něco vyššího jak Mondeo.
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.03  11:05

« FORD MONDEO FACE LIFT 2003 ??

Víte o tom něco ??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  18:32

Mě rádio vypne když vypnu klíček ale když ho znovu zapnu, objeví se napřed nápis 1 HOURS a pak začne zase hrát, předpokládám že po té hodině se vypne samo........
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…