Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: KLIMA
Mitsi: to byl pokus o cerny humor. On ne kazdy je ochoten investovat do auta s trzni hodnotou neco pres 100.000,- radove desitky tisic za opravu neceho, bez ceho se da normalne jezdit - a navic pri pripadnem prodeji se mu ta investice samozrejme zdaleka nevrati. Takhle to resil znamy u mazdy 626 - odesel kompresor, oprava cca 25.000,-, takze prohlasil: "odpojte to, ja si radeji stahnu okynko". Rozdil v trzni cene auta s klimou a bez ni je velmi maly :-(.
BTW, nevim, jak u forda, ale u jinych aut je stresni okno porad lepsi, nez vubec nic - ale uznavam, ze na to muzes mit jiny nazor. -
"-- skrytý --" 31.07.03 18:03
No fuj! Doporučovat někomu, aby si místo spravení klimy nechal namontovat střešní okno, to je opravu síla! Z mnoha mých vozů měly dva "originál" střešní okno z výroby (elektricky výklopné a posuvné sklo), pod ním odsunovatelný díl čalounění stropu) a téměř nikdy jsem to nepoužil, protože je to k ničemu. Jeden z těch vozů jsem dokonce prodal právě proto, že neměl klimu... -
Prorezl odlucovac vhlkosti (takovy valcovy bazmek u LP svetla) - novy cca 3.600,- (+ samozrejme cena naplneni klimy). Projevovalo se to tak, ze kompresor sepnul a protoze chladici medium nemelo dostatecny tlak (ale nejaky tlak tam byl), tak hned zase vypnul. Nejvetsi sranda byla, ze na to prisli az napodruhe, nejdriv mi jenom znovunaplnili medium - ale na to druhe plneni jsem mel velmi slusnou cenu. V tvem pripade to pri velkem stesti muze byt jenom spatne napnuty remen (prece jenom, klima to docela zatizi), jinak to smrdi kompresorem (ale jestli nebyl hlucny - nemlatil - uz pred tim, tak snad ne), bud jenom spojka, nebo cely a cenu radsi nechtej vedet, prakticky nikdo to nespravuje, takze od 15.000,- nahoru - to vyjde levneji dokoupit stresni okno :-(. Ale zkus zmasirovat ten servis, kde ti menili tu kladku, sice ti to urcite neuznaji jako svou chybu, ale mohli by ti aspon udelat slusnou cenu opravy. Idealni je, kdyz se na to podiva clovek, ktery ty klimy plni, ten ma vetsinou celkem jasno.
BTW, pokud klimu nezapnes, tak se tam toci jenom polovina elektromagneticke spojky, takze tam vlastne nema co vyt. -
« KLIMA
SPIRIT: co ti zdechlo? ja ji mam taky mrtvou - chcipla mi, bestie asi na neco zadreneho, protoze furt slapala v pohode, pak jsem nechal vymenit napinaci kaldku, ktera se "uklepala" a po dvaceti minutach to najednou zacalo vyt jak kdyby se tam neco zadrelo, ale jen kdyz ji zapnu... Co s tim muze byt? kolik stoji oprava? -
"-- skrytý --" 28.07.03 18:50
« Re: Mondeo Duratec 2.5
Mam mondeo zetec 1.8 cca 85kw, a na rozdil od predchozich aut z Wolfsburgu je 5ka hoooodne zdlouha zprevodovana, takze kdyz nepodchytim kopce na D1 brzy, padne mi to na 5ku i na 120 .Nicmene , kdyz dam za 4, klidne to jede i 160 ... Tu 2.5V6 ma muj znamej a rozhodne si na nedostatek vykonu nestezuje , mohla by to byt ridici jednotka, pripadne nejake z cidlel k ni pripojenych .... drzim palce - kazdopadne co do poctu tech 2.5 benzinu jezdi relativne malo v porovnani s 1.8 a 2.0, takze zkusenosti v uz dost stupidnich Ford servisech budou chybet :-( -
No moja Mazda nastastie neni Mondeo (po tom, co si citam o trampotach kutila som rad, ze som lakaniu Mondea odolal a opat vsadil na japonsku kvalitu ;)) a preto ma moja Mazdicka motor 2.0 ;))) no nic, kazdopadne Ti drzim palce, nech je to nejaka banalitka a nech to mas co najskor a co najlacnejsie odstranene ;)) -
115 koni, to bude 1.8, co? Ja jsem v tom dvoulitru hned na zacatku zkusil nejake cistici aditivum a zadnou zmenu jsem samozrejme nepostrehl :-). Ale mozna to nejaky vliv melo, casem jsem si na ten motor taky zvykl a verim, ze i on si tak nejak zvykl na me :-). Pockam do te diagnostiky, treba kluci neco najdou, ted s tim stejne nemuzu moc jezdit, protoze predni desticky uz se hlasi o vymenu a nerad bych kvuli prad dnum zrusil i kotouce. Ale stve me to, protoze v dvoulitru mi pro zmenu zrovna chcipla klima a opravi ji az ve ctvrtek, takze jezdim v rychle saune :-(. To je asi jeho zpusob pomsty. -
No vychova-nevychova, ja som si myslel, ze jak Mazdicke doprajem a dostala 1 a pol plnej nadrze N98... a bola to na 1200km hruza a des, normalne taha ako diva do 190, teraz tahala ledva do 160, dalej ju musel clovek pomaly na kolenach prosit a plynovym pedalom vytlacit dieru do podlahy... po prechode spat na N95 zase trha asfalt (samozrejme v ramci 115 konikov, ktorymi disponuje). -
dabel: No, mazda je takovy ford z japonska :-), ale tohle by me nenapadlo. Tise doufam, ze si ho vychovam, ten 2.0 mi ze zacatku taky prisel dost mdly (po prechodu z VW 1.8) a ted je mi ho vazne lito prodat :-(. Ale nevim, tu 2.5 jsem sice dostal s plnou nadrzi, ale od te doby uz jsem najel skoro 1000 km a porad to nejak neni ono :-(. -
« Mondeo Duratec 2.5
Tak jsem se stal majitelem mondea combi 2.5 V6 a jsem trochu na rozpacich. Auto je to pekne, v dobrem stavu, relativne malo najeto (130.000 - skutecnych), ale ten motor je divny. Pri jizde v kolonach nebo po normalnich silnicich pekne tahne odspodu, velmi dobre akceleruje pri predjizdeni, je citit, ze ten vykon tam je. Ale na dalnici se chova jako utahana 1.6 - v kopcich,kde mi stary 2.0 bez problemu jeste ve 180 zrychloval (na 5ku), tak s 2.5 sotva udrzim 160, pres 200 jsem to rozjel az po delsim premlouvani a jeste z kopce (zdravim kutila :-(). Je mi jasne, ze je tam asi nejaka chyba, ale netusite nekdo jaka? Do servisu na diagnostiku se dostanu az pristi tyden, tak abych si udelal nejakou predstavu a pripadne jeste neco zbytecne neposkodil. BTW, da se nekde sehnat popis funkce toho motoru - co jsem nasel dokumentaci, tak se zabyva jenom zetecy a diesly :-(. -
« Re: Ani tak, ani tak...
To Dajcik: Zkoušel jsem to dle tvé rady a výsledek vidíš. Podle mě je fakt v tom motoru chyba. Opravdu jsem jezdil mimo město, max. do 2500ot., velmi lehkou nohu. Přesto po 400km to vychází na 8,5litru. To mi ten 0,5 litr za tu nudu nestojí. Jen mi není jasné, jakto že je tak malý rozdíl ve spotřebě mezi normální a eko jízdou! Vždyť já už na ten plyn skoro vůbec nešlapu! To snad ten benzín někde z auta vytéká. -
« Re: Ani tak, ani tak...
to daytona: V Mondeu mám tzvn. váhu vzduchu v sání (ohřívané telísko v sání), lambdu, teplotu vody - motoru a ... Taky je tam tlakový reguláto na udržování stejného tlakového rozdílu na vstřikovací trysce. Tento víkend jsem zkoušel jezdit dle doporučení jiného Mondeáře s otáčkymi do 2500 a s co nejlehčí nohou a výsledkem byl pokles spotřeby z 9,0 na 8,5 mimo město. To je směšné. Údajně se takto dá s Mondeem jezdit za 6,5litrů. Já bych bral klidně 7litrů.