Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

06.10.03  16:28

« Re: 15

Nabízím Ti 4 ks nejetých ( rozuměj demont z
    nového vozu ) černých plechových disků z Fordu Mondeo . 6J x 15" , 4 díry x 108 mm ,
    středící otvor 63,3 mm , ET 52 .
    Cena 900,- Kč / KS
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  22:45

« Re: Mondeo 1.8TD

Asi zalezi na tom, kde si ten rozvodak necha menit (tam mu cenu reknou presne), interval je 60000km, ale TD od forda nemaji rozvody zrovna nejlip udelane, takze bych to uplnym amaterum radsi nesveril. Jestli ma ABS pozna podle kontrolky na pristrojovce (no a pak pri brzdeni), MK II (od 9/96) uz ho mely standardne vsechny, u MK I (do 9/96) zalezelo na verzi vybavy - na prani slo do i zakladu, v Ghia bylo standard.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.10.03  22:31

« Re: motory

jéé no vidíšto, to sem ale kůň. Díky :)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.03  22:12

« Re: motory

Pokud to budes brat podle pomeru vrtani:prumer, tak budou vzdycky vsechny motory presne ctvercove :-)). Ale mondea maji vrtani:zdvih od 76:88 (1.6) pres 80,6:88 (1.8), 84,4:88 (2.0), 82,5:82 (1.8TD) po 81,6:79,5 (2.5V6).
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.10.03  21:58

« Re: Nový 1.8 s přímým vstřikem.

To kuti a jiri: Dik, ňák mi nedošlo to že to zrychlení je na tu čtyřku... Dik
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 01.10.03  21:55

« motory

už se tady jednou ptal Daytona, ale nenašel jsem odpověd: Mondea mají čtvercové nebo podčtvercové motory? (vrtání:průměr)
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.03  20:38

« Mondeo 1.8TD

Zdravím všechny.Kámoš koupil Mondeo 1.8TD a rád by věděl na kolik ho přijde výměna rozvoďáku?A ještě by mě zajímalo jestli to mělo v sérii ABS,má to rok 4/96.
    Dík
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.03  13:00

« Re: Nový 1.8 s přímým vstřikem

To kostey: pri akceleraci z 0 na 100 se obvykle pouzije 1. az 3. rychlostni stupen, tedy lehci prevody s vetsim kroutakem na kolech.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.03  18:41

Zrychlení z 50-100km/h uvádí jen Ford a je to zrychlení na 4ku. Je to dobrá informace o pružnosti motoru. Většinou u dieselů je tato hodnota lepší jak zrychlení z 0-100km/h, u benzínů je to naopak. U toho přímého vstřiku je to ale hodně špatná hodnota.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 22.09.03  15:13

jakto že to z padesátky na stovku zrychlí pomalejc, než u nuly na sto? Asi sem hloupej?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  13:35

« Re: Kouřivost 1,8TD

Ten EGR ventil jsem měl na mysli, jen jsem si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje. Když to vytočím na neutrál, pořádně to oturuju, tak nic, žádnej kouř. Dělá to cca při 2000 ot./min, když zabere turbo a auto má největší zátah. Dobře to je vidět, když jedu třeba na dvojku, šlápnu na to a auto začne dobře akcelerovat - to vidím v zrcátku pěknej mrak. Řekl bych, že otáčky motoru neodpovídají sešlápnutýmu plynu a nafta se prostě nestačí spálit, pak by to vypadalo opravdu na ten ventil, ale nejsu odborník. Nějak se mi nelíbí, když auto v 70tis. takhle hulí... Jinak, když někoho vezu, tak nechce věřit, že takhle akceleruje 1,8TD ??? Takže motor asi vyčubanej nebude...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  09:35

« Re: Kouřivost 1,8TD

Každý diesel trochu kouří. Při nadbytku černého kouře bych nejdřív zkusil výměnu vzduchového filtru a pokud by to nepomohlo, tak nechat v servisu zkontrolovat EGR ventil (recirkulace výfukových plynů). Kouří ti to když motor vytočíš do vysokých otáček anebo spíš při "podtočení"?
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.03  08:47

« Kouřivost 1,8TD

Potřebuji poradit. Nějak moc mě kouří 1,8TD ´97 (70tis.km) při akceleraci. Když na to moc nešlapu, tak nic, ale jak to přišlápnu a zabere turbo, tak se za mnou vyvalí černej kouř. Otec má 1,8TD ´94 (250tis.km) a vůbec mu to nekouří, ale taky to nemá takovej zátah. Mám podezření na ventil (teď nevím jak se jmenuje), který vrací nespálenou naftu zpět do spalovacího prostoru (hlavně snad kvůli emisím). Máte někdo s tímto zkušenosti, nebo to má při zátahu takhle kouřit ?
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.03  08:48

« Slziaci naftový ventil

Je možné opraviť zhora slziaci ventil, ktorý vypína prívod nafty do vstrekovacieho čerpadla? Neviem či je vôbec rozoberateľný. Funkčne je OK, len cítiť naftu v kabíne a kvapky sa dostanú až na zem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.03  19:37

« link na clanek

To rubic: Nahodou jsem nasel odkaz na ten clanek:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.03  18:47

« Navigace Čr

Mám nedinamické navigační rádio Blaupunkt Travelpilot RNS 149 a dinamické navigační Cd Čr. Lze nějak upravit Cd nebo rádio aby to fungovalo?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.03  14:11

To Mitsi: Mrknu na kat, díky. Dělá to ale od koupi vozu, motor má různou charakteristiku, hodně závislou na počasí. Ráno s chladným a vlhkým vzduchem jede super, večer při vedru a dusnu nechce vůbec jet. U jiných aut jse to tak výrazné nepozoroval. Mám teď nový MAF a je to lepší. Motor většinou začne zabírat jen v nízkých otáčkách a pak vadne. Nechce se vůbec vytáčet, na sešlápnutí plynu reaguje zpomalením.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.09.03  11:28

To kutil: Hele, a nemáš náhodou tzv. "vysypaný kat" (rozpadlý "nosič" aktivní vrstvy, ať už je to keramika nebo kov)? Pokud vím, tak Fordy na to dost trpí. Stačí menší náraz do baňky katu a neštěstí je hotovo. Ale i bez vnějšího mechanického poškození má většina Fordových katů problém překročit životnost 60 tis. km / 3 roky. Standardní projev poruchy je však poněkud odlišný od popisovaných příznaků: auto sice postupně ztrácí výkon (čehož si majitel povětšinou ani nevšimne), zato bere čím dál tím méně a současně je ochotno nechat se více "podtáčet" (to si naopak řada majitelů velmi pochvaluje). Obvykle to ovšem končí totálním ucpáním výfukového systému, kdy motor najednou přestane úplně táhnout, až se zastaví a nejde znovu nastartovat. Osobně ale nevylučuji, že to může jet či nejet právě podle toho, "jak se obsah katu momentálně přesype". Za zkoušku to stojí, nebo snad ne? Proto bych vyndal kat a důkladně prohlédl jeho "vnitřní mechanickou nepoškozenost, tedy nepoškozenost "nosné mřížky".
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.03  09:19

To prochy: Průšvih je, že to nejede ani na 4ku. Jezdí bezvadně a najednou si vzpomene a můžes tam mít 5ku nebo 4ku a víc jak 140km/h nejede. Vůbec nereaguje na plyn. Příští den je v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.03  12:11

Ja mel na mysli ten vicebodovy vstrik. O primem vstriku u benzinu jsem teda jeste neslysel. Jsem to ale predpotopni :-). Nebo predpotopa?
    Rozhodne ale, jestli Ti to zere pri toceni min, tak to toc. Rozhodne je lepsi to hezky tocit na 3500 nez se do kopce kuckat na 2000. Motoru to jen prospeje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…