Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Re: Tdci ???
A ještě něco. Spolupracoval jsem na testování a vývoji SW pro letadla a tak vím, co se dá elektronikou v mechanické potvoře vylepšit nebo zkazit. Oba víme, že prvotním zájmem výrobce jsou v dnešní době nízké výrobní náklady a tak ti nebude dělat skvělou ŘJ s výkonným procesorem, když to může ošálit nevýkonou ŘJ se statickými mapami s posunem. -
« Re: Tdci ???
Mám Mondeo 1.8 z roku 2000 MKII a když jsem chtěl vyměnit ŘJ, tak mi tvrdili, že na tento vůz existuje přes 20 verzí SW. A ta co mám nestojí za moc (problém startů - motor naskočí jen na 400ot, problém teplých startů - motor nechce naskočit vůbec, problém letních dusných večerů - auto nechce vůbec jet, vysoká spotřeba mimo město, atd).
Mluvil jsem přímo s dealerem Ford a ten tvrdí, že u TDCi jsou již přeprogramovatelné ŘJ a že každé 2-3měsíce je nový firmware. A to už existují 2verze vstřikovačů common-rail. Jednu dobu prý jezdili majitelé do servisu každý týden, protože jim vypadával jeden vstřik.
Osobně jsem několik let dělal ve vývoji řídících jednotek zapalování, vstřiku a aut.převodovek a vím jaká je to alchymie.
Nevím na jaké vozy děláš SW, jestli ho programuješ nebo nahráváš, ale když si vzpomenu, jak dlouho trvalo odladit třeba starty a režim ohřátí motoru u Felicií, tak to zas taková sranda není.
Našel jsem firmu, která je ochotná mé auto přečipovat, tak uvidíme, zda to bude lepší jak Ford. Když reklamuju chování mého motoru u Forda, tak se vymlouvají na splňování emisí.
Pokud umíš ladit motory Ford, tak se dohodneme a můžeš to zkusit. Já jsem to po 3letech dohadování s Fordem vzdal. -
"-- skrytý --" 25.11.03 08:46
« Re: Tdci ???
Myslíš si aligu, že Microsofti jsou úplný dementi a schválně špatně napsaným operačním systémem znehodnocují jinak skvělý počítač se skvělým procesorem Pentium? Proč jsou teda ty desítky oprav? A když to nejde u OS, proč by se zrovna u ŘJ měla povést hned první verze? Prostě se to odladí až na uživatelích - to je dnes zcela běžné u veškeré elektroniky. Hlavně rychle, rychle na trh, uživatelé už chyby najdou za nás a budou ještě vděční, když jim je za dva za tři měsíce v záručním servisu opravíme ... -
« Re: Tdci ???
Kutile, nabyl jsem dojmu, že věříš tomu, že u forda jsou úplný dementi a že schválně špatným nastavením řídící jednotky znehodnotí jinak skvělý motor. Já mám dojem, že problém dělají dýleři a "mechanici" u našich tuzemských zastoupení, protože problémům nejspíš nerozumí a když už neví (což je často), tak to svedou na jakýsi SW v řídící jednotce. Kdyby ale na tom autě bylo všechno tak odladěný, jako ŘJ, to by byla parádička :o) Vždyť odladit SW je ve vývoji auta pomalu ta nejjednodušší věc a nejlíp se s tím laboruje (viz. tuneři). Zabývám (a živím) se tímto (SW pro ŘJ) už hodně dlouho a vím tak, co povídám :o) -
« Re: Tdci ???
Buď klidný, Driverre, mě to dělá taky. I to kolísání i to cukání. Nový software nepomůže, dělá to ale vždy jen když je to studené, respektive ne ještě docela na provozní teplotě........Ale hodně tomu pomáhá nafta, myslím že ARAL nebo Benzina to výrazně potlačuje......... -
« Jaká kola na Mondeo combi 97?
Nazdar chlapi, reším problém, do čeho po zimě obuju své Mondeo combi 97. Zatím jezdím na 185/65 R14, ale chtěl bych minimálně patnáctky. Občas vídám, že někdo jezdí i na šestnáctkách, máte s tím někdo nějakou zkušenost? Jak velká guma se tam vlastně bez úprav vejde? A co to udělá se spotřebou? Dík za radu... -
« Re: Tdci ???
Máš ještě starší typ ŘJ, s tou byly dost problémy. Po faceliftu v roce 2003 se zlepšila i ŘJ a celý CommonRail. Měl by jsi si nechat přehrát firmware. Většina problémů dnešních motorů je v ŘJ. I super motor se špatnou ŘJ stojí za prd. Naopak dobrá ŘJ dokáže zlepšit i dost špatný motor. -
« Tdci ???
čau lidi. Mám mondeo Tdci (130PS, 11/02), nalítámo asi 25000km a sem s ním spokojenej, ale přesto se najde pár chybyček který mě trápěj. Někdy se stane že na volnoběh kolísaj otáčky (během vteřiny to vylítne třeba o 200 otáček a hned to zase spadne, to se opakuje i několikrát zasebou)je to vidět nejen na otáčkoměru ale i dost slyšet. Někdy se taky stává, že když jedu, mám tam rychlost(5), nepřidávám plyn a pak lehce přidám, tak to nepříjemně cukne. Jinak je všechno OK, spotřeba se nedostane nad 6l, na delší cestu i za 5,3l (podle PP). Zatim dík a čus. -
« Re: Mondeo 1.8 TD
Stejný motor jsem chtěl koupit před 2ma lety. Dle mechaniků a i dealera Ford, jsou 1.8TD to nejhorší co Ford vyrobil. Osobně bych se také přikláněl k TDCi a nebo k TDDi, který se dá občas sehnat za velmi zajímavou cenu. Motor TDDi byl sice jako nouzové řešení, když se zpozdila výroba TDCi a je zastaralé konstrukce, ale nejezdí špatně a oproti TDCi je o něco hlučnější. První TDCi byly dost poruchové a Ford měl velké problémy s elektronikou a vstřiky. Pozor u TDCi na spotřebu! Někdy je neuvěřitelně vysoká. -
« Re: Mondeo 1.8 TD
Jak pise rbaron, 1.8 TD v mondeu neni nejlepsi motor, sice znam par lidi, kteri s nim jsou spokojeni, ale ten zbytek stoji za houby. Pokud to neni auto ve spickovem stavu po velmi slusnem majiteli a tak do 100000 km, tak ma zadelano na problemy - muze mit stesti, ale taky mu nemusi motor vydrzet ani 10000 :-(. mondei je v bazarech plno, pro normalniho cloveka je asi nejvyhodnejsi 1.8 v benzinu a radsi si par tisic priplatit za slusny stav a malo najetych km. Pokud chce naftu, tak modeo spis nebrat. -
« Re: Mondeo 1.8 TD
rbr: Nedával bych si pozor vůbec na nic, prostě bych to nekoupil. Od Forda buď starou 2.3D nebo až TDCi. Na tom motoru je tolik zhoněných řešení, že se divím, jak si to někdo může koupit, stejně jako na dieselových Voyagerech s TD od VM Motori, ten loni nechal známýho ve Španělsku a to, co ušetřil na naftě, stopadesátinásobně přeplatil na odtahu a opravě... -
« Polohovani sedadla u mondea
Vazeni, obrousilo se mi plastove kolecko, ktere beha po zvedaci tyci polohovaciho mechanismu na sedadle u ridice. Nevite jak se tohle da vymenit? Mam to elektricke, ale tohle je ciste mechanicka zalezitost jenom me nenapada jak to rozebrat aniz bych to vzal rozbrusovackou... nevite kolik stoji cela ta kovova tyc se zavitem a uz s nalisovanym timhle koleckem? U starsiho auta bych se s tim nijak neparal, ale zrovna u mondea mi prijde ze by bylo vhodne pouzit nejake elegantnejsi reseni nez jen pilka na zelezo a hruba sila