Ford Mondeo (auto roku 1994)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Autorádio Ford 6000
Hele, NAHODOU jestli pujdes do starsiho Ford radia 6000, dej si bacha, aby ti ten filuta co ti ho prodava k tomu dal i startovaci kod - pokud ho budes chtit aktivovat, tak je to ctyrciselny kod, ktery ti pripadne muze dat i servis fordu, ale pokud bude kradene, tak ho muzou i zabavit. -
« Re: teplota motoru TDCI
Jo, je to asi normální. Já jsem to taky nechával prověřit, zvlášť když je minus deset a méně tak motor někdy " stydne" i za pomalejší jízdy. Nechal jsem si preventivně vyměnit termostat, ale je to stejné. Technik ale tvrdil, že ten ukazatel je nastaven asi na rozdíl 5 stupňů Celsia a že pokud klesne dolů, tak motor klesna jen tak o 2 - 3 stupně ! Pravdou je, že i když jen na teploměru nic, auto už topí...... -
« Re: teplota motoru TDCI
to Driver: Všechny nové motory s common-rail nebo P-D mají velmi velkou účinnost a tak není moc odpadového tepla. Dokonce někteří výrobci do aut s TDCI (apod.) montují přídavné topení. Kolísání teploty během ohřívání motoru způsobuje i otevírání a zavírání termostatu.
Na špatné topení TDCI a dlouhý ohřev motoru si stěžuje dost lidí.
Nejlepší je si pořídit ohřívání motoru přes noc připojením na 220V. :-))) -
« teplota motoru TDCI
Zdravim všechny.Chci se zeptat jaký máte zkušenosti s teplotou motoru TDCI. Když je motor úplně studenej po rozjezdu někdy trvá i 15km než se ručička dostane na normální provozní teplotu (doprostřed). A když se jede delší dobu z kopce na neutrál, nebo i s rychlostí bez přidávání plynu, tak ručička spadne někam na první čtvrtinu stupnice a pak zase chvíli trvá než se zvedne na normální teplotu. U jinýho auta sem to nikdy neviděl, tak nevim jestli to je normální,ale zdá se mi to divný.Zatim díky. -
Diky za postrehy. Porozhlidnul jsem se po soucasny nabidce CD prehravacu s MP3 a nejvic me asi zaujal Panasonic, kterej se da poridit pres net i pod sest tisic. Tu sestitisicovku jsem videl prodavat pres annonci kolem 5000 Kc. Tak to bych uz asi fakt radsi vzal toho Panasonica, na kteryho bych mel zaruku. Kdyby mi nekdo nabid sestitisicovku za 4000 Kc, tak bych asi vahal... -
Já mám taky originál 6000 a sem s nim naprosto spokojenej.Čte úplně všechny, ani jednou se mi nestalo že by přeskočilo a na to jak vypadá hraje fakt slušně. Jenom nevim jestli k němu jde připojit měnič kterej přehrává MP3 (třeba ten od SONY), prej tam je jinej konektor a je potřeba ňáká redukce.Jestli s tim někdo máte zkušenosti, tak dejte prosím vědět.Zatim čus... -
Tu sestitisicovku dela SONY? Jeden prodavac autoradii me varoval pred temi nejlevnejsimi Sony za 4 tisice, konkretne pred tim navadenim laseru, ze je to udajne dost poruchove a casem to odejde predevsim priprehravani vypalenych CD (jina v aute nechavat nehodlam)... Tak doufam, ze do tech fordackejch davaji neco slusnejsiho... -
« Autorádio Ford 6000
Podarilo se mi strelit kazetovy autoradio a ted se poohlizim po nejakym s CD mechanikou. V zasade vidim dve moznosti - na inzerat Ford 6000 nebo nejake znackove (typu Pioneer, Sony, Panasonic). Ta sestitisicovka by sla naprosto bez problemu nainstalovat, ke klasickýmu radiu bych musel jeste sehnat nejaky ramecek a nejsem si jist, zda tam jsou uplne stejne konektory. Chtel jsem se zeptat, jake mate s radiem Ford 6000 zkusenosti - zvuk, schopnost prehravat vypalovane CD, schopnost pohlcovat nerovnosti, spolehlivost??? Dale instaloval jste nekdo jine radio (s normalnimi rozmery) do Forda? Existuje nejaky redukcni ramecek? Jak sly zapojit konektory (repro, napajeni, antena)? Diky za info. -
« Re: Zažloutlé čočky v předních světlech
No a co takhle si je koupit u forda - stoji cca 500 za kus a vetsinou je maji skladem. Ona vetsina fordich ND neni v originalu o moc drazsi nez druhovyroba, nektere jsou dokonce i levnejsi a kvalita ...... a zaruka .....
Jinak vyndat to jde vcelku v pohode, vymontujes blinkry a sundas ty horni spony, co drzi sklo a parabolu k sobe, trochu je od sebe odehnes a tou skvirou to vytahnes a vymenis (max. 30 minut na obe svetla) - jinak bys musel demontovat cely svetlomet a to je prace pro vraha. Bez tech rozptylu neprojdes STK, to ti rikam rovnou. -
« Re: 1.8 TD ......
to Alig: tak ta tvoje baterka je teda hrdina.... Mě ta původní klekla přesně po čtyřech letech provozu (samozřejmě na podzim, když přituhlo) a už jsem prostě neodjel. Jel jsem do obchodu asi kilometr (studený stuhlý jsem to natočil v pohodě) a z obchodu jsem už šel pěšky - to je náhlá smrt ! Je fakt, že stav baterky u tohoto auta rozhoduje o startování, slyšel jsem o člověkovi, kterej startoval pomocí dvou baterek. Prostě měl ještě jednu a na start je přepl do série, prý je to okamžitý start.... Nevím co na těch 24V říká ten startér, natož elektronika. Možná je to řešení pro již vyčubaný motory, kde je v pr.... komprese. Celkově si myslím, že kdyby u tohoto motoru byly o trochu vyšší otáčky startéru, tak je od špatných zimních startů pokoj. -
xmondeo.... ja mam najeto 150.000 u '98 1.8TD a zadna zavada dosud nebyla, cukani bylo vzdy jen kvuli spinavymu filtru na vzduch, ktery se hodne spini, TD proste papa hodne vzduchu. Starty jsou horsi, zhavi se proste 2x kdyz je zima, ale u me to nesouvisi s kompresi motoru, protoze se to tak chova od zacatku. kupoval jsem nove auto. a jeste bych podotknul, ze mam stale 1. baterii, uz jsem ji chtel preventivne vyhodit, ale zadna znamka odchodu zatim neni, nejspis klekne najednou a nekde me necha :o) -
Když jsem kupoval Mondeo, tak jsem chtěl taky 1.8TD, ale všichni mě zrazovali, že je to nejhorší motor, co Ford vyrobil. Taky to potvrzuje většina statistik, tyto motory odcházejí do 150tis.km.
Ale když procházím diskuze, tak všichni TD chválí.
Je to asi o tom, že když se o motor člověk stará, tak mu vydrží. -
« 1.8 TD ......
Pánové, tak jste tady o pár přízpěvků zpět někteří pěkně pošpinili 1.8TD, ale já ho mám ('97, 70tis.) a nikdy jsem neměl jedinou závadu, vždy jsem nastartoval i když při -15 musím dvakrát žhavit. Když tady čtu, jaký závady mají nový TDCi, atd.. (cukání, špatný startování, kolísání otáček, špatný vstřiky, problémy s ŘJ, atd..), tak nechápu o co jde. Můj otec má taky 1.8TD ('94, 250tis.) a jediný co měnil kromě rozvodů byla vodní pumpa a to jen preventivně...
Někdo tady chválil sieru 2,3D, měl jsem ji rovněž a pěkně se mi rozsypali rozvody (hydraulický šponovák řetěze) a to nemluvím o těch 49kW na tak těžký auto..... -
« Re: Tdci ???
Kutil: nenahrávám SW, zabývám se vývojem. Řízení felicií je specielní problém, protože co motor, to jiný vlastnosti. Z praxe vím, že nejjednodušší je svést všechnu vinu na SW, protože do něj neni vidět a všechno zastřešuje (tím se leckterá chyba.. třeba zapalovacího kabelu... promítne v leckteré hlavě jako chyba SW) a málokdo i u dealera si umí představit, co to ten SW vlastně je. Liší se SW a parametrizace SW. Ale to určitě víš. Tím neobhajuju softweráře, jsou to lehkoživkové, pořád něco dělaj a neni to vidět :o) -
« Zažloutlé čočky v předních světlech
Mám první verzi Mondea z roku 95 a mám už poměrně zažloutlé plastové čočky v předních světlech. Dodavatelé náhradních dílů mi nabízejí celé nové světlo. Kde se ty čočky dají sehnat za rozumný peníz? Zkoušel už ty čočky někdo úplně vyndat? (myslím, že jsem takové Mondeo už viděl, nebo je mělo úplně nové) Jak to svítí, neoslňuje to?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!