Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

08.12.00  15:40

« Re: gumy

aha to sem prehlid ja , no pak by moh bejt problem protoze pochopitelene 195/60 jsou "nizsi" nez 205/60. otazkou je jesti tech 1,2cm o kolik je to kolo vetsi udelalo takovej problem, to se mi nezda,takze pravda je kamiho verze s ET.

co se tyce auta, mondeo nemam :-) ale na scorpiu mam gumy 195/65/15 zima, a 205/50/16 leto. Coz je tak akorat, a vetsi gumy uz to nijak nevylepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.00  22:37

to Keyser: mas pravdu-sorry-pouze v tomto prispevku (03-12-2000 v 02:15:25) sem se opravdu seknul a napsal sem 65...ale ve vsech dalsich uz je spravnej rozmer 195/60 R15...(takze me prekvapuje, ze ses chytnul zrovna toho nepspravnyho udaje)..."nicmene na tak maly auto jsou 195/65 tak akorat"...no nechci nic namitat, ale chtel bych videt tvoje Mondeo, na kterym mas obuty pneu 195/65 R15...mohl by to bejt docela zajimavej allroad:)
    to Kamikaze: s tim ET je to fakt-ale porad mi teda, kdyz mas s tim zkusenosti, jakou pneu mam obout, kdyz mam ET 38mm???
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.00  13:19

o pneu s rozmerem 195/65 si mluvil ty v 03-12-2000 v 02:15:25 :-) nicmene na tak maly auto jsou 195/65 tak akorat.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.00  06:31

Spravne Kayser, problem jsou rafky, ne gumy. Ale urcite ne v sirce :-) Zalezi velmi na ET (zalisu rafku) mensi ET = kolo vyliza vic ven, drhne o blatnik, vetsi ET = kolo je vic v blatniku a muze drhnout o tlumice. Takze pokud je v technicaku napsano 6 palcu rafek, je to mysleno vzdy s pouzitim uvedenych pneumatik, a ne ze by 7" sirka byla moc :-) Na Mondeo jde, kdyz se lehce ohnou vnitrni lemy blatniku, v pohode 9x16"....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.00  23:04

to Keyser: tak nevim, jestli tady vubec nekdo mluvil o pneu s rozmerem 195/65...ty prece patri na Octavku a ne na Mondeo, jestli se nepletu ?????????? (guma 195/65 je vyssi nez 205/60)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.00  22:55

jiank s tebou souhlasim, ze standardem jsou 6J resp. 6,5J...ale vetsinou se na ne obouvaj jen 195...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.00  22:54

znalosti ze zakladni skoly by snad nejaky byly ???...ale 7J moc neni...to bych te chtel videt, jak by sis na ty svy "slupky" 6J (6,5J) obul kola 215:)...ty by pak mely boule jak...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.00  13:07

panove a co tahhle pouzit kalkulacku a znalosti ze zakladni skoly a zjistit ze guma 195/65 je vyssi nez 205/60 takze ve "vejsce" problem s drhnutim neni takze problem je v sirce rafku a 7J je moc. jestlize technicak doporucuje 6J tak mozna 6,5J by jeste slo.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.00  23:44

« Re: Mondeo

to jirka100: jinak jestli chces jeste poradit s hlinikama, tak ja sem kupoval novy asi pred pul rokem za 10.800Kc od jednoho cloveka (mozna bych na nej jeste nasel mobila) Titan 7Jx15H2 6-paprsku...takovy normal (ale na Mondeu docela ujdou)...mozna ze uz se sezenou za stejnou i znackovy???
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.00  23:35

to jirka100: jo-lestit podbehy?:) spis sem jenom trosku obrousil barvu z plechu, kterej je zahnutej do blatniku-jinak nic moc...jo-akorat ty gumy nevypadali moc hezky-byl krasne sedrenej napis MICHELIN, takze to vypadalo, jako kdybych jezdil na NONAME:)...(drhlo to jen, kdyz sem plne nalozil auto: 4 lidi + plnej kufr)...no ja sem si s tim rozmerem (205/60R15) totiz nechal poradit v servisu (PNEU NOVAK-Nusle)...a vidis, jak to dopadlo...nastesti mi to pak vratili (stejne sem je kupoval uz jety, ale byly jeste docela v pohode-asi 4-5mm vzorek)...nicmene ted sem se rozhodnul, ze uz budu kupovat jen novy gumy, takze asi to nakonec dopadne, ze koupim ty FIRESTONE Firehawk SZ40 205/50R15 V jen za 3.500K/ks...mam totiz vynikajici zkusenosti se zimnima gumama FIRESTONE FW930...takze to vidim asi na ne...sice ten nizkoprofil mi asi brzo odrovna alu-rafky, ale ty 205/55R15 jsou jeste o 540Kc drazsi a to uz pak clovek za celou sadu da nejakejch 16.160Kc coz je sila...mj.tech 14.000Kc je taky dost, ale je to jeste jakz takz normal za takhle dobry gumy...no sem zvedav (jeste sem je nevidel-pouze cetl info)...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.00  20:17

pro Jirku_...ze ti ten zadek drhnul o podbehy ?? nemas moc meke pruziny ??....pouze akademicka otazka :o)). Jo, o tom Tabore jsem uz take slysel, ze pry tam je nejhorsi servis Forda. Nezavisle na tobe mi to letos v lete rikali jedni lide na Sumave, kde jsem byl na dovolene.
    Jak rikam, s 15" na leto vazne take uvazuji. Svoje 14" uz mam sjete, takze me stejne ceka koupe novych. Co bys doporucil...nerad bych abych koupil gumy a vylestil si podbehy jako ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.00  00:00

tak jsem se minulej tejden trosku potrestal s protektorama...:(nastesti jsem je vcas vratil)...a jdu kupovat nove gumy na me Mondeo-co byste rekli na Firestone FW930 185/65 R14 (zatim nejlepsi nabidku jsem dostal od Pneuservis-Pesicek-Trebon) 2.150,-/ks...a mozna bych tam kupoval i letni-docela zajimava nabidka-FIRESTONE Firehawk SZ40 205/55 R15 V jen za 4.040,-/ks pripadne 205/50 R15 V jen za 3.500,-/ks...(nebo nevim, jestli si nemam doplatit na BRIDGESTONE Potenza RE720...4.500,-/3.850,-)...ale porad mi jeste nikdo neporadil, jak moc rozdilne by se to Mondeo chovalo s pneu 50 x 55, uz jenom diky tomu, ze jsem zkousel 60 a ty mi drely o zadni blatniky???
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.00  00:00

to Jirka100: covece, u Horaka jsem malem asi pred pul rokem koupil Mondeo za 200tis:)...este ze sem si tam pritahnul znamyho a ten me presvedcil o tom, ze to neni asi to pravy orechovy...jinak taky ti muzu rict o dalsim znackovym servisu, kam je lepsi radsi nechodit Ford CHUM (Tabor)...nakupoval sem nejaky nahradni dily u BENI-Motol a ani u Charouze v Praze nemeli tak vysoky ceny, jako v Tabore:(...jo a docela solidni zakaznickej pristup bych hodnotil u BENI-Motol (docela prijemni lide...a ceny jakz-takz normal)...nicmene bych nepohrdnul radou o levnem FORD servisu a hlavne o levnejsich nahradnich dilech:)...jo a jeste k tem gumam-ja mam stejne v technicaku napsany jen 185/65 R14...a jezdil sem tohle leto na 205/60 R15 a 195/60 R15 a je to dost silnej rozdil (auto sedi v zatackach jako pribity a ve vyssich rychlostech se zda byt o hodne klidnejsi a stabilnejsi...mj.z myho Mondea 1.6 '93 jsem kupodivu vytahnul 200km/h a verim, ze by jelo i klidne vic:)...skoda, ze sem nekoupil nejaky 2.5 170k...to by se to jezdilo:(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.00  12:30

Neni to spatne auto. Mel jsem v ruce TD i benzin, r.v. kolelm '93. Mam par vyhrad:

1) Divne razeni. Pripada mi, ze kulisa je gumova, takze razeni je hodne nepresne. Nikdy si nejsem jistej, kterej kvalt tam padne.

2) TD strasne "drnci". OK - je to diesel. Presto se chveni prenaselo na radici paku a pedaly ponekud vice, neb by mi "chutnalo". Kdyz jsem sedal do benzina 1.8, myslel jsem si, ze bude mnohem tissi. Byl tissi, ale tak na urovni jinych dieselu. Takze v tomhle smeru nic moc.

3) Nevim jake vsechny varianty sedacek se do mondea montovaly kolem roku 93, ale to, co bylo v tech dvou autech... hruza! Pripadalo mi jako kdyby uvnitr byly pera jako v gauci po prababicce. Operadlo bylo mekke, ale s tuhym okrajem. Neprijemny byl hlavne horni tvrdy okraj, ktery tlacil do patere. Musim rici, ze tata mel v ziguliku pohodlnejsi sedacky.

4) Jinak dobre auto. Mel jsem dokonce i vyhrivane predni sklo! Vynalezce bych nominoval na Nobelovku :-) HAJZA, KTEREJ MI TO AUTO UKRADL LONI NA STEDRY DEN BYCH UKOPAL K SMRTI!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.00  07:08

Jo to bych take rad vedel, protoze o vymene uvazuji na leto. Ja mam Mondeo r.v. 1995, motor Zetec 1.8. Jinak technicak povoluje alternativne pneu 195/60 R15, 195/55 R15, 205/50 R15, 205/55 R15 na rafcich 6Jx15(LS)....jak to je ovsem v praxi to zatim nevim.
    Jake mete zkusenosti se servisem ? Ja jsem byl na prohlidce u Horaka (3H) na Pankraci a pekne me tam natahli !!! Za prohlidku chteli 6300,- !!! To same u Valouska stalo 3000,- !!! V mych ocich je Horak zlodej !! Bacha na nej, abyste nemeli stejnou zkusenost !!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.00  02:15

chtel jsem se zeptat, jestli nemate nekdo zkusenosti s velikostma letnich pneu na Mondeo-mam sice jenom 1.6, ale kdyz se drzi trohu pod krkem, tak se s nim taky da jet:)...nicmene jsem nandal 15" hliniky (7Jx15} s Michelinama 205/60 a drhly mi vzadu o blatniky...pak jsem nandal 195/65 a je vsechno OK, ale jede to o dost hur (zatacky) - vim, mel bych tam dat asi 205/55, ale mam strach, ze mi to bude porad drhnout-nemate nekdo teda zkusenost, jak se auto chova, kdyz bych nandal jenom 205/50 R15 ??? poradte prosim...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.00  00:00

Pred trema nedelema jsem koupil Mondeo 2l najeto asi 130000 a ujel jsem na tom as 300 km a zacala se ozyvat klika.Ve Fordu mi rekli ze motory nedelaj leda vymenit a z bouracky by stal 70 000 no tak jsme se do toho pustili sami.Myslileli jsme ze pujde klika zbrousit a bude vse v pohode ale ona uz je u 2.0l na maximum zbrousena a tak jsem koupil za 7000 pouzitou.No a ted uz jsme ten motor dali dohromady a uz nam to zase bezi.Proste mel jsem smulu.Ale vysipal jsem do toho asi 16000 a ctrnact dni po odpolednich a vikendech.Muj bracha ma 2.5l mondeo z 95 najeto 120000 uz ho ma asi tri roky a zatim menil desticky kotouce svicky tlumice a jinak lije jenom benzin a to nam nechce nikdo verit ze jezdi za 9l po praze bez setreni.(SUPER KARA) Mondeo mohu jedine doporucit ale ne 2.0l je to v podstate zvetsena 1.8l
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.00  10:55

no takovy zkusenosti asi jeste nemam-kupoval sem Mondeo pred pul rokem (trochu starsi '93), no, ale uz sem musel menit: pruzny pouzdra vodicich cepu+brzd.desticky+uchytny spony (nejkaje * ve znackovym servisu mi totiz stipnul ty spony, a proto se to vsechno vysralo)...jinak co jsem musel menit kvuli normalnimu opotrebeni-loziska v zad.kolech a rozptylovej plast uvnitr prednich svetel (byl totiz kapanek zazloutlej:)...no a doufam, ze si s tim nejakou tu chvilku vydrzim...akorat jeste mozna budu muset v nejblizsi dobe vymenit baterku (za min 72), protoze sem namontoval muziku (950W) a baterka nejak nestiha:(...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.00  03:14

Plne s tebou souhlasim. Jake mas ale zkusenosti s "opotrebavatelnosti" nekterych "spotrebnich" nahradnich dilu ? Ja jsem po trech letech musel nechat menit komplet brzdy a zadni dil vejfuku (3 roky a 120 tis. km)
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.00  23:06

« Mondeo

super autinko, ale tedka pred zimou kapanek odlehcilo me penezence:(...ale za to svezeni to stoji:)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…