Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Re: spotreba???
no to s tebou taky souhlasim, ta 1.6 je fakt lenoch, kterej se musi drzet poradne pod krkem:), jenze ja kdyz sem kupoval Mondeo, tak sem vedel, ze budu jezdit prevazne po Praze a dost hodne sem se bal koupit nejakej poradnej objem, ze bych pak jezdil min.za 15-20:(...proto me prekvapuje, kdyz jazdis s 2.5V6 jenom za 10 resp. 10,5...to se schvalne pochlub, jak moc jezdis ve meste??? to by me fakt zajimalo?...chtel bych totiz nekdy letos v lete vymenit tu 1.6 za neco silnejsiho-nejdriv sem uvazoval prave o 2.5 V6, ale slysel sem, ze je to peknej chlastoun... -
« Re: spotreba???
no nediv se, máš tam prostě slabej motor na tak těžký auto ,jo jinak jezdím trochu pomalej než ty a v6 žere okolo 10litru v létě a asi o půl litru víc v zimě
měl jsem mondeo 1,6 a byl to * pak 1,8 kombi
-to už bylo lepší, ale teprve šestiválec je to pravý ořechový -
« spotreba???
vazeni...docela dost me toci sptreba u meho Mondea 1.6i 16V...podzim cca 8,5-9,5 l (60%mesto) a tedka v zime to je uz 9,9-12,5 l (80%mesto)...teda nechapu, jak je to mozny-je sice fakt, ze to nijak moc nesetrim (dalnice jezdim zasadne 150-180, mezimesto 110-140...ale ve meste jedu poctivejch 60:)....je to vubec mozny, aby to takhle normalne zralo???...to si pak nedovedu predstavit, jaka by byla spotreba, kdybych jezdil s 2.5i V6 ??? -
« Re: gumy
Dnes jsem namontoval (teplota stále klesa) nové zimní pneu WinterConti TS790 v rozměru 185/65/15. První projížďka po suché silnici dala jasně najevo, že jsou zjevně tišší, než původní Pirelli P6000 195/60/15. Samozřejmě vůz více plave, ale důležité je chování na sněhu, zítra to pojedu vyzkoušet na sníh do Beskyd. -
« Re: RE: pneu
205/50 R16 - to je "nehezkej" rozmer :-) Beznejsi je 205/55. Kupoval jsem 205/50 ale v kategorii ZR na calibru a pekne jsem se z toho opotil :-) Minimalni cena byla kolem 6 litru. Horni hranice byla kolem desitky. Nakonec jsem sehnal znacku Kumho za asi 4.200,-Kc. Mozna ze nekomu prijde Kumho k smichu, ale byl jsem necekane spokojenej! "R" bude asi o kousek levnejsi, ale asi ne o moc. -
« RE: pneu
to Keyser: no to me docela prekvapuje, ze maj tvoje pneu boule? v rozmeru 205/50 R15, ktery jsem dneska videl na jenom Mondeu nebyly zadny boule (vypadaly proste jako klasickej nizkoprofil)..takze u 16" kola bych cekal, ze nebudou vubec zadny boule...nicmene asi hlavne zalezi na sirce rafku...mj.jakou mas vlastne znacku pneu? to musi bejt docela palka-vyplaznout prachy za novy 205/50 R16 pneu:)...
jinak jsi docela profik, zes jeste neodrbal hliniky:)...to ja je mam na aute asi pul roku-taky sem hodne parkoval v Praze u obrubniku v rade-a kupodivu taky ani jeden skrabanec (asi tim, ze sem si daval hodne pozor)...ale o to me viz "nasralo", kdyz mi je v jednom servisu sundavali a nejakej * mi jedno kolo poskrabal, kdyz vytacel matky:(...to nastve...:( -
« Re: gumy
klidas:mám stejný problem, stejné auto(jen 185/65 R14). Jelikož jsem je neojel já, nevěděl jsem kolik mají najeto a na které nápravě. Zubatý vnitřní vzorek mě hučel v rychlosti 50-60, jinak o sobě nedal znát. Kontrola tlumičů byla z jara OK, nechal jsem udelat i geometii, ale tu zřejmě dokonale zprasili, zubatý předek jsem po vnitřní straně přes léto téměř zcela ojel, což potvrdila geometrie minulý týden (rozbíhavost cca 9 mm).
Nyní mám zimní obutí po jedné sezóně a jsou vyrazně tišší než ty zubaté letní.
ja prave mam na scorpiu ty 205/50/16 coz jsou doporuceny pro model co mam, vypadaj taky jakoby s bouli a davaj takovej efekt podhustenosti ale neni to pravda vzhled mne netrapi a ta "boule" spis chrani rafky :-) ze pri tesnem kontaktu s obrubnikem jde nejdriv guma. proto po letech denniho jezdeni po praze jsou ty kola jak novy, a to z 99% parkuju do rady. -
« Re: gumy
Mám též problémy s pneumatikami. Na voze MONDEO 1.8 combi jsou osazeny 195/60/15 Pirelli P6000. Jízdní vlastnosti velmi dobré, ale.. Po obvodu jsou sjety zubatě a při jízdě dost hučí, Zkoušel jsem přehodit předek za zadek i změnit směr otáčení bez výraznějšího výsledku. Lze něco dělat? -
« Re: gumy
no heled-tech 1,2cm co do vejsky asi skoro zadnej problem neni, ale ta guma 205/60 R15 byla hnusne nafoukla (boule na bocich) a kdyz se vic zatizila, tak to muselo kazdopadne drhnout:(...s tim ET to je dost pravdepodobny, nicmene mi jeste nikdo poradne neporadil, jaky ET je doporucovany resp. pri jakym ET ma bejt jaka pneu?...takze sem tedka na zimu poridil FIRESTONE FW930 195/60 R14 a zatim jsem docela spokojenej...takze to asi nebudu nejak "lamat pres koleno" a na leto poridim 205/50 R15...sice je to auto o poznani nizsi, ale zase lip sedi pri vyssich rychlostech a v zatackach...co se tyka Scorpia, tak s nim nemam vubec zadny zkusenosti-akorat si vzpominam, ze jeden kamarad na nem mel taky hliniky 205/50 R15 a nijak moc si nestezoval (az na ty obrubniky a tim-padem odrbany rafky)